Yüzden Kilo Verilir mi?

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
2.201
193
Kişi kilo almaya başladığında hangi bölgelerinin şişeceği onun genetik yapısına bağlıdır. Bazı insanların basenleri şişer. Bazılarının göbekleri, bazılarının ise yüzleri şişer. Bu durum kilo verirken de değişmez. Diyet yapıp kilo vermeye başlayan kişiler, istedikleri bölgelerden zayıflayamamaları sonucu bölgesel zayıflamanın yollarını ararlar.

Ancak uzmanlar, bölgesel zayıflama diye bir şeyin olmadığını söylüyorlar. Uzmanlar, kişi kilo verdikçe genetik yapısına göre vücudundaki bölgelerin sırasıyla zayıflama eğilimine girdiğini savunuyorlar.Yani zayıflayan insanın tüm bölgeleri sırasıyla zayıflar. Ama bazı bölgeleri daha önce, bazı bölgeleri de sonradan zayıflar. Oysa bazı kişiler de ilk olarak yüzlerinden zayıflamaya başlarlar.Bu durum genetikle alakalıdır.

Eğer yüzünüzü şiş buluyorsanız ve daha küçük görünmesini istiyorsanız kardiyo çalışmaları yapmalısınız. Çünkü yüzdeki şişlik çoğunlukla vücuttaki yağ oranının yüksek olmasından kaynaklıdır. Yağlı besinleri azaltmak ve egzersiz yapmak vücuttaki yağ oranını düşürecektir.

Bunların yanı sıra bol bol su içmek ve tuzdan uzak durmak kişinin faydasına olacaktır.

alıntı
 
X