• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdisinda turkiyeye temelli donus sikintisi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mercandedee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
547
130
103
37
selamlar . Gurbettym . Avrupa dgl . Keske avrupa olsa idi. Turkiyeye donmek istiyorum. Nedenleri cocuklarin akraba görmeden kultur bilmeden ve buradakiler gibi olmalarindan korktuğum için donmek istiyorum. Baska sebeblerde var. Yalnızlık arkadsslarm var ama kendi ülken gibi olmuyor. Alışamıyorum. 3 gun iyiysem 5 gun ne isim var burda diyorum. Su an dönemem vatandaslgi beklemem gerekiyor. Esim donmek istemiyor. Yarina cikacagimiz belli dglken yılları yurtdisinda gecirmeye degermi diye düşünüp duruyorum. Bi arkadasim var memur yurtdisi istiyor ama parasinj kazanip donecek . Asla temeli istemiyor. Cocuklar dejenere olur diyor. Kulturumu koklerimizi bilsinler diyor. Cok uzuluyorum. Turkiyeye ne zaman dönüş yaptınız? Cocuklari için hangi yas aralığı daha iyi

Kanada gibi yerden dort cocukla turkiyeye gitmek istiyorsunuz ne diyelim hakkinizda hayirlisi olsun .
. Youtube da kanada da yaşayan lar memnun olmayan lar cok var. Bakarsınız anlarsiniz . Avrupa olsa neyse. Avrupada yaşanır. Kanada uzak sogugunuda geçtim. Uzaklığı çok büyük sorun:( ve bu beni çok mutsuz ediyor. Onyuzden dayanabilrsem vatandaşlığa kadar dayanicam iste

Asla donus yapmam ben olsam
Uc kurus etmeyecek akrabalar icin hele hele asla
Dejenere olmak nedir tam olarak? Yasadigimiz ulkeye bagli bir sey degil ki,aile yapinizla alakali bir durum bu. Siz cocuklarinizi duzgun yetistirin,dunyali olsunlar Turkiyede olmalari sart degil. Evrensel dusunebilsinler,dogaya,insana hayvana saygili olsunlar. Bulunduklari yere hayirlari olsun. Boyle yetistirin onlara buyuk iyilik yapmis olursunuz.

. Youtube da kanada da yaşayan lar memnun olmayan lar cok var. Bakarsınız anlarsiniz . Avrupa olsa neyse. Avrupada yaşanır. Kanada uzak sogugunuda geçtim. Uzaklığı çok büyük sorun:KK43: ve bu beni çok mutsuz ediyor. Onyuzden dayanabilrsem vatandaşlığa kadar dayanicam iste
15 senedir burdayim ailem uzakta ama artik buraliyiz ; sizinde donuceginizi sanmiyorum neden sevmediginiz bir ulkenin vatandasligini bekliyorsunuz ; memnun degilseniz donus yapabilirsiniz .

Gerçekten Kanada’yı bırakıp Türkiye'ye mi dönmek istiyorsunuz? Çocuklarınızın geleceği, eğitimi, işi, fırsatları asıl orada.

Avrupa değil, keşke Avrupa olsa deyince ben de herhalde bir Orta Doğu ülkesindesiniz demiştim.
Avrupa turkiyeye cok yakin. İstesen 3 saatte oradasın. Turk ortami cok fazla. O sebeblerden. Kanada reklami cok yapılan aslinda zor olan bir ülke.

Allahım şu gün sabaha varmışken senden tek dileğim beni ve eşimi bu ülkeden hayırlısıyla Kanada’ya yolla bu istekli arkadaşımı da yavrularıyla bizim yerimize yolla 😁
Ay aminnnn vallahi hayirlsiyla ins aminnnn. Bakin kanada reklami yapılan bir ülke ama ici zor. Ornegin adam mühendis geliho ise giremiyor niye kanada deneyimi istiyor. Ikincisi cok pahali ya hem avrupadan hem abd den cok pahali. Avrupada markete 50 60 euro verihosn dolu sey aliyosun burda 3 5 bisey anca. Faturalar pahali

Gerçekten Kanada’yı bırakıp Türkiye'ye mi dönmek istiyorsunuz? Çocuklarınızın geleceği, eğitimi, işi, fırsatları asıl orada.

Avrupa değil, keşke Avrupa olsa deyince ben de herhalde bir Orta Doğu ülkesindesiniz demiştim.
Yok canım boşver eğitişi işi gerçekten emeğinin karşılığını karşılığını almayı yeter ki geleneklerimizden kopmasın dejanere olmasın Tr ye gelsinler en iyi yerde eğitim alsa bile ama benim amcam yakınım falancanın vekil tandığı diye diye önüne geçsinler yoksulluk sınırında bir maaşla(5000 tl 4 kişilik aile için yoksulluk sınırı bu arada) geçim derdi çeksinler ama ossun napak akraba örf adet daha önemli

15 senedir burdayim ailem uzakta ama artik buraliyiz ; sizinde donuceginizi sanmiyorum neden sevmediginiz bir ulkenin vatandasligini bekliyorsunuz ; memnun degilseniz donus yapabilirsiniz .
Cocuklar icin. Ilerde avrupa kapıları daha kolay acilsin diye olurda orda okumak ister ler. Lazim olur ne olur ne olmaz diye aslinda bana kalsa dönerdim esim istemedi hala da istemiyor

