yutmuyor :(

hep bu çağlarda yapıyolar bunu ..ben oğlumun günde toplam 5 lokma yediğini bilirim her öğün bir lokma zor yiyordu öğürüyrdu zorlarsam kusuyordu boncuk makarnaları elimletek tek yedirirdim bisikletin tepesinde pilavın pirincini bile tek tek yedirirdim ya ne günlerdi be ..en iştahsız dönemdesiniz bu çağlarda azı dişi vs çıkardıkları için çok iştahsız oluyolar Allah yardımcınız olsun ama geçiyor şimd, 6 buçuk yaşında oğlum herşeyi yiyor maşallah ..geçecek bu günler

ay insallah o gunleri goreyim..cok tesekkurler,tamam madem zorlamicam :KK36:

Yemeyen cocuk cok zor gercekten.birde sunu deneyin siz onun yiyebilecegi seyleri koyun tepsiye oturun yere siz onu cagirmayin ye demeyin onunla ilgilenmeyin kendiniz yemeye baslayin,cok iyi anliyorum sizi ama onemli olan saglik.eline bisey vermeyin bakalim,insallah yer

Eltimin kızı da aynı şeyi yapıyordu küçükken.
Kız ağzında bıraksan saatlerce bekletirdi unuturdu ağzındakini.
Bir de çiğnemezdi.

Ben zorlamamasını hatta o istemedikçe yemek yedirmemesini söylemiştim eltime.
Kız acıktığını bile anlamıyordu yani yedirmese aklına gelmezdi acıktığı.

Şimdi 7 yaşına geldi düzeldi.
Ama nasıl düzeldi bilmiyorum.
Demek istediğim aç bırakmak da işe yaramayabiliyor böyle durumlarda.

Devam sutu filan veriyor musun peki.veriyorsan eger ona da guvenip,ek gidalari reddediyor olabilir...venimde cocugum anne sutu verdigim zaman icinde yemekleri zor yerdi.ne zamanki sutten kestim,yutmama sorunlari azaldi.cocugu her yemek sirasinda zorluyorsan sana tepki olarakda yemiyor olabilir,zorlama dahada huysuzlastirma birak sonraki ogununu yesin..bunun disinda su siralar istahida olmayabilir,bizm bile istahimiz olmayinca yiyecekler agzimizda birikiyor onu da anlamak lazim..

yok devam sutunu 1 yasinda birakti,normal sutu de reddediyor.sabahlari koyu kivamli ayran yada kefir veriyorum kahvaltinin yaninda ..aksamda sutu muhallebi olarak veriyorum yatmadan once..
yemedigi zaman onunden tabagi aliyorum ama cok uzun sure ac diye biraz ustune gittim yesin diye..
evet sipa tepkide veriyor olabilir,yani ornek olayim diye masadaki herseyi silip supurdum bana misin demedi bana bakti agzima tikistirdi btun yiyecekleri.:cool:

Bu yumurta meselesine ben de zamanında çok kafayı takmıştım benim ikizler de yemiyorlardı, halbuki ben çocukluğumdn beri yumurta yemem sevmem hiç ama çocuklarımın yememesine çok içerliyordum, kendi kendilerine yemek yemeye başlayınca otomatikmann herşeyden yemeye başladılar omlet yap sen de elinde tutabileceği büyüklükte dikey olarak kes başında dur kendi yesin, eliyle yemeye yanaşmıyorsa bebek çatalını ver eline böl omleti batır çatala ağzına götürmeyi öğrensin, ilk zamanlar oynar, atar, mıncıklar sonra tadına bakmaya başlar böylece yavaş yavaş kendi kendne yemek yemeyi de öğrenir büyümüş abi olmuş artık annesi sen verme ağzına yemekleri ama yemek yerken başından ayrılma sen de beraber kendi kahvaltını yap senden bakıp bakıp öğrenir zaten :) yine de yemiyorsa yumurtayı sevmiyordur sen de krep falan yaparsın :KK66:

Bence sen kahvaltılıkları çıkarttığında (oğlun konuşabiliyorsa eğer) hangisinden istiyorsan diye sor ve onun istediği miktarda istediğini yedir. Ve çocuk bırak istediği zaman yesin zaten şimdi yemese 1-2 saate mama diye tutturacak. Belki yumurtanın sarısı çok katı gelmiş olabilir biraz daha sulu yap istersen, ayrıca çocuğunu muhakkak sofra da yedir peşinden koşma. Bunu 1 hafta kararlı bir şekilde yaptığında zaten işe yarayacaktır.

al eline tabağını, geç karşısına, mmmm mmmm diyerek güzelce ye
umarım işe yarar:KK6:

ver sutunu içsin
yumurtayi nasil pisirdin ?
tereyaginda rafadan yap, omlet gibi yap, yemiyorsada yemesin yumurt yemedi diye bi yeri eksik olmaz, zamanla yer
oglen yayla çorbasi yap, kir içine yumurtayi bak nasil yiyor :)
Ben o yayla çorbasının içinde neler neler yediriyorum. Ruhları duymuyor :KK53:

