Yüzme korkusunu nasil aşabilirim?

Bende bu konudan muzdaribim.:KK43: Tam bir tatil kentinde yaşıyorum. Ve iki sene önce bir boğulma tehlikesi geçirdim. O günden beri (yüzme bilmeme rağmen) boyumu geçen yere gidemiyorum. Aşırı panik yapıyorum. Sürekli boyumu geçmiş midir geçmişse geri döneyim diye tedirgin oluyorum. Yuzemiyorum da artık bu sebepten. Acaba ben ne yapmalıyım?

Ayy cok gecmis olsun.
Psikolojik bir durum olusmus sanirim sizde. Belki kiyida deneyerek yavas yavas açılarak atlatabilirsiniz

Yüzmek kadar güzel spor var mı ya, valla fırsat varken öğrenin, zaten bir öğrendiniz mi bir daha bırakamazsınız ben suyu çok sevdiğim için yüzmek bana çok eğlenceli gelir mesela. Kademe kademe öğrenirsiniz kursta, korkmanın faydası yok aksine zevk almaya bakın :)

İnsallah oyle olur, cok tesekkurler :)

Kaplicalardaki küçük sıcak su havuzunu hafife alıp, yüzerim ne olacak ki diyip, hiç bir bilgim olmadan kendimi suya bırakıp ayak çırpmaya başladığım günden beri havuza da denize de girmem. Film karesi gibi geçti hayatım gözlerimin önünden 6 yaşındaki kız kardeşim kurtardı beni..
Hafife almamak küçümsememek lazım boyutuna aldanıp hiç bir şeyi.. :KK70:Ben eksik kalayım, olsun uzaktan izlerim.. :işsiz:
Kurslar bu işi öğrenmek için varlar zaten en azından tecrübeli hocalar var. Benim gibi kendini suya bıraksan da en azından dibinde olurlar :KK70:

Ayy gecmis olsun ya. Bende denizde babam yanimdayken kendimi birakiyim dedim suda belimi gecmiyo yani , suyun icinde duser gibi oldum ya bacağım kolum bir yerde cok komikti :KK70:

ben küçklükten itibaren yaz okulunda öğrendim kursla.

direkt 2 metrelik havuza atmıyorlar önce tutunarak suyun üzerinde durmayı öğreneceksiniz. ayak çırpmayı vs. hatta yetişkinlerde kullanılıyor mu bilmiyorum ama adı makarna sanırım o şeylerden alabilirsiniz koltuk altlarınıza. sonra hoca bıraktırıyor zaten. orada boğulma ihtimaliniz yok hiç korkmayın. biraz güçlü hareket etmek lazım sadece başlarda.

ben "kendi kendime öğrendim" diyenleri dinlemeyin derim. en iyisi kursla öğrenmek zaten orada da kendiniz öğreniyorsunuz ama bilen birisi yol gösteriyor. başarılar keyfini çıkarın. :)

Cok tesekkur ederim :KK68:

Tabiki 2mt atmıyorlar.yanına mayo havlu ve bone terlik.duş için şampuan Alman yeterli.merak etme havuza atıp hadi yüz demiyorlar sana eline batmaman için bişey veriyorlar adını unuttum onunla başlıyorsun yüzmeye.bende kursta öğrenmiştim 7 ders gittim sadece ama şuan denizde falan açılabiliyorum.birazda cesaretin varsa çabucak öğreniyorsun

İyi oyleyse cunku hic cesaretim yok birde nefes darligim var suyun icine girince 2 kat artiyo gibi

Bende çok korkuyorum eşimin ısrarıyla denize girdm eşim beni tutuyo ben güya yüzüyorum (çırpınıyorum)

İçim daralır nefesim kesilir o dalga geliyo savuruyoya insanı ayy içim bi tuhaf oluyo valla:KK23:

Sana başarılar şimdiden. Öğrenirsin korkma hocalarına güven.