Yok canım boşver eğitişi işi gerçekten emeğinin karşılığını karşılığını almayı yeter ki geleneklerimizden kopmasın dejanere olmasın Tr ye gelsinler en iyi yerde eğitim alsa bile ama benim amcam yakınım falancanın vekil tandığı diye diye önüne geçsinler yoksulluk sınırında bir maaşla(5000 tl 4 kişilik aile için yoksulluk sınırı bu arada) geçim derdi çeksinler ama ossun napak akraba örf adet daha önemli
Çocuğunuz escinselligi normal gorsun istermisib. Veya evlilik olmadan gebe kalmasını veya dinsizligi ben cok dindar degilm ama inancliyim. Veya ananenden teyzeden haladan uzak buyusun. Gidecek dogru duzgyn kapımız yok:(

Asla donus yapmam ben olsam
Uc kurus etmeyecek akrabalar icin hele hele asla
Dejenere olmak nedir tam olarak? Yasadigimiz ulkeye bagli bir sey degil ki,aile yapinizla alakali bir durum bu. Siz cocuklarinizi duzgun yetistirin,dunyali olsunlar Turkiyede olmalari sart degil. Evrensel dusunebilsinler,dogaya,insana hayvana saygili olsunlar. Bulunduklari yere hayirlari olsun. Boyle yetistirin onlara buyuk iyilik yapmis olursunuz.
Dejenere olmak dinsizligi secmek escinseligi normal gormek , uyusturucu almak , isyankar olmak

Millet ne kadar avrupa meraklisi pes yani
Bende TÜRKIYE de yaşamaktan çokta memnunum
Gördük avrupa dediginiz " medeni (!) " toplumu şu virüste bile insanina yaşlasına sahip çıkmadı çogu ülke
Anca bunu yurtdisina cikinca anlıyor insan ama donecegim ins birgun

Kanada'ya beyaz yakali olarak mi hangi amacla gittiniz, esinizin ve sizin mesleginiz nedir, Turkiye'ye donunce ne is yapacaksiniz? Kanada'daki hayatinizi Turkiye'de saglayabilecek misiniz cocuklara? Turkiye'den 8500km uzakta yasiyorum donme isteginizi anliyorum ama ortada cocuklar varsa cok daha farkli parametreler devreye giriyor donus karari konusunda.

Çocuğunuz escinselligi normal gorsun istermisib. Veya evlilik olmadan gebe kalmasını veya dinsizligi ben cok dindar degilm ama inancliyim. Veya ananenden teyzeden haladan uzak buyusun. Gidecek dogru duzgyn kapımız yok:(
İsterim aksine eşcinselliği kötü bir şey görürse garipserim başkalarının tercihlerini ve yönelimlerini kendine dert edecek kadar düşük zekalı olmasını istemem kimsenin dini dili ırkı bizi ilgilendirmemeli asıl önemli olan karakteri bence. Sizin dinsizlik dediğiniz yer de onların dini veya inanmamayı tercih etmeleri yaşam felsefeleri kendinizden farklı herkesi böyle öcü görmekten vazgeçin şu sıralar kardeşime annelik yapmakla yükümlüyüm iki sene olacak bakımından her şeyinden sadece ben
sorumuyum anne kız gibiyiz ilk başlarda cinselliği öcü göstermezseniz bilinç kazandırırsanız zaten evlilik dışı böyle şeyler yaşama ihtimaliniz düşüyor evlilik dışı ilişkiye karşı değilim kimin ne yaptığı da beni ilgilendirmez ama genelde böyle şeyleri bilmeyen ayıp yapılmaz diye büyütülen çocuklara daha cazip geliyor çünkü yasak artı bütün sülalemle aynı ülkedeyim ama neredeyse iki senedir yüz yüze gelmedik gerek olursa denk gelirse toplanırız artık her şey teknoloji sayesinde bir adım ötemizde zaten burada kimse sandığınız gibi maaile mutlu mutlu geçinmiyor zaten herkes bir hayat sürdürme derdinde

Millet ne kadar avrupa meraklisi pes yani
Bende TÜRKIYE de yaşamaktan çokta memnunum
Gördük avrupa dediginiz " medeni (!) " toplumu şu virüste bile insanina yaşlasına sahip çıkmadı çogu ülke
Millet bence Avrupa meraklısı değil yaşam kalitesi,eğitim seviyesi, işsiz kaldığı zaman işçiye sahip çıkılması,işini yapmasada iş imkanlarının olmasının meraklısı. Ayrıca geçin lütfen şu Avrupa meraklısı klişesini. Kimse birşeyin meraklısı değil insan sevdiği işi, mesleğini,iş kanunu haklarının daha sağlam savunulmasını istiyor. Yani ben kendi adıma böyleyim. Pandemi başarısı işsiz ailelere borçlulara avantaj sağladı da benim mi haberim yok. Ki bu süreçte hepimiz gururlandık ama o durum ve bu ne alaka anlamadım.

Çocuğunuz escinselligi normal gorsun istermisib. Veya evlilik olmadan gebe kalmasını veya dinsizligi ben cok dindar degilm ama inancliyim. Veya ananenden teyzeden haladan uzak buyusun. Gidecek dogru duzgyn kapımız yok:KK43:

Bahsettiğiniz yapıda insanlar Türkiye de de var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X