Yüzme korkusunu nasil aşabilirim?

nazlihilton

Zaten kırılmış bir kızım 👰🏻
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.263
4.806
133
iyi geceler hanimlar iyisinizdir hepiniz umarim :KK24:
Annem yüzme kursuna yazilmak istiyor benimle beraber ama ben daha once hic havuza girmedim. Sadece denize girdim oda bel boyumu gecmiyordu ayaklarim hep yerdeydi yada cok alcakti oturdum suyun içinde
Biraz panik oluyorum nefesim kesiliyo sanki suyun icine girince
Simdi daha once kursa da gitmedim gidenler varsa nasil oluyo usulü nedir ne goturmem gerekiyor yazabilir mi? Birde hemen 2 mt lik havuza mi aticaklar beni korkuyorum ama annem takti kafasina bide kiloluyum birazcik annem zayiflarsin hemde diyo :KK42: Benim gibi korkup kursla ogrenenler biseyler yazabilirse cok sevinirim, iyi geceler :KK37:
 
2 m lik havuza tabiki atmıyorlar :) ayakların basar yere merak etme ;) yanına havlu bone terlik mayo şampuan alabilirsin aklıma gelenler bunlar
 
Yüzme kursuna gitmek en doğru seçim bu korkuyu yenmek icin. :)

Derin oluyor havuzlar, ama yeni baslayanlar için havuzun ic kenarında basamak oluyor. Ona basıyorsunuz su anca göğsünüze kadar geliyor. Zaten hocalar hep yanınızda oluyor. Ilk bir iki hafta o basamakta durarak nefes egzersizi, bacak çırpma gibi antrenman yapıyorsunuz. Sonra da hica esliginde 1-2 metre yüzme antrenmanları oluyor, tabi bunu da suda batmanizi engelleyecek bir köpük esliginde yapıyorsunuz. Zaten bu aşamaya kadar da korkunuzu yenmis olursunuz :)
 
Ben bi boğulma tehlikesi atlatmıştım, o yüzden çok korkuyordum. Ama inanın korkacak birşey yokmuş. Boşuna abartmışım yıllarca. Zaten hadi yüz diye bırakmıyorlar, önce kenardan tutunarak ayak filan çalışıyorsunuz. Sonra kol. Sonra tahtaya geçersiniz. Nefes filan çalıştırırlar.
Sonra balık gibi yüzersiniz, hiç korkmayın. Fırsat varken öğrenin
 
Bende boğulmuştum küçükken zor kurtardılar ölüyordum ondan sonra fobi gibi bişey oldu hala denizden büyük sulardan cok korkarım ama 12 yaşımda fln bni yüzme kursuna yazdırdılar orada yüzmeyi öğrendim korkumu yendim ama hala bpğulmadan sonra denize giremem sadece havuza. Kursta hoca tabiki atmıyor önce öğretiyor alıştırıyordu küçük bir havuzda sonra büyük havuzda kendisi girdi benimde söylediği sekilde dalmamı söyledi sabırla bekledi. Gelelim kilo konusuna bende kilolu bi çocuktum anneminde beni zayıflatma fikri vardı ama bn daha çok kilo aldım çünkü yüzme sporu acıktırıyor ve daha fazla yiyordum yemenize dikkat edin bu yüzden. Çok kilolu bi bayan yüzme hocamız da vardı yüzerek kilo verilecegine inanmıyordum o yaşlarda ama iştahım açılmştı
 
2 m lik havuza tabiki atmıyorlar :) ayakların basar yere merak etme :KK66: yanına havlu bone terlik mayo şampuan alabilirsin aklıma gelenler bunlar

Yüzme kursuna gitmek en doğru seçim bu korkuyu yenmek icin. :)

Derin oluyor havuzlar, ama yeni baslayanlar için havuzun ic kenarında basamak oluyor. Ona basıyorsunuz su anca göğsünüze kadar geliyor. Zaten hocalar hep yanınızda oluyor. Ilk bir iki hafta o basamakta durarak nefes egzersizi, bacak çırpma gibi antrenman yapıyorsunuz. Sonra da hica esliginde 1-2 metre yüzme antrenmanları oluyor, tabi bunu da suda batmanizi engelleyecek bir köpük esliginde yapıyorsunuz. Zaten bu aşamaya kadar da korkunuzu yenmis olursunuz :)

Ben bi boğulma tehlikesi atlatmıştım, o yüzden çok korkuyordum. Ama inanın korkacak birşey yokmuş. Boşuna abartmışım yıllarca. Zaten hadi yüz diye bırakmıyorlar, önce kenardan tutunarak ayak filan çalışıyorsunuz. Sonra kol. Sonra tahtaya geçersiniz. Nefes filan çalıştırırlar.
Sonra balık gibi yüzersiniz, hiç korkmayın. Fırsat varken öğrenin

Cok cok tesekkurler :KK200:
 
Bende bu konudan muzdaribim.:( Tam bir tatil kentinde yaşıyorum. Ve iki sene önce bir boğulma tehlikesi geçirdim. O günden beri (yüzme bilmeme rağmen) boyumu geçen yere gidemiyorum. Aşırı panik yapıyorum. Sürekli boyumu geçmiş midir geçmişse geri döneyim diye tedirgin oluyorum. Yuzemiyorum da artık bu sebepten. Acaba ben ne yapmalıyım?
 
