Her cinsten vatandaşı var sokakların güvenliği yok evinde otururken eve hırsız giriyor polisi arasan umrunda değil giden malın gitti dolandırıcılar desen cirit atıyor hangi birini anlatalım yahu denizler desen pis temiz balık bulmak zorlaştı saymakla bitmez artık bu ülkenin zengini için güzel bir ülke evde oturursan iyi dicem ama insanın canı meyve yemek istese kilosu 70 80 den başlıyor 1 kilo konu sahibinin 4 çocuğuna yeter mi mümkün değil
Evet geçen hafta pazarda 100 TL idi tarım ülkesinde bu durum içler acısı kesinlikle. en azından yeşili var oraların buralar her yer beton oldu dip dibe binalar kalabalık trafik rezillik kurallara uyan yok hadi araban var osu busu bi ton masraf dışarı çıksan 1 saatlik otopark 70 TL mazot desen yine uçtu neresinden tutsan elinde kalıyor
Konu sahibi bu ülkede tereyağı lüks margarin de lüks olma yolunda ilerliyor balık et desen içler acısı gelip de 4 çocukla zebil olmayın buralarda he kuru ekmeğe razıyız diyorsan o başka
Yani niloya yazmayayım konu dışı, banlanmayayim diyorum ama her seçim zamanı azılı bir hükumet savunucusu olarak sence ülkenin bu kadar yaşanmaz hale gelmesinde hiç emeğin yok mu???????
Konu dışı olmasın yorum yazayim.
bizim ülkede şöyle bir yanılgı var; Biz çok kötü durumdayız, biz ve ortadogu bataklığında ulkeler haric bütün ülkeler aşırı rehaf içinde yaşıyor.
Bu doğru değil. Her ülkenin çekilmez tarafi var. Abd abd Evet güzel, Evet birkaç ayda araba alabiliyorsun ama suç oranı çok yüksek, bireysel silahlanma inanılmaz seviyede, sağlık hizmeti desen paran yoksa yok, eğitim desen cocuk doğduğu gibi aileler başlıyor üniversite parası biriktirmeye , çocuğun üstün zeka değilse - sportif bir basarisi yoksa okusun diye tomarla para döküyorsun . Durumun cok yoksa göçmen mahallesindeysen İngilizce duymadan günlerin geçiyor, bürokrasi çok yavaş...
Her Amerikalı filmlerdeki banliyolerde yaşayıp sabah koşusuna çıkmıyor ki. Benim çok arkadaşım abd'ye göçtü, yüksek lisans için giden bilgisayar mühendisliği mezunu kişi bile is bulamadı uzun yıllar benzincide çalıştı. Ha tabii ki dönmeyi dusunmedi cunku o haliyle bile bizim mevcut şartlardan daha iyiydi. Ama amerikan rüyası falan da yaşamadı. Eski sevgilim kaç göbekten abdliydi, okul aşırı pahalı diye burs kazandığı ortadogu ülkesinde doktoraya gelmişti. Asla cocuk yetistirilmeyecek bir yer olduğunu iddia ederdi.
Belçika deseniz orada tanıdığım oralı biri yazılım okudu bir senedir işsiz. Esi dostu, onunla mezun olanlar falan da işsizmis dediğine göre. Ülkede üç dil konuşuluyor, aynı ulke insanıyla konusamiyorsun (Fransızca konuşan tarafta arkadaşım)
İspanya desen işsizlik oranı aşırı fazla, İspanyol arkadaşım uni mezunu ama iş bulamayınca duvarlara yalıtım yapmaya başladı, Fransa'ya üzüm hasadı ameleligine gidiyordu.
vs vs vs
Orada yaşayan insanlara da her gün bayram değil. Ha tabii ki biz de kötü durumdayız, en azından onların parası başka ülkede değerli, az kazanip daha fakir ülkede rahatça tatil yapabilir , en azından orada guzelce yaşayabilirler, bizde o da yok.
ama bizim daha kötü durumda olmanız bizim dışımızda kalan herkesin harika imkanlarla yaşadığını göstermez