• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışından istanbula gelin giden var mı

Bu nedenlerden dolayi gençlerin Türkiyeden biri ile iliski sürdürmesini yalnis ve mantiksiz buluyorum. Yurtdisinda onca Türk varken, niye bu kadar riske giriliyor anlamadim?

Ben de bunu demek istemistim ama acikca soylemek istemedim konu sahibesini uzmemek icin. Bence de elini tutmadigin, yuzunu gormedigin, uzaktan uzaga gordugun biriyle olmak yanlis, hele de evlenince adamin karakterinin farkli yonleri ortaya cikacak. Bir de her iki taraf da ayni kulturden olsa bile, burda buyuyen biriyle, gocmenler farklilar, anlasmalari da zor. Beklentiyle gelip, dugun yapip sonra zonk olmak bana cok olasi geliyor, bu is bastan asagi riskli derim.

Yalova ya arkadaşım gitti sanırım çok rahat değilmiş , alışamadı ! Antalya mükemmel avrupa gibi . Kim kime dımdıma . İster çıplak gez ister tek başına akşam 11 de kahve iç . Miss . Misss .kafelerimiz , parklarımız , çeşitlilik nerde varmış . yemişim yurtdışını . yurtiçimize gel . tabiki branşın , eşinin tayini ! Seçme şansın varsa tabi .
:) ozaman yalovadan uzak dururuz :) da Antalya pek bize gore degil canim hani bize uymuyo biz daha sakin bi yasam istiyoruz gece hayatimiz olmaz yani pek :)

Ben de bunu demek istemistim ama acikca soylemek istemedim konu sahibesini uzmemek icin. Bence de elini tutmadigin, yuzunu gormedigin, uzaktan uzaga gordugun biriyle olmak yanlis, hele de evlenince adamin karakterinin farkli yonleri ortaya cikacak. Bir de her iki taraf da ayni kulturden olsa bile, burda buyuyen biriyle, gocmenler farklilar, anlasmalari da zor. Beklentiyle gelip, dugun yapip sonra zonk olmak bana cok olasi geliyor, bu is bastan asagi riskli derim.
tesekkur ederim beni dusunerek acikca soylemediginiz icin. elini tutuyorum 4 5 ayda bir gorusme sansimiz oluyor neden bu kadar zor olsun ki ozlemek bize daha guzel heycanlar katiyor. her gorustugumuzde heycandan titriyorum ictigimiz bi kahvenin bile bi anlami oluyor :) bizim icin bunlar onemli istemeseydik zaten ayrilir hergun gorebildigimiz biriyle olurduk ama bizim icin boylesi daha guzel..

bence sadece yuzunu hergun goremedigin bi iliski degil hergun gordugun bi iliskide de risklidir..

herkesin dusuncesi farklidir saygi duyarim :)

Gelecekte yasayabilecegim sorunlarin biride bu olur heralde :) Canim bende yurtdisinda yasiyorum. Bence kesinlikle bi kultur soku yasayacaksin. Kesinlikle is bul oyle git yoksa cook zor olur. Zaten ailende seninle donus yapmak istiyormus o zaman cok sorun olmaz. sevgilini taniyip tanimadigin hakkinda hicbir sey demiyorum. Anladigim kadariyla iyi bi iliskin var. allah mutlu mesut etsin.

Ben de almanya'da doğup büyüdüm sonra evlenip Türkiye'ye yerleştim. İstanbul bize yakın sık sık gideriz. Zorluklarını illa ki yaşadım ama hiç pişman değilim. Üç sene oldu.

Merhaba,

Bende yurtdisindan Türkiye'ye tasinanlardanim. Simdi bir yil önce tekrar geri döndük ama benim tamamlamam gereken yüksek lisansim, esiminde dil ögrenme hevesi vardi, geri dönmenin bizim icin daha uygun olacagini düsündük.