Yüzmek kadar güzel spor var mı ya, valla fırsat varken öğrenin, zaten bir öğrendiniz mi bir daha bırakamazsınız ben suyu çok sevdiğim için yüzmek bana çok eğlenceli gelir mesela. Kademe kademe öğrenirsiniz kursta, korkmanın faydası yok aksine zevk almaya bakın :)
 
Kaplicalardaki küçük sıcak su havuzunu hafife alıp, yüzerim ne olacak ki diyip, hiç bir bilgim olmadan kendimi suya bırakıp ayak çırpmaya başladığım günden beri havuza da denize de girmem. Film karesi gibi geçti hayatım gözlerimin önünden 6 yaşındaki kız kardeşim kurtardı beni..
Hafife almamak küçümsememek lazım boyutuna aldanıp hiç bir şeyi.. :KK70:Ben eksik kalayım, olsun uzaktan izlerim.. :işsiz:
Kurslar bu işi öğrenmek için varlar zaten en azından tecrübeli hocalar var. Benim gibi kendini suya bıraksan da en azından dibinde olurlar :KK70:
 
Son düzenleme:
ben küçklükten itibaren yaz okulunda öğrendim kursla.

direkt 2 metrelik havuza atmıyorlar önce tutunarak suyun üzerinde durmayı öğreneceksiniz. ayak çırpmayı vs. hatta yetişkinlerde kullanılıyor mu bilmiyorum ama adı makarna sanırım o şeylerden alabilirsiniz koltuk altlarınıza. sonra hoca bıraktırıyor zaten. orada boğulma ihtimaliniz yok hiç korkmayın. biraz güçlü hareket etmek lazım sadece başlarda.

ben "kendi kendime öğrendim" diyenleri dinlemeyin derim. en iyisi kursla öğrenmek zaten orada da kendiniz öğreniyorsunuz ama bilen birisi yol gösteriyor. başarılar keyfini çıkarın. :)
 
Tabiki 2mt atmıyorlar.yanına mayo havlu ve bone terlik.duş için şampuan Alman yeterli.merak etme havuza atıp hadi yüz demiyorlar sana eline batmaman için bişey veriyorlar adını unuttum onunla başlıyorsun yüzmeye.bende kursta öğrenmiştim 7 ders gittim sadece ama şuan denizde falan açılabiliyorum.birazda cesaretin varsa çabucak öğreniyorsun
 
Bende çok korkuyorum eşimin ısrarıyla denize girdm eşim beni tutuyo ben güya yüzüyorum (çırpınıyorum)

İçim daralır nefesim kesilir o dalga geliyo savuruyoya insanı ayy içim bi tuhaf oluyo valla:KK23:

Sana başarılar şimdiden. Öğrenirsin korkma hocalarına güven.
 
Ben sıfır suya girme tecrübesiyle 30 a birkaç yıl kala havuza başladım. Ve şuan cayır cayır yüzüyorum . Su korkum vardı, kendimi zorlamayarak yendim. Büyük havuza kendim hazır olmadan geçmedim. Serbest yüzmeye geçtiğimde uzuuuunca bir süre hep duvar kenarında yüzdüm. Bir anda değil ama yavaş yavaş korkum azaldı. Şimdi tadını çok güzel çıkarıyorum, sakın korkuyorum diyip vazgeçmeyin. O kolay olanı. Ben en güzel örneğim bence bu anlamda, istikrarlı bir şekilde korkuma rağmen gittim ve hala yüzüyorum düzenli olarak. Siz de yapabilirsiniz. Bir de kilolu olmak sizin için dezavantaj değil su her türlü kaldıracak sizi, siz gidip öğrenmeye bakın sadece ;) kolay gelsinn :)
 
Ha bir de başlangıçta malzemelerle yüzdürüyorlar, onlarla batmanız mümkün değil merak etmeyin :) işin sırrı kendini kasmamak havuza, kendini serbest bırakıp ayak çırptıkça suyun yüzeyinde kalırsın.
 
Öğretirler

Önce bacak arasına köpük gibi malzeme koyuyorlar

Sonra eşinizde tahta oluyor vs vs

Ben kursa gitmedim

Denizde havuza yüzerim ama kafamı daldırıp nizami yüzlemiyorum ya da atlayamıyorum

7 yaşındaki oğlum yaz kursu ile balık oldu
 
Back
X