• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtdışında yaşamayı çok çok çok istiyorum :(

beutyandbeast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
260
141
33
35
Yurtdışında çok yer görmedim, sadece İtalya ve İsviçre. Bu yaz 3. kez Roma'ya gittim.
O kadar seviyorum ki orada nasıl hissettiğimi anlatamam. İtalya'nın herhangi bir şehrine yada İsviçre'ye karşı aynı şeyleri hiç hissetmedim. Ama ne zaman Roma'ya gitsem ağlayarak geri döndüm. Şuan 1 hafta oldu eve döneli, eşekten düşmüş gibi ve çaresiz hissediyorum. Buraya ait değilim sanki. Çok mutsuzum. Sadece orada yaşamayı o kadar çok istiyorum ki. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Üniversite mezuyum İtalyancayı çok iyi biliyorum, iki yıllık iş deneyimim var. Aynı zamanda ingilizce de biliyorum. Ama mesleğimde bir iş olmasa bile kasiyerlik yapsam yada bi pastanede çalışsam bile yeter bana. Razıyım.
Şuan yurtdışında yaşanyanlar, yaşamaya hazırlananlar yada yakınlarından orada yaşayanlardan nasıl bir yol izleyebileceğime dair tavsiye alabilir miyim:( ?

linkedin den kariyerinle alakalı ilanlara bak, neden daha azını istiyorsun ki.
zaten eu dışından geldiğin için normalden düşük ücretler sunacaklar ilk yıllarda sana, onu kabul ediyorsan, kendi kariyerin alanında iş aramaktan çekinme.
İtalya'da yaşamayı ben de çok istemiştim ama İngilizce iş bulmak için yeterli olmamıştı, senin italyancan iyi ise bence çok avantajlısın.

linkedin den kariyerinle alakalı ilanlara bak, neden daha azını istiyorsun ki.
zaten eu dışından geldiğin için normalden düşük ücretler sunacaklar ilk yıllarda sana, onu kabul ediyorsan, kendi kariyerin alanında iş aramaktan çekinme.
İtalya'da yaşamayı ben de çok istemiştim ama İngilizce iş bulmak için yeterli olmamıştı, senin italyancan iyi ise bence çok avantajlısın.
İtalyancam ingilizcemden daha iyi çünkü o bölümü okudum.
Fakat kendime güvenim yok, yabancı bir firma neden bana yatırım yapıp oraya getirtmek istesin? Çünkü işimde exper değilim henüz. Yaparlar mı dersiniz? Nasıl işliyor bu süreç bir bilginiz var mı?

İtalyancam ingilizcemden daha iyi çünkü o bölümü okudum.
Fakat kendime güvenim yok, yabancı bir firma neden bana yatırım yapıp oraya getirtmek istesin? Çünkü işimde exper değilim henüz. Yaparlar mı dersiniz? Nasıl işliyor bu süreç bir bilginiz var mı?

kendinize güven kazanacak kadar kariyerinize odaklanın, hazır hissedince başvurun. Aynı Türkiyedeki gibi bir iş arama sürecinden geçeceksiniz. uluslararası çalışan firmaları araştırırsınız, ik cıları sosyal ağınıza eklersiniz falan. Size uyan iş ilanlarına başvurursunuz, sonra vize sponsorluğu yapmadıkları için bir çok şirket reddeder, ama nadiren de olsa bazıları geri dönüş yapar ve uzaktan mülakatlarla ilerlersiniz. Sizi almak isterlerse sizi davet ederler, gider görüşürsünüz. Ama EU vatandaşı değilsiniz diye size meslekdaşlarınızdan daha düşük ücret önerirler, siz de kabul edersiniz, sonrasında çalışıp kendinizi kanıtladıkça maaşınız da normal düzeye gelir.

master yapabilirsin italyada. bence dene. neden olmasinki. bende yurtdisindayim- degisik milletlerden gencler hep master yapmaya geliyor.

Yuksek lisansa basvurun, kabul edilirseniz vize sorunu kalmaz.
Bircok firma yuksek lisans ogrencisini yari zamanli/ tam zamanli ise aliyor.
Calistigim yerde cogu genc yuksek lisans yapiyor suan, o vesileyle gelmisker yurtdisina.
Firma vize problemini cozmek zorunda olmadigi icin yabanci almaya egilimli oluyor.
Uluslararasi bir cok firmanin Turkiye baglantili projeleri oluyor ve Turke ihtiyac duyuyorlar.
Accenture, Siemens, Oracle bu firmalardan bazilari.
Italya da Turkiyeyle is yapan firmalari bulun.
Ama en onemli anahtar yuksek lisansa kabul, gerisi gelir

Yuksek lisansa basvurun, kabul edilirseniz vize sorunu kalmaz.
Bircok firma yuksek lisans ogrencisini yari zamanli/ tam zamanli ise aliyor.
Calistigim yerde cogu genc yuksek lisans yapiyor suan, o vesileyle gelmisker yurtdisina.
Firma vize problemini cozmek zorunda olmadigi icin yabanci almaya egilimli oluyor.
Uluslararasi bir cok firmanin Turkiye baglantili projeleri oluyor ve Turke ihtiyac duyuyorlar.
Accenture, Siemens, Oracle bu firmalardan bazilari.
Italya da Turkiyeyle is yapan firmalari bulun.
Ama en onemli anahtar yuksek lisansa kabul, gerisi gelir
İlk önce ortalamam çok iyi değil :( 2.39 dolayısıyla yüksek lisansa kabulüm minimumda. Ayrıca iş bulmadan gitmek çok risk olur, bir birikimin yok ailemin 1 aylık desteği bile euro kuruna bakılırsa çok zor olacak.

İlk önce ortalamam çok iyi değil :KK43: 2.39 dolayısıyla yüksek lisansa kabulüm minimumda. Ayrıca iş bulmadan gitmek çok risk olur, bir birikimin yok ailemin 1 aylık desteği bile euro kuruna bakılırsa çok zor olacak.

yüksek lisans ücretleri de can yakıyor maalesef.
Ancak birikim yapıp, o birikimle yine yüksek lisans düşünebilirsiniz.

Back
X