YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şaka mı bu konu? Amerika'dan bahsediyorsun. Fırsatlar ülkesi. Dünyada en çok göçmenin olduğu ekonimiye yön veren süper güçten?
Türkiye'den okumaya giden öğrenciler Times Meydanında bisiklet taksicilik yapıyorlardı. Baktım şimdi saatte 20 $ kazanıyormuş. Günde 8 saat çalışarak 5 bin dolara yakın para kazanılıyor. Ve orda 5 bin dolara araba alırsın.
Amerika'da herkes işini çok sahiplenir. Kimse kimseye üstünlük taslamaz.

Eklentiler

• IMG_4382.webp
    IMG_4382.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 31
Herkese selam , yıllardır yurtdışı dayım uzak bir ülkede . Ancak iş anlamında hicbisey yapamadim çocuklar küçüktü ama kolay değil iş bulmak vs . Türkiye’deki arkadaşlarıma bakıyorum yillardir calisip kariyer yapıyolar . Okadar pismanimki ama kendi başıma karar alıp Türkiye’ye donememe yalniz değilim .
Emeklilik iş güç gelecek kaygisi başladı . Lütfen aynı durumda olanlar neler yaptı tavsiyelerinizi bekliyorum .
Çocuklarınız çok küçük değilse, bir yerden part-time vs başlayabilirsiniz. Diliniz var ise emlakçılık vs yapabilirsiniz. Hem komisyon da alırsınız. Türkiye şu an ekonomik darboğazda, buraya gelip iyi, kurumsal bir şirketten 50 bin üstü bir iş bulmayacaksanız zorluk yaşarsınız. Çünkü eğer gelişmiş bir ülkede iseniz, çocuk parası alıyorsunuzdur, çocuklarınız iyi bir eğitim alıyordur, size destek veriyorlardır. Burada onlar yok. Kapıdan ayağını çıkardığın an para gidiyor. Hele çocuğun varsa giyimi, yemesi, içmesi, okulu, kursu, hobisi, sağlığı vs hepsi para. Ben evliyim eşim ikna olsa gelişmiş bir ülkeye taşınmak isterdim. Buraya da tatilden tatile gelirdim. Sosyal devleti olan bir ülkede iseniz orada kalın bence.

Bir de sadece olay ekonomi vs değil. Bugün bir sahile gittik. her yer çekirdek kabuğu ve sigara izmariti. Her yer çöp içinde. Her yer kokuyor, mahvolmuş. Doğayı mahvediyoruz. Sırf doğaya saygılı, medeni insanlarla bir arada yaşamak için bile yurtdışına yerleşilir. Siz bunun kıymetini bilin. Gitmişsiniz kalın. Çocuklarınızın hayatı kurtulsun. Arkadaşlarınızla kendinizi kıyaslamak yerine bir yerden başlayın. Tatillerde gelin hasret giderip dönün. Gelişmiş bir ülkede yaşamak şanstır. Medeniyet herşeydir. Yaklaşık 40 yıldır, bu topraklarda yaşayan biri olarak bunu diyorum, alıştığınız huzur, medeniyet, alım gücü, imkanlar şu an burada yok.

Son düzenleme:
Evet ben ülkemizi savunmuyorum berbat bir halde ama 2 dil bilen biri burada çok iyi paralar kazanır.
Kaçtır yazmiyim diyorum ama bundan çok eminsiniz, söylemem gerekiyordu. Hanımefendinin Türkçesi belli. Okuyorsunuz siz de. İki dili ne düzeyde bilmiyoruz. Çocuğunun kreşinde yetersiz bulunmuş anladığım kadarıyla. Ayıp değil. Olabilir. Ama rehberlikten girdiniz, çok iyi para kazanırsınız iki dille diyorsunuz. Turizm bölgesinde yaşıyorum. 2-3 dille çok iyi paralar falan kazanmak için yaşınızı da önemsiyorlar, çalışacağınız saatleri de. Diyelim ki sınavları geçti, 4 çocuğuyla rehberlik. Ordan oraya dolanıyorlar. Kendini bildi bileli çalışmamış. Ülkemizde 2 dil bilerek harika paralar kazanmıyorsunuz. Kabin memurluğu fena değil. Sanmıyorum sınavları geçebilsin. Kimseyi küçümsemiyorum. Benim de dilim şahane değil, yaşım var, belirgin bir işe yeteneğim yok. Sadece görüyorum onu. Mutlu değil orda, buraya gelmek istiyor. Hepsi bu. Olay iş değil. Eski konularını okuyun. Niyetiniz iyi de. Bir sorun var. Bakın görünüyor. Umarım istediği gibi olur her şey 😊

