Zamanla çekim oluyor mu

Aranda nasıl bir çekim olacağını denemeden göremezsin. Bi şans ver belki ısınır belki ısınmazsın.
Fakat herkes filmlerdeki gibi aşk yaşıyor diye de birşey yok. Ben hep mantıklı olanı seçiyorum mesela.

Normalde bazi kelimelere ben de takilirim ama bu "tam evlenmelik" lafina bu kadar takilip bunca cikarim yapilmasina anlam veremedim.. Damizlik bile denmiş.. Amacim polemik cikarmak degil kesinlikle, gercekten anlam veremedim..
Ailesi düzgün, işi gucu yerinde, ahlaki düzgün vs diye belirtmis konu sahibi, hani Türkiye'de oncelikli kriterdir bunlar, o manada da "evlenmelik" demiş, yani ben oyle anladim en azindan..

Normalde bazi kelimelere ben de takilirim ama bu "tam evlenmelik" lafina bu kadar takilip bunca cikarim yapilmasina anlam veremedim.. Damizlik bile denmiş.. Amacim polemik cikarmak degil kesinlikle, gercekten anlam veremedim..
Ailesi düzgün, işi gucu yerinde, ahlaki düzgün vs diye belirtmis konu sahibi, hani Türkiye'de oncelikli kriterdir bunlar, o manada da "evlenmelik" demiş, yani ben oyle anladim en azindan..
Teşekkür ediyorum, bende gerçekten bu sitedeki bazı kadınları anlayamıyorum. Bir kitle var , biri bir konu açsada tüm negatif enerjimizi akıtsak diye bekleyen.

Aklınızda eskilerden biri kalmış olabilir mi?

Zaten öyle birşey varsa çekim,etkilenme olamaz bence...

Değil mi yaa , ama bazı kadınlar o kadar kötü ki suratıma evde kalmış diyen bile oldu.

bir anım geldi aklıma :)

Babaannemin cenazesinde pek de tanımadığım bi teyze koşa koşa yanıma gelip "vahh kızım hala bekar misin sen" demişti. Ben de dönüp ay evet teyzecim sormayın evde kaldım resmen demiştim. Tabi annemin dirsegiyle beni dürtüp susturmasi ışık hızından bile hızlı olmuştu. Ama bahsi geçen teyzenin suratindaki o "bu kız çıldırmış" ifadesi aklıma geldikçe gülüyorum.

Yani demem o ki cenazede bile tek derdi benim İzdivacim olan dıdımım dıdısı teyzenin söyledikleri hiç umrumda değil sizin de olmasın. Sırf evlenmiş olmak için evlenmek inanin çok kolay önemli olan hayirlisinin olmasi.

Teşekkür ediyorum, bende gerçekten bu sitedeki bazı kadınları anlayamıyorum. Bir kitle var , biri bir konu açsada tüm negatif enerjimizi akıtsak diye bekleyen.
Bazi konu sahiplerinin cumleleri cok itici olabiliyor, o yuzden de boyle bi önyargı oluşmuş olabilir ama herkese ayni muameleyi de yapmamak lazim tabii ki..
Neyse..
28 yaş cok güzel bi yaş bence, çünkü ben de 28 yaşındayım :KK53:
Toplumun algisi ve yaklasimi yuzunden kendini kotu hissediyor olabilirsin ama gercekten uzulme.. Rabbim buyuk, dua et, O'ndan iste..
InsaAllah "iyi ki evlenmisim" diyeceğin kisi denk gelir tez zamanda..

bir anım geldi aklıma :)

Babaannemin cenazesinde pek de tanımadığım bi teyze koşa koşa yanıma gelip "vahh kızım hala bekar misin sen" demişti. Ben de dönüp ay evet teyzecim sormayın evde kaldım resmen demiştim. Tabi annemin dirsegiyle beni dürtüp susturmasi ışık hızından bile hızlı olmuştu. Ama bahsi geçen teyzenin suratindaki o "bu kız çıldırmış" ifadesi aklıma geldikçe gülüyorum.

Yani demem o ki cenazede bile tek derdi benim İzdivacim olan dıdımım dıdısı teyzenin söyledikleri hiç umrumda değil sizin de olmasın. Sırf evlenmiş olmak için evlenmek inanin çok kolay önemli olan hayirlisinin olmasi.
Benim de çok geldi başıma böyle şeyler son zamanlarda. Merak ettiğim acaba gerçekten evliliği çok iyi bir şey olarak görüp evlenmediğimiz için bize üzülüyorlar mı yoksa sadece içleri kötü olduğu için bizim kendimizi kötü hