Yüzük

Kalenderender

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
377
165
18
36
Ben 5 yıldır evliyim. Daima sorun teşkil eden bir konuyu anlatmak istiyorum size. Yüzük meselesi. Eşim benim yanımda yüzük takar. Ben yokken takmaz. Benim daima takmamı ister. Benim takmamam onun için kabul edilebilir birsey değil. Geçen gün bana dedi ki durup dururken. Ben artık iş yerimde de takıyorum yüzüğümü. Bunu söylediğinin ertesi günü işe gitti isten de eve uğramadan üniversiteye geçti yüksek lisans dersi vardı. Eve geldim. Yüzüğünü evde bırakıp gitmiş. Geldi eve sordum. Hergün takıyorum da bugün takmak istemedim dedi. Bir iki gün geçti. Dun sordum taktın mı Bugün yüzüğünü diye. Takmamış ama ne zaman takmasa ben o gün soruyormusum. Bir kavga çıkarttı inanamazsiniz. Saatlerce konusmadi. Tek sebep yüzük demem. Ne küfürler ne hakaretler. Bu arada ben sabah ondan erken çıkıp akşam da geç geliyorum. Sadece iki kere sordum. Hepsi bu. Yorum sizin buyrun.

Yani normal şartlarda takmak şart değil derim çünkü yüzüğü bağlayıcı bir şey olarak görmem. Ama paşamız hem sizin takmanızı ısrarla istiyor,hem de keyfine göre hareket ediyor ve hem de mevzusu geçince bağırıyor. Ben çok iyi şeyler sezemedim açıkçası.

Ben 5 yıldır evliyim. Daima sorun teşkil eden bir konuyu anlatmak istiyorum size. Yüzük meselesi. Eşim benim yanımda yüzük takar. Ben yokken takmaz. Benim daima takmamı ister. Benim takmamam onun için kabul edilebilir birsey değil. Geçen gün bana dedi ki durup dururken. Ben artık iş yerimde de takıyorum yüzüğümü. Bunu söylediğinin ertesi günü işe gitti isten de eve uğramadan üniversiteye geçti yüksek lisans dersi vardı. Eve geldim. Yüzüğünü evde bırakıp gitmiş. Geldi eve sordum. Hergün takıyorum da bugün takmak istemedim dedi. Bir iki gün geçti. Dun sordum taktın mı Bugün yüzüğünü diye. Takmamış ama ne zaman takmasa ben o gün soruyormusum. Bir kavga çıkarttı inanamazsiniz. Saatlerce konusmadi. Tek sebep yüzük demem. Ne küfürler ne hakaretler. Bu arada ben sabah ondan erken çıkıp akşam da geç geliyorum. Sadece iki kere sordum. Hepsi bu. Yorum sizin buyrun.
Yarası olan gocunur ve kişi kendinden bilir işi sözleri eşinize göre bence. Yani o siz yanında yokken takmıyor ve bunda bir mahsur yoksa siz de yakmayın canım madem bişey olmuyor. Bence takipte olun bir süre. Nedense bir iş çeviriyor gibi geldi.

Benim eşim baştan beri hiç takmıyor rahat edemediği için , ben de hamilelikle birlikte uzun süredir takmıyorum hiç sorun değil bizim için . Yüzük bağlayıcı birşey değil ama sizin eşiniz biraz uyanık. Sizin ısrarla takmanızı istediğine göre böyle birşeye önem veriyor , onun için yüzük bağlayıcı birşey ya da önem ifade ediyor . Siz de takmayın madem ne yapacak sizi mi boşayacak takmadınız diye :KK66: böyle şeyler zorla olmaz diye düşünüyorum .. engelleyemezsiniz , sizin yanınızda takar sonra çıkarır dediğiniz gibi..
eşinizin de değişik bir düşünce tarzı varmış Gerçi çok var onun gibi düşünen :/ bulamadım valla bir çözüm :/

Bir kere ikiyüzlü bir insan eşin. Güven olmaz. Tamam her erkek yüzük takmayı sevmez biliyorum. Ama karısının yanında taksın, başka bir kadın görünce çıkartsın. Yok yaaa. Ne akıllıymış senin kocan. İşkillendiğin zaman da küfürü kalayı bas, zeytinyağı gibi üste çık. Olmaz öyle.
Benim eşim de sevmez yüzük takmayı. Ama yüzüğü varken hiç çıkartmazdı. Biliyor ve eminim, zaten çıkartan adam kendini belli ediyor. Biz evlendikten kısa bir süre sonra ben eşimin yüzüğünü aldım, parmağındaki yara geçsin sonra takarsın bırak dedim aldım ve kaybettim.
Bir kaç hafta sonra yüzük parmağına adımı dövme yaptırmış. Kalıcı. Öyle duruyor. Yüzük takmıyorsa öyle yapsın eşiniz? Adınızı yazdırsın parmağına

Benim eşim de yüzük takmıyor, birkaç defa kaybetti yüzüğünü, daha da almadık , ben takıyorum ama eşimin bu konuda bir talebi yok. Evli insanlar illa yüzük takmalılar düşüncesinde de değilim. Ama eşiniz iki yüzlü ve siz yüzüğünü sorunca bu kadar sinirlenmesi asla normal değil. Hele de küfür etmesi.. Kaldı ki esinizin normal olmadığı bircok konu var yüzüğe gelene kadar.

