Yurtdışından alışveriş... Başına böyle birşey gelen var mı?

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Merhaba arkadaşlar, özellikle tecrübeli hanımefendilerden yorum bekliyorum diyerek giriş yapmak istiyorum.
Nisan-Mayıs gibi yurtdışından bir kitap satın almak istiyorum internet üzerinden. Bu kitap muhtemeln ülkemizde satışa çıkmayacak, ülkemizde D&R gibi mağazalarda yabancı kitaplar satılıyor gerçi, eğer şansım bana bir sürpriz yapar da kitap o tür mağazalarda falan satışa çıkmazsa mecbur internet üzerinden alacağım. Amazon.com veya başka bir site, henüz bilmiyorum çünkü satışa çıkmadı. Şimdi ben daha önce yurtdışından alışveriş yapmadım, bu kitap bana gelirken gümrükte falan takılır mı? Başına yurtdışından satın aldığı şey gümrükte takılma gibi türlü türlü aksilikler gelen var mı?

hayır gümrükte takılmaz belli miktarın üstündekiler takılıyor gümrükte..ben de üniv.dönemlerimde almıştım kitap amazondan almıştım hiç de sorun yaşamadım.

ilk önce kartının yurtdışına açık olup olmadığına bakmalısın
fiyatı fazla olmadığı sürece açıp bakmıyorlar ama toptan alışverişimi yaparım 400 aşar dersen acıp kontol ediyolar o kadar sıkıntı yoksa eline ulaşır
ama etmesinler diyosana satın alıcağın adamla konuş duru anlat faturayı az kessin ben öyle yapıyordum

Ben Çin den alışveriş yapmıştım ama öyle bir sıkıntı yaşamadım

Yanlış hatırlamıyorsam 75$ altı takılmıyor. Hatta kitabı ebaydan alıp satıcıyla anlaşırsan sana hediye gibi göstererek de gönderebilir. Tabı bu ürünlere parfüm ve elektronik dahil değil. En çok bu ikisi sıkıntı çıkarıyor.

Kitap 50 €'Nun üzerinde değilse takılmayacaktır.
Amazon'da 18$ kadar kargo ücreti ödersiniz. Eğer isterseniz daha ucuz bir fiyata kargo ücreti ödemeksizin istediğiniz kitabı ekitap olarak amazon'dan satın alabilirsiniz.

Gümrükte takılabilir gümrük bedelini ödedikten sonra teslim alabilirsiniz
Gümrük bedeli her ürüne göre değişiyor mu?

hayır gümrükte takılmaz belli miktarın üstündekiler takılıyor gümrükte..ben de üniv.dönemlerimde almıştım kitap amazondan almıştım hiç de sorun yaşamadım.
Alacağım şey yalnızca bir tane kitap, 20-30 Euro bişey.

ilk önce kartının yurtdışına açık olup olmadığına bakmalısın
fiyatı fazla olmadığı sürece açıp bakmıyorlar ama toptan alışverişimi yaparım 400 aşar dersen acıp kontol ediyolar o kadar sıkıntı yoksa eline ulaşır
ama etmesinler diyosana satın alıcağın adamla konuş duru anlat faturayı az kessin ben öyle yapıyordum
20-30 Euro civarı bir fiyatı olacak, eğer miktar sınırı varsa 30 Euro'luk bişey için faturayı az kestirmeye gerek kalmaz eğer öyleyse.

Ben Çin den alışveriş yapmıştım ama öyle bir sıkıntı yaşamadım
Ufak tefek şeyler mi alıyorsunuz? Bu aralar Çin'den alışveriş olayını çok duyuyorum. :) Ama benimki Çin'den olmayacak.

Amazondan aldığınız hiçbir ürünü satıcı hediye olarak gösteremez. Amazon iparcel ile çalışıyor satın alma işlemini yaptıktan sonra size tc kimlik numaranızı soran bir email gelecektir. iparcele tc kimliğinizi yolladıktan sonra ancak ürün kargoya verilir. Gümrüktende yıllık 5 kere alışveriş hakkınızdan 1 tanesi tc kimliğiniz kullanıldığından düşülür.

hayır gümrükte takılmaz, kozmetik ürünleri takılabiliyor sadece. 100 doları aşacağınızıda sanmıyorum..

Yanlış hatırlamıyorsam 75$ altı takılmıyor. Hatta kitabı ebaydan alıp satıcıyla anlaşırsan sana hediye gibi göstererek de gönderebilir. Tabı bu ürünlere parfüm ve elektronik dahil değil. En çok bu ikisi sıkıntı çıkarıyor.
Ebay'da satışa çıkar mı bilmiyorum, Amazon'da kesin satılacak ama. Bunu öğrendiğim iyi oldu. :)

Kitap 50 €'Nun üzerinde değilse takılmayacaktır.
Amazon'da 18$ kadar kargo ücreti ödersiniz. Eğer isterseniz daha ucuz bir fiyata kargo ücreti ödemeksizin istediğiniz kitabı ekitap olarak amazon'dan satın alabilirsiniz.
Normal kitap versiyonunu alacağım, e-kitap düşünmüyorum. Bilgi için teşekkürler.

Ufak tefek şeyler mi alıyorsunuz? Bu aralar Çin'den alışveriş olayını çok duyuyorum. :) Ama benimki Çin'den olmayacak.
Valla kulaklık almıştım canım 180 dolar vermiştim sanırım tam hatırlamıyorum sürekli alıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım aliexpress.com dan yapıyorum genelde

Amazondan aldığınız hiçbir ürünü satıcı hediye olarak gösteremez. Amazon iparcel ile çalışıyor satın alma işlemini yaptıktan sonra size tc kimlik numaranızı soran bir email gelecektir. iparcele tc kimliğinizi yolladıktan sonra ancak ürün kargoya verilir. Gümrüktende yıllık 5 kere alışveriş hakkınızdan 1 tanesi tc kimliğiniz kullanıldığından düşülür.
Peki güvenli midir bu Amazon?

amazon özellikle kitap konusunda gayet güvenlidir. Müşteri memnuniyeti konularında ebay, aliexpress vs ile karşılaştırılmayacak kadar iyi. 15 gün içinde de elinize geçer ürün.
Öyle mi? Harika o zaman. İçimi rahatlattınız. :)

15 günse iyiymiş, internette birisi "Kargo elime ulaşana kadar ne aldığımı, ne zaman aldığımı unutuyorum" demişti. :)
Yok canım takıp numarası veriyor satıcı ve görebiliyosun nerde olduğunu.Ben an ve an takip ettim hep netten. Ve satıcıyla birebir mesajlaşabiliyosun beğenmezsen hemen para iadesi yapıyor çünkü siteden atılır yapmazsa

X