Yazmayim dedim ama yok be kuzum öyle bişey🤣....Mühendislik+2 dil evet, doktorluk +2 dil evet , yazılım +2 dil evet çok iyi kazandırır çunku onlar da yurtdışı bağlantılı işlerde döviz bazında ortalama üstü gelir elde ediyorlar.Ama bağlantılı hiçbir uzmanlığın olmadan çiplak dil bilmek Türkiye de asla para kazandırmıyor, kendimden biliyorum.(Dil öğretmenliği hariç. Onlar da dil+öğretmenlik yaparak maximum 30-40 bin TL kazanıyor en fazla) Sana kim dil bilen çok kazanıyor dediyse yalan söylemiş. İnanma herseye
Niloyatospikk Niloyatospikk

Son düzenleme:
Çocuklarınız çok küçük değilse, bir yerden part-time vs başlayabilirsiniz. Diliniz var ise emlakçılık vs yapabilirsiniz. Hem komisyon da alırsınız. Türkiye şu an ekonomik darboğazda, buraya gelip iyi, kurumsal bir şirketten 50 bin üstü bir iş bulmayacaksanız zorluk yaşarsınız. Çünkü eğer gelişmiş bir ülkede iseniz, çocuk parası alıyorsunuzdur, çocuklarınız iyi bir eğitim alıyordur, size destek belki veriyorlardır. Burada onlar yok. Kapıdan ayağını çıkardığın an para gidiyor. Hele çocuğun varsa giyimi, yemesi, içmesi, okulu, kursu, hobisi, sağlığı vs hepsi para. Ben evliyim eşim ikna olsa gelişmiş bir ülkeye taşınmak isterdim. Buraya da tatilden tatile gelirdim. Sosyal devleti olan bir ülkede iseniz orada kalın bence.

Bir de sadece olay ekonomi vs değil. Bugün bir sahile gittik. her yer çekirdek kabuğu ve sigara izmariti. Doğayı mahvediyoruz. Sırf doğaya saygılı, medeni insanlarla bir arada yaşamak için bile yurtdışına yerleşilir. Siz bunun kıymetini bilin. Gitmişsiniz kalın. Çocuklarınızın hayatı kurtulsun. Arkadaşlarınızla kendinizi kıyaslamak yerine bir yerden başlayın. İleride oradan emekli olsanız 1000 euro bile alsanız burada bugünkü kurla 35.000 tl. Öyle bakın. Emeklilikte burada rahat edersiniz. Emekli olunca gelin, şimdi değil. Veya tatillerde gelin hasret giderip dönün. Gelişmiş bir ülkede yaşamak şanstır. Medeniyet herşeydir. Yaklaşık 40 yıldır, bu topraklarda yaşayan biri olarak bunu diyorum, ben zor dayanıyorum siz yapamazsınız. Alıştığınız huzur, medeniyet şu an burada yok.

Malesef Amerika sosyal bir devlet olmanin yanindan bile gecmiyor. Biz bu yuzden cocuk okul yasina gelmeden Avrupaya donmeyi dusunuyoruz (esim avrupali). Ozellikle saglik hizmetleri konusunda o kadar berbat bir durumda ki, biz ikimiz de global ilac firmalarinda yonetici konumundayiz ve ciddi iyi saglik sigortalarimiz var Benimkini %90 sirketim karsiliyor, ona ragmen aylik 500$ katki payi oduyorum, ve daha yeni bebegimin bir ilaci icin 1000$ odedim cunku bir servet odedigimiz sigortamiz asla karsilamiyordu.

