• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtdışında yalnızlık

nihavene

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
10
0
36
İngiltere
Merhaba arkadaşlar,
Ben bir aydır ingilteredeyim ve hayatımın hiç bir dönemimde olmadığım kadar çekingen ve yalnız hissediyorum kendimi. İngilizcem de çok iyi değil. Aslında konuşulanları rahat anlıyorum, okuma yazmada da hiç sıkıntım yok ama konuşamıyorum. Cümle kurmakta zorlanıyorum. Yabancı diziler filmler falan izliyorum, ingilizce kitaplar okuyorum ama hala konuşmakta sıkıntı çekiyorum bu durum beni daha çok yalnızlığa itiyor sanırım. Çok mutsuzum yardımınızı bekliyorum kızlar :(

Sen oraya dil kursuna mi gittin arkadasim ? Ne kadar sureligine gittin?

Eger iyi bir okula ve uzun sureligine gittiysen guzel. Tv seyretmekle kitap okumakla olmaz. Ulkesindesin bu dilin kullanmalisin. Farkli kucuk islerde calis derim. Biliyorum yasak ama kucuk islerde sorun olmaz. Spor salonlarina takil arkadas edinmeye bak.

Belki biraz abes olacak ama ben yapmadigima pismanim. Eger sevgilin vs yoksa. Native biriyle cikmani cook tavsiye ederim. Ben yapmadim hala pismanim. Samimi arkadasim gider gitmez İngiltereye buldu birini. Bir yilda İngiliz gibi oldu inan.

Neresindesin bilmiyorum ama umarim Londra gibi merkez degil daha kirsal yerdesindir. Kirsal alanda insanlar daha sicak kolay iletisim kurarsin.

Kendine guvenini yitirme malesef sadece dil nedeniyle degil İngiltere soguk bir ulke her iki anlamdaa. İnsanin yalnizligini arttirir. Hep yagmurludur azcik parkta takiliyim desen sagnak yagar ruhunu karartir. İnsanlari soguktur paralidir cogu kustahtir. Ulkece ahlak yapilarimiz farklidir insanlar rahattir. İlk zamanlar cok zordur şoka ugrar atamazsin. Heleki aileni arayip baban kizim dedigi an bogazin dugumlenir konusamazsin. Annen yemek yaptim sofra kuruyorum der o sofrada olamak icin neler vermezsin. Girbet şokunu cok pis yasatir İngiltere.

Ama azimli ol sosyal ol basarmak senin elinde. Basarilar dilerim.

ben de ingiltere'deyim ve seni çok iyi anlıyorum. dil okuluna gidiyorum ama hala beraber gezebileceğim, konuşabileceğim birini bulamadım elimden geldiğince sıcak davranmama rağmen. tek başına dolaşmak da bir yerden sonra eğlenceli olmuyor. neyse ki kısa süreliğine geldim. sen ne kadar kalacaksın?

Yurtdışında yalnız kalma hissini iyi bilirim. Nitekim ben de dünyanın bir ucunda kalmıştım öyle kısa bir süre de olsa. Ailenden, arkadaşlarından ayrısın ve şuan bir kültür şoku da yaşıyorsun zaten, bu hissettiklerin gayet normal. Kendine bunu aşmak için belli bir süre ve bu sürede İngilizce'ni geliştirmeye çalış, etrafı ve insanları tanımaya çalış. İngilizler soğuk insanlardır ama bir şekilde halledersin. :34: İyi eğlenceler.

ben de ingiltere'deyim ve seni çok iyi anlıyorum. dil okuluna gidiyorum ama hala beraber gezebileceğim, konuşabileceğim birini bulamadım elimden geldiğince sıcak davranmama rağmen. tek başına dolaşmak da bir yerden sonra eğlenceli olmuyor. neyse ki kısa süreliğine geldim. sen ne kadar kalacaksın?

Ben 6 aylığına geldim. Aslında gezmek için çok fırsatım var. Ama yalnız gezmek istemiyorum. Bir de buraya gelmişken hiç bir yere gitmeden de dönmek istemiyorum.

Sen oraya dil kursuna mi gittin arkadasim ? Ne kadar sureligine gittin?

Eger iyi bir okula ve uzun sureligine gittiysen guzel. Tv seyretmekle kitap okumakla olmaz. Ulkesindesin bu dilin kullanmalisin. Farkli kucuk islerde calis derim. Biliyorum yasak ama kucuk islerde sorun olmaz. Spor salonlarina takil arkadas edinmeye bak.

Belki biraz abes olacak ama ben yapmadigima pismanim. Eger sevgilin vs yoksa. Native biriyle cikmani cook tavsiye ederim. Ben yapmadim hala pismanim. Samimi arkadasim gider gitmez İngiltereye buldu birini. Bir yilda İngiliz gibi oldu inan.

Neresindesin bilmiyorum ama umarim Londra gibi merkez degil daha kirsal yerdesindir. Kirsal alanda insanlar daha sicak kolay iletisim kurarsin.

