Maske Tarifleri Yüze peeling yapmak

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

Beyhatun

Bin zulme uğrasan da bir zulüm yapma...
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
2.510
57
363
Selam arkadaşlar, benim kuru bir cildim var daha doğrusu şimdi artık öyle. Ne kadar nemlendirici sürersem süreyim etkisi geçtikten sonra cildimi yokladığımda hep ince bir tabaka oluştuğunu hissediyorum. Önceki yağlı halini arar oluyorum bazen. Bu ince tabakayı atmak için yüzüme peeling yapmak istiyorum doğal yöntemlerle. Ama ilk kez yapacağım için zarar verir miyim acaba diye endişe ediyorum. Aktarlar Birliği Derneği Başkanı Ayhan Ercan' ın vermiş olduğu bir peeling yöntemi var, denediniz mi acaba? Ya da başka doğal yöntemlerle yaptığınız bir peeling var mı, faydasını gördünüz mü?
Ayhan Ercan' ın yöntemi şu: Bir miktar himalaya tuzu, biraz arı sütü ve gül suyu.:44: Bunu cildinize uyguladığınız gün kesinlikle dışarı güneşe çıkmıyorsunuz.

Yüzüne hiç peeling yaptıran yok mu?

Arkadaşlar özellikle yukarıda vermiş olduğum peelingi kastetmiyorum yani herhangi bir peeling yapan varsa aranızda mennun kalıp kalmadığını öğrenmek istiyorum. Mutlaka yapmışsınızdır diye düşünüyorum ama enteresan 99 görüntüleme var ama yapan yok galiba. Peeling yapmayanlar mı görüntüledi nedir?:90:

canım estetisyen arkadaş bir başlık açmıştı , bir peeling tarifi vermişti yağ, şeker falan tüyleri besliyomuş bunu yapın demişti ;

1 tatlı kaşığı mısır unu
çok az el kremi
çok az su

karıştırıp krem kıvamına getiriyosun, cildine sürüyosun, kuruyunca ovalayarak çıkarıyosun... sonra su ile durulayıp hemen ardından kil maskesi yapıyosun ki sıkılaşsın .. 15 dk. maske bekliyo sonra yıkayıp kurula ve ardından nemlendiricini sür... ayriyeten cildin nem kazanması için içtende destekleyeceksin ve bol boool su içeceksin :21:

canım estetisyen arkadaş bir başlık açmıştı , bir peeling tarifi vermişti yağ, şeker falan tüyleri besliyomuş bunu yapın demişti ;

1 tatlı kaşığı mısır unu
çok az el kremi
çok az su

karıştırıp krem kıvamına getiriyosun, cildine sürüyosun, kuruyunca ovalayarak çıkarıyosun... sonra su ile durulayıp hemen ardından kil maskesi yapıyosun ki sıkılaşsın .. 15 dk. maske bekliyo sonra yıkayıp kurula ve ardından nemlendiricini sür... ayriyeten cildin nem kazanması için içtende destekleyeceksin ve bol boool su içeceksin :21:

cevabın için sağol canım.:3:

Yüzüne hiç peeling yaptıran yok mu?

en iyi peeling banyo yaparken kese yap yüzüne çıkıncada yüzüne garnier in gündüz kremini uygula çok faydasını göreceksin hem garnier in ürünleri bitkisel ben bu yüzden tercih ediyorum

en iyi peeling banyo yaparken kese yap yüzüne çıkıncada yüzüne garnier in gündüz kremini uygula çok faydasını göreceksin hem garnier in ürünleri bitkisel ben bu yüzden tercih ediyorum

Evet canım haklısın. Ben kendimi bildim bileli bunu hep yapıyordum ama sanki yetersizmiş gibi hissediyordum. Bir gün Suna Dumankaya en iyi peelingin banyoda yüzü keselemek olduğunu söyleyince artık vazgeçtim, nasılsa yapıyormuşum zaten diye:1::1::1:

Bahsettiğin kremin de güzel olduğundan eminim canım. Bir de benim aloe vera adlı çiçeğim var yapraklarının içinde jel var, yüzüme genelde bunu sürüyorum.Zaten kozmetik ürünlerinin çoğunun içerisinde hep aloe vera katkısı mutlaka var.

benim cildimde kuruya dönük karma .. hassas birde .. peeling yapıyorum ben . y rocherden kullanıyorum peelingi . bitkisel ürünler satılıyor ordan edinebilirsin .... ben memnunum .. peeling mutlaka şart . ölü tabakayı atman lazım ...

içtiğiniz türk kahvesinin tortunu yüzünüze dairesel hareketlerle sürün. :ssz:

benim cildimde kuruya dönük karma .. hassas birde .. peeling yapıyorum ben . y rocherden kullanıyorum peelingi . bitkisel ürünler satılıyor ordan edinebilirsin .... ben memnunum .. peeling mutlaka şart . ölü tabakayı atman lazım ...