Ben konu sahibi 4 cocukla nasil tek maas idare edebiliyorlar anlamadim. Konu sahibi Medicare, Medisave'li falan misiniz yani saglik yardimi mi aliyorsunuz? Cocuklar bir hasta oldugunda dordunu birden nasil idare ediyorsunuz diger turlu?

Kaçtır yazmiyim diyorum ama bundan çok eminsiniz, söylemem gerekiyordu. Hanımefendinin Türkçesi belli. Okuyorsunuz siz de. İki dili ne düzeyde bilmiyoruz. Çocuğunun kreşinde yetersiz bulunmuş anladığım kadarıyla. Ayıp değil. Olabilir. Ama rehberlikten girdiniz, çok iyi para kazanırsınız iki dille diyorsunuz. Turizm bölgesinde yaşıyorum. 2-3 dille çok iyi paralar falan kazanmak için yaşınızı da önemsiyorlar, çalışacağınız saatleri de. Diyelim ki sınavları geçti, 4 çocuğuyla rehberlik. Ordan oraya dolanıyorlar. Kendini bildi bileli çalışmamış. Ülkemizde 2 dil bilerek harika paralar kazanmıyorsunuz. Kabin memurluğu fena değil. Sanmıyorum sınavları geçebilsin. Kimseyi küçümsemiyorum. Benim de dilim şahane değil, yaşım var, belirgin bir işe yeteneğim yok. Sadece görüyorum onu. Mutlu değil orda, buraya gelmek istiyor. Hepsi bu. Olay iş değil. Eski konularını okuyun. Niyetiniz iyi de. Bir sorun var. Bakın görünüyor. Umarım istediği gibi olur her şey 😊
Yok ben şu şekilde kastettim son yorumuma bakarsanız 2 dil ile kendi mesleğinde işe girmek için büyük bir avantajı olur diye söyledim şayet ki 2 dili iyi kullanıyorsa iyi paralar kazanır.

Yok be kuzum öyle bişey....Mühendislik+2 dil evet, doktorluk +2 dil evet , yazılım +2 dil evet çok iyi kazandırır çunku onlar da yurtdışı bağlantılı işlerde döviz bazında ortalama üstü gelir elde ediyorlar.Ama bağlantılı hiçbir uzmanlığın olmadan çiplak dil Türkiye de asla para kazandırmıyor (Dil öğretmenliği hariç. Onlar da dil+öğretmenlik yaparak maximum 30-40 bin TL kazanıyor en fazla) Sana kim dil bilen çok kazanıyor dediyse yalan söylemiş. İnanma herseye
Niloyatospikk Niloyatospikk
Benim daha önceden tanıdığım biri yurtdışından buraya geçici olarak geldi sadece İngilizcesi ile iyi yerlere geldi eğitmenlik yaptı belgesi mi vardı bilemiyorum sosyal medyası vardı bende ama sileli çok oldu sadece dil ile aktif bir iş hayatı vardı sosyal medyadan görüyordum

Benim daha önceden tanıdığım biri yurtdışından buraya geçici olarak geldi sadece İngilizcesi ile iyi yerlere geldi eğitmenlik yaptı belgesi mi vardı bilemiyorum sosyal medyası vardı bende ama sileli çok oldu sadece dil ile aktif bir iş hayatı vardı sosyal medyadan görüyordum
Enteresan... Sosyal medya ha?

