yutmuyor :(

Konuyu okuyunca annem geldi aklıma rahmetli :) Ablam ilk çocuk ailede, o kadar iştahsızmış ki çatlatırmış annemi sinirden, ağzında lokmasıyla uyuyakaldığını bilirim derdi rahmetli, çok çektirmiş anneme. O da napsın garibim bana hamileyken 9 ay dua etmiş Allah'ım iştahlı olsun diye :) bana yemek yetiştiremezmiş rahmetli :) Hep ablamın mızmızlığının cezasını çekiyorum, hala iştahlıyım, onun yüzünden ömrüm boyu kilomla uğraşıcam :)

evet ilk cocuklar aileyi bi konuda zorluyor,bu ya yeme ya uyku cunku pratik yok deneyim yok..
benim oglum sanirim dayiya cekti,ailede ondan baska agizda tutan yok cunku..
valla rahmetliyi nekadar sevindirmissiniz:KK36: mekani cennet olsun

yemek yemesi için zorlama inadına yemiyolar o zaman. bırak kendi acıkınca yesin. birde yemegi önüne koy kendi başına yesin daha zevkli yiyo çocuk. ve daha cok yemek istiyo... denemelisin

yemek yemesi için zorlama inadına yemiyolar o zaman. bırak kendi acıkınca yesin. birde yemegi önüne koy kendi başına yesin daha zevkli yiyo çocuk. ve daha cok yemek istiyo... denemelisin

elle yiyebilecegi kati seyleri kendi kendine agzina goturuyor genelde ama kasik catal tutturamadim eline..
evet birakicam istediginde yesin madem..zaten bugun sanki ufaktan inatlasti gibi..boyle yuzume bakarak tuttu agzinda :KK57:

Bence oyunla Yediği için öyle yapıyor
Ilk çocuğumu oyunla Çeşme başında uğraşa uğraşa yedirdim hala sıkıntılı hala yemez hala oyalıyoruz şuan 7 yaşında diğerini mutfakta yedirdim yemiyorsa bıraktım zor bir dönemdi ama ısrar etmeden sadece yemeğe odaklayarak yedirdim o da herşeyi yiyor maşallah acıktıysa önüne ne koyarsan yer yemek seçmez doyar ve kalkar (kuru kızartmadan Brokoli yemeğine etten çorbaya salataya aklınr ne gelirse diğeri de patates ve pilav dışında bişey yemez)
Çocukları sağa sola odaklayarak yemekten soğutan sanırım biz illa yesin diye uğraşan anneleriz

oglum 1,5 yasinda anne sutu almiyor artik..denedim zeytin verdim,peynir verdim..hepsini tuttu..zorlama degil ama dun aksam en son 7de yedi yemek,yani 15 saattir ac nerdeyse :KK61:
Kendi istediği zaman yesin dicem ama 15 saattir aç diyosun istemeye niyeti yok, sevdiği şeylerden yedirsen

hadi ya ne koyyorsun :)
ben kiyma koyardim, hem yumurta hem kiyma :))))))))
Her yapışımda muhakkak yumurta ve unla yaparım terbiyesini. Ayrıca içine kereviz,enginar,kabak gibi açık renk sebzeleri robottan güzelce geçirip koyuyorum :) pirinçle beraber pişiyor sebze. Anlamadan yiyorlar işte :) çorbanın tadı da değişmiyor hem. Malum enginar yiyen çocuk çok az. Böylece anlamadan yemiş oluyorlar.

bu benim ilk cocugum,etrafimda kimsenin cocugu yok,boyle davranmasi garip geliyordu..demek ki genelde cocuklarda oluyor istahsizlik..
haklisiniz yeter ki saglikli olsunlar..
benimki biraz topac gibi sayilir ama sanirim zamanla boya gidecek:KK73:

Benimki 1 yasindan beri 12 kilo :)
Cok ozeniyorum ben de oturup yemegini yiyen cocuklara ama napalim Bizimki de boyle. Ben hic yemek yemeyen insan gormedim hayatimda, eninde sonunda yiyecek diyorum :)

Bence oyunla Yediği için öyle yapıyor
Ilk çocuğumu oyunla Çeşme başında uğraşa uğraşa yedirdim hala sıkıntılı hala yemez hala oyalıyoruz şuan 7 yaşında diğerini mutfakta yedirdim yemiyorsa bıraktım zor bir dönemdi ama ısrar etmeden sadece yemeğe odaklayarak yedirdim o da herşeyi yiyor maşallah acıktıysa önüne ne koyarsan yer yemek seçmez doyar ve kalkar (kuru kızartmadan Brokoli yemeğine etten çorbaya salataya aklınr ne gelirse diğeri de patates ve pilav dışında bişey yemez)
Çocukları sağa sola odaklayarak yemekten soğutan sanırım biz illa yesin diye uğraşan anneleriz
evet haklisiniz,zaten cocuklardaki problemlerin cogu biz anne babalarla alakali oluyor..uykusundan yemesine huyu suyu hepsine biz yon veriyoruz..