Is konusunda tavsiyelerim büyük ihtimalle özel sirketlerden is bulman gerekecek, cünkü yurtdisi vatandaslari devlet dairelerinde calisamiyor, henüz bu kanun kaldirilmadi.
Büyük sirketlere basvuru yap mutlaka, özellikle egitim sektörünü tercih etmeni öneririm, mesela üniversitelerin veya özel liselerin senin alaninla ilgili olan ofisine basvuru yapabilirsin. Egitim sektörü Türkiye'de en rahat sektörlerden biri diyebilirim.Yurtdisindan geldigin icin is bulman zor olmayacak, ben Istanbul'a tasindiktan sonra 3 ay icinde is bulmustum.

Türkiye'de yasamak güzel, ama yurtdisinda yasamak kadar kolay degil yinede. Benim calisma saatlerim TR'deki normal calisma saatlerine göre az olsa dahi, servse bin eve gel derken saat 17.45'de evde oluyordum. Burda insanlar en gec saat 4'te isten cikmis, evleri uzak ise 4.30'da evde olmus oluyorlar. O aradaki yaklasIk bir bucuk saat cok sey farkediyor. Ben haftasonlari cok yoruluyordum, temizlik, camasir bilmem ne derken bir günüm gidiyordu.

Ortam olarakta ben zaman zaman cok ariyordum dogup büyüdügüm yerleri. Arkadaslarimi, ailemi cok özlüyordum.
Birde yasadiginiz yeri mutlaka iyi secin, sehiricine yakin bir yer olsun, yoksa istanbulda yasamis gibi olmuyorsun.

Genel olarak baktigimda, cok yoruluyordum, bazen sokakta rahat gezemiyordum burdaki gibi, ama hayatima renk veren senelerdi, cok tecrübe kazandim, kisilik olarakta cok sey katti bana. Ama simdi döner misin diye sorsalar iki kere düsünürüm, cünkü Türkiye ne kadar cok eskisine ilerlemis bir ülke olsa dahi, insana verilen degerin hala eksik oldugunu düsündügümden dönmek istemeyebilirim.

Baska sorularin olursa özelden yazabilirsin.

Bu arada ben diplomam icin denklik belgesi almadim. Denklik felan istemediler, direkt yurtdisindan aldigim lisans belgemle ise basladim.

Selam kızlar :) yurtdisindan turkiyeye gelin giden var mi?

ilerde boyle bi durum soz konusu ve benim tecrubelerinize ihtiyacim var :)

23 yasindayim 4 senelik bi iliskim var cok sukur guzel bi iliskimiz var uzaktan yurutuyoruz :) senede anca 20 gun gorusebiliyoruz.

bankacilik ve sigortacilik mezunuyum yeni ise basladim BNP Paribas fortiste calisiyorum suan 8 aylik bi sozlesmem var sonrasi benim basarima bagli..

erkek arkadasim suan askerde kpssden iyi bi puan aldi pomeme basvuracak polis olmasini cok istiyoruz insallah olur..

anne tarafim hep istanbulda yasiyor ve benim orda is bulma imkanim daha yuksek diye allah nasip ederde evlenirsek istanbulda yasamak istiyoruz..

dusuncelerinizi merak ediyorum :)
erkek arkadaşının polis olmasını istiyorsun ve istanbulda mı yaşamak istiyorsun ..polis eşi olarak söyleyeyim adama hayatı zindan etmek istiyorsan buyur İstanbul orda duruyor..polis için İstanbul ne demek biliyor musunuz.

Yurtdışından kalkıp gelecek kadar güzel ne var şu şehirde, bir anlayabilsem..

Arkadaslar kizin üzerine bu kadar gitmeyin. Orda yasamak istiyorsa gitsin, denesin, ne olacak? Bende gittim 2.5 sene kaldim, sonra geri döndüm. Gözünü bu kadar korkutmayin. Buradaki bütün haklarini öldürüp gelmeyecek sonucta, baktiki olmuyor, herzaman dönebilecegi bir ülke var burda.

