Yuvayı Yıkmak İstemiyorum

sayinabla

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
6
-52
86
Ankara
Arkadaşlar lütfen kimse kırıcı bir uslupla cevap yazmasın yada kınamasın. Bende zamanında yargıladığım şey başıma geldi.
Sorunum şu. Yurtdışına uzun süreli bir göreve geldim..Burada bir beyle duygusal olarak yakınlaştım. Sonra o görevden Türkiye'ye evine döndü. Ancak telefonla ve mesajla irtibatımız devam etti. Ancak eşi bana attığı mesajları yakalamış. Şimdi eşi boşanmak istiyormus. Bende evliyim. Ben dönüşte eşimden zaten boşanma kararı aldım, vicdanen onun yüzüne bskamam diye. Ama duygusal yakınlık yaşadığım beyefendinin boşanma planı yoktu. Mesaj yakalanınca şimdi eşiyle araları bozuldu, adam evinden ayrıldı. Ve eşi boşanmak istiyormus. Kimsenin yuvasını yıkmak ve vebal almak istemiyorum. Ne yapayım? Bir akıl. Benzer şey yaşayanlar tecrübe iletsin. Allah'a yalvarıyorum benim yüzümden yuvaları yıkılmasın diye. Nasıl dua edeyim? Ne tavsiye edersiniz?

Konu sahibi sana ne desem bilemiyorum,yuvayı yıkmışsın yıkacağın kadar zaten.
Şimdi gelip günah çıkarıyorsun.Yalandan yere ağlama,ne olacağını sanıyordun?
Ama ben başka bir şey demek istiyorum.
Kesinlikle konu sahibini savunduğumdan falan değil asla yanlış anlaşılmasın.

Geçenlerde bir konu vardı hamile bir üye eşinin,arkadaşı ve onun karısıyla görüşmesini istemiyordu.Üçü bel altı muhabbet yapıyorlarmış falan.
Orda herkes kocayı suçladı,ben iki tarafta suçludur dediğimde beni linçleyenler oldu.
Koca,arkadaşının karısıyla birlikte bile olsa suçlu olan kocadır.Kadının,konu sahibine karşı sorumluluğu yok denildi.
Belki evli adam fantezileri vardır,olabilir bu durumda suçlu yine onlara katılan kocadır diyen oldu :KK70:

Hatta ben o zaman o konuda da demiştim.O zaman buraya evli adamlarla beraber olan kadınlar konu açınca linç etmeyin diye.
Madem öyle neden şimdi bu üye linçleniyor merak ettim?

Sadece o konuda da değil genel olarak bu forumda aldatma konularında suç sadece kocada bulunuyor,2.kadına asla laf söylenmiyor.

Öyle bir dünya yok işte
Dediğim yaşanıyor şu an aynen :KK70:
Demek ki neymiş her iki tarafta suçluymuş.
Yoo, bu kadin kendi kocasına karşı suçlu, adam da kendi karısına karşı suçlu. Ben hala aynı düşünüyorum. Evliliği yıkan bubkadin değil, adam kendisi. Herkes kendi evliligini düşünecek. Diğer konuda da koca suçlu, diğer çiftin suçu yok.

Yoo, bu kadin kendi kocasına karşı suçlu, adam da kendi karısına karşı suçlu. Ben hala aynı düşünüyorum. Evliliği yıkan bubkadin değil, adam kendisi. Herkes kendi evliligini düşünecek. Diğer konuda da koca suçlu, diğer çiftin suçu yok.
Konu sahibi evli olmasada tepki görecekti Allah aşkına yapmayın ya.
O zaman kime karşı suçlu olacaktı ve neye göre tepki gösterecektiniz?
Sizin mantığınıza göre evli olmayan kadınlar kimseye karşı sorumlu olmadığı için evli adamlarla birlikte olabilir,olursa suçlu değiller o zaman?
İyiymiş.

Konu sahibi evli olmasada tepki görecekti Allah aşkına yapmayın ya.
O zaman kime karşı suçlu olacaktı ve neye göre tepki gösterecektiniz?
Sizin mantığınıza göre evli olmayan kadınlar kimseye karşı sorumlu olmadığı için evli adamlarla birlikte olabilir,olursa suçlu değiller o zaman?
İyiymiş.
Evet öyle. Evlilikte sorumlu olan eslerdir. Herkes kendi evliligini korumakla yükümlüdür. Eşim bekar bir kızla olsa suçlu kızı görmem ki suçlu esimdir. Bana karşı sorumlu olan esimdir. İster erkekle olsun, ister evli, ister bekar kadinla sorumluluk her türlü eşimde.

Evet öyle. Evlilikte sorumlu olan eslerdir. Herkes kendi evliligini korumakla yükümlüdür. Eşim bekar bir kızla olsa suçlu kızı görmem ki suçlu esimdir. Bana karşı sorumlu olan esimdir. İster erkekle olsun, ister evli, ister bekar kadinla sorumluluk her türlü eşimde.
Valla helal olsun size ne diyim.
Sizin gibi anlayışlı eş zor bulunur.
Hatta eşinizin sizi aldattığı kadınla kanka olun,takıldığı bir yer olursa size sorar.
Ne de olsa onun bir suçu yok.

