- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
erkek arkadaşım bir ara yaz tatilinde markette çalışmış 4 sene önce kadar kasa da oturmaktan eğik durmaya alışmış o günden bugüne tam dik duramıyor.biz çıkmaya başladığımızdan beri farkındayım ama başlarda kırıcı olmasın, beni yanlış anlamasın diye hiç söylemiyordum artık 3.yılı bitirince aramızda yanlış anlaşılmalar ilk dönemlerdeki gibi olmuyor diye konuyu 6 ay önce kadar falan açtım söyledim ve artık onun iyiliği için onu gün içerisinde sürekli dik dur diye uyarıyorum yanında olduğum müddetçe ama pek fayda etmiyor 3 aydır spora gidiyor body(vücut geliştirme) yapıyor yani üçgen vücut amaçlı ,sırt kasları çok kuvvetli olmasına rağmen yine de duruşunu düzeltemiyor ,yani uyarınca dimdik oluyor ama 5 dk sonra hop yine salmış kendini omuzlar öne düşük duruyor ,kürek kemiklerinin olduğu kısım çıkıntı oluyor ,kamburluk değilde duruş bozukluğu var. şimdi ona kalsa o body e devam edicek ama bende uzun süredir araştırma yapıyorum body de buna fayda sağlasa bile karşıma çıkan en iyi spor önce plates sonra yüzme oldu ,plates işine sıcak bakmıyor bayanlar daha çok gidiiyor, giden hiç erkek görmedim burada diyor ama benim bildiğim duruş bozuklukları için en iyi spor bu ,hatta body de ilk çalışmaya gittiğinde sıkıntısını söylemiş, hocası da spor omurlar arası mesafeyi açar duruşun düzelir boyun bile 3-4 cm uzar demiş yine bu konuyu en çok ben plates te duyuyorum ama dediğim gibi platese gitmeye hiç sıcak bakmıyor,ikinci olarak yüzmeyi araştırdım vücudu güçlendirir, kas yapısını düzeltir, fit olunur gibi yazılar okudum. yüzme tabi platese göre daha kolay yapabileceği spor çok kararsız kaldık o yüzme ve body arasında gidip geliyor; bende plates, yüzme ve body arasında gidip geliyorum bilgisi olanlar tavsiyede bulunabilir mi acaba?