Kendi istediği zaman yesin dicem ama 15 saattir aç diyosun istemeye niyeti yok, sevdiği şeylerden yedirsen
simdi uyuttum bakalim acikip mamamama diye kosarak gidecek mi mutfaga..dun oyle yapmisti..
bilmiyorum ben mi bu cocugu boyle yaptim her yemege her lokmaya onyargili.yani daha severek bisey yedigini gormedim.

evet haklisiniz,zaten cocuklardaki problemlerin cogu biz anne babalarla alakali oluyor..uykusundan yemesine huyu suyu hepsine biz yon veriyoruz..

simdi uyuttum bakalim acikip mamamama diye kosarak gidecek mi mutfaga..dun oyle yapmisti..
bilmiyorum ben mi bu cocugu boyle yaptim her yemege her lokmaya onyargili.yani daha severek bisey yedigini gormedim.
bikaç gün acıkınca vermeye çalışın,zorlamayın, ön yargısı kırılsın hangisinden istiyosa ondan yesin

Her yapışımda muhakkak yumurta ve unla yaparım terbiyesini. Ayrıca içine kereviz,enginar,kabak gibi açık renk sebzeleri robottan güzelce geçirip koyuyorum :) pirinçle beraber pişiyor sebze. Anlamadan yiyorlar işte :) çorbanın tadı da değişmiyor hem. Malum enginar yiyen çocuk çok az. Böylece anlamadan yemiş oluyorlar.
himm valla enginari bende yemedigim için hayatimda :) bilemiycem orasini :)
artik benimkiler evdekiler buyudu ne bukursa yiyolarda , karnimdakine denerim artik bu islemi :)

geçmiş ola canım seni en iyi ben anlarım kızım 2,5 yaşında halen aynı yemek yedirebilmek için sokakları marketleri geziyoruz birgün boyunca bir şey yemediğini bilirim. böylede devam edecek sanırım. stresten ölüyorum kızım yemeğini yemediğinde iş güç yapasım gelmiyor resmen bunalım takılıyorum. dr. ek vitaminler ile alamadığı gıdaları vermeye çalışıyor. içim biraz rahatlıyor o kadar. 8 aylık iken sütü 15dk. ağzında beklettiğini bilirim.

insallah simdi yolda olan yavrunuz istahli olur,hic sIkntiniz olmaz yedirme icirme konusunda..:KK68:
ben en gec onumuzdeki eylul ekim gibi krese vermeyi dusunuyorum ozaman duzene girer diyorlar bakalim..

Benim oglum 4-4.5 aydir krese gidiyor.. benim hamileligim zor gecti diye erken oldu ama iyi ki yollamisim.. cunku kendi yasitlarindan korkan bir cocuk galine gelmisti.. dusun hala yatarak beslenmek istiyordu.. ama kresteki duzeni eve tasiyamiyorsun.. gecende oglumu almak icin erken gittim.. hocasi dedi daha yeni uyandi, yemegini yedireyim hemen hazirlayim.. ben yaninda olmasina ragmen hocasiyla gidip yemegini bi guzel yedi masallah.. evde olsa odada dolanir, pepee ac diye isyan eder, yemegi begenmez.. bildigin parmaklarinda oynatiyorlar bizi..

geçmiş ola canım seni en iyi ben anlarım kızım 2,5 yaşında halen aynı yemek yedirebilmek için sokakları marketleri geziyoruz birgün boyunca bir şey yemediğini bilirim. böylede devam edecek sanırım. stresten ölüyorum kızım yemeğini yemediğinde iş güç yapasım gelmiyor resmen bunalım takılıyorum. dr. ek vitaminler ile alamadığı gıdaları vermeye çalışıyor. içim biraz rahatlıyor o kadar. 8 aylık iken sütü 15dk. ağzında beklettiğini bilirim.

benimde yemek yapasim gelmiyor oglum yemek istemediginde..burdaki anneler ustune dusme acikinca yer dediler,dunden beri ustune gitmiyorum yesin diye.gun boyu ictigi bi kase corba:KK61:
havalar duzelsin bol bol parka goturur enerjisini attiririm diyorum belki ozaman istahla yer.
insallah sizin yavrunuzunda yemesi biran once duzelir.

Benim oglum 4-4.5 aydir krese gidiyor.. benim hamileligim zor gecti diye erken oldu ama iyi ki yollamisim.. cunku kendi yasitlarindan korkan bir cocuk galine gelmisti.. dusun hala yatarak beslenmek istiyordu.. ama kresteki duzeni eve tasiyamiyorsun.. gecende oglumu almak icin erken gittim.. hocasi dedi daha yeni uyandi, yemegini yedireyim hemen hazirlayim.. ben yaninda olmasina ragmen hocasiyla gidip yemegini bi guzel yedi masallah.. evde olsa odada dolanir, pepee ac diye isyan eder, yemegi begenmez.. bildigin parmaklarinda oynatiyorlar bizi..

oh oh masallah bidik yesin buyusun:KK36:
cok iyi yapmissiniz krese gondermekle,benimki kres icin daha kucuk ama en azindan oyun grubuna gondereyim diyorum bakalim.
herkesten ayni seyi duyuyorum,kreste gik demeden onlerine geleni yiyorlarmis.

slm senin çocuk için uygun mu bilemiyorum tabiki dr.nuza danışmalısınız ama ben iyi bir dr. götürüyorum kızımı şükür bir rahatsızlığımız yok ama genel kontroll için gidiyoruz. bana multi tabs ballı balık surubu verdi iştah açıyor.kızımın ayrıca alamadığı vitaminleride vermiş oluyoruz. dr. öyle dedi. gerçektende iştahı açıldı.

Acaba kahvaltımı istemiyor? Benim bıdık ta 15 aylık yemek yer ama kahvaltı hala karışım yer. Tek tek ağzına bile sürmüyor ben de zorlamıyorum istediği zaman başlar diye.

Back
X