Hatta eşinizin sizi aldattığı kadınla kanka olun,takıldığı bir yer olursa size sorar.
Kanka olmam tabiki, evliliklere karsi bir sürü tehlike var, kumar var, içki var, alem ortamları var mesela. Bunlara karşı dikkatli olması gereken eşimse karşı cinse karşı mesafeli olması gerekende esimdir.

Aslinda tam tersi, genelde sizin gibi düşünenler eşlerini aklar bütün suçu karşı tarafa atar, bense bütün suçu eşimde bulurum.

Aslinda tam tersi, genelde sizin gibi düşünenler eşlerini aklar bütün suçu karşı tarafa atar, bense bütün suçu eşimde bulurum.
Ahaha ya ben iki tarafta suçludur diyorum,sen bana kocanı aklarsın sen diyorsun.
Bu kadar net kırmızı çizgileri olan biri kocasını neden aklasın?
İkisinin de gereğini şaşırtırım,tam tersi.

Şansınız varmış, sakin huylu birine denk gelmişsiniz. Yakaladığı mesajların ekran görüntülerini facebooktan, instagramdan akrabalariniza, ailenize gonderebilirdi.

Kadın gururlu, kimseyle ugrasmadan bosanmaya karar vermis.

Mesajlaşırken bir beis yoktu ortaya çıkınca mı vebal oldu?

Ahaha ya ben iki tarafta suçludur diyorum,sen bana kocanı aklarsın sen diyorsun.
Bu kadar net kırmızı çizgileri olan biri kocasını neden aklasın?
İkisinin de gereğini şaşırtırım,tam tersi.
Ee bende kocam suçludur dedim, siz bana " anlayışlı eş " dediniz 😂

Arkadaşlar lütfen kimse kırıcı bir uslupla cevap yazmasın yada kınamasın. Bende zamanında yargıladığım şey başıma geldi.
Sorunum şu. Yurtdışına uzun süreli bir göreve geldim..Burada bir beyle duygusal olarak yakınlaştım. Sonra o görevden Türkiye'ye evine döndü. Ancak telefonla ve mesajla irtibatımız devam etti. Ancak eşi bana attığı mesajları yakalamış. Şimdi eşi boşanmak istiyormus. Bende evliyim. Ben dönüşte eşimden zaten boşanma kararı aldım, vicdanen onun yüzüne bskamam diye. Ama duygusal yakınlık yaşadığım beyefendinin boşanma planı yoktu. Mesaj yakalanınca şimdi eşiyle araları bozuldu, adam evinden ayrıldı. Ve eşi boşanmak istiyormus. Kimsenin yuvasını yıkmak ve vebal almak istemiyorum. Ne yapayım? Bir akıl. Benzer şey yaşayanlar tecrübe iletsin. Allah'a yalvarıyorum benim yüzümden yuvaları yıkılmasın diye. Nasıl dua edeyim? Ne tavsiye edersiniz?

Ahlak yoksunusunuz!

Yuva değil yuvaları yıkmışsınız hem kendinizin hem de karşı tarafın. Eşinizle sorunlarınız varsa çözmeye çalışırsınız olmazsa boşanırsınız bu kadar basit. Ortaya çıkana kadar yuva yıkma endişeniz yoktu da şimdi mi vicdanınıza dokundu.

Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor. Siz zaten evli.biri ile görüşmeye başlayarak o kisinin evliliğini sarsacak adımı atmışsınız. Kadın ihaneti neden kabul etsin neden boşanmak istemesin? Siz hayatınızı yaşarken sorun yok, partnerinizin eşi boşanmak istediğinde yuva yıkmayın? Gizli gorusunce yuva mi kalıyor? Bu ne rahatlık ya, her haltı yiyin, sonra yuva yıkılmasın. Lafım hem size hem de yasak aşk yasadiginiz partnerinize. İkinizin de zaten sağlam.bir evliliği yokmuş. Bu ilişkiye başlamadan ikinizin de boşanmasi gerekirdi artık bir şey hissetmiyorsaniz. Eslerinize geçmiş olsun.

Yurtdışında kimse görmez etmez demişsiniz ama elinize yüzünüze bulaştırmışsınız. Çoook var malesef yurt dışına çalışmaya giden insanlar orda da kendilerine bir aile kurup geri dönüyorlar. Dünya değiştirmiyorsunuz. Şurdan şuraya gittiniz hepi topu. :KK12:

Hanım hanımcık üniversiteye gidip türlü türlü haltlar yiyip tekrar eve döndüğünde hanım hanımcık olan kızlar geldi aklıma. Yurtdışına çıkınca herşeyi mübah görüp tekrar buraya döndüğünüzde minnoş minnoş evinizde oturacak mıydınız. Keşke hal ve tavırlarımız durumuşumuz konuma göre değişmese. :olamaz:

Yuvalar zaten yıkılmış. Harabede oturmaya devam etmeleri için mi dua istiyorsunuz anlayamadım. Ayrıca boşanacağınıza katiyen inanmıyorum. Kocanızda sizi yakalamadıysa tabi.

Iyide her iki taraf da evli erkeğin aldatması kadar kadının kocasını aldatmasida çok ağır degilmi ikiside hatalı bilerek isteyerek başlanmış bir iliski var sonuçta

Back
X