• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zamanın Hızı Durmuyor

evelynraven

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
212
15
68
İstanbul
Her gün geçtikçe gencecik de olsanız içinize bir korku sarıyor mu? Yılların hızlıca su misali akıp geçmesi, sorumlulukların artması, eskiye dönüp baktığınız da vay be günler ne çabuk geçip gidiyor dediğiniz ve her doğum gününüz olduğunda içinizin burkulması ve sizin biraz daha yaşlanmış olmanız.. Tuhaf bir psikolojiye girmenize neden oluyor mu? Zamandan korkuyor musunuz siz de ? Buyurun paylaşalım hislerimizi:31:

Her gün geçtikçe gencecik de olsanız içinize bir korku sarıyor mu? Yılların hızlıca su misali akıp geçmesi, sorumlulukların artması, eskiye dönüp baktığınız da vay be günler ne çabuk geçip gidiyor dediğiniz ve her doğum gününüz olduğunda içinizin burkulması ve sizin biraz daha yaşlanmış olmanız.. Tuhaf bir psikolojiye girmenize neden oluyor mu? Zamandan korkuyor musunuz siz de ? Buyurun paylaşalım hislerimizi:31:

Daha 20 yasindayim keske zaman biraz daha hizli gecsee :)) okul bitse :D şakası bi yana gerçekten zaman çok hızlı geciyor, 30 yasina gelince aglarin herhalde:45: :1:

Bunu yazan biri eger 25 ini asmissa anlarim. Ama eger 25 in altindaki yas bunu soylerse zor yillar var onunde:) Ben 3 yildir dusunuyorum bunu yas ilerlediginde hissettiriyor cunku korku endise. Ama bieseyler sigdirabilene ne mutlu. Bizde insallah 40 yillik evliliklere bir suru guzel ani cocuk torun ask sadakat baglilik sigdiranlardan oluruz. Rabbim nasip etsin.

Ben bunu hiç hissetmedim çünkü gençliğimde dönmek istediğim tek bir gün yok
Bu halimi ve huzurumu seviyorum, varsın yaşlanalım, yer çekimine karşı koyamasın vücudumuz umurum değil, huzurum olsun yeter yaşamak için

Daha 20 yasindayim keske zaman biraz daha hizli gecsee :)) okul bitse :D şakası bi yana gerçekten zaman çok hızlı geciyor, 30 yasina gelince aglarin herhalde:45: :1:

Ben de 19 yaşındayım şimdiden tuhaf yaş takıntılarına girmeye başladım. Hep yaşımız 20-19-18 olarak kalsa.. 30 yaşıma geldiğinde kendimi ölmeden önce ölmüş sayarım herhalde haha:37:

Bunu yazan biri eger 25 ini asmissa anlarim. Ama eger 25 in altindaki yas bunu soylerse zor yillar var onunde:) Ben 3 yildir dusunuyorum bunu yas ilerlediginde hissettiriyor cunku korku endise. Ama bieseyler sigdirabilene ne mutlu. Bizde insallah 40 yillik evliliklere bir suru guzel ani cocuk torun ask sadakat baglilik sigdiranlardan oluruz. Rabbim nasip etsin.

19 yaşındayım, amin inşallah :16:

kaç yaşındasın ki bu psikolojiye girdin?

benim için bu kış çok hızlı geçti mesela. ama yaz geçmiyor. aslına bakılırsa son 6 - 7 senem çok çabuk geçmiş :50::50::50:

19 yaşındayım, amin inşallah :16:

Oyy kuzu cok erken boyle seyler dusunmene. Bence aklindan cikar cunku kendini sartlandirirsan zaman senin pskolojini mahveder. Buna yeni jenerasyonun cabuk buyumesi de etki ediyordur ama ben hatirliyorum bundan 8 yil once tek derdim derslerdi ve annemle babamin ne kadar kontrolcu oldugu. Simdi daha iyi anliyorum en basit dertlerin bunlar oldugunu. Bu yuzden sakin bu yaslarini boyle fikirlerle gecirme suan en guzel yillarindasin.

Ben bu yaşıma geldim istediğim hiçbirşeyi tapaadım. 18ken falan insan büyümeyi olgunlaşmayı istiyor. Artık ben yaşlanma sürecine giriyorum, eski enerjim,isteğim,hayata bakışım olmayacak.
En güzel ve hyata pozitif baktığım yıllar 22-23-24 yaşlarımdı bir tek o yıllara dönmek isterdim, o zamank beni bulabilmek için.

