Yurtdisinda yasayanlar bakabilir mi ?

khaleesi90

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2015
212
194
34
Arkadaslar merhaba. Su siralar surekli kafami kurcalayan bir durum var. Erkek arkadasim epey iyi bir sirketten teklif aldi. Fakat sirket farkli bir ulkede. Gelismis ve guzel bir ulke ancak benim cekincelerim var. Ben bir bucuk sene sonra mezun olacagim ve erkek arkadasim benim mezuniyetimden sonra evlenmemizi istiyor. Bunu ben de istiyorum bu noktada problem yok ancak evlenip o ulkede yasamamiz gerekecek. Bana ailemden ayrilmak gercekten cok zor geliyor. Ustelik calisma izni almaya calisacagim süreçte evde oturacagim ve kimsem olmayacak. Is bulmak problem degil, iyi bir universitede bilgisayar muhendisligi okuyorum ancak Turkiyeden, herkesten ayrilma kismi beni daha simdiden cok uzuyor. Ne dusunecegimi bilemiyorum. Bu konuda benimle ayni durumda olan arkadaslar yardimci olabilirler mi ?

Gideceğiniz ülke avrupadamı? Yani yerinde olsam giderdim, bende yurtdısındayım ve burada kazanacağın iş tecrübesini eger almanyaysa özellikle iş disiplinini hic bir yerde alamazsın. Trye geri Döndüğünde özellikle mühendislik dallarında o kadar cok iş imkanı bulursunki iyiki gitmişim dersin. Bence Fırsatı değerlendir, birçok kişi ailesinden uzakta Eğitimini tamamlıyor, veya uzak yerde iş imkanı buluyor. Zaten evlenince ailenden ayrı olacaksın cok vahim bi durum değil tatillerde gider uzun uzun kalırsınız

Ben de eşimin işi dolayısıyla yurt dışında yaşıyorum.Ailenizi,arkadaşlarınızı ne sıklıkla görüyorsunuz.Onlarsız yapamam diyorsanız çok zor olur.Ama diğer türlü ilk bikaç ay alışma süreci dışında hiçbi sıkıntı yaşamaZsınız diye düşünüyorum.

Gideceğiniz ülke avrupadamı? Yani yerinde olsam giderdim, bende yurtdısındayım ve burada kazanacağın iş tecrübesini eger almanyaysa özellikle iş disiplinini hic bir yerde alamazsın. Trye geri Döndüğünde özellikle mühendislik dallarında o kadar cok iş imkanı bulursunki iyiki gitmişim dersin. Bence Fırsatı değerlendir, birçok kişi ailesinden uzakta Eğitimini tamamlıyor, veya uzak yerde iş imkanı buluyor. Zaten evlenince ailenden ayrı olacaksın cok vahim bi durum değil tatillerde gider uzun uzun kalırsınız
Avrupada evet. İşte ben de muhendislik okuyorum. Burada daha ogrenciyken iyi bir is buldum okulumun adindan dolayi. Sanki burda da basarili olurum gibi geliyor. Off bilemiyorum aileme gereksiz bir bagliligim var sanirim. Siz nasil alistiniz peki zor oldu mu alisma sureci ?

Ben de eşimin işi dolayısıyla yurt dışında yaşıyorum.Ailenizi,arkadaşlarınızı ne sıklıkla görüyorsunuz.Onlarsız yapamam diyorsanız çok zor olur.Ama diğer türlü ilk bikaç ay alışma süreci dışında hiçbi sıkıntı yaşamaZsınız diye düşünüyorum.
Ailemle beraber yasiyorum su an. Epey bagliyim onlara. Sanirim bu yuzden uzuluyorum. Bir de artik yaslandilar, gecirebilecegimiz zaman kisitliyken bu surecte onlarla olmazsam pisman olur muyum diyorum :KK43:

dil problemi olacaksa burda yani gittigniz yerde çalismayi unutun, on univeristede bitirseniz ayni dil konusamayinca bi ise yaramaz gittiginiz yerde
ben yurtdisindayim
TR de uni bitirsem is imkanim guzel oldukdan sonra gitmezdim ..
sevgi si aski bi yere kadar , maalesef hayat bunlardan ibaret deil .. ( is durumu geçiciyse olabilir )