Bu yumurta meselesine ben de zamanında çok kafayı takmıştım benim ikizler de yemiyorlardı, halbuki ben çocukluğumdn beri yumurta yemem sevmem hiç ama çocuklarımın yememesine çok içerliyordum, kendi kendilerine yemek yemeye başlayınca otomatikten herşeyden yemeye başladılar omlet yap sen de elinde tutabileceği büyüklükte dikey olarak kes başında dur kendi yesin, eliyle yemeye yanaşmıyorsa bebek çatalını ver eline böl omleti batır çatala ağzına götürmeyi öğrensin, ilk zamanlar oynar, atar, mıncıklar sonra tadına bakmaya başlar böylece yavaş yavaş kendi kendne yemek yemeyi de öğrenir büyümüş abi olmuş artık annesi sen verme ağzına yemekleri ama yemek yerken başından ayrılma sen de beraber kendi kahvaltını yap senden bakıp bakıp öğrenir zaten :) yine de yemiyorsa yumurtayı sevmiyordur sen de krep falan yaparsın :KK66:

kahvalti masasini silip supuruyorum ornek olayim diye,yok bakiyor suratima..aynen boyle:KK57:
krep filan hepsini denedim agzina surmedi,omlet yemek istemedi..haslanmis seviyor diye arada 3 gunde bir yumurta veriyorum.
ama cok haklisiniz,artik benim agzina yemek itelememem gerek,ki genelde elle yenecek seyleri kendi yiyor ama kasik tutamiyor..

Lütfen zorlamayın yemiyorsa yemesin ona da eziyet bir lokmayı yarım saat ağzında tutması. Çıkarttırın başka birşey verin ya da sonra verim dönem dönem oluyormuş.küçükken annemde zorla vermeye çalışırmış bana dişlerimi kitlermişim ilerleyen zamanda çok fazla çiğnemeden yutamama sorunum oldu kusuyordum şimdi de hala uzun çiğnerim hemen yutamam hızlı yiyemem o yüzden zorlamayın

Benim kizim 3 yasinda hala yemiyor, sabah 8 de uyanir bazen aksama kadar agzina tek lokma koymaz. Yedigi tek sey gunde 1 ogun yarim kase corba, onun disinda aksam yemegini falan yemez, ogurur kusar. Yapilmadik testi tahlili kalmadi her sey normal gorunuyor ama yemiyor iste. Bu arada maasallahi var hic hasta olmaz turp gibi cocuk varsin yemesin ben alistim artik. 3 yasinda 12 kilo :)

Bence sen kahvaltılıkları çıkarttığında (oğlun konuşabiliyorsa eğer) hangisinden istiyorsan diye sor ve onun istediği miktarda istediğini yedir. Ve çocuk bırak istediği zaman yesin zaten şimdi yemese 1-2 saate mama diye tutturacak. Belki yumurtanın sarısı çok katı gelmiş olabilir biraz daha sulu yap istersen, ayrıca çocuğunu muhakkak sofra da yedir peşinden koşma. Bunu 1 hafta kararlı bir şekilde yaptığında zaten işe yarayacaktır.

yok cnm daha konusmuyor,doktor konusmasinin gec olabilecegini soyledi,3 dil birden konusuluyor evde 3- 3,5 yasindan once konusmazsa panik olmayin dedi..
bi deneyim yarin bakalim neler secicek kahvaltilik:KK53:

kahvalti masasini silip supuruyorum ornek olayim diye,yok bakiyor suratima..aynen boyle:KK57:
krep filan hepsini denedim agzina surmedi,omlet yemek istemedi..haslanmis seviyor diye arada 3 gunde bir yumurta veriyorum.
ama cok haklisiniz,artik benim agzina yemek itelememem gerek,ki genelde elle yenecek seyleri kendi yiyor ama kasik tutamiyor..
Elle yenebilecekleri kendisi yiyorsa kendi kendine yemenin tadına varmış demek artık senin beslemene gerek yok caım, kaşık tutamıyorsa çorba vs. Varsa ekmeği banıp eline verebilirsin, yumurtayı madem haşlanmış seviyor çok fazla katı yapma kayısı kıvamında olsun yine kendi yesin eğer ona da yok diyorsa menemen vs. Yapar ver bi de bakalım tüm bunlara rağmen yemiyorsa çok fazla ısrar etmenin bi manası yok bir süre yumurta verme unutsun daha sonra tekrar denersin

Lütfen zorlamayın yemiyorsa yemesin ona da eziyet bir lokmayı yarım saat ağzında tutması. Çıkarttırın başka birşey verin ya da sonra verim dönem dönem oluyormuş.küçükken annemde zorla vermeye çalışırmış bana dişlerimi kitlermişim ilerleyen zamanda çok fazla çiğnemeden yutamama sorunum oldu kusuyordum şimdi de hala uzun çiğnerim hemen yutamam hızlı yiyemem o yüzden zorlamayın

zaten o kadar tutunca cikariyorum agzindan,su veriyorum yerine..
tamamdir zorlamicam madem :KK66:

Benim kizim 3 yasinda hala yemiyor, sabah 8 de uyanir bazen aksama kadar agzina tek lokma koymaz. Yedigi tek sey gunde 1 ogun yarim kase corba, onun disinda aksam yemegini falan yemez, ogurur kusar. Yapilmadik testi tahlili kalmadi her sey normal gorunuyor ama yemiyor iste. Bu arada maasallahi var hic hasta olmaz turp gibi cocuk varsin yemesin ben alistim artik. 3 yasinda 12 kilo :)

bu benim ilk cocugum,etrafimda kimsenin cocugu yok,boyle davranmasi garip geliyordu..demek ki genelde cocuklarda oluyor istahsizlik..
haklisiniz yeter ki saglikli olsunlar..
benimki biraz topac gibi sayilir ama sanirim zamanla boya gidecek:KK73:

yok cnm daha konusmuyor,doktor konusmasinin gec olabilecegini soyledi,3 dil birden konusuluyor evde 3- 3,5 yasindan once konusmazsa panik olmayin dedi..
bi deneyim yarin bakalim neler secicek kahvaltilik:KK53:
Normal yemeklerinde aynısını yapın mümkün oldukça da baskı yapmayın yemezse zaten muhakkak isteyecek bir zaman sonra :) çocuk hangi birini konuşacağını şaşırmış o yüzden konuşmuyor herhalde :KK53:

Ben de neler cektim bir bilsen.. hala istahli bir cocuk degil ama eskisi gibi kabus gunler yasamiyor insan.. takma takma diye kendime telkinler de bulunuyordum ama.mumun mu.. cocuk acliktan halsiz dusup uyuya kaliyordu da agzina lokma koymuyordu..

bizimkinin yutmama degil tukurme huyi vardi.. ne versem ya tukurur ya da kusardi.. 9 aylikken memeyi birakti, 1.5 yasina kadar formul mama denedim her gun kac kere icmedi.. 1.5 yasinda inek sutune gectim, balli olarak. masallah cok sevdi.. sabah aksam 250 ml icmeye basladi.. bu sefer her aciktiginda sutle karnini doyurmak istedi, kararli oldum vermedim.. sadece sabah aksam.. sonra sadece ekmekle karnini doyurma donemi basladi.. sut ve ekmek.. her ogun yedirmeyi denedim, yemezse diger ogune kadar hicbir sey vermedim.. yavas yavas yemek yemeye alisti.. simdi de her seyi yemez.. ama sevdigi sayili yemekleri vardir.. hergun illa ki soframizda bunlar olur.. sabah kahvaltisinda pmlet yapiyorum.. sebzeli peynirli.. bir omlet bir su.. boyle yemeyi seviyor..

bu benim ilk cocugum,etrafimda kimsenin cocugu yok,boyle davranmasi garip geliyordu..demek ki genelde cocuklarda oluyor istahsizlik..
haklisiniz yeter ki saglikli olsunlar..
benimki biraz topac gibi sayilir ama sanirim zamanla boya gidecek:KK73:

Konuyu okuyunca annem geldi aklıma rahmetli :) Ablam ilk çocuk ailede, o kadar iştahsızmış ki çatlatırmış annemi sinirden, ağzında lokmasıyla uyuyakaldığını bilirim derdi rahmetli, çok çektirmiş anneme. O da napsın garibim bana hamileyken 9 ay dua etmiş Allah'ım iştahlı olsun diye :) bana yemek yetiştiremezmiş rahmetli :) Hep ablamın mızmızlığının cezasını çekiyorum, hala iştahlıyım, onun yüzünden ömrüm boyu kilomla uğraşıcam :)

Ben de neler cektim bir bilsen.. hala istahli bir cocuk degil ama eskisi gibi kabus gunler yasamiyor insan.. takma takma diye kendime telkinler de bulunuyordum ama.mumun mu.. cocuk acliktan halsiz dusup uyuya kaliyordu da agzina lokma koymuyordu..

bizimkinin yutmama degil tukurme huyi vardi.. ne versem ya tukurur ya da kusardi.. 9 aylikken memeyi birakti, 1.5 yasina kadar formul mama denedim her gun kac kere icmedi.. 1.5 yasinda inek sutune gectim, balli olarak. masallah cok sevdi.. sabah aksam 250 ml icmeye basladi.. bu sefer her aciktiginda sutle karnini doyurmak istedi, kararli oldum vermedim.. sadece sabah aksam.. sonra sadece ekmekle karnini doyurma donemi basladi.. sut ve ekmek.. her ogun yedirmeyi denedim, yemezse diger ogune kadar hicbir sey vermedim.. yavas yavas yemek yemeye alisti.. simdi de her seyi yemez.. ama sevdigi sayili yemekleri vardir.. hergun illa ki soframizda bunlar olur.. sabah kahvaltisinda pmlet yapiyorum.. sebzeli peynirli.. bir omlet bir su.. boyle yemeyi seviyor..

insallah simdi yolda olan yavrunuz istahli olur,hic sIkntiniz olmaz yedirme icirme konusunda..:KK68:
ben en gec onumuzdeki eylul ekim gibi krese vermeyi dusunuyorum ozaman duzene girer diyorlar bakalim..

Back
X