Yüzsüz insanlardan nefret ediyorum!!!

O nası bir süpürgeymiş öyle ya çizgi filmlerdeki gibi çamaşır falandamı katlıyor
Süpürgeye o kadar para vermek saçmalık
Zengin olsam yine vermem

Annemler daha yeni süpürge aldı. Beraber gidip baktık. 200 Eurodan daha pahalı süpürge gördüğümü hatırlamıyorum.
Görümcenizi çok uyanık gördüm. Nasıl olsa başkası ödeyecek diye gideyim en pahalısını seçeyim demiş.
Bazı arkadaşlar bütçenizi söyleseydiniz diyerek sizi suçlamış ama ben buna katılmıyorum. İnsanda biraz akıl fikir olur. Ayıp etmiş.

Eeee abisi ya parasini yicek cok yuzsuzmus ozaman sen daha yuzsiz ol ucuz birsey al gitsin bizim gelinde oyle yuzsuz malesef bizde ona gore davraniyoruz...

Sen bence görumceye hafif takıksin. Kocanın kardeşi ile kendi arasında çözeceği problem sen müdahil olmayacaksin zaten

Hediye hediyedir. Görümcenizin beğenmesi absürt olmuş sanki. Siz alabilirsiniz, gönlünüzden geçeni.

400 eroo muu :KK53: yanlış anlamış olmasın görümce temizlik robotu değil tatlım süpürge eksiğin var diye süpürge aldık deyin.

Bu aralar cok konu aciyorum farkindayim kusura bakmayin ama icimi dökmeye ihtiyacim var suan...

2 hafta sonra görümcemin dügünü var. Dügünü icin bilezigini aldik esimle. Ev hediyesi yani ceyiz yardimida diyebiliriz o kalmisti. Bende esimle konustum, bu ay giderlerimize bakaraktan, en fazla 150 euroya bisey aliriz diye düsündük. Avrupada yasiyoruz bu arada, o yüzden euro. Herneyse görümceme sordum; ceyizinde eksigin nedir, eksigin varsa almak isteriz diye. Cevabi;süpürgemi daha almadim oldu. Esime söyledim olur aliriz dedi. Ne görümceme ne alacagimi söyledim nede o bana ne istedigini söyledi. Konu öylece kapandi. Sonra esime dedim ne alsak, banada birsey demedi kizkardesin, diye. Esimde; bosver sorarsan pisman olursun, öyle ucuz bisey begenmez kendisi, dedi. Bende o zaman 150 euroluk benimde 4 yildiz kullanip,cok memnun kaldigim bir süpürge var onu alirim diye düsündüm.
Asil gelelim mevzuya, görümcem esime msj atiyor; abi süpürgemi begendim, hem resmini hemde fiyatini yaziyor. Fiyatida nemi? 400 euro!
Insan sormazmi, abi ben bunu begendim ama alabilecekmisiniz? Sizin icinde uygunmu diye? Ne kadar yüzsüz ve bencil. Sorabilirdi bana yenge süpürge ne almayi düsünüyorsunuz? Bütceniz nedir, bende ona bakayim diye ama yapmadi!!! Ve ben iyi niyetle yaklasip onada katkim olsun diye böyle birseye kalkistigim icin pisman oldum. Hala sinirliyim. Eşimde sinirlendi ve onunla konusacagini, asla bu kadar pahali hediye almayacagini. Anesine 100 euro verip baska eksigini almasini söyleyecegim dedi. Sorun şuki bizim gercekten öyle bir pahali hediye almaya imkanimiz yok. Ve görümce hanim bunu bildigi halde böyle davranmasi? Bilmiyorum yani ya ben cok abartiyorum yada gercekten bencil..
neden sordunuz ki gorumcenıze ne alalım dıye
butcenıze uygun bırsey alsaydınız olur bıterdı

Açıkçası hangi süpürgeyi istediği aşağı yukarı belli maalesef düğün çeyiz topiklerine bakarsanız bizim kızlarımızda o süpürgeleri alıp koyuyorlar çeyizlerine tek farkla kendileri yada eşleriyle ortak bütçe yapıp koyuyorlar. Yani istediği fiyatta süpürge beğenebilir orası garip değil ama bunu size yıkmaya çalışmadan ben bu süpürgeyi beğendim biraz pahalı diğerlerine göre siz imkanınız kadarını karşılayın üstünü ben tamamlayım diyebilirdi. ama çok da kızılacak bir şey yok. şimdiki gençlerin hep si böyle.

Bırak eşiniz halletsin.
Sonra gelin istemedi diyip suclu olursunuz.
Ne kadar düşüncesiz. Bir dahada bir işe kalkışmayın bence bu şahısla. Her konuda.

Siz direk hediye çeki tarzında bir şey verseydiniz bunlara gerek kalmazdı aslında ya da sormadan her zaman kullanılacak nevresimdir havludur alsaydınız az çok işinizi görürdü. Sorduğunuzda çok ucu açık bir soru olmuş ya iyi niyetle belirtmiş abisinin ne takacağını bilmiyorsa o yüzden istemiş olabilir abisiyle onun arasında ki bir durum zaten eşinizin çözmesi daha doğru olur. Fiyata gelince tabi ki biri hediye alacaksa hayatta isteyebileceğim bir rakam değil eksiğim yok dedim düğün zamanı da herkese ama bir elektrik süpürgesi için çok çok fazla diyenlere şaşırdım Dyson aldım 1300 TL verdim kendim aldım orası ayrı bir Philips marathon da alsak en azın 800-900 TL beyaz eşyayla yarışıyor herkesin kendi tercihi ama saygı duyulmalı.

Tamam siz belki baştan bütçenizi söyleyebilirdiniz ama bu görümcenizin bu kadar pahalı bir süpürge beğenmesine yine de sebep olamaz. Direkt size bunu beğendim fiyatı da şu diye mesaj atmak yerine arayıp yenge sen bana ne eksiğin var diye sormuştun bende süpürgem eksik demiştim süpürge almayı düşünüyorsanız ben bir tane beğendim ama biraz pahalı siz ne kadar bütçe ayarladınız bilmiyorum ama istersen siz almayın bana verin ayırdığınız bütçeyi üstünü ben tamamlayıp alayım diyebilirdi.

Kız o süpürgeyi beğenmiş evet fiyatı yüksek ama bütçeyi belirtmemişsiniz. Benim bir akrabam bana küçük küçük hediye almayın birleşip buhar kazanlı ütü alın demişti zamanında. Biz 3 kişi birleşip almıştık.

Back
X