Malesef Amerika sosyal bir devlet olmanin yanindan bile gecmiyor. Biz bu yuzden cocuk okul yasina gelmeden Avrupaya donmeyi dusunuyoruz (esim avrupali). Ozellikle saglik hizmetleri konusunda o kadar berbat bir durumda ki, biz ikimiz de global ilac firmalarinda yonetici konumundayiz ve ciddi iyi saglik sigortalarimiz var Benimkini %90 sirketim karsiliyor, ona ragmen aylik 500$ katki payi oduyorum, ve daha yeni bebegimin bir ilaci icin 1000$ odedim cunku bir servet odedigimiz sigortamiz asla karsilamiyordu.

Ben konu sahibi 4 cocukla nasil tek maas idare edebiliyorlar anlamadim. Konu sahibi Medicare, Medisave'li falan misiniz yani saglik yardimi mi aliyorsunuz? Cocuklar bir hasta oldugunda dordunu birden nasil idare ediyorsunuz diger turlu?
En kötü sağlık sistemi orda herhalde. Zor

Yok ben şu şekilde kastettim son yorumuma bakarsanız 2 dil ile kendi mesleğinde işe girmek için büyük bir avantajı olur diye söyledim şayet ki 2 dili iyi kullanıyorsa iyi paralar kazanır.
Mesleği yok işte...Sosyoloji mezunu , uluslararası hatta ulusal bir geçerliligi bile yok okuduğu bölümün, dil bilse n'olacak?

Çocuklarınız çok küçük değilse, bir yerden part-time vs başlayabilirsiniz. Diliniz var ise emlakçılık vs yapabilirsiniz. Hem komisyon da alırsınız. Türkiye şu an ekonomik darboğazda, buraya gelip iyi, kurumsal bir şirketten 50 bin üstü bir iş bulmayacaksanız zorluk yaşarsınız. Çünkü eğer gelişmiş bir ülkede iseniz, çocuk parası alıyorsunuzdur, çocuklarınız iyi bir eğitim alıyordur, size destek veriyorlardır. Burada onlar yok. Kapıdan ayağını çıkardığın an para gidiyor. Hele çocuğun varsa giyimi, yemesi, içmesi, okulu, kursu, hobisi, sağlığı vs hepsi para. Ben evliyim eşim ikna olsa gelişmiş bir ülkeye taşınmak isterdim. Buraya da tatilden tatile gelirdim. Sosyal devleti olan bir ülkede iseniz orada kalın bence.

Bir de sadece olay ekonomi vs değil. Bugün bir sahile gittik. her yer çekirdek kabuğu ve sigara izmariti. Her yer çöp içinde. Her yer kokuyor, mahvolmuş. Doğayı mahvediyoruz. Sırf doğaya saygılı, medeni insanlarla bir arada yaşamak için bile yurtdışına yerleşilir. Siz bunun kıymetini bilin. Gitmişsiniz kalın. Çocuklarınızın hayatı kurtulsun. Arkadaşlarınızla kendinizi kıyaslamak yerine bir yerden başlayın. Tatillerde gelin hasret giderip dönün. Gelişmiş bir ülkede yaşamak şanstır. Medeniyet herşeydir. Yaklaşık 40 yıldır, bu topraklarda yaşayan biri olarak bunu diyorum, alıştığınız huzur, medeniyet, alım gücü, imkanlar şu an burada yok.
Cokkk teşekkür ederim fikirleriniz için bir nebze içim ferahladı . Diğer insanların aksine ne kadar naif yaklastiniz bana . Allah razı olsun . Evet gelismis bir ulkedeyim ama bu ülke biraz reklami yapılmış ülke içi çok ta iyi sayılmaz ama vatandaş olduk o güzel . Çift vatandaşlık iyi . Ama burdaki maaslar ennn fazla dört bin beş bin dolar mesela ve biraz maaş artinca çocuk parasini kesiyolar. Yani Türkiye’deki gibi kirk bon elli bin tl yada dolar alamazsin herkes eşit seviyede gibi bisey .
Eğitim fena dgl ama kendi içinde eksileri var . Çocukların kelime eksikleri oluyor ve bunu problem ediyor okullar . Yani çok ta hersey mükemmel değil . Ulkemde olsam hersey Türkçe Türk böyle sorunlar olmazdı diyorum .
Çocuklar biraz baskı ile buyuyorlar . Dillerini okullar yeterli gorebe kadar ek ders veriyor ve sizden biseyler bekliyolar. Gibi gibi
Bikac sertika aldım ama çalışmak için yeterli dgl .