Banyodayken yüzümü keselemekle gerçekten cildim çok rahatlıyor, tüm gözenekler açılıyor.
Canım ben bu bitkisel karışımları kendimiz de yapabildiğimiz için tamamen doğala dönmüşüm, kendim yapamaya çalışıyorum. Ne kadar doğal denilse de satılan ürünlere pek güvenemiyorum. Aloe vera bitkisini denersen farkını farkedeceksin:34::34:

içtiğiniz türk kahvesinin tortunu yüzünüze dairesel hareketlerle sürün. :ssz:

Evet kahve telvesi çok faydalı...
Bir de doğum sonrası çatlakları yok etmek için bile bunu kullananlar var ama ben denemedim çok şükür benim çatlaklarım neredeyse yok gibi.

Evet kahve telvesi çok faydalı...
Bir de doğum sonrası çatlakları yok etmek için bile bunu kullananlar var ama ben denemedim çok şükür benim çatlaklarım neredeyse yok gibi.

ay o çatlaklardan çok var ama benimki doğumdan değil kilodan keşke doğumdan olaydı:31::31::31::31::31::31:

ay o çatlaklardan çok var ama benimki doğumdan değil kilodan keşke doğumdan olaydı:31::31::31::31::31::31:

E canım dene bir istersen, doğum da bir nevi şişmanlamanın öbür şekli.O çatlaklar geçiyorsa seninki hayda hayda geçer

hatresim bak benim kullandığım bu krem yüzümü hem nemlendiriyo hemde bakım yapıyo

$Garnier.webp

selam aarkadaşım
benim cildimde kuru
bende bir ara suna dumankayanın mısırunlu peelingini yaptım ve ondan sonra benim cildim mahvoldu
düzeltene kadar denemediğim krem kalmadı
peeling olarak ben termal çamur yada kil süt yada maya süt yada yumurta kullanıyorum
bende cildim nemlensin istiyorum biraz ama yok kışta geldi iyice kurudu
heleki parmak uçlarım neyse o ayrı bir mevzu

selam aarkadaşım
benim cildimde kuru
bende bir ara suna dumankayanın mısırunlu peelingini yaptım ve ondan sonra benim cildim mahvoldu
düzeltene kadar denemediğim krem kalmadı
peeling olarak ben termal çamur yada kil süt yada maya süt yada yumurta kullanıyorum
bende cildim nemlensin istiyorum biraz ama yok kışta geldi iyice kurudu
heleki parmak uçlarım neyse o ayrı bir mevzu

Aleyküm selam canım.
Canım uygulanan her kür her cilt tipine uygun gelmeyebiliyor. Sende de böyle bir durum olmuş galiba. Maya ve süt ile yada süt yerine nar suyu ile yapılanı daha çok tavsiye ediyor Suna Dumankaya. Kendi cildinin güzelliğini buna borçlu olduğunu söylüyor.
Ben banyo sonrasında evde aloe vera bitkim var onun jelini kullanıyorum çok güzel hem nemlendiriyor hem de gerginleştiriyor.Bir de bazen yine cildimi temizledikten sonra hakiki zeytinyağıyla cildimi nemlendirecek kadar sürüyorum. Bu da hele de bu kış aylarında cildi koruma özelliği taşıyor, ellerine de bunu sürerek belki çözüm bulabilirsin.

eğer yüzün kuruysa peelingden ziyade maske kullanman mantıklı olur. peeling derin gözenekleri temizleme amacıyla uygulanan bir formulasyon. sorunun yalnızca kuruluk ise peeling kullanımıyla cildini iyice kurutarak, yorarak yağ bezlerini agresif hale getirir özlediğin yağlı cilde davetiye çıkarırsın. sivilce siyah nokta gözenek vb sorunun yoksa nemlendirici maskelerle mutluluğu yakalayabilirsin :) hem emin ol her cilt tipi birbirinden beter :D

Back
X