Avrupada evet. İşte ben de muhendislik okuyorum. Burada daha ogrenciyken iyi bir is buldum okulumun adindan dolayi. Sanki burda da basarili olurum gibi geliyor. Off bilemiyorum aileme gereksiz bir bagliligim var sanirim. Siz nasil alistiniz peki zor oldu mu alisma sureci ?
Ben zaten 10 yasında geldim tatlım ailemle, tabi çocuk olunca alışma Süreci ve ortamı farklı oluyor. Ama düsünsene hem dil imkanın olacak hemde iş disiplinini öğreneceksin. Iyi bir iş imkanın olsada suan, inan yurtdisindan sonra Maaş ve konum olarak farkı görürsün. Bende ileride kesin dönüş yapmak istiyorum trye ve şimdiden kendi alanımı araştırdığımda valla sen diplomayı al gel işin hazır diyenler cok oldu

dil problemi olacaksa burda yani gittigniz yerde çalismayi unutun, on univeristede bitirseniz ayni dil konusamayinca bi ise yaramaz gittiginiz yerde
ben yurtdisindayim
sevgi si aski bi yere kadar , maalesef hayat bunlardan ibaret deil .. ( is durumu geçiciyse olabilir )
Yok dilim var zaten. Universitemin egitim dili ingilizce. Sevgilimin is buldugu ulkeye erasmusa ve staja da gitmistim, bir problem yasamadim zaten ingilizce konusuluyordu calistigim yerlerde. Benim problemim yakinlarimla az gorusecek olmam sadece

Ben zaten 10 yasında geldim tatlım ailemle, tabi çocuk olunca alışma Süreci ve ortamı farklı oluyor. Ama düsünsene hem dil imkanın olacak hemde iş disiplinini öğreneceksin. Iyi bir iş imkanın olsada suan, inan yurtdisindan sonra Maaş ve konum olarak farkı görürsün. Bende ileride kesin dönüş yapmak istiyorum trye ve şimdiden kendi alanımı araştırdığımda valla sen diplomayı al gel işin hazır diyenler cok oldu
Sizin durum biraz farkliymis ama... Benim derdim ailemle ilgili daha cok :KK43:

Yok dilim var zaten. Universitemin egitim dili ingilizce. Sevgilimin is buldugu ulkeye erasmusa ve staja da gitmistim, bir problem yasamadim zaten ingilizce konusuluyordu calistigim yerlerde. Benim problemim yakinlarimla az gorusecek olmam sadece
himm o zaman problem yok
yakinlarinada alisirsin zamanla , ne ilk olursun gurbete guden nede son
omur boyu durmazsiniz belki , TR den iyi bi teklif alip geri donersiniz
okuman bosa gitmiyorsa hiç bi sakincasi yok bence
s

himm o zaman problem yok
yakinlarinada alisirsin zamanla , ne ilk olursun gurbete guden nede son
omur boyu durmazsiniz belki , TR den iyi bi teklif alip geri donersiniz
okuman bosa gitmiyorsa hiç bi sakincasi yok bence
s
Cok sagolun icimi rahatlattiniz :) Umarim dediginiz gibi olur ve pisman olmam

Ben Evlenip geldim
Hiç Düşünme fırsat olarak düşün
Hele bir kadın olarak daha mutlu olacağından eminim

Kız mutlaka git.

Lakin lisanstan mı mezun olup gidiceksin? Eğer öyleyse çoğu işyeri yabancı alırken , master doktora mezunu veya çok deneyimli, bir şekilde nitelikli ve özellikli eleman arıyorlar. Yabancı olarak iş bulmak zor, bir uzmanlık alanın yoksa.

Onun için ilk etapta ordaki bir üniversitede mastera kaydolyp öyle gitmeni öneririm. Ülke neresi bilmiyorum ama mesela Almanya'da lisans mezunu , yeni mezun , almanca bilmeyen bir yabancının iş bulma olasılığı mühendislikte 0. Sen de yeni mezun olacaksın yanlış anlamadıysam. Bugünlerde otur o şehirdeki ingilizce iş ilanlarına bak derim , orası da dediğim gibiyse gitmedwn mastera kaydol ya da şimdiden dil kursuna başla.

Bence çok iyi bir fırsat kaçırma derim.

Yakınlarınla az görüşmeyi dert etme bence.Çok kazanırsan çok görüşürsün herşey 2 uçak biletine bakar.Zaten kaç kişi ailesiyle aynı şehirde yaşamaya devam ediyorki evlendikten sonra.2 saatlikte olsa 20 saatlikte olsa yol yoldur inan.Vakit bulunmadığı sürece iki süreçtede gidilmiyor.Bence gitmelisin o yüzden.

ben yurtdisindayim
Aynen öyle bende yurtdışındayım dil sorunundan drluk bile bitirmişler iş bulamıyor zaten devlet ağır dil testine sokuyor öyle denklik belgesi veriyor şuan hızlandırılmış dil okulundayım sınıfın 100/80 üniversitenin en iyi bölümlerinden mezun özellikle diş drları var acayip bunalıyorlar çoğuda kebabçılarda temizlik işinde çalışıyor ama siz geliştiririm derseniz durmayın gidin iyi bir referans olur birkaç yılda kimsede ölmez hasretlikden