Ben konu sahibi Avrupa'da sanmıştım, evet Amerika tam Avrupa'daki ülkeler gibi bir sosyal devlet değil. Ama Türkiye'den durumu şu an her konuda bin kat iyidir. Mesela birkaç bin dolara araba alabilirsin. 20 yıllık mortage ile cüzi miktarlar ödeyerek ev sahibi olabilirsin. Ucuza gıda tüketebilirsin. Ucuza teknolojik alet alabilirsin. Bir kere park, bahçeleri tertemiz, insanlar medeni. Sahiller, parklar çekirdek ve sigara izmariti dolu değil. Çocukların ana dilin gibi ingilizce öğrenebilir. Burada o ingilizceyi çocuklarına öğretmek için özel okullara yılda en az 500 bin tl vermelisin. Küçücük birev almak için 5 milyonun olmalı. 20 yılda kimse sana kredi vermez. Gıda, teknolojik aletler, giyim, iğneden ipliğe herşey çok pahalı. Sağlık sistemi şu an Türkiye'de de berbat durumda. Ben İstanbul'da haftalar boyunca randevu bulamıyorum. Paramla hep özele gidiyorum. Ben konu sahibinin yerinde olsam Amerika'da da olsam gene ülkeye gelmem.

Tabi ki sizin imkanınız varsa Avrupa. Eşinizde madem oralı, gitmeniz çok mantıklı olur. Şu an çoğu ülke buradan iyi durumdadır. Sadece ekonomik değil, her anlamda.

Cokkk teşekkür ederim fikirleriniz için bir nebze içim ferahladı . Diğer insanların aksine ne kadar naif yaklastiniz bana . Allah razı olsun . Evet gelismis bir ulkedeyim ama bu ülke biraz reklami yapılmış ülke içi çok ta iyi sayılmaz ama vatandaş olduk o güzel . Çift vatandaşlık iyi . Ama burdaki maaslar ennn fazla dört bin beş bin dolar mesela ve biraz maaş artinca çocuk parasini kesiyolar. Yani Türkiye’deki gibi kirk bon elli bin tl yada dolar alamazsin herkes eşit seviyede gibi bisey .
Eğitim fena dgl ama kendi içinde eksileri var . Çocukların kelime eksikleri oluyor ve bunu problem ediyor okullar . Yani çok ta hersey mükemmel değil . Ulkemde olsam hersey Türkçe Türk böyle sorunlar olmazdı diyorum .
Çocuklar biraz baskı ile buyuyorlar . Dillerini okullar yeterli gorebe kadar ek ders veriyor ve sizden biseyler bekliyolar. Gibi gibi
Bikac sertika aldım ama çalışmak için yeterli dgl .
Ülkemizde de ne mikemmel ne mikemmel her şey

Kokartsiz tercümanlık yapamazsınız zaten , sadece Türkiye'de değil, dünyanın hiçbir yerinde...
kokart rehberlik için lazım, turizmde, online turizm rehberliği zaten olmaz

tercümanlık için her ne kadar okulu bölümü olsa da pratikte iyi çeviri yapabilmek ve sebat edip iş bitirip teslim edebilmekten (diğer bir deyişle iş disiplini diyelim biz ona) başka birşey lazım değil -ha bir de şimdi kimse düzyazı alıp, boş bir dosya açıp çevirmiyor, bilgisiyar destekli araçlar var herkes onları kullanıyor (kast ettiğim şey google translate değil)

ama bu hanımın bu imla ve kelime bilgisiyle yapabileceğini sanmıyorum
yaparım diyorsa bana CV atsın...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X