• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzde Sivilcelenme

Mygznannesi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2025
10
3
1
30
Kızlar 9+1 haftalık gebeyim ve yüzümde sivilce çıkma durumları var ve artıyor böyle sorunu olanlar acaba ne yaptı bilgi alabilir miyim diğer hamilelikte böyle bi sorunum da yoktu

tamemen hormonlardan. hiç bi şey yapma. doğumdan sonra kendiliğinden geçecek. benimde yüzüm lekelendi, kızardı ,alnımda hiç olmayan güneş lekesi oldu. kız bebekte oluyor diyorlar. ilk hamileliğimde de olmuştu. doğumdan sonra pat diye geçti

tamemen hormonlardan. hiç bi şey yapma. doğumdan sonra kendiliğinden geçecek. benimde yüzüm lekelendi, kızardı ,alnımda hiç olmayan güneş lekesi oldu. kız bebekte oluyor diyorlar. ilk hamileliğimde de olmuştu. doğumdan sonra pat diye geçti
Ya acaba cinsiyetten de olur mu hormonal olduğu çok belli o zaman söylediğin gibi zamana bırakayım tam göğüs kafesinde de başladı çıkmaya çok takıntılı değilim ama yine de gözüme batıyor Buda hamileliğin güzelliği tabi 😊

Benim önce sivilceyle başladı sonra boynumda minik minik benler çıktı ve bazı yerlerimde de egzama oluştu. Cildim kupkuru oldu. Cildiye hepsinin gebelikle ilgili olduğu söyledi. Benim bebeğim erkek. Cinsiyetle bir alakası yok, vücudun hormonlara verdigi tepkiyle alakalı. Herkesin vücudu aynı tepkiyi vermiyor tabi. Gebelikten sonra geçecek.

Benim önce sivilceyle başladı sonra boynumda minik minik benler çıktı ve bazı yerlerimde de egzama oluştu. Cildim kupkuru oldu. Cildiye hepsinin gebelikle ilgili olduğu söyledi. Benim bebeğim erkek. Cinsiyetle bir alakası yok, vücudun hormonlara verdigi tepkiyle alakalı. Herkesin vücudu aynı tepkiyi vermiyor tabi. Gebelikten sonra geçecek.
Hayırlı bi şekilde sonuçlansınn bu süreç hormonlarımızda düzelir inşAllah teşekkür ederim bilgileriniz için (:

Benim de hamileliğimin ilk başından beri çenemde leke oluştu ve soyuluyor da orası kuruyor çok rahatsız oluyorum ama yapacak birsey yok napalım katlanıcaz 😊 çok olmasa da ara ara sivilce de çıkıyor normalde yanaklarımda çıkmazdı hiç. Boynumda da küçük küçük pembe benler çıktı, hormonlar tamamen değişiyor, çok acayip şeyler oluyor vücudumuzda 😊

Benim de hamileliğimin ilk başından beri çenemde leke oluştu ve soyuluyor da orası kuruyor çok rahatsız oluyorum ama yapacak birsey yok napalım katlanıcaz 😊 çok olmasa da ara ara sivilce de çıkıyor normalde yanaklarımda çıkmazdı hiç. Boynumda da küçük küçük pembe benler çıktı, hormonlar tamamen değişiyor, çok acayip şeyler oluyor vücudumuzda 😊
Ya zorluğu çok fazla her anlamda bi anne olarak herşeyini veriyorsun ama öyle de güzel ve tatlı ki iyiki anneyiz ve anne olma şansımız var Allah isteyen herkese nasip eylesin :))

Merhaba benim de oğluma hamileyken çok sivilcem artmıştı. O zaman müdahele etmemiştim sonrasında da iz kalmadan geçti hepsi ama lohusayken nilera sabun kullanmıştım. Aslında ne olduğu farketmez sabah akşam yüzü güzelce temizlemek en iyi yöntem. Bir de süt ürünleri sivilce yapabiliyor hormonların dışında da . La roche un sivilce için yüz yıkama jeli de iyi onu da sonrasında kullandım.

Back
X