Ben hic pisman degilim, iyi ki de Türkiye'de yasamisim. Ufkum acildi, yeni insanlarla tanistim, farkli bir dünyayi görme sansim oldu. Ama dezavantajlari tabii ki var, fakat insanin kisiligine pozitif anlamda kattigi seylerde var, bunlari siz yasamamissiniz, bilemezsiniz. O yüzden bizzat tecrübe edenler yorum yaparsa daha saglikli olur.

Ayol kaç gündür böyle konular açılıyor ,şaşırıyorum:KK48:
Gelme ne işin var burada Allasen :KK53:
Biz de oraya gelmeye çalışıyoruz..:KK14::KK14:

Merhaba,

Bende yurtdisindan Türkiye'ye tasinanlardanim. Simdi bir yil önce tekrar geri döndük ama benim tamamlamam gereken yüksek lisansim, esiminde dil ögrenme hevesi vardi, geri dönmenin bizim icin daha uygun olacagini düsündük.

Is konusunda tavsiyelerim büyük ihtimalle özel sirketlerden is bulman gerekecek, cünkü yurtdisi vatandaslari devlet dairelerinde calisamiyor, henüz bu kanun kaldirilmadi.
Büyük sirketlere basvuru yap mutlaka, özellikle egitim sektörünü tercih etmeni öneririm, mesela üniversitelerin veya özel liselerin senin alaninla ilgili olan ofisine basvuru yapabilirsin. Egitim sektörü Türkiye'de en rahat sektörlerden biri diyebilirim.Yurtdisindan geldigin icin is bulman zor olmayacak, ben Istanbul'a tasindiktan sonra 3 ay icinde is bulmustum.

Türkiye'de yasamak güzel, ama yurtdisinda yasamak kadar kolay degil yinede. Benim calisma saatlerim TR'deki normal calisma saatlerine göre az olsa dahi, servse bin eve gel derken saat 17.45'de evde oluyordum. Burda insanlar en gec saat 4'te isten cikmis, evleri uzak ise 4.30'da evde olmus oluyorlar. O aradaki yaklasIk bir bucuk saat cok sey farkediyor. Ben haftasonlari cok yoruluyordum, temizlik, camasir bilmem ne derken bir günüm gidiyordu.

Ortam olarakta ben zaman zaman cok ariyordum dogup büyüdügüm yerleri. Arkadaslarimi, ailemi cok özlüyordum.
Birde yasadiginiz yeri mutlaka iyi secin, sehiricine yakin bir yer olsun, yoksa istanbulda yasamis gibi olmuyorsun.

Genel olarak baktigimda, cok yoruluyordum, bazen sokakta rahat gezemiyordum burdaki gibi, ama hayatima renk veren senelerdi, cok tecrübe kazandim, kisilik olarakta cok sey katti bana. Ama simdi döner misin diye sorsalar iki kere düsünürüm, cünkü Türkiye ne kadar cok eskisine ilerlemis bir ülke olsa dahi, insana verilen degerin hala eksik oldugunu düsündügümden dönmek istemeyebilirim.

Baska sorularin olursa özelden yazabilirsin.
is konusunda skntim olmicak gibi canim burda ki mudurum TEB bankasiyla baglanti oldugu icin bana ilerde yardim olabilecegini soyledi.. ya bi bankaya girer calisirim canim banka saatleri gayet iyi 5 te bile ciksam bana yeter araba da sorun olmaz birikimim var servis cekmem heralde onu henuz bilmiyoruz canim..

illa ki burdaki ortami arayacagim ailemi akrabalarimi ozlicem ama biz zor olani sectik.. ya o herseyi birakip gelecek ailesini belki senede 1 2 ay gorecek is imkani cok zor dili yok, yada ben gidicem 5 dilim var bankaciyim akrabalarim orda surekli git gel yapicam..

