- 26 Ekim 2015
- 8.483
- 20.486
- 548
- Konu Sahibi mercandedee
Bütün gurbetçiler aynı değil. Yeni nesiller daha eğitimli tabi ki önceki nesillere göre. Zaten yeni nesilde durumun bir tık değiştiğini söyledim başka bir mesajımda. Ama ben Hollanda için konuşursak yeni nesilde de gözlemledim bu dil bilmeme durumunu. Bilen de var bilmeyen de, ama Hollandalılar şakır şakır ingilizce konuşurken bizim genç nesil gurbetçi Türklerin aynı okullarda okuyup çat pat konuşmasına şaşırdım.
Türkiye’yi de bana açıklamanıza gerek yok. İki sene öncesine kadar orda yaşıyordum. Birçok tarihi ve turistiki bölgesine gittim. Hala da her yıl yazın tatil yaparım çünkü güzelliğinin farkındayım. Ucuz bir yer olmadığı hepimizin malumu oraya girmeme gerek yok bence :)
"Değişik" insanlarla tanışmişsiniz :) buyrun beni ziyaret edin. Size, 3-7 dil bilen Türkleri taniştirayim.
Ayni okulda okuyup bir hollandali nasil şakir şakir konuşuyorda diğeri cat pat?
Sadece eski nesile göre daha eğitimli değiller. Bir hollandali veya alman hangi eğitimi aldiysa onlarda ayni eğitime sahipler. Kiyaslamayi lütfen, 60li yillarda köyden göcüp gitmiş, belki ilkokul diplomasi bile olmayan insanlarla yapmayin. Ayip oluyor.
Eminimki sizde dedenize veya nenenize göre daha eğitimlisinizdir. Buda zaten normal olani ve hemen hemen her Türk için geçerli.
Ayrica 2 yıldır avrupada yaşiyorsaniz burda doğan ve büyüyen 3cü veya 4cü nesile "gurbetçi" denilmediğini öğrenin lütfen. Dedeleri gurbetciydi.