Yuva mı yıkıyorum?

Birkaç nokta var. Ortada yuva diye bir şey yok. Bunlar sadece sevgili. Aranızda bir şey yokmuş. Bu da demek oluyor ki, ortada o kızı aldatma diye bir durum yok. Ah almak filan diye arabeskleştirmeye gerek yok durumu. Bir kişi ilişkideyken başkasına tutulup VEYA tutulmayıp sevgilisinden ayrılmayı düşünüyorsa, ortada zaten bitmesi gereken, uzatmaları oynayan bir ilişki var demektir. Kaldı ki insanlar ilişkideyken birbirlerindrn soğuyup, ve hatta başkasına aşık olduğu için ilişkiyi bitirebilir. Başkasını sevdiği için ve "aldatmak" istemediği için ilişki bitirilmesi bana göre çok onurlu ve normal bir davranış.
Eğer ki sen bu adamla öyle veya böyle ilişki yaşamadıysan, yani bu kişi sevgilisini seninle aldatmadıysa ortada senin düşünmen gereken bir sorun yok. Onlar ayrılırsa ayrılır. Ayrıldıktan sonra siz bir ilişkiye başlarsanız başlarsınız. Önemli olan ortada bir aldatma durumu olmaması.

Ben konu sahibine değil bazı yorumlara istinaden şöyle diyorum; erkek olmak varmış.

Sırça hassasiyetinde yuvalar vs, ortada bir evlilik dahi yok. Belki şu kız bilse bu kadar hassas o bile olmayacak . Sonuç; şımartılan erkek milleti..

Hiç sorumluluk verilmeyen, kabahat biçilmeyen erkekler evlenip ıkı de çocuk sahibi olduğunda da gene böyle davranıyor.

Yuva dediğiniz şey; burda öyle bir şey varsa eğer iki kişinin arasında olan bir durum. Adam sallamıyor; başkalarına dadanmış . Tüm forum koruma kalkanı olmaya çalışıyoruz. Adamın gönlü yoksa, içinde varsa ortada bir ilişki yok zaten.

Evliyim şu adamın yaptığını eşim yapsa yorumum değişmez. Aldatmadan boşansın insan gibi der geçerim.

Buradan cikarim yapilacak tek sey: Turk kadinin yuva tanimi dunyanin geri kalanindan cok farkli. Birlikte olunan ve ve potansiyel evliligi olabilecek beraberlige yuva gozuyle bakmayan cok kati erkek egemen bir anlayis var.
Well kizlar bence cok yanlis dusunuyorsunuz. Bir kadinin (adami gizli sakli ne yaparsa yapsin) bir adamla sevgili ise, beraberlerse, onun icin o yuvadir. Yuva= kadin, yumurtalari tasiyan kadin, doguran kadin. Spermin part time olmasi bu gercegi degistirmez.
Lutfen artik 21. yuzyila guncelleyin su algilarinizi offfff.

Eğer yaptığın doğru birşey olsaydı şu an ben bu yorumu yazıyor olmazdım ve sende bu konuyu açmamış olurdun bilmem anlatabildim mi?

Birkaç nokta var. Ortada yuva diye bir şey yok. Bunlar sadece sevgili. Aranızda bir şey yokmuş. Bu da demek oluyor ki, ortada o kızı aldatma diye bir durum yok. Ah almak filan diye arabeskleştirmeye gerek yok durumu. Bir kişi ilişkideyken başkasına tutulup VEYA tutulmayıp sevgilisinden ayrılmayı düşünüyorsa, ortada zaten bitmesi gereken, uzatmaları oynayan bir ilişki var demektir. Kaldı ki insanlar ilişkideyken birbirlerindrn soğuyup, ve hatta başkasına aşık olduğu için ilişkiyi bitirebilir. Başkasını sevdiği için ve "aldatmak" istemediği için ilişki bitirilmesi bana göre çok onurlu ve normal bir davranış.
Eğer ki sen bu adamla öyle veya böyle ilişki yaşamadıysan, yani bu kişi sevgilisini seninle aldatmadıysa ortada senin düşünmen gereken bir sorun yok. Onlar ayrılırsa ayrılır. Ayrıldıktan sonra siz bir ilişkiye başlarsanız başlarsınız. Önemli olan ortada bir aldatma durumu olmaması.
Bende sizin gibi düşünüyordum ama okuduğum yorumlardan sonra psikolojim bozuldu resmen