Hep derim parmaktaki yüzük anlamsız kalplere takılmalı yüzük. Takıyorum diyip cebine atanı da gördüm, parmağında yüzükle başka işler çevireni de.. fakat sizin ki ayrı bir cins gibi takmıyorsa takmasın ama sana takacaksın diye baskıda bulunması saçma. Demek ki o yüzüksüz kadınlara farklı bakıyor ki sana takman konusunda ısrarlı.

Bizde takarız sürekli alyanslarımızı ben bazen hamur yoğururken çıkarırım unuturum takmayı ama eşim hiç çıkarmaz sürekli takar çok şükür.

Maalesef eşinin hareketleri hoş değil. Arkadaşlar yeteri kadar yazmışlar,eklemeye gerek yok.
Hele ki hakaretler,küfürler vs. bunları bir düşün bence.
Yerinde olsam evli kalmazdım böyle bir adamla.
Maddi durumun da iyiydi,yanlış hatırlamıyorsam,niye çekiyorsun bu adamı?

Maalesef eşinin hareketleri hoş değil. Arkadaşlar yeteri kadar yazmışlar,eklemeye gerek yok.
Hele ki hakaretler,küfürler vs. bunları bir düşün bence.
Yerinde olsam evli kalmazdım böyle bir adamla.
Maddi durumun da iyiydi,yanlış hatırlamıyorsam,niye çekiyorsun bu adamı?
Biliyor musun bunu düşünüyorum bu gunlerde. Neden çekiyorum diyorum. Bu toplumda kadin olmak evli olmak çok zor gelmeye basladi. Hayat akıp gidiyor. Benim kendi keyfim için yaptığım hiçbirşey yok. Ise git çalış çalış çalış. Eve git is yemek. Babani memnun et kardeslerini memnun et misafir agirla. Yemek utu çamaşır... esim benden once gider eve is yerlerimiz arasi on dk ve beni almaz eve giderken. Ben de servise binip giderim eve. O eve gider spora cikar. Ben alisverisi de yapar eve gecerim. Yemek hazirlarim. O gelir yemegimizi yeriz. Calismasam zoruma gitmez ama onunla esut sartlarda çalışıp nicin tum sorumluluk bende. Ben bosanmak istiyorum sanırım. Değiştirmeye enerjim yok.

Biliyor musun bunu düşünüyorum bu gunlerde. Neden çekiyorum diyorum. Bu toplumda kadin olmak evli olmak çok zor gelmeye basladi. Hayat akıp gidiyor. Benim kendi keyfim için yaptığım hiçbirşey yok. Ise git çalış çalış çalış. Eve git is yemek. Babani memnun et kardeslerini memnun et misafir agirla. Yemek utu çamaşır... esim benden once gider eve is yerlerimiz arasi on dk ve beni almaz eve giderken. Ben de servise binip giderim eve. O eve gider spora cikar. Ben alisverisi de yapar eve gecerim. Yemek hazirlarim. O gelir yemegimizi yeriz. Calismasam zoruma gitmez ama onunla esut sartlarda çalışıp nicin tum sorumluluk bende. Ben bosanmak istiyorum sanırım. Değiştirmeye enerjim yok.
Zararın neresinden dönersen kardır.
Gencecik kadınsın,bu dünyaya hakaret işitmeye mi geldin?
Elbet karşına kıymetini bilecek biri çıkar.

Eşimde ben de 12 sene oldu yüzük takmıyoruz. Ama sizin durumunuz da bi güvensizlik gördüm. Hoş aldatmak isteyen kişi parmaklarında değil bir yüzük, on tane olsa bile yapar!
Eşinin tutumunu hiç beğenmedim.

ben takarım eşim takmaz.(ben tartıştığımız zamanlar takmam)sorun olmuyor aramızda ama senın eşin bariz bilinçli davranıyor.yada yüzüğün üstünde çok durduğundan sıkılıyor olabilir.

Eşiniz bencil bir adam. Sadece kendini düşünüyor. Yüzük konusunda da güven vermiyor. Sizi zorlayıp kendi takmaması falan. Herhalde dışarıda spor salonunda falan bir naneler yiyor. Hakaret küfür etmek de cabası. Bence siz bir daha düşünün

Evli olduğum zamanlarda yüzük benim için olmazsa olmazdı. Yani gelinlik giymeyeyim ama yüzüğüm parmağımda olsun derdim. Tabi ki eşimin de takmasını isterdim. Çocuklarımın babası olan kişi, evliliğin ilk yılında yüzüğünü hiç çıkarmazdı, ama sonrasında çeşitli bahanelerle 'unuttum, parmağımı sıkıyor vb. ' takmamaya başlamıştı.Sonuç aldatılarak boşandım.

Bu demek değil tabi, her yüzüğü takmayan adam aldatacak ancak yüzük evliliğin sembolü ise bana göre çok önemli. Hele de size tak demesi ancak kendisinin takmaması hiç olumlu düşündürmedi bana. Ayrıca sorduğunuzda da, çirkeflik yapması saygı ve sevginin varlığını sorgulamaya götürüyor işi.

Evlilik iki kişinin sevgi ve saygı temelinde hayatı paylaşması olmalı. Bir taraf tüm yükü çekerken diğerinin kendi hayatını yaşaması, istediği gibi davranması olmamalı.

Yarası olan bir kadın olarak artık evlilikten tamamen soğudum. Böyle örnekleri de gördükçe tezim doğru diyorum.

Back
X