Yok Piraye hala anlamak istemiyorsun. Bazı konular yurtdisinda da kötü hatta bazı konular bazı ülkelerde turkiyede olduğundan daha kötü. Öyle.
Bu konudan bahseden HERKESI alamanci dayı pozisyonuna sokarak sadece ayrıştırıcı bir hale sokarsınız durumu. Karşındaki kişi kendini bilmezin teki degilse yazdığı şeyleri biraz ciddiye almayı denemek lazım. Yurtdisinda girilen depresyonun temelinin bu cennet algısı yüzünden olduğunu düşünüyorum. Sihirli değnek varmış gibi, her sey daha iyiymiş gibi. Değil yani değil. Belki %80 i daha iyi ama %20 sinin de kötü olabileceği ihtimalini kabul etmek lazım. Hatta eğer o %20lik kısım o kişi için kilit bir konuysa belki turkiyeye dönünce daha mutlu olacağını kabul etmek lazım. Dönüp daha az kazandığı halde daha mutluyum diyen de var inanır mısın? Ama burada biri yazınca aklını mi kaçırdın da bilmem ne de. Biri çıkıp ben döndüm şu şu sebepten mutluyum diyince mutlu olduğu sebeple bile dalga geçiliyor. Ya ben Türkçe konuşmayı özledim, güneş görmeyince mutsuz oluyordum diyor hemen karşı çıkılıyor

ben anlayamıyorum yani insna kendisi önceliklerine karar verebilir. Yani biraz genel dertleşme oldu, sürekli göçmen gruplarında depresyon, dönme isteği postlari gördüğüm için ve oralarda yazmak istemediğim için burada anonim olarak iç dökmek istedim.