Oyy kuzu cok erken boyle seyler dusunmene. Bence aklindan cikar cunku kendini sartlandirirsan zaman senin pskolojini mahveder. Buna yeni jenerasyonun cabuk buyumesi de etki ediyordur ama ben hatirliyorum bundan 8 yil once tek derdim derslerdi ve annemle babamin ne kadar kontrolcu oldugu. Simdi daha iyi anliyorum en basit dertlerin bunlar oldugunu. Bu yuzden sakin bu yaslarini boyle fikirlerle gecirme suan en guzel yillarindasin.

İnsan bazen düşünüyor zamana ayak uyduramadığını hissettiğinde :20: Çok haklısınız..

Ben bu yaşıma geldim istediğim hiçbirşeyi tapaadım. 18ken falan insan büyümeyi olgunlaşmayı istiyor. Artık ben yaşlanma sürecine giriyorum, eski enerjim,isteğim,hayata bakışım olmayacak.
En güzel ve hyata pozitif baktığım yıllar 22-23-24 yaşlarımdı bir tek o yıllara dönmek isterdim, o zamank beni bulabilmek için.

Çok doğru bu kesinlikle.

Küçücük bebecik diye sevdiklerimin kocaman gençler olduğunu her fark ettiğimde, vay be yaşlanıyorum iyice diye bir an duraksadığım oluyor. Zaman geçiyor diye panik halinde değilim; ama ölüm bir, vakti değişmez diyorlar ya, her geride bıraktığım gün ile ona biraz daha yaklaştığım da bir gerçek. Kıssacası, yaşlanmak, hayattın bazı zevklerden mahrum kalmak beni korkutmuyor, ama bir gün beni de toprak altında bırakıp gidecekler, bunun için hazırlanmıyorum korkusu geliyor ara sıra...

.

Küçücük bebecik diye sevdiklerimin kocaman gençler olduğunu her fark ettiğimde, vay be yaşlanıyorum iyice diye bir an duraksadığım oluyor. Zaman geçiyor diye panik halinde değilim; ama ölüm bir, vakti değişmez diyorlar ya, her geride bıraktığım gün ile ona biraz daha yaklaştığım da bir gerçek. Kıssacası, yaşlanmak, hayattın bazı zevklerden mahrum kalmak beni korkutmuyor, ama bir gün beni de toprak altında bırakıp gidecekler, bunun için hazırlanmıyorum korkusu geliyor ara sıra...

.

Her insanda bu korku vardır.

oo olmaz mı mesela ben yaşlanmaktan çok korkuyorum :ssz: ama yapacak bişey yok öyle veya böyle zaman geçip gidecek önemli olan hayatın tadını çıkarmak :21:

Ben 33 yasindayim bu yasimda cok mutluyum yani 20 li yaslari pek ozlemiyotum kendime daha cok guveniyirum hayatim duzene oturdu ama ilerde ne olur bilmem

Olmaz mi hic...

Belki de hayatim boyunca cogu seye gec kaldigimdan, feci bir yas kompleksi icine girmeye basladim bile.

Yasima gelince... 28.

Ama gerek universiteye 3. senemde gitmemden oturu, gerek 5 senelik okulu 6 senede bitirmemden oturu, gerek mezun olali 2 sene olmasina ragmen is bulamamamdan oturu oldukca gergindim zaten.

Bir de simdi bosaniyorum. Binbir soru geciyor aklimdan.

28 yasindayim. Yeniden biriyle tanismam, ona guvenmem, inanmam icin en azindan 2 seneye ihtiyacim var.

Oldu mu yas 30.

Hemen cocuk yapsak (ki vajinismus hastasiyim, hemen cocuk yapmam imkansiz) 1-1.5 sene surse... 31-32 yasinda anne olacagim.

Ki bu da her sey jet hiziyla giderse...

Oyle bir dunya da yok zaten.

Omur elbet bir gun bitecek. Derdim bu degil.

Tek derdim yasim daha fazla ilerlemeden hayirli bir is ve es sahibi olmak. Akabinde de hic gecikmeden annelik...

Ama gorunen o ki bircok seye oldugu gibi bunlara da gec kalacagim.

Buyumek agir bir yukmus meger.

Yine de Allah kerim diyor, umut ediyorum.

Hayirlisi artik.

Bana Allah yeter...

Back
X