Yz felci geiriyorum...

Meltoo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2008
1.065
6
39
Daha önce böyle bi konu açılmamış sanırım ama KBB hastalığı olduğu için buraya yazıyorum...2günce birdenbire gözümü açıp kapatrken yorgunluk ve dudağımda sağa çekme farkettim.Hemen dr a gitiik ve gözlerimi açıp kapattıktan sonra Dr Sol taraf yüz felci dedi...Hemen kortizona başlamalıyız,emzirdiğim için bi iğne yapıp 1 hafta bekleyeceğimizi,geçmezse mecbur başlayacağımızı söyledi,iğneden sonra bi değişiklik olmadı,şu an sol gözüm tam kapanmıyo kırparken ve göz kuruluğuda başladı...
Yaşayan var mı bu şekilde,nasıl tedavi oldunuz?Ne kadar süreçte iyileşti,
acaba kortizona başlamasam dahada ilerlermi...karmançorman oldum bebeğimde var...
 
Çok geçmiş olsun canım Annem iki yıl önce yüz felci oldu , kıştı, hemen doktora götürdük iğne ona da yaptılar ama kortizon kullanıp kullanmadığını hatırlamıyorum ,bazı ilaçlar kullandı , çünkü kardeşim götürmüştü, yüzü çok kötüydü hepimiz ağlaşmıştık,Allaha şükürler olsun bir aya kalmadı tamamen iyileşti,siz gençsiniz daha çabuk sonuç alısınız, Siz iyi olmalısınız ki bebeğinize bakabilesiniz, doktor ne derse yapın bence ama korkmayın 70 yaşındaki annem de hç bir şeycik yok.Allah tez şifa versin inşallah.
 
günaydın meltoo çok geçmiş olsun sen bence hemen bir nöroloğa gözük bu tedaviyi ancak nöroloji kliniği bakar EMG yapılmadamı? bu tetkikin yapılması lazım neden derseniz? yüzdeki sinirlerin incelenmesi lazım ne derecede diye ve ona göre kortizon tedavisi yapılır birde sana önerim bol sakız çiğne kaslarını çalıştır,ıslık çal yüz ve mimik hareketleri uygula acil şifalar diliyorum..
 
benim annemde geçirdi ara ara yüzüne küçük vuruşlar yapıyor.ve soğuk tampon yapıyor
 
çok geçmiş olsun. babamdada olmuştu, bol bol sakız çiğne, yüz felcine çok iyi geliyor. masaj yap, yüzünü soğuktan koru. soğuk baş düşman.
 
X