Buradan cikarim yapilacak tek sey: Turk kadinin yuva tanimi dunyanin geri kalanindan cok farkli. Birlikte olunan ve ve potansiyel evliligi olabilecek beraberlige yuva gozuyle bakmayan cok kati erkek egemen bir anlayis var.
Well kizlar bence cok yanlis dusunuyorsunuz. Bir kadinin (adami gizli sakli ne yaparsa yapsin) bir adamla sevgili ise, beraberlerse, onun icin o yuvadir. Yuva= kadin, yumurtalari tasiyan kadin, doguran kadin. Spermin part time olmasi bu gercegi degistirmez.
Lutfen artik 21. yuzyila guncelleyin su algilarinizi offfff.
Benim burda gördüğüm asıl sorun yuvayı dişi kuş yapar mantalitesi.. Erkeğe sıfır sorumluluk biçilmiş. Aman baska bir kuş gelip de yuvamı dağıtmasın. O dişi kuş benim yuvama saygı duysun. Eee tamam duysun da erkek kuş ne yapsın. Ona harem kurmak bile hak. Neticede o erkek. Harem kursa cariyeleri suçlu, padişahımız çok yaşa modunda ilerliyor yorumlar.
Sizin parmak bastığınızdan ziyade asıl sorun bu bence..
Bir imza ile çok sey değişmiyoru savunuyorsunuz siz bazı noktalarda cok haklısınız. Ama ilişkilerin çoğu Türkiye'de aile denetiminde, çok ayrı gayrılı, pastane aşkı tadında ilerliyor.
Ya evleninceye dek adamın göz rengini doğru teşhis edemeyen bilmemkaç yıllık sevgililer biliyorum ben.

Yoksa, bir ilişkiyi üst düzey samimiyette, belki aynı evde, paylaşımı yüksek, ayrı gayrı olmadan yaşayan insanların elbette evliden farkları yok.

Ne yuvası kimin yuvası ? Allah aşkına arkadaşım ya bugün snn için onu bırakan yarın da başkası için seni bırakacak boşver sen bu adamı gözü dışarda onun şimdiden

Yuva yikmak degil belki ama uzun sureli iliskide kismen gelecegini yanindaki kisiye göre de yonlendiriyosun. Adam sevgisi bitmesine ragmen iliskisini yurutuyorsa sadakatle yukumludur. Baska bir kadinla flort etmeye hakkida yoktur. Baska birine asik olduktan sonra sevgilisini birakiyorsa adam yedekte tutmaya alismistir. Yarin baskasinada yapar. Madem sevgisi bitmis ayrilsin? Sonucta bosanma gibi alengirli bir is degil Sevginin bitmesi, aldatildigini öğrenmekten daha kotu değil ona eminim

Bitirdiginde kimden neyi iddia edeceksiniz ki?
Evlilik kalibina sokmayin su flortu ya. Evlilik cok coknfarkli. Evlenince anlarsiniz ancak demek istedigimi.

Benim düşünce yapım evlilik yapmamla değişebilecek birşey değil. Yuva yıkmak ektiğini biçmekle ilgilidir benim için . Birinin evli olsun olmasın ilişkisini bozarsan birgünde birileri gelir senin ilişkini bozara inanırım ben .

Benim burda gördüğüm asıl sorun yuvayı dişi kuş yapar mantalitesi.. Erkeğe sıfır sorumluluk biçilmiş. Aman baska bir kuş gelip de yuvamı dağıtmasın. O dişi kuş benim yuvama saygı duysun. Eee tamam duysun da erkek kuş ne yapsın. Ona harem kurmak bile hak. Neticede o erkek. Harem kursa cariyeleri suçlu, padişahımız çok yaşa modunda ilerliyor yorumlar.
Sizin parmak bastığınızdan ziyade asıl sorun bu bence..
Bir imza ile çok sey değişmiyoru savunuyorsunuz siz bazı noktalarda cok haklısınız. Ama ilişkilerin çoğu Türkiye'de aile denetiminde, çok ayrı gayrılı, pastane aşkı tadında ilerliyor.
Ya evleninceye dek adamın göz rengini doğru teşhis edemeyen bilmemkaç yıllık sevgililer biliyorum ben.

Yoksa, bir ilişkiyi üst düzey samimiyette, belki aynı evde, paylaşımı yüksek, ayrı gayrı olmadan yaşayan insanların elbette evliden farkları yok.
Evet katiliyorum bu tespitlere. Ama "yuvayi disi kus yapar" sozu daha cok bir evin duzenini kadin cekip cevrir erkek de arkasinin uzerinde oturur demek. Yani ev isini kadin yapar demek. Ben bu sozu kafasinin ustunde cevirip "Yuva demek kadin demektir"e cevirmemiz gerektigine inaniyorum. Yumurtalari rahminde veya degil, yuva=kadin olmali.Erkegin harem ya da damizlik icgudulerine odaklanmaktansa, kadinin ve cocugunun gelisimi oncelikli olmali.

Sevgilisi olan insanla karsilikli etkilesime gecmek ve bunu bildigin halde 'ama bir sey soylemedim sadece arkadasim' demek ancak kendini kandirmaktir. Ortada yuva yok yikilmiyor da bence basit bir davranis uzgunum.
Hani burada konu aciliyor, kiz beni biliyormus ona ragmen sevgili olmus "" lu cumlelerin oznesi ile fark goremiyorum burada.

Back
X