yürüteç almalı mıyım?

kiremit84

12/11/2014
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2014
217
103
Merhaba anneler, bizim için henüz erken ama yavas yavas arastiriyorum. Yürüteçkullananların fikirlerine ve deneyimlerine ihtiyacım var. Ne zamandir kullanıyorsunuz? Bebeğiniz kac aylıkken başladınız? Hangi markayi önerirsiniz? Memnun musunuz?

Ben iki kizimada yuritec kullandim 6.aydan itibaren kullandim iki kizimda ikiser yurutec eskitti cok hizli kullanip tekerlerini kirdilar yenilerini almistik tek tavsiyem cok dandik alma yani guvenlik acisindan devrilmeyenler 80 90 tl ye var hic bir sakincasini gormedim bide yaninda olup surekli gozunle takip etmelisin oyle icine birakip ise guce dalma ama cok rahatlatiyo anneyi...benim en buyuk yardimcimdi surekli kucakta gucum tukenirdi koyardim kucuk kizimi halada koyuyorum suan 10 aylik

Ben iki kizimada yuritec kullandim 6.aydan itibaren kullandim iki kizimda ikiser yurutec eskitti cok hizli kullanip tekerlerini kirdilar yenilerini almistik tek tavsiyem cok dandik alma yani guvenlik acisindan devrilmeyenler 80 90 tl ye var hic bir sakincasini gormedim bide yaninda olup surekli gozunle takip etmelisin oyle icine birakip ise guce dalma ama cok rahatlatiyo anneyi...benim en buyuk yardimcimdi surekli kucakta gucum tukenirdi koyardim kucuk kizimi halada koyuyorum suan 10 aylik
6. Ay bitince mi başladın canım kullanmaya yoksa 5 bitip 6 dan gün alınca mı?

Yürüteç bilinenin aksine çocuğun daha geç yürümesine sebep oluyormuş. Ve devrilme, çarpma gibi pek çok tehlikesi varmış. Hatta bazı ülkelerde yasaklanmış. Yanında olsanız bile yetişemeyebilirmişsiniz kaza anında. Benim de 6aylık bebeğim var araştırdığımda bu bilgilere ulaştım ve vazgeçtik almaktan, paylaşmak istedim.

Benim bebeğim de erkek... Doktorlar erkek bebeklerde yürüteci önermiyorlar ben de şaştım kaldım yürüyene kadar nasıl idare edeceğim kollarım kopuyor artık.... İlk adım arabası alacağız ama ona da çok zaman var kullanması için

büyük oğlum 8. aydan sonra kullandı. içinde fazla tutmuyorduk çok seviyordu. küçük oğlum içine girmeden sanki ilk adım arabasıymış gibi arkadan iterek kullandı. hala üzerindeki oyuncak apartını çıkardık oyuncağıyla oynuyor. Markası da Kraft

büyük oğlum 8. aydan sonra kullandı. içinde fazla tutmuyorduk çok seviyordu. küçük oğlum içine girmeden sanki ilk adım arabasıymış gibi arkadan iterek kullandı. hala üzerindeki oyuncak apartını çıkardık oyuncağıyla oynuyor. Markası da Kraft
canım ne zaman yürüdü büyük oğlun? Bi de küçük iterek kullandigina göre o ilk adım arabalarına gerek yok demek ki.

Yürüteç bilinenin aksine çocuğun daha geç yürümesine sebep oluyormuş. Ve devrilme, çarpma gibi pek çok tehlikesi varmış. Hatta bazı ülkelerde yasaklanmış. Yanında olsanız bile yetişemeyebilirmişsiniz kaza anında. Benim de 6aylık bebeğim var araştırdığımda bu bilgilere ulaştım ve vazgeçtik almaktan, paylaşmak istedim.

Ben de arastirdigimda Kanada'da yasaklanmış olduğunu öğrendim. ABD'de de kapidan gecemeyecek şekilde yapılmış olması zorunluymus. Bu şart çok mantıklı. Çocuk ver elini koridor bas gaza mutfak yapamıyor:))) daha geç yürüme konusunda ben de tereddüt ediyorum. Bizimki rahatina pek düşkün. rahat gelir alisirsa kendi kendine yürümez diye endişe ediyorum. disligini bile ben tuttugumda kemirmek daha hoşuna gidiyo eline almak istemiyor.

Ben 5 bitip 6.aya girince iki kizimada kullandim hicbir zarari olmadi ve erkenden yuruduler hemde kucakta kollarim kopuyodu yere oyun halisi seriyodum ondanda parkelere kadar aninda yuvarliyodu kendini...yurutecle hem o oyalandi yoruldu rahat uyudu hemde surekli oturmamis oldu etrafi kesfetti erkek cocukta zararli olabilir ama kiz cocukta hicbir zararini gormedim zaten yaninda oldugum zamanlarda kiydum ve saatlerce orumfekte durmuyo sonucta..zaten usaniyor bir muddet sonra ve rahatca uyuyor

Ben de arastirdigimda Kanada'da yasaklanmış olduğunu öğrendim. ABD'de de kapidan gecemeyecek şekilde yapılmış olması zorunluymus. Bu şart çok mantıklı. Çocuk ver elini koridor bas gaza mutfak yapamıyor:))) daha geç yürüme konusunda ben de tereddüt ediyorum. Bizimki rahatina pek düşkün. rahat gelir alisirsa kendi kendine yürümez diye endişe ediyorum. disligini bile ben tuttugumda kemirmek daha hoşuna gidiyo eline almak istemiyor.
bizede doktor önermediğinden kullanmadık kızıma parmak ucunda yürümeye ve kalçaya zararlıymış dokrotumuz önermedi ilk adı arabası aldım ama oda o kadar hızlı gidiyorki yetişemeyip düşüyordu doktorumuz günde bi saat elinden değik yanlız dirseği çıkabilirmiş koltuk altına doğru ttp evde gezdirdik belim koptu halada kopuyor 1 yaşına girdik sıralıyor amaeini bırakıp gitmye korkuyor oturuyor :)kilosuda aranlarından fzla perişanız :)ablam oğluna kullandı birsorun yaşamadı ama ben dotor uyarınc çekindim doğrusu.

yazanlar dogru doktorlar pek tavsiye etmiyor kalca ve bacaklar icin ve gec yurumelerini sagliyorum bunu bildigim halde bende kullandim. Kizima annem bakiyordu ve cok yoruluyordu. Ve bazen biraz dinlenmesi icin almistim. Fazla icinde birakmadigin surece bir sorun yok. Mesela gunde 2-3 defa 15-20 dakika daha fazla birakma icinde. Ayrica kizin oturabildigi andan itibaren icine koyabilirsin. Yani daha oturamiyan bir bebegi koyma sakin.

Ben chicco marka almistim ve altta freni vardi ve hic devrilmedi. Ayrica oturamagi bez gibiydi bacaklari cok ayrilmiyordu bu yuzden. ama sana sunu soyliyebilirim acayip keyifleniyordu hosuna gidiyordu onun icine oturunca. cok kullanmadigin surece sorun olmaz. tabi benimki kiz bebekte erkek bebeklerde naisl bilmiyorum

bizimki bundandi. https://www.joker.com.tr/urun/chicco-band-yurutec-green-wave-5176

Yurutec vucut posturu açısından çok sıkıntı yaratabilecek bir alet.her ne kadar etrafımızda ben kullandım sorun olmadı çocuklarım erken yürüdü diyenler olsa da ileriki dönemlerde ki bu 20 yas sonrası bile olabilir omurga yapısında çıkabilecek sorunlara bile sebep olabiliyor.bir düşünün kendinizi Türkiye de beli ağrımayan kadın var midir? Bunlar genellikle skolyoz ya da fitik kaynaklidir.omurga egrilikleri de aslında küçük yaslardaki yanlış uygulamalarla olur.biz küçükken yurutec mi vardı demeyin.o zaman da kundaklama vs gibi başka yanlış uygulamalar vardı ve o zaman da annelerimiz " nolmus ki bak ben yaptım birşey olmuyor" diyorlardı eminim.ama maalesef sıkıntılar her zaman kısa vadede olmuyor.ben kullanmadım yuruteci ve herkese de internette yurutecin zararlarını okumasını tavsiye ettim.

canım ne zaman yürüdü büyük oğlun? Bi de küçük iterek kullandigina göre o ilk adım arabalarına gerek yok demek ki.
bir yaşını doldurununca tam olarak yürüdü dışarda bile uzun mesafede yürüyordu. ikinci on aylıkken adım atmaya başladı onbir aylıkken yürüdü ama o biraz tembel dışarıda fazla yürümüyor

X