Yurtdışında yaşamak,yalnızlık

praline

iyi ki varsiniz <3
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
1.462
3.452
408
Selam hanımlar, ben uzun yıllardır yurtdışında yaşıyorum. Aslında Türk nüfusunun fazla olduğu bir yer ama ben çok yalnızım. Ailem ve eşimin ailesi Türkiyedeler. Akraba olarakta kimsemiz yok. İki çocuğum var.
Çocuklarımın okulundan annelerle veya komşularla tanışıyorum ama kimseyle arkadaş olamıyorum. Oldukça yüzeysel konuşmalar ve çoğu zaman sıkılıyorum. Üniversite zamanlarımda arkadaş çevrem genişti , hayatımın hiçbir döneminde arkadaşsız kalmadım. Yaşla mı alakalı bilemiyorum, 30 yaşındayım, yakınlık kuramıyorum insanlarla. İçten davranamıyorum, sürekli bir duvar hissediyorum insanlarla aramda. Sevdiğim anlaşabileceğimi düşündüğüm kişilerde var ama herkes çok yoğun. Görüşme talebinde bulunduggmda reddedilmekten yoruldum. Koca kadın oldum arkadaş olmak için peşlerinden mi koşmam gerekiyor? Ben mutlu olduğumda onu paylaşabilceğim veya üzgünken arayıp rahatça geliyorum diyebileceğim bir arkadaşım olsun istiyorum. Çok mı çocuksu bir istek bu? Yani o tip arkadaşlıklar gençken mi oluyordu sadece? Yetişkin insanlar sadece sorumluluklarla mı uğraşır? Bu arada eşim benim gibi düşünmüyor, yoğun çalışıyor ve benim kadar hevesli değil insanlarla görüşmeye. Ben şikayet ettiğimde pek anlamıyor hislerimi, ona göre benim istediğim gibi bir arkadaşlık lisede üniversitede olurmuş.

Hangi ülke?

Yani Batı Avrupaysa insanlar daha mesafeli, öyle bizdeki gibi gezelim tozalım panpalık yapalım 2 lafın belini kıralım pek yok. Ben de bir kez işyerimdeki kıza işten sonra akalım panpa demiştim programım var diyip 2 hafta sonraya randevu verebilirim demişti:KK51: Türkiyedeki sosyal hayatı beklemeyin, hele ki İstanbul gerçekten bir tane. Ahbaplık etmeyi seven biriyseniz Avrupa pek içaçıcı değil, eşinize de hiç katılmıyoum kendi daha içedönük bir insan olduğu için ihtiyaç duymuyor olabilir ama sizin ihtiyaç duymanız gayet normal. Maalesef çözümüm yok, ben 20lerinde öğrenciyken geldim yaşla da alakası yok o zaman da aynı şekildeydi.

Yabancılarla arkadaşlık kurmayı deneyin bence. Benim sadece bir Türk arkadaşım var diğerleri hepsi yabancı . Hepsiyle gayet samimiyim , sıcacık dürüst insanlar. Yurdışındaki Türklerle iletişim kurmakta zorlanıyorum, aynısını burada uzun zaman yaşamış bir cok kişiden duyuyorum. Ama yabancılarla hiç bir sorun yaşamıyorum.

MissCherryBlossom MissCherryBlossom Kuzey Almanyadayım. Bu kadar Türk’ün yaşadığı bir ülkede yalnız kalmak bana çok dokunuyor. Yıllarım güzel bir ortamım olur ümidiyle beklemekle geçti. Türkiye’deki sosyal hayatı çok özlüyorum. Yıllar içinde benimde muhabbet yeteneğim öldü sanki, konuşmak gereksiz gelmeye başladı. Bunu şimdi niye anlatayım, karşımdakinin ilgisini çekmez ki diye düşünüyorum sürekli. Bu yüzden yakınlık gösterip, samimiyet kuramıyorum.

Ne yazicam bilmiyorum ama uzuldum durumunuza
Sizin durumunuzda olan dayimin kizi var
Turkiyeden Hollandaya gelin geldi. 6 yildir orada yasiyo ama hic arkadas edinemedi :(
Biz 3 saatlik mesafedeyiz ve gercegini soylemek gerekirsede benimde kafam kuzenimld tutmuyor yoksa sik sik giderdim.
Kiz resmen sikintidan 50kilo aldi
Tek iyi olan yonu esi cok iyi birisi
Uzuldum durumunuza🥺

Yabancılarla arkadaşlık kurmayı deneyin bence. Benim sadece bir Türk arkadaşım var diğerleri hepsi yabancı . Hepsiyle gayet samimiyim , sıcacık dürüst insanlar. Yurdışındaki Türklerle iletişim kurmakta zorlanıyorum, aynısını burada uzun zaman yaşamış bir cok kişiden duyuyorum. Ama yabancılarla hiç bir sorun yaşamıyorum.

