YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayyy Piraye ya. Bende diyorum bu önceden Kanada da idi ve şikayetçi idi oralardan Amerika'ya geçmiş şimdi diyecektim ki seni okudum. Habire doğurup doğurup şikayet ediyor. Doğum kontrol nedir bilmeyip kariyerim yok diye ağlayıp duruyor ve bunların yaşandığı yer Kuzey Amerika.🥲 Bir insan bu kadar akılsız olabilir mi ya.

2 dil biliyorum, üni mezunuyum Erasmus yaptım america da iş bulamıyorum deyip , 40 bin liranin 5000 dolardan daha değerli olduğunu iddia eden biri kendisi yani akıl konusu tartışmaya kapandi zaten ama beni çocuklarin durumu rahatsız etti daha çok...

Vallahi P piraye iyi calismis..

O zaman 4 çocuk senin neyine gerçekten…
Geçen 2.ye hamile kaldım sandım, durumum yerinde yine de bin kere düşündüm test negatif gelene kadar.
Her şey maddiyat değil ama maddiyatsiz da olmaz güç de lazım psikoloji de lazım.

Hadi yapmissin bak o zaman yani.. birak artık kariyeri filan çocuklaarınla ilgilen..

Aşko ilkinin link ölü, diğerinde 0 mesaj var.
İptal ettirmiş veya nick degistrmistir o zaman, gelsin kendisi açiklasin , benim ya da değilim desin...hem soracaklarim var daha, 2017 de karı koca işleri güçleri bile yokken kanadaya neden ve nasıl gittiler mesela? Şişman dediği, ne mesleğini ne tipini beğenmediği bir adamla niye evlendi? Hiç tanımadan katalogtan seçerek mi? Hiç istemediği, sürekli şikayet ettiği halde niye asla korunmadan doğurmaya devam ediyor? gibi gibi
Gel Elif cim, sohbet edelim biraz

Son düzenleme:
İptal ettirmiş veya nick degistrmistir o zaman, gelsin kendisi açiklasin , benim ya da değilim desin...hem soracaklarim var daha, 2017 de karı koca işleri güçleri bile yokken kanadaya neden ve nasıl gittiler mesela? Şişman dediği, ne mesleğini ne tipini beğenmediği bir adamla niye evlendi? Hiç tanımadan katalogtan seçerek mi? Hiç istemediği, sürekli şikayet ettiği halde niye asla korunmadan doğurmaya devam ediyor? gibi gibi
Sen harbi mesai yaptıkça hatırladım. Kocasının şişman olduğundan falanda bahsediyordu doğru.

Kanada'ya non teist olup da can güvenliği gerekçesiyle çok iltica edildiğini biliyorum. Siyasi nedenlerle de olabiliyormuş sanırım. Yoksa işsiz güçsüz iki karı kocayı neden alsınlar?

Kanada'ya non teist olup da can güvenliği gerekçesiyle çok iltica edildiğini biliyorum. Siyasi nedenlerle de olabiliyormuş sanırım. Yoksa işsiz güçsüz iki karı kocayı neden alsınlar?
Valla zamanlama manidar. 2017de gittiyse belki 2016 temmuzun göç dalgasıyda da gitmiş olabilir. Ama tabii ki bir zan, iftira atmak istemem

Bu kadar Türk kültürüne, turkiyeye düşkün biri o tarih aralığında iltica eden hainlerden biri olamaz bence yaa...cıks....Kesin ateist veya şaman olduğu için iltica etmiştir ettiyse...Veya acil şişman narsist tamirci ihtiyacı nedeniyle kocasına iş teklifi gelmiştir Kanada dan bak bu daha olası

Bu kadar Türk kültürüne, turkiyeye düşkün biri o tarih aralığında iltica eden hainlerden biri olamaz bence yaa...cıks....Kesin ateist veya şaman olduğu için iltica etmiştir ettiyse...
İnşallah ikincisidir. 😂

