zaman çözer mi dersiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pari
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pari

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2009
306
1
116
Bursa
eşim ve ailem uzun zamandır pek anlaşamazlar,yaklaşık 4 yıldır işiyle ilgili sıkıntıları var çünkü,biraz da ben iyi kazandığım için rahat...ama çocuğun bakımına yardım eder,ben nöbetteyken o bakar vs...annemler 14 gündür bizdeler ve yine ufak tefek taşlamalar oluyodu aralarında ama dün akşam babamla tartıştılar,babam bağırdı eşimde karşılık verdi,küfür yok ama bayaa bağrıştılar neyse ben susturdum,ama babam da eşim de bana tepkililer şimdi..kızıma annem babam bakıyo şu anda ben nöbetteyim,eşimleyse geceden beri görüşmedik sabah erkenden çıkmış gitmiş...ne yapıcam ben şimdi,nasıl davranayım bilmiyorum...eşimi seviyorum ben,o da beni seviyo...ama ailemle eşimin arasında kaldım,çok kötüyüm...bikaç gün içinde kayınpederimlerle falan konuşcaklar,olay büyüycek diye korkuyorum...bi yandan da konuşsunlar kendini biraz toplasın işine gücüne daha çok sarılsın istiyorum...

eşimle özel bi konuda konuşurken bana onlaramı bağlı hareket edeceğiz,biz de bi aileyiz unutma dedi ama yüksek bi sesle...sırf babamlar duysun diye yaptı eminim...babam da geldi sen kızımı tehditmi ediyosun vs.başladı...eşimde benim kızınla bi sorunum yok dedi..ama tartışma başladı işte,5 dk bağrıştılar,kızım ağladı etkilendi..çok üzüldüm...

konuyu biraz açabilirmisiniz sakıncası yoksa? zamanın çözüp çözmemesi konuya bağlı çünkü

eşimle 15 yıldır tanışıyoruz 6 yıllık evliyiz oldumolası vurdumduymazdır,evdeki görevlerini pek bilmez...tamirden alışverişten anlamaz...tamirci de çağırmaz,tüm yük her anlamda benim omzumda...ama yüreği iyidir,asla gözü dışarda değildir,eğlencelidir,eli açıktır...ama iş sorunları var,bu da eklenince babamlar iyce soğudular...ailemden de hep kıskanır ve pek gelmelerini istemez...

ben yazana kadar siz yazmışsınız pardon.babanız sizi korumak istemiş içgüdüsel olarak.baba sonuçta.ama eşinizin duysunlar diye bağırması tabiki hoş değil.ama aileniz bazı şeylere karışıyormu ki eşiniz sinirlendi acaba.

hımm eşiniz aileyiz unutma diyor.aile olduğunuzun farkında ama sadece o kadar sanırım.yapması gerekenleri yapmıyor sanırım.ama şöylede bir durum var.siz genel anlamda mutlusunuz gibi.bu durumdada ailenizin müdahalesi çok hoş olmaz tabiki.ama siz şikayet ediyorsanız ailenize o zaman iş değişir.doğal olarak aileniz sizi savunmaya geçer.burdada iş karışır.ailenizin gelmemesi yada ailenizden kıskanmasının bir sebebi vardır heralde.durup dururken olmamış sanırım

evet ailem biraz müdahele eder...yani son zamanlarda ediyor,çünkü ben aşırı fedakarım,kızımdan dolayı ve tüm yaşanmışlıklardan dolayı bu yuvanın devamını istediğim için çok şey veriyorum...evde,işte vs...ailem yokken hiçbir sorunumuz yok,çünkü tüm yük benim omzumda,eşim sadece istediği kadar yardım eder,ama mutluyuz,çünkü kızım çok mutlu ve neolursa olsun birbirimizi seviyoruz...ama onlar gelince gözümü açıyorlar ve ben ne yapıyorum ya diyorum,onca yıl bunun içinmi okudum?offffff.bilmiyorum ne yapacağımı ben de şaşırdım..