Evet burada yetişmiş Türklerle iletişim bende kurmakta zorlanıyorum. Yabancı derken mesela nereli oluyor arkadaşlarınız? Çok şanslısınız.

Ne yazicam bilmiyorum ama uzuldum durumunuza
Sizin durumunuzda olan dayimin kizi var
Turkiyeden Hollandaya gelin geldi. 6 yildir orada yasiyo ama hic arkadas edinemedi :KK43:
Biz 3 saatlik mesafedeyiz ve gercegini soylemek gerekirsede benimde kafam kuzenimld tutmuyor yoksa sik sik giderdim.
Kiz resmen sikintidan 50kilo aldi
Tek iyi olan yonu esi cok iyi birisi
Uzuldum durumunuza🥺

Çok şükür o kadar büyük bir problem yaşamadım, evet sıkılıyorum ama çocuklar beni meşgul ediyor, onları çeşitli kurslara götürüyorum, kütüphaneye, ormana, yüzmeye filan gidiyoruz. Ama dertleşmek, sohbet etmek, eğlenmek istiyorum bende :(

Çok şükür o kadar büyük bir problem yaşamadım, evet sıkılıyorum ama çocuklar beni meşgul ediyor, onları çeşitli kurslara götürüyorum, kütüphaneye, ormana, yüzmeye filan gidiyoruz. Ama dertleşmek, sohbet etmek, eğlenmek istiyorum bende :KK43:
Iste kuzeniminde 2 cocugu var ama oyle cok kulturel gezilere cikmaz. Sokakda yuruyus yapar evinin arkasinda futbol sahasi var oraya gider bazen hayvanat bahcesine gider bukadar.
Kac yildir oradasiniz, dil kursuna falan gittinizmi belki orada birileriyle tanisirsiniz, kafa dengi

Geneli isvecli ama İspanyol , İngiliz , Alman , Sırbistanlı hatta Lübnanlı arkadaşımda var 🙂

Çok güzelmiş. Almanya’yla mı ilgili bilmiyorum ama cuma günleri yüzmeye gidiyorum, 8 kadınız ve hocalar var. İnanın aramızda hiç diyalog yok o kadar tuhaf ki. Kursa gitmek aynı zamanda sosyalleşmektir ama çok komik, kimse kimsenin adını bile bilmiyor. Hallo deyip yüzmeye başlıyoruz..

Çok güzelmiş. Almanya’yla mı ilgili bilmiyorum ama cuma günleri yüzmeye gidiyorum, 8 kadınız ve hocalar var. İnanın aramızda hiç diyalog yok o kadar tuhaf ki. Kursa gitmek aynı zamanda sosyalleşmektir ama çok komik, kimse kimsenin adını bile bilmiyor. Hallo deyip yüzmeye başlıyoruz..
Acaba Almanyaya has bisemi ya
Cok turk var ama cokmu kendi aralarinda sosyallesiyolar bilmiyorum buradz okadarda degil diye dusunuyorum

Iste kuzeniminde 2 cocugu var ama oyle cok kulturel gezilere cikmaz. Sokakda yuruyus yapar evinin arkasinda futbol sahasi var oraya gider bazen hayvanat bahcesine gider bukadar.
Kac yildir oradasiniz, dil kursuna falan gittinizmi belki orada birileriyle tanisirsiniz, kafa dengi

9 senedir burayım, evet dil kursuna gittim. Tanıştığım kişiler oldu ama iletişimi devam ettirecek şekilde değil. Birde dil öğrenme sürecim pandemiye denk geldi online olarak devam ettim sonradan

Hepsi Türk mü ?

Benim universiteden arkadasım da uzun yıllardır yurtdısında okumak icin gitti is buldu kaldı derken biriyle tanıstı evlendi cocukları olunca kız calısamadı her hafta beni arar dertleşiriz o da Turklerden sikayetci aralarına almamıslar kızı neler yaptı davetlerine gitti evine cagırdı yemekler yaptı bir iki gorusmusler sonra kızı hep birden aramayı kesmisler Turk Turku dıslıyo yani gurbette bile Insanlar korkunc!

Acaba Almanyaya has bisemi ya
Cok turk var ama cokmu kendi aralarinda sosyallesiyolar bilmiyorum buradz okadarda degil diye dusunuyorum

Evet çok Türk var ama cogusuyla kaynaşamıyorum (kültürel bir farklılık oluyor yetiştiğimiz ortam farklı olduğu için), kafa dengi olanlarda var gibi ama herkes çok yogun, evime veya dışarda bir şeyler yapmaya çağırdığımda genelde insanların başka planı oluyor

Back
X