Kendine guvenini yitirme malesef sadece dil nedeniyle degil İngiltere soguk bir ulke her iki anlamdaa. İnsanin yalnizligini arttirir. Hep yagmurludur azcik parkta takiliyim desen sagnak yagar ruhunu karartir. İnsanlari soguktur paralidir cogu kustahtir. Ulkece ahlak yapilarimiz farklidir insanlar rahattir. İlk zamanlar cok zordur şoka ugrar atamazsin. Heleki aileni arayip baban kizim dedigi an bogazin dugumlenir konusamazsin. Annen yemek yaptim sofra kuruyorum der o sofrada olamak icin neler vermezsin. Girbet şokunu cok pis yasatir İngiltere.

Ama azimli ol sosyal ol basarmak senin elinde. Basarilar dilerim.
Ben dil kursuna gelmedim 6 aylığına burdayım. Bir üniversitede akademik çalışma yapmak için geldim.
Ben her türlü arkadaşa razıyım. Şimdi burdaki toplulukları falan araştırıyor. Bir spor salonu buldum ona gitmeyi planlıyorum. Yani birşeyler yapmak için uğraşıyorum ama inan çok zor oluyor yani cesaretimi toplayıp insan içine karışmak.

6 ay cok iyi bir sure. Univ calismasi icin ordaysan daha iyi en azindan kaliteli kisiler tanirsin (umarim) haklisin cekingenlikle insan kendi ulkesinde bile cekiniyor insanlarla tanismaya. Bak ben hep soyle yapardim once etrafimi izler ennn guleryuzlu, siradan ve samimi gorunen kiza laf atardim. Selam diye. Oda arkadasin olmasi hele asyali olmasi cok iyi. Umarim iyi biridir onun arkadas cevresindende faydalanirsin.

Oradaki hergunun guzel dolu gecsin arkadasim...

6 ay cok iyi bir sure. Univ calismasi icin ordaysan daha iyi en azindan kaliteli kisiler tanirsin (umarim) haklisin cekingenlikle insan kendi ulkesinde bile cekiniyor insanlarla tanismaya. Bak ben hep soyle yapardim once etrafimi izler ennn guleryuzlu, siradan ve samimi gorunen kiza laf atardim. Selam diye. Oda arkadasin olmasi hele asyali olmasi cok iyi. Umarim iyi biridir onun arkadas cevresindende faydalanirsin.

Oradaki hergunun guzel dolu gecsin arkadasim...

Teşekkür ederim güzel dileğin için :)

senin yine geciciymis,ben evlenip geldim kaliciyim ve yalnizim,
cevrem yok dogru duzgun,hic arkadasim yok nerdeyse 7/24 evde sayilirim yinede haline sukret bence:9:

Bende yurtdışına evlendim. Eşimin ailesi de benim ailem de uzakta. Kimsemiz yok burda. Çok zor oluyor. Kalıcı mıyız yoksa Türkiye'ye döner miyiz bunu zaman gösterecek bakalım.

Merak ettim siz nerdesin? En azından eşiniz var. Gerçi o da bir yere kadardır. İnsana arkadaşda lazım. Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Benim kizkardesimde ingilterede.4,5 yil oldu.tek basin gitti.cok zorluk cekti.simdi polonyali bir arkadasla kaliyor.zamanla cevresinde bir sürü türk arkadasida oldu.grecekten zoru basardigini düsünüyorum.alti ayligina kisa bir süre.okulda hic mi türk yok merak ettim.mutlaka vardir.

Bence de zoru başarmış kardeşin.
Yani tanıştığım bir iki türk var, sağolsunlar bana çok da yardım ediyorlar herşeyde ama yine de insan çok yalnızlık çekiyor. Bende burda doktoraya kalsam mı ne yapsam diye düşünüyorum bu da en azından 3-4 yıl demek. Bir yanda çok iyi bir kariyer bir yanda da memleket var :(

canim seni cok iyi anliyorum bende evlenince esimin yanina amerikaya yerlesdim.cok zorlandim ilk basda fazla bilmiyodum ingulizceyi sonra ogrendim hee yine cok iyi bilmiyorum ama ogrendigim bana yetti.

ingilizleri bilomiyorum ama amerikalilar cok cana yakin cok iyi anlasdik turk desen oda 3-4 tane arkadasim vardi da cok sik gorusemiyduk cunku uzak.ama esim herseyimle ilgilanip beni her yere goturduguu icin bunun sikintisini cok yasamadim.

ama zor gercekden suan baska bi ukede yasiyorum ama burayada alisdim sayilir .zor ama yaparsin kendini kotu hissetme 6 baska bi ulkede yasamanin tadini cikar .

en kolay yol, bol bol yemek yap, ve kursundaki arkadaslarini davet et eve..

yemege icmeye bayilirlar..

so sürecleri iyi degerlendir, insanlarla bol bol konus..

hicbirsey icin de cekinme, 6 ay sonra birdaha asla görmeyecegin birinden neden cekinesin ki...

orada hata yap ki dogrusunu ögrenebilesin..

Back
X