• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzümü Yaktim - inanamiyorum...

Seda_Sch

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
6
0
16
Avusturya
merhaba arkadaslar,

ben buraya yeni üye oldum, viyanada yasiyorum. türkcem kötü degil ama, yazida hata yapiyorum, bundan dolayi simdidem özür dilerim...
yüzüm icin lazere basladim bir kac ay önce. onun icin yüzümdeki tügleri artik jiletle aliyordum. Lazer yapan kiz (yasi baya kücük) bana neden cremle almiyorsun, yapanlar cok memnun dedi ve bunu böyle bilinc altima soktu. 4-5 gün önce gece yine alayim dedim ve jilet elimdeyken kizin dedigi aklima geldi ve malesef (hemde nasil malesef!) hic düsünmeden ve üstünü okumadan o kimyasal zehiri yüzüme sürdüm (yanaklarima ve ceneme) - sürmez olaydim! Tas catlasa 2-3 dakika beklettim ve birden felaket yanmaya basladi. Hemen yikadim ama cok gecti. Kipkirmizi olmustu yümüm ve o kadar yaniyorduki sanki yüzlerce igne batiriyorlardi. O halimde gittim yatsiyi kildim, ama nasil aciyor, ama nasil yalvariyorum. Ondan sonra dayanilmaz oldu ve evde acidan bagarmaya basladim ve isin ciddiyetini yüzümden sivi cikmaya baslayinca anladim. Esime beni hemen acile götürmesini söyledim, uyuyordu. Bana uyku sersemligiyle bakip biseyin yok demezmi. O an öldüre bilirdim onu! Neyse götürdü ve dakikalar gectikce yüzümün ne kadar vahim oldugu dahada ortaya cikti, esimde fark etti. Doktor hemen bol bol kortison sürdü, acir gibi bakiyordu bana. Iki gün sonra kendi dermatologuma gittim. Bakti ve koyu renkte iz kalacak büyük ihtimal dedi. Neyapacagimi bilmiyorum. Birde bilseniz ne kadar görünümüme süsüme püsüme özen gösterdigimi (ne kadar manevilige deger versemde) :-( Tabiki herseye ragmen sükür ediyorum, beterin beteri var ama kabus gibi.
Simdi bu durumuma cagre ariyorum. Bilen var mi, hangi kosmetik tedavisi beni en hizli sekilde sonuca götürür? Internette arastirdigima göre meyve asidi peelingi varmis, ama bazi sayfalarda ise yaramadigi ve aylarca sürdügüde söyleniyor. Baska bir yöntemde yüz soydurma. Ama kaziklanmak ve zaman kaybetmek istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum kizlar ve simdiden cok tesekkür ediyorum ilgilendiginiz icin.

Selamlar

okurken kötü oldum çok çok geçmiş olsun uamrım en kısa zamanda iyileşirsiniz

kesinlikle dermotologunuz tavsiyesine uyun.
kortizon acınızı azaltmak için o an uygulanabilecek en iyi şey.

yüzünüze uygulanacak herşey doktor kontrolünde olsun.
belki kimyasal için erkendir.daha fazla tahriş edebilirsiniz.aman dikkatt

merhaba arkadaslar,

ben buraya yeni üye oldum, viyanada yasiyorum. türkcem kötü degil ama, yazida hata yapiyorum, bundan dolayi simdidem özür dilerim...
yüzüm icin lazere basladim bir kac ay önce. onun icin yüzümdeki tügleri artik jiletle aliyordum. Lazer yapan kiz (yasi baya kücük) bana neden cremle almiyorsun, yapanlar cok memnun dedi ve bunu böyle bilinc altima soktu. 4-5 gün önce gece yine alayim dedim ve jilet elimdeyken kizin dedigi aklima geldi ve malesef (hemde nasil malesef!) hic düsünmeden ve üstünü okumadan o kimyasal zehiri yüzüme sürdüm (yanaklarima ve ceneme) - sürmez olaydim! Tas catlasa 2-3 dakika beklettim ve birden felaket yanmaya basladi. Hemen yikadim ama cok gecti. Kipkirmizi olmustu yümüm ve o kadar yaniyorduki sanki yüzlerce igne batiriyorlardi. O halimde gittim yatsiyi kildim, ama nasil aciyor, ama nasil yalvariyorum. Ondan sonra dayanilmaz oldu ve evde acidan bagarmaya basladim ve isin ciddiyetini yüzümden sivi cikmaya baslayinca anladim. Esime beni hemen acile götürmesini söyledim, uyuyordu. Bana uyku sersemligiyle bakip biseyin yok demezmi. O an öldüre bilirdim onu! Neyse götürdü ve dakikalar gectikce yüzümün ne kadar vahim oldugu dahada ortaya cikti, esimde fark etti. Doktor hemen bol bol kortison sürdü, acir gibi bakiyordu bana. Iki gün sonra kendi dermatologuma gittim. Bakti ve koyu renkte iz kalacak büyük ihtimal dedi. Neyapacagimi bilmiyorum. Birde bilseniz ne kadar görünümüme süsüme püsüme özen gösterdigimi (ne kadar manevilige deger versemde) :-( Tabiki herseye ragmen sükür ediyorum, beterin beteri var ama kabus gibi.
Simdi bu durumuma cagre ariyorum. Bilen var mi, hangi kosmetik tedavisi beni en hizli sekilde sonuca götürür? Internette arastirdigima göre meyve asidi peelingi varmis, ama bazi sayfalarda ise yaramadigi ve aylarca sürdügüde söyleniyor. Baska bir yöntemde yüz soydurma. Ama kaziklanmak ve zaman kaybetmek istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum kizlar ve simdiden cok tesekkür ediyorum ilgilendiginiz icin.