Olsun ben okurken çok keyif aldım her yorumun gibi, buradaki diğer üyeleri Weberle makrososyoloji bilmemneyle bogmak istemem o yüzden kısaca şöyle yanitlayayim, bürokrasinin bizde bu kadar kolay ve hızlı olması milli güvenlik, kişilik hakları ve uzak vadede toplumsal refahın yok sayıldığı bir gelecek inşaasinin göstergesi...Gelişmiş ülkelerdeki konut sıkıntısı da temelde aynı şekilde, laz müteahhit veya çimento eksikliğinden değil , uzun vadede toplumun çevrenin kültürün , sağlığı güvenliği , doğal kaynakların korunması ve uzak vadede yine kendi vatandaslarinin refahi hedeflendiği için yaşanıyor...Yani aslında bizim ülkede onlara nazaran şu anda iyi zannettigimiz şeyler bile bizim çocuklarımızın hayatindan guvenliginden geleceginden çalınarak yapılıyor....
Fransa’dan bildiriyorum, elektronik sisteme geçmeme sebepleri nüfusun aşırı yaşlı olması. Benim kayınvalidem şu an ne olduğunu hatırlamadığım bilmemne faturası mail olarak geldiği ve kendisi bunu bi türlü beceremediği için (87 yaş) oturup mektup yazıp itiraz etti. Gene posta kutusuna gelmesini talep etti. Nüfus yaşlı. Bir de bizde ki kadar hızlı yaşamıyorlar. Hayat yavaş kimsenin acelesi yok. Küçük şehirlerde kuyrukta trafikte yarım saat bekler, önde ki acemidir çıkamaz, kimse kızmaz kornaya basmaz. Mantalite farklı. Alışkanlıklar farklı.

2 dil biliyorum, üni mezunuyum Erasmus yaptım america da iş bulamıyorum deyip , 40 bin liranin 5000 dolardan daha değerli olduğunu iddia eden biri kendisi yani akıl konusu tartışmaya kapandi zaten ama beni çocuklarin durumu rahatsız etti daha çok...
Piraye sen ne diyorsun Allah aşkına . Ben çocuklarıma bakıyorum tabiki . Kimsenin bakmasına ihtycm da yok . Gelmiş neler yazmış . Herseylerine kosuyorum . Bilip bilmeden yazıp durma . Sinirlerimi bozdun .

İnşallah ikincisidir. 😂
Piraye kendi hayatına bak . Yeter be . Ben burda biraz tavsiye için aynı durumdan gecmisler için biseyler sorma ya geldim . Neler yazdın . Sizinle uğraşılmaz. Benim çocuklarıma nasıl baktigima dair en ufak fikrin yok . Nasıl kosturtugumadair en ufak bilgib yok . Sus artık . Çocuklarıma el atacak birini ariyormus Amerika’da . Kimsin sen ya . Benim kimseye ihtycm yok . Çocuklarımı buyuttm çok şükür . Okullari aktivitileri ile ilgileniyorum.

Yalnız değilsin konu sahibi..
Karşıdan gördüm yeşil türbe içine girdim est tövbe durumu var.
Ben de zamanında böyle bi konu açmıştım ve bazı insanlar kendi yapamadıkları şeyleri sen yaptığın için sana bileniyolar burda…
Avrupa’da yaşadım yaşayalı hayat standardım düştü. Yani sonuçta buradaki 1. Sınıf insan olamıyosun yani burda doğduysan, hatta doğanlar bile. Biz kendimiz kendi ülkemizde öyleydik…
Zamanında…
Şimdi o zamandan bu zamana bizim ülkemizde değişti, şuan Türkiye’de Türkler bile 1. Sınıf değil.
Tabii burda yaşananında pozitif tarafları var ama yine de hangi ülkede olursan ol oranın vatandaşı olmamanın acısını maddi manevi ödüyorsun seni anlıyorum..
Piraya denilen şahıs saçma sapan konuşup durmuş . Ya ben cnm daraldi. Bisey sordum aynı şeylerden geçenler yazar diye . Gitmiş neler yazmış . Ben çocuklarıma bakıyorum ilgileniyorum. Buranın kendine göre zorluklari var . Yok buraya daha yazmam akrep gibiler bazilari. Moralimi bozdular . Ya insan gibi fikir veremiyor musunuz? Sizede teşekkürler

bence dalga geçiyor arkadaş, Türkiye'de millet kariyer yapsa ne olacak 30-40 bin TL alıp sadece nefes almak için yaşıyorlar, ben yaklaşık 2 senedir avrupa'da part time çalışıyorum para sıkıntısı bir gün bile çekmedim. amerika hele iş açısından daha iyi çocuk bakıcısı olablirsiniz
Dalga geçmemiştim . Neyse daha yazmicam zaten . Amerika’nın heryeri iyi dgl . Şu an burda da iş sikintisi var . Daha demin biriyle tanıştım hemşire . Türkiye’den emekli oldu geldi . Hic begenmedi burayı . Ama Türkiye de evini herseyini almış emekli olmuş . O tipler beğenmez yurtdışını .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X