Arkadaslar merhaba. Su siralar surekli kafami kurcalayan bir durum var. Erkek arkadasim epey iyi bir sirketten teklif aldi. Fakat sirket farkli bir ulkede. Gelismis ve guzel bir ulke ancak benim cekincelerim var. Ben bir bucuk sene sonra mezun olacagim ve erkek arkadasim benim mezuniyetimden sonra evlenmemizi istiyor. Bunu ben de istiyorum bu noktada problem yok ancak evlenip o ulkede yasamamiz gerekecek. Bana ailemden ayrilmak gercekten cok zor geliyor. Ustelik calisma izni almaya calisacagim süreçte evde oturacagim ve kimsem olmayacak. Is bulmak problem degil, iyi bir universitede bilgisayar muhendisligi okuyorum ancak Turkiyeden, herkesten ayrilma kismi beni daha simdiden cok uzuyor. Ne dusunecegimi bilemiyorum. Bu konuda benimle ayni durumda olan arkadaslar yardimci olabilirler mi ?
Buraya gelip mutlu olanini az gördüm... gerisine kendin karar ver hayat senin. Sil bastan baslicani unutma

seninle ayni konumda kalarak geldim canim ben amerikaya.ki avrupayla malum saat farki, ucak biletleri farki vs derken kiyaslamiyorum bile. esim burda sirket kurdu vs derken evet oldukca zor bi surecti. fakat cozumler illaki bulunyuor. evlenip dugunden 15 gun sonra geldim ve asiri kardes bagimlisi oldugum icin esim supriz olarak kardesime ucak bileti almis 4. ayimda kardesim geldi yanima. eylulde annem geliyor. kasimda babam. seneye mayista ben gidicem Turkiyeye derken.. evet sevdigim adamla cok uzaktada olsam cok mutluyum, ailem bnm mutlu oldugumu gordukce dahada mutlu oluyor. unutmaki omrun boyunca ailenle olmayacaksin. ya da burunlarinin dibinde mutsuz ya da dusuk standartlarda yasamaktansa biraz uzakta cok daha mutlu ve yuksek standartlard yasamak daha mantikli sanki. bide ozlem guzel sey:KK66:

Benim eşim de dubai de. Ben de uçak mühendisiyim. Ama gitmedim. Burda bekliyorum sıkılıp dönmesini. Ben ailemden de eşimden de uzaktayım. İş bulma kısmı çalışma kısmı zorladı beni. Burdaki işim çok iyi. Gidip oralarda daha kötü şartlarda olmaktan korktum. Avrupaysa sık sık ziyarete gelebilirsin aslında. Ayrıca avrupa ve amerikaysa iş imkanların da çok daha iyi olur. Ama dubai beni tedirgin ediyor :)

Gözüme çarpanları söyleyeyim. Ben olsam hemen evliliği düşünmezdim. Özellikle okul bitince pat evlilik bana mantıklı gelmiyor. Durun bir çalışın, tecrübe edinin, para biriktirin. Evlilik olmadan da başka bir ülkede yaşayabilir misiniz, buna bakın. Başka bir ülkede iş hayatına atılmak zaten kolay değil. İş bulacaksınız, ev bulacaksınız, sigorta, çalışma izni vs vs. Bir sürü bürokrasi. Dilin yoksa çok çok kötü zaten. ''X Üniversitesi'nde okudum hariga dil eğitimi alıyom'' diyenlere hiç inanmıyorum mesela. Tabii bunlar sizin açınızdan daha zor. Çünkü teklifi alan erkek arkadaşınız. Tüm bunlara alışmak zaten zaman alacakken bir de evliliği yüklenmek akıl karı değil. Ayrıca oraya gidince bir göz açılması durumu yaşanacak. Dolayısıyla pişmanlık gelebilir. Acele etmeyin. Ayrıca evliliği bir şeylere katlanma aracı olarak görmeyin, mutsuz olursunuz. Mesela ''Evlendim, arkadaşlarımdan ailemden uzağım bla bla'' konuları bu forumda çok açılıyor, işin ilginç yanı da kimse bu insanları evliliğe zorlamıyor.

Son düzenleme:
Zaten ulke zivanadan cikti baksana!?1,5 sene sonra calisacak yer bulabilecekmisin bakalim. O yuzden 3 ay aglarsin sonra alisirsin. Burada cogunluk kaba ve merhametsiz insanlar. Gitte biraz insana hakettigi degeri veren yerlerde yasa sende mutlu ol :) hem Tr ye donunce CV nde guzel durur oradaki deneyimlerin. Eger surecte arkadasinla sikintin olmazsa bence kesinlikle git.

X