• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışından tup bebek tedavisi için Türkiye ye giden varmi

Zeiten

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
2
0
1
38
Slm arkadaşlar almanya da yaşıyorum burdaki denemeleri malesef hep negatife sonuçlandı. Tedavi için Türkiye ye gitmek istiyorum ama nereyi tercih etmeliyim bilmiyorum. Yurtdışından tedavi için Türkiye ye giden arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim.

Slm arkadaşlar almanya da yaşıyorum burdaki denemeleri malesef hep negatife sonuçlandı. Tedavi için Türkiye ye gitmek istiyorum ama nereyi tercih etmeliyim bilmiyorum. Yurtdışından tedavi için Türkiye ye giden arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim.
Ben varim canim :)

Bende varim. Isviçre de Eylül 2013 den beri tedaviler yaptım. 3. kere Punktion, dondurulmuşlarla total 6 kere transfer oldu. En son şimdi Aralık ayında Memorial Şişli de uzun protokol yapıldı. 3 adet 5.gün Blast konuldu. 2de donmuş var. Bir hafta evvel test postif cevab verdi. Daha henüz kesin bir sonuç değil ama yinede bir adım ilerlemiş oldum. İsviçre yasal olarak herşeyi yapamıyor. Mesela Blast embryo yasak. Tedavi ler hasta iyi bir hastaysa, sonuç olumlu oluyor. Benim yaşım 43, dolayısıyla, burdakiler için, yaştan dolayı başından kaybeden bir hastayım, ve durumu tamamen şansa bırakıyorlar. Hatta çoğu klinikler kabul etmiyor bile.Ha tabii türkiyede de hoş bulmadığım durumlar vardı. Bekleme yeri fabrika gibi. Mesela anonymiyet hiç yok, taa 500 metreden ismini çağırır hemşireler. Her işlem için ayrı bir kişiyle muatabsın, hepsi aynı soruları soruyor,bir gittiğimde, sürekli aynı cevapları vermekten usandım.Hatta çok kızıp, bana sürekli bu soruları sorup durmayın dedim, dosyamda hepsi mevcut, biraz kendiniz okuyun dedim. Yani typisch türkisch misali. Bizim yurtdışında alışık olduğumuz bazı şeyleri yadırgıyoruz.mesela transfer ve yumurta toplamada, kendimi kurbanlık koyun gibi hissetmeştim. Kadınları toplamışlar, bekleme odasına.üstlerinde önlükler, kafalarında boneler. Ben nerdeyim yaa dedim. Oda verdiniz, niye orda yatakta beklemiyorum dedim. Sonra beni çıkarttılar ordan hemşirelerin dinlenme odasına almışlardı. Çünkü odalar 6. Katta, bu işlemler için 2. Kata getiriyorlar. Buda çok tuhaftı. Ama hasta takibi çok iyi. Aletlerde çok donanımlı.Semra Hoca bisey demişti, çok haklı. Bizde hastalar biraz yoruluyor ama,ona görede daha olumlu sonuçlar alabiliyoruz demişti. Kendim çalışıyorum. İki ay ücretsiz izin kullandım. İlk 10 gün her iki günde bir hastaneye gidiyorsun. Herseferinde kan veriyorsunuz ve ultraschallkontroll var. Kan değerine görede ilaç dozunu ayarlıyorlar. Yaklaşık 14gün sonra yumurtalar toplanıyor ve sonra dönebilirsiniz. Ha bide ilaçları kendiniz eczaneden alıyorsunuz. Nakit daha ucuz. Başka bi sorunuz varsa, sorun. Ben heryolu denediğim için, bunuda denemek istedim. İmkanınız varsa deneyin. Fiyat farkı çok yok. Tüm testlerle birlikte yine burdakilerin fiyatına yaklaştım.

Back
X