Merhaba,
Bende yurtdisindan Türkiye'ye tasinanlardanim. Simdi bir yil önce tekrar geri döndük ama benim tamamlamam gereken yüksek lisansim, esiminde dil ögrenme hevesi vardi, geri dönmenin bizim icin daha uygun olacagini düsündük.
Is konusunda tavsiyelerim büyük ihtimalle özel sirketlerden is bulman gerekecek, cünkü yurtdisi vatandaslari devlet dairelerinde calisamiyor, henüz bu kanun kaldirilmadi.
Büyük sirketlere basvuru yap mutlaka, özellikle egitim sektörünü tercih etmeni öneririm, mesela üniversitelerin veya özel liselerin senin alaninla ilgili olan ofisine basvuru yapabilirsin. Egitim sektörü Türkiye'de en rahat sektörlerden biri diyebilirim.Yurtdisindan geldigin icin is bulman zor olmayacak, ben Istanbul'a tasindiktan sonra 3 ay icinde is bulmustum.
Türkiye'de yasamak güzel, ama yurtdisinda yasamak kadar kolay degil yinede. Benim calisma saatlerim TR'deki normal calisma saatlerine göre az olsa dahi, servse bin eve gel derken saat 17.45'de evde oluyordum. Burda insanlar en gec saat 4'te isten cikmis, evleri uzak ise 4.30'da evde olmus oluyorlar. O aradaki yaklasIk bir bucuk saat cok sey farkediyor. Ben haftasonlari cok yoruluyordum, temizlik, camasir bilmem ne derken bir günüm gidiyordu.
Ortam olarakta ben zaman zaman cok ariyordum dogup büyüdügüm yerleri. Arkadaslarimi, ailemi cok özlüyordum.
Birde yasadiginiz yeri mutlaka iyi secin, sehiricine yakin bir yer olsun, yoksa istanbulda yasamis gibi olmuyorsun.
Genel olarak baktigimda, cok yoruluyordum, bazen sokakta rahat gezemiyordum burdaki gibi, ama hayatima renk veren senelerdi, cok tecrübe kazandim, kisilik olarakta cok sey katti bana. Ama simdi döner misin diye sorsalar iki kere düsünürüm, cünkü Türkiye ne kadar cok eskisine ilerlemis bir ülke olsa dahi, insana verilen degerin hala eksik oldugunu düsündügümden dönmek istemeyebilirim.
Baska sorularin olursa özelden yazabilirsin.