• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüzük problemi..

sevgi28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
854
98
73
Giresun
Mrb arkadaslar..aklima takilan bir sorunum var.aslinda sorun degil ama ben taktim diyelim..8 aydir nişanliyim.sözlenirken nişanlima gumus söz yuzugu aldik.nişanda altın cift yuzuk aldik.almadan önce nişanlimla 1 hafta haram konusunu tartistik..ozellikle vurguladim eger haram der takkmazsan gumus yaptiralim seninkini ileride takmam haram deme bosuna para verdirme..1 hafta konustuk her seferinde sorun olmaz takarim altin olsun dedi..ailem de eger takmicaksa aldirmasn bosa diye tembihledi..ona ragmen diretti takcam diye.4 ay sonra gumusu istedi.once elim ona alisti dedi sonra haram mevzusu oldu..cokk kizdim.ileride satariz diye aldirttim yatirim diyo..satsan ne kadar etcekki yazik o kadar para verip aldik..sizce ne yapayim?

Mrb arkadaslar..aklima takilan bir sorunum var.aslinda sorun degil ama ben taktim diyelim..8 aydir nişanliyim.sözlenirken nişanlima gumus söz yuzugu aldik.nişanda altın cift yuzuk aldik.almadan önce nişanlimla 1 hafta haram konusunu tartistik..ozellikle vurguladim eger haram der takkmazsan gumus yaptiralim seninkini ileride takmam haram deme bosuna para verdirme..1 hafta konustuk her seferinde sorun olmaz takarim altin olsun dedi..ailem de eger takmicaksa aldirmasn bosa diye tembihledi..ona ragmen diretti takcam diye.4 ay sonra gumusu istedi.once elim ona alisti dedi sonra haram mevzusu oldu..cokk kizdim.ileride satariz diye aldirttim yatirim diyo..satsan ne kadar etcekki yazik o kadar para verip aldik..sizce ne yapayim?

benim bildiğim kadarıyla erkek size siz ona yüzük alırsınız.bu yüzüklerde altın olur. ama sonradan kendisi takmak istemezse o kendi tasarrufudur. bir sorun göremedim ben???

Benim sevgilimde haram diye takmam dedi ama annem zorla aldırttı takmazsan sen bilirsin ama bu bizim görevimiz alıcaz dedi.Yani o yüzüğü almak sizin ailenizin görevi almazlarsa ilerde size laf gelebilir bir yüzük bile alamadılar gibi.Aileniz görevini yaptıkdan sonra takıp takmaması onu ilgilendirir.

Altın erkeğe haram evet
Almissiniz kız evinin yaptığı hediyelerden biridir bu zaten usulü öyle. Takar ya da takmaz bu üzerinde düşünülüp uzulecek bir şey degil ki.
Kaldı ki altin bu ziyan olacak bir sey degil hurdasi bile para eder.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben ortada bir problem göremedim.
Yüzüğü siz alıp görevinizi yapmışsınız, takıp takmamak onu ilgilendirir .
Ben 15 yıldır alınan yüzükleride, altınlarıda takmadım, çünkü tarzım değil.
Bunun içinde kimseye hesap vermem gerekmiyor.

Esime de almistim tabi ki gumusu takiyor altin da duruyor evde hatira iste

Erkeğe altın haram olduğu için biz aynı yüzüğün gümüşünü yaptırdık özel günlerdede altını takar diye sizde öyle yaparsınız ama tabi benim eşim altın olanı kaybetti saklanacaksa da siz saklayın yani :1:

yani saçmalamış nişanlın,yüzüğün ne gibi yatırımı olur
bari çeyrek takın bana deseydi :)

Eşiniz uyanık ve paracı gibi geldi..... Kandırmış sizi, sanki düşmana para harcatıyor.. Altın takmayacağını bile bile ailenize aldırtması ne kadar doğru.. hayır yüzük alınıyor 300 e geri satıldığında 80-90 anca yapıyor yazık değil mi... ailenizden ne koparsam kardır diye düşünmüş sanırım

Son düzenleme:
Bence bi arastirin. Erkege süsün takinin her turlusu haram. Ama bir nişan bir işaret icin takiyorsa altin takabilir. Evlilik yuzugu altin olabilir ama süs olsun diye gümüş taksa o haram oluyor.

Takmıyorsa kendi sorunu, takmasın büyütmeyin bence. O yüzüğün aynısını gümüş olarak yaptırabilirsiniz.
Ama şu var, bunun dini bir sakıncası yok, alyans süs amaçlı takılan bir şey değil çünkü, biraz araştırırsanız böyle olduğunu görürsünüz.

Altinve ipek erkekte kadinllik hormonu salgilattigi icin dinimizce sakincali gorulmustur.

Arkadasim erkege altin yuzuk almak kiz tarafinin uzefine dusen birsey yani zorunlu.

Ama takip takmamak ona kalmis ama gumus yuzugu de sizden isteyemez

Esim gumus yuzuk istemisti ama biz altni yuzuk parasini vermistik

Geri kalan parayi nisanda harcamam icin bana vermisti.

Nişanlının yaptığı hiç hoş değil kimden neyi koparma derdinde yani.. Durumunuzu bilmiyorum ama belki ailenizi zora sokacak bir paraydı verdikleri para ona rağmen böyle yaptıysa hep büyük ayıp hemde böyle ucuz oyunlara ne gerek var bir alyans adamı batırmazda çıkarmazda.. Ben olsam Güzelce haddini bildiririm karşısındaki ne koparsam kardır diye bakabileceği insanlar değil benim ailem ,
Birde yüzükleri kız tarafı alacak diye birşeymi varmış .. benim eşim ikimizin yüzüğünüde aldı biz hiç karışmadık böyle şeylere , kimsedende bir laf işitmedim

bencede nişanlın ayıp etmiş ne yatırımı yani madem yatırım istiyodu altın aldırsaydı alyansla yatırım mı olur tuttuğum kar demiş anladığım kadarıyla:20:

Ne kadar ayip yatirim olsun diye aldirmismis kaça aldınız onun yuzugunu merak ettim. Para mi koparmak istiyor sizden de böyle yuzukle yatırım yapacağını saniyor

Bence sizin ve ailenizin yaklaşımı çok ayıp. Erkek tarafı bu tip yorumlar yapsa ne kadar yadırganır.

Nişanlınız size istediğiniz yüzüğü aldıysa sizde ona istediği yüzüğü almak zorundasınız. İleride takar takmaz bu ne sizi nede ailenizi ilgilendirir.

Boşuna takmayacaksa almayalim falan ne kadar çirkin.
Nisanlinizin yaptigi da ayri çirkin.
Bir yüzük için ne bu karmaşa :19:

paragoze benziyor. kizin ailesine yatirim olsun diye altin yuzuk aldirmak.. kiz mu bu kendine altin yaptiriyor? hadi siz alsanz zorla neyse de. bunun hesabini yapmis olmasi cok mide bulandirici. erkek bu yani sonucta. adamda biraz gurur olur.

Back
X