tavsiyelerin ve motivasyonun icin cok tesekkur ederim iyi hissettirdi bana deneyimin :)

erkek arkadaşının polis olmasını istiyorsun ve istanbulda mı yaşamak istiyorsun ..polis eşi olarak söyleyeyim adama hayatı zindan etmek istiyorsan buyur İstanbul orda duruyor..polis için İstanbul ne demek biliyor musunuz.
erkek arkadasimin polis olmasini ve istanbulda yasamak istiyorum :) polis icin istanbul ne demek ikimizde biliyoruz polis akrabalarimiz var.. zor ama yapacak bisey yok..

banka sinavlarina da girecek ya polis olacak yada insallah bankaci

zaman gosterecek..
Yurtdışından kalkıp gelecek kadar güzel ne var şu şehirde, bir anlayabilsem..
Sevdiğim adam ;)

Arkadaslar kizin üzerine bu kadar gitmeyin. Orda yasamak istiyorsa gitsin, denesin, ne olacak? Bende gittim 2.5 sene kaldim, sonra geri döndüm. Gözünü bu kadar korkutmayin. Buradaki bütün haklarini öldürüp gelmeyecek sonucta, baktiki olmuyor, herzaman dönebilecegi bir ülke var burda.

Ben hic pisman degilim, iyi ki de Türkiye'de yasamisim. Ufkum acildi, yeni insanlarla tanistim, farkli bir dünyayi görme sansim oldu. Ama dezavantajlari tabii ki var, fakat insanin kisiligine pozitif anlamda kattigi seylerde var, bunlari siz yasamamissiniz, bilemezsiniz. O yüzden bizzat tecrübe edenler yorum yaparsa daha saglikli olur.
Gozumun korkmasindan degil de moral bozmuyor degil :) ama alisigim burda tecrubesi olmayan bi cok arkadasim var beni anlamayan insanlar var duruma cok alistim yani canim..

herseyin hayirlisi gidip denicez baktik olmuyor ozaman bi caresini dusunuruz elbet..

tekrar tesekkur ederim umarim bende pisman olmam :)

is konusunda skntim olmicak gibi canim burda ki mudurum TEB bankasiyla baglanti oldugu icin bana ilerde yardim olabilecegini soyledi.. ya bi bankaya girer calisirim canim banka saatleri gayet iyi 5 te bile ciksam bana yeter araba da sorun olmaz birikimim var servis cekmem heralde onu henuz bilmiyoruz canim..

illa ki burdaki ortami arayacagim ailemi akrabalarimi ozlicem ama biz zor olani sectik.. ya o herseyi birakip gelecek ailesini belki senede 1 2 ay gorecek is imkani cok zor dili yok, yada ben gidicem 5 dilim var bankaciyim akrabalarim orda surekli git gel yapicam..

tavsiyelerin ve motivasyonun icin cok tesekkur ederim iyi hissettirdi bana deneyimin :)

erkek arkadasimin polis olmasini ve istanbulda yasamak istiyorum :) polis icin istanbul ne demek ikimizde biliyoruz polis akrabalarimiz var.. zor ama yapacak bisey yok..

banka sinavlarina da girecek ya polis olacak yada insallah bankaci

zaman gosterecek..

Sevdiğim adam :KK66:
Polis olursa istanbulda mı görev yapacağını düşünüyorsunuz,ailemde bir sürü asker kökenli ve polis akrabalarım var hiçbirisinde sadece 1 ilde kalmıyor emekli oluncaya kadar bir sürü il geziyorlar bunlara karşı hazır mısın peki,zorunlu Doğu görevi olacak farklı illerde görev yapacak yani eğer polis olursa istanbulda yaşamanız zor olur ömür boyu.

Ya sen bakma insanların olumsuz bakışlarına.Herkes İstanbul u kötüler,kimse de şehri terketmez.Türkiye bu dğnyada ki en yaşanılacak yer.Dış ülkeleri de görüyoruz.Kendi vatanın kendi dilin kendi adetlerin,kendi insanın.100 çeşit milletin içinde 100 çeşit kültür arasında yetiştirmektense çocuğunu gel kendi topraklarında yetiştir.Sadece sevdiğin insandan emin olman şartıyla.

Back
X