Selamlar

mrhb sana ALLAH ın ıznıyle kesın ıyılestırebıleck bır yag tavsıye edecegım hucre yenıleyıcı ozelligi var sıcak su utu vs yanıklarında bıle 100/100 ız kalmıyor yumurta sarısının yagı bunun ozel bır tarıfı var yumurta sarılarını(yanlız gunluk ve taze olacak olamzsa yag cıkmaz) bır tencereye koy karıstıra karıstra pısır o yandıkca zıft gıbı olacak boyle yapıs yapıs olunca bır kqsık yardımıyla karısımı ez ve ondan cıkan sıyah sıvıyı al temız bır cam kaba koy ve yana bolgeye tavuk tuyu gıbı bıseyle sureklı sur yanı saat bası sur o bolge hıc kurumayck sekılde surmelısın bır bucuk ıkı hafta ıcınde farkı goreceksın herhangı bır yan etkısı yok sonucda dogal yumurta yagı denemeye deger ..! cok gecmıs olsun

öncelikle çok geçmiş olsun.Rabbim sabır versin.

sis krem diye bir krem vardı. doğum lekeleri ve güneş yanıklarına -sonradan oluşan izlere- vs. aklınızda bulunsun diye yazdım.ama iyice araştırıp öyle kulanın.daha kötü bir durum olmasın.forumda konusu var.detaylar için bakabilirsiniz.

Kortizonlu kremler hızla iyileşmesini sağlayacaktır, siz de bu arada nazik davranın hırpalayıcı peelingler gibi işlemlerden şu dönemde kaçının çünkü yara izini daha kötüleştirir. Önce cildin kendine gelmesi ve kabuk bağlaması lazım. O ufak kabuklar kendi kendine döküldükten sonra durum değerlendirmesi yapıp, gerekirse leke tedavisi işlemlerine geçersiniz kendiniz veya doktorunuzun yardımıyla. Geçmiş olsun...

bence ev yapımı ilaçlarla bu kadar ciddi durumdayken ilgilenme kortizonlu kremi de 15 günden fazla kullanma o da tüylenme yapar bir dermatologla görüş kimyasal peeling korkulacak bir işlem değil işe yarıyacağını düşünüyorum..

merhaba arkadaslar,

Selamlar

Olayın üzerinden 3 ay geçmiş ama okuyunca bir geçmiş olsun demek istedim. Umarım şimdi daha iyisindir.

Çokk geçmiş olsun , her ne yapacaksanız mutlaka doktor tavsiyesiyle ve kontrolü altında yapın derim .Herkes birşeyler anlatıyor ancak kimin haklı olduğunu bilemiyoruz maalesef
Tekrar geçmiş olsun , içim acıdı resmen:(

Hemen madecassol kremini kullanmaya başla eminim faydasını göreceksindir internetteki yorumları okursan zaten çok etkili bi krem olduğunu görürsün. ama yine de nolur nolmaz doktoruna danış öyle kullan. geçmiş olsun

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun.domuz yağı yara ve özellikle yanıklara birebir iyi gelir.aklınızda bulunsun.kullandım ve faydasını gördüm.

merhaba arkadaslar,

Selamlar

Selamlar öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım, bende aynı dertten muzdaripim açıkçası ben neden olduğunu tam anlamış değilim lekelerimin manisada öğrenciyken 5 sene kaldım orda yazın da kışında ordaydım çok lanet bir sıcağı ve güneşi vardı Manisanın. Ayrıca bende tüy sarartıcıyı kullanıyordum yüzümde yara olmasa da yanıyodu yüzüm sıcak oluyodu falan ama leke bırakcağı aklıma gelmemişti yazını okuyunca bu da sebep olmuş olabilir diye düşündüm. Ama kurtulamıyorum bir türlü bu lekelerden Çaresini bulup lekelerden kurtuldun mu çok merak ediyorum umarım en kısa zamanda yazarsın kurtulmuş olarak.

Geçmiş olsun. Yüzünüzü kesinlikle, bir kaç dakikalığına bile doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın. Çinko oksitli kremler çok işe yarıyor, mucize gibi. Bebeklere sürülen pişik kremlerinde var çinko-oksit. Nivea'nın mavi tüpteki kremini öneririm ama eczaneden herhangi bir çinko oksit (eski adı üstübeç sanıyorum) krem işinizi görür. Geçmesi uzun zaman alır ama güneşe tutmazsanız iyileşme süreci hızlanır.

Son düzenleme:
Back
X