bu kötü bir çelişki ama.önce hiç kimseyi dinlemeden tek başınıza düşünmeniz gerekir diye düşünüyorum.çünkü çok kararsızsınız.eğer mutlu ve devam etme kararınız varsa kimseyi karıştırmamalısınız ki bu en çok kızınız için önemli.kimseyle konuşmadan karar vermelisiniz.en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir

ben baştan yanlış yaptım...eşim aşırı rahat büyütülmüş,babası evin bütün işlerini yapar,herşeyden o sorumludur,kayınvalidem bir gün ekmek almamıştır ama eşim nedense hiç babasına çekmemiş,söylersen yapar ama 5 kere söylerse...hallederiz kadir hesabı aslında işi varken çok iyiydi,bu arada çalışıyorken çok kazanırdı ve çok mutluydu,işsizlik onu bunalttı biraz da...ama uzadıkça da rahat alıştı...zaten sabah gidip akşam geldiği kendinin mutlu olacağı bi işi olsa herşey rayına girer kimse de ondan bulaşık yıkamasını beklemez...ama bu haldeyken herşeyi bana yüklemesi benim de zoruma gidiyor artık,bunu gören ailemin nasıl zoruna gitmesin...henüz eve gelmemiş,gelirse yine tartışma çıkarmı bilmiyorum,ben de yokum bu sefer olayı yumuşatacak...kızım korkar...ya da durumdan babasını haberdar etmişse onlar gelir belki konuşmaya bu sefer babam ağırmı konuşur acaba?of ya offffffff normal bi evlilik yok mu?

peki siz ailenizle eşinizin arasının mı düzelmesini istiyorsunuz yoksa bu evlilik devam etmemli mi etmemeli mi diyorsunuz?

nasıl devam edecek bilmiyorum,ben kolay unutamam...ama devam edecek,orası kesin,büyük konuşmayayım ama kızımı asla ayırmam babasından...ama böyle nası devam eder?araları düzelirmi?ya da düzelmesinvarsın,eşimle görüşmezler olurbiter...o şekilde devam edermi sizce?

aslında en güzeli 2 ailenin uzun süre birarada kalmaması...ama bizimkiler uzaktalar 2 günlüğüne de gelemezler ki...ilk 1 hafta çok iyiydi...sonra sonra başladı,zaten hep öyle oluyor.olmadı bir süre,rapor,izin kullanarak çalışmıycam çocuğuma kendim bakıcam böylece kendini tamamen iş aramaya versin,işine konsntre olsun,sonra gerekirse başlarım.böylece ben ev hanımı o evin erkeği olur gerçek anlamda sorumlulukarını daha bi bilir belki...

evet konuşsunlar ne kadar anlar bilemem. ama senide sahipsiz görmesin. cok fazla bir araya getirme ama yokda saydırma.

iş öle 2 3 haftayla bulunmuyoki senin izin alman ancak cocuğuna biraz yarar. oda seviyosa babanı idare etmeyi bilecek. babanda onun bi cocuk olmadığını kafasına göre azarlamaması gerektiğini bilecek. yani kısacası herkez yerini bilecek

ailen senin göremediklerini görüyorda olabilir veya her anne baba gibi seni herşeyden korumaya çalışıyorda olabilir.bu nedenle bu ayrımı ancak sen yapabilirsin.eşinin rahatlığa alışması iyi olmamış.benim eşimde çok tamirden anlamaz ama bişey eksiksede yerine koyar.hepten boşlaması iyi değil.psikolojisinin yerinde olmaması onun bir aile reisi olduğu ger.eğini unutmasını gerektirmez.yinede bunlar bir evliliği sonlandırak için yeterli değil.bir geçiş dönemidir.aileni sakın tamamen saf dışı bırakma.

ailemi asla ezdirmem,daha önce de bazı sıkıntılar yaşamıştık,3 yıl kadar önce,3 yıl boyunca yedire yedire bütün öcümü aldım hem kayınvalidemden hem eşimden...ama babam yoktu o meselede,bu sefer babam ggirdi ve çok ağır konuştu,seni saçından sürkleye sürükleye memlekete götürürüm ya da evlat katili olurum dedi...buna ezdirirsen kendini dedi..çok zoruma gitti,biraz haklı ama o kadar da değil,çok tepki verdi ve ondan bu kadar gerildi ortam.bilmiyorum ya çok kötüyüm,sabah 9 gibi evde olucam,babamlar bikjaçgün daha bizde kalıcaklar...o süre içinde bişey olmasa da daha sonra ne olacak?eşim tüm bunlar için beni suçluycak,tartışma çıkıcak...istemiyorum ben tartışma ya bunaldım artık

babana böyle bağırabilen ailenin gelmesini istemeyen birini nasıl sevebiliyorsun,onu anlamadım ben.

ne kadar üzücü bi durum canım. benim gördüğüm kadarıyla senin ailen biraz fazla müdahaleci davranıyo, eşin de alttan almıyo sanırım. mesela benim babam eşime asla böyle konuşmaz, konuşsa da eşim böyle karşılık vermez. iki tarafın da kendine çeki-düzen vermesi lazım yoksa ilişkiniz dejenere olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…