Bende oyle ayni seyleri hissediyorum icim tuhaf oluyo suyun icinde. Cok tesekkurler:)

Bilmiyorum derin suda öğrenmek daha güzel sanki. Kaç kere dalgalara kapılmış insanım küçücük bedenimle çok net hatırlarım suyun beni içine çektiğini. Asla vazgeçmem tutkudur, yaşamdır su :KK200: atlayın 2 metre suya zaten öğrenirsiniz

Ben sıfır suya girme tecrübesiyle 30 a birkaç yıl kala havuza başladım. Ve şuan cayır cayır yüzüyorum . Su korkum vardı, kendimi zorlamayarak yendim. Büyük havuza kendim hazır olmadan geçmedim. Serbest yüzmeye geçtiğimde uzuuuunca bir süre hep duvar kenarında yüzdüm. Bir anda değil ama yavaş yavaş korkum azaldı. Şimdi tadını çok güzel çıkarıyorum, sakın korkuyorum diyip vazgeçmeyin. O kolay olanı. Ben en güzel örneğim bence bu anlamda, istikrarlı bir şekilde korkuma rağmen gittim ve hala yüzüyorum düzenli olarak. Siz de yapabilirsiniz. Bir de kilolu olmak sizin için dezavantaj değil su her türlü kaldıracak sizi, siz gidip öğrenmeye bakın sadece :KK66: kolay gelsinn :)

Ha bir de başlangıçta malzemelerle yüzdürüyorlar, onlarla batmanız mümkün değil merak etmeyin :) işin sırrı kendini kasmamak havuza, kendini serbest bırakıp ayak çırptıkça suyun yüzeyinde kalırsın.

Ay cok sagolun ya vallahi içimi rahatladi biraz yorumlari okuyunca insallah ogrenirim bende cabucak :KK31:

Öğretirler

Önce bacak arasına köpük gibi malzeme koyuyorlar

Sonra eşinizde tahta oluyor vs vs

Ben kursa gitmedim

Denizde havuza yüzerim ama kafamı daldırıp nizami yüzlemiyorum ya da atlayamıyorum

7 yaşındaki oğlum yaz kursu ile balık oldu

Ne guzel aslinda kucuk yasta daha kolay ogrenilir ama iste imkan yoktu o zamanlar ne yazikki. Bakalim ogrenicem insallah bende :KK24:

Boyle konulari okuyunca ulkem adina cok uzuluyorum..yurt disindayim.yasadigim ulkede ilkokula giden butun cocuklar haftada bir yuzme dersine gider.yuzme bilmeyen yoktur bu yuzden.
Keske ayni imkanlar bizdede olsaydi.
Konu sahibi korkuyu yenmenin tek yolu korkunun ustune gitmektir.
Yuzmeyi ogrenirseniz korku filan kalmaz

Bilmiyorum derin suda öğrenmek daha güzel sanki. Kaç kere dalgalara kapılmış insanım küçücük bedenimle çok net hatırlarım suyun beni içine çektiğini. Asla vazgeçmem tutkudur, yaşamdır su :KK200: atlayın 2 metre suya zaten öğrenirsiniz

Ayy bilmeyene cok ürkütücü iste :KK33: azicik gobegimi gecse icim tuhaf oluyo kafami zaten asla batiramiyorum :KK70:bakalım nasil olucak

Boyle konulari okuyunca ulkem adina cok uzuluyorum..yurt disindayim.yasadigim ulkede ilkokula giden butun cocuklar haftada bir yuzme dersine gider.yuzme bilmeyen yoktur bu yuzden.
Keske ayni imkanlar bizdede olsaydi.
Konu sahibi korkuyu yenmenin tek yolu korkunun ustune gitmektir.
Yuzmeyi ogrenirseniz korku filan kalmaz

Malesef imkanlar kucukken cok kisitliydi. Bazen maddi olarak gidemiyoduk sonralarinda zaman sıkıntısi vardi. Simdi simdi biraz rahat ettik. Gittigim yerlerde de bilmeyince sap gibi oturmak zorunda kaliyorum cevremdekiler eglenirken Niyet ettim bakalım insallah iyi olur

merhaba bende o konudan muzdaripdim, ancak kursa yazıldım benimle beraber komsularımda yazıldı , asla boyumu aşan suya giremiyordum, bizim girdiğimiz havuz 1,80 mt palet bone gözlük aldırdılar bize ilk etapda ayak çırpma nefes alışverişi öğretiyorlar, ayağınıza giydiğiniz palet hocanın size verdiği uzun sünger gibi sossiz şeklinde ve kare biçiminde tahta veriyorlar suya alıştıktan sonra gidiyorsunuz suyun yüzeyinde ,saatler ileriye alındığı için çok geç oluyor gidemiyorum son 3 dersim kaldı ancak devam edeceğim ,muhakkak vücut vitaminlerinize filan baktırın özellikle magnezyumunuza bacak kırampları konusundan önemli çünkü sizde başarırsınız inşallah

Back
X