Yüz Felci Cerrahisi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.119
31.187
1.123
61
Konya
Yüz felci geçiren kişilerde iyileşmenin tam olmadığı durumlarda kalıcı yüz asimetrileri ortaya çıkabilir. Bu durum ağzın sağlam tarafa kaymasına, ya da hastalıklı tarafta göz kapağının kapanmamasına yol açar. Cerrahi tedavi statik veya dinamiktir. Statik tedavi hareketli olmayan tedavi yöntemleridir. Yani ağız köşesinin faysa ile yukarı ve yana doğru asılması, ya da göz kapağına yerleştirilecek ağırlıkla gözün kapanmasının sağlanması gibi. Dinamik ameliyatlarda ise bir başka kas grubu, örneğin şakak kası, bu bölgeye nakledilir. Taşınan kas kasıldıkça hastalıklı bölgenin hareket etmesi sağlanır. Dinamik ameliyatlar doğal olarak daha etkili yöntemlerdir ancak ameliyat sonrası kasların yeni çalışma şekline alışması için uzunca süren bir fizyoterapi süreci gereklidir.
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Baki Çokneşeli

bende yüz felci geçirdim . Allah'a şükürler olsun hiçbir iz kalmadı.cok cok cok kötü bir durum!:bbo:

Yüz felci geçiren kişilerde iyileşmenin tam olmadığı durumlarda kalıcı yüz asimetrileri ortaya çıkabilir. Bu durum ağzın sağlam tarafa kaymasına, ya da hastalıklı tarafta göz kapağının kapanmamasına yol açar. Cerrahi tedavi statik veya dinamiktir. Statik tedavi hareketli olmayan tedavi yöntemleridir. Yani ağız köşesinin faysa ile yukarı ve yana doğru asılması, ya da göz kapağına yerleştirilecek ağırlıkla gözün kapanmasının sağlanması gibi. Dinamik ameliyatlarda ise bir başka kas grubu, örneğin şakak kası, bu bölgeye nakledilir. Taşınan kas kasıldıkça hastalıklı bölgenin hareket etmesi sağlanır. Dinamik ameliyatlar doğal olarak daha etkili yöntemlerdir ancak ameliyat sonrası kasların yeni çalışma şekline alışması için uzunca süren bir fizyoterapi süreci gereklidir.
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Baki Çokneşeli

Merhaba yüz felci cerrahisi uygulayan var mı bununla ilgili bir gelişme var mı herşeyin tedavisi varken bu neden bukadar zor :(

Merhaba,

Benim de farketmediğimiz bir yüz felci sonrası, yüzümün sağ tarafı daha çok çalışır hale gelmiş. Bunu dudağımın aşağı çekmesiyle farkettik, ve nörolog tarafından yapılan testle de kanıtlandı. Dudağımın düşmesi için botoks tedavisi uygulanıyor çok çalışan tarafa, az çalışan tarafı güçlendirmek için. Bir süre de fizik tedaviye gittim. Botoksun etkisi geçmek üzere dudağım konuşurken düşmeye henüz başlamadı ama yine bir tarafa eğilme ve sarkması geri geldi. Sizce botoksa devam etmeli miyim? Yoksa bu ameliyatı önerir misiniz? Hiç bir doktor bundan bahsetmedi bana ve gerçekten iyi iki plastik cerraha göründüm

Back
X