yutmuyor :(

ariyana

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
3.254
2.930
138
hanimlar merhaba,

ben artik hangi yolu deneyecegimi bilmiyorum tikandim kaldim..
benim oglum lokmasini yutmuyor ya:mad: az once zaman tuttum 25 dk boyunca bi yumurta parcasini agzinda tuttu..benim midem agzima geldi..:KK43: guzellikle oyunla yediriyorum yok,muzikle yediriyorum yok..
tecrubeli hanimlar siz bu durumu nasil cozdunuz? ac mi biraksam ne yapsam:KK61:

Oncelikle oglun kac yasinda,anne sutu aliyor mu,birtek yumurtayi mi boyle agzinda bekletiyor tum yemekleri mi boyle istahsiz yiyor.

oyşşş kıyamammm :))

ama malesef hiç bir fikrim yok. konunun içeriği çok hoşuma gitti. bi an kafamda canlandırdım da :))

hanimlar merhaba,

benim oglum lokmasini yutmuyor ya:mad: az once zaman tuttum 25 dk boyunca bi yumurta parcasini agzinda tuttu..benim midem agzima geldi..:KK43: guzellikle oyunla yediriyorum yok,muzikle yediriyorum yok..
aç olsa yer rahat bırak çocuğu.. kendinide harap etme senin gerginliğin cocuğa yansır. benim 4 yaşında oğlum bi kere ısrar etmem hayatta yerse yer yemezse yemez miğde onun . ama maşallahı var :) topaç :) ısrar etme bırak açlığını öğrensin çocuk..

Oncelikle oglun kac yasinda,anne sutu aliyor mu,birtek yumurtayi mi boyle agzinda bekletiyor tum yemekleri mi boyle istahsiz yiyor.
zorlama niye zorluyosun neden ??
Kaç yaşında oğlunuz?
baska sey deneseniz yedirmek için ?

oglum 1,5 yasinda anne sutu almiyor artik..denedim zeytin verdim,peynir verdim..hepsini tuttu..zorlama degil ama dun aksam en son 7de yedi yemek,yani 15 saattir ac nerdeyse :KK61:

hanimlar merhaba,

kendi istedği zaman istesin yesin.zorlama başında beklemesene a ablam çocuğun .

oglum 1,5 yasinda anne sutu almiyor artik..denedim zeytin verdim,peynir verdim..hepsini tuttu..zorlama degil ama dun aksam en son 7de yedi yemek,yani 15 saattir ac nerdeyse :KK61:
babam açlık çocuğun en büyük bağışıklığı der hep..aç bırakın ,bırakın kendi istesin yemeği sizden bir de öyle deneyin..

Çok garip acaba dişleriyle ilgili bir sorun mu var acı falan mı çekiyor,gerçi üşengeçlikten de olur o,ben küçükken üşenirmişim annem anlatıyor.Bence zorlama sevdiği ve kolay yutulabilir şeyler ver bakalım öyle yiyecek mi

sus içiyosa sorun yok merak etme :) rahat bırak çocuğu :)

ver sutunu içsin
yumurtayi nasil pisirdin ?
tereyaginda rafadan yap, omlet gibi yap, yemiyorsada yemesin yumurt yemedi diye bi yeri eksik olmaz, zamanla yer
oglen yayla çorbasi yap, kir içine yumurtayi bak nasil yiyor :)

aç olsa yer rahat bırak çocuğu.. kendinide harap etme senin gerginliğin cocuğa yansır. benim 4 yaşında oğlum bi kere ısrar etmem hayatta yerse yer yemezse yemez miğde onun . ama maşallahı var :) topaç :) ısrar etme bırak açlığını öğrensin çocuk..

oyle mi dersiniz..:KK61: dun en son aksam 7de yedi biseyler..hic mi acikmaz ki..

ben bunu çevremdeki çoğu insandan duydum yani sizin çocuğunuza has bir şey değil telaş yapmayın

ben daha hicbir yemegi istahla yedigini gormedim..az once yazmistim ama yine yazayim 1,5 yasinda anne sutu almiyor..aslinda yumurtayi hic agzinda tutmazdi ama..bilemedim..uzun suredir ac diye sabah iyi kahvalti etsin istiyorum.

hep bu çağlarda yapıyolar bunu ..ben oğlumun günde toplam 5 lokma yediğini bilirim her öğün bir lokma zor yiyordu öğürüyrdu zorlarsam kusuyordu boncuk makarnaları elimletek tek yedirirdim bisikletin tepesinde pilavın pirincini bile tek tek yedirirdim ya ne günlerdi be ..en iştahsız dönemdesiniz bu çağlarda azı dişi vs çıkardıkları için çok iştahsız oluyolar Allah yardımcınız olsun ama geçiyor şimd, 6 buçuk yaşında oğlum herşeyi yiyor maşallah ..geçecek bu günler

oyle mi dersiniz..:KK61: dun en son aksam 7de yedi biseyler..hic mi acikmaz ki..
merak etme acıkırsa yer. oyun oynat yor biraz bırak akışına dene yedirmeyi hayır dediği an bırak yedirme çok ciddiyim..bendede var bi sıpa ondan bu kadar rahat konuşuyorum. sen ne kadar gerilirsen o kadar ona yansır yemezz. sakin ol ısrar etme yeter. su içiyosa halsiz değilse sorun yok. sakın bu dönemde yemek yemiyor diye ıvır zıvır acurcu bura alıştırma :)

ver sutunu içsin
yumurtayi nasil pisirdin ?
tereyaginda rafadan yap, omlet gibi yap, yemiyorsada yemesin yumurt yemedi diye bi yeri eksik olmaz, zamanla yer
oglen yayla çorbasi yap, kir içine yumurtayi bak nasil yiyor :)

sut icmiyor kefir iciyor beyfendi..aksam sulu kivamli muhallebi olarak kasikla veriyorum sutu..
dunden mercimek corbam var icine bulgur filanda koymustum tok tutsun diye,artik yarin yaparim dediginiz gibi yayla corbasi :KK68:

Devam sutu filan veriyor musun peki.veriyorsan eger ona da guvenip,ek gidalari reddediyor olabilir...venimde cocugum anne sutu verdigim zaman icinde yemekleri zor yerdi.ne zamanki sutten kestim,yutmama sorunlari azaldi.cocugu her yemek sirasinda zorluyorsan sana tepki olarakda yemiyor olabilir,zorlama dahada huysuzlastirma birak sonraki ogununu yesin..bunun disinda su siralar istahida olmayabilir,bizm bile istahimiz olmayinca yiyecekler agzimizda birikiyor onu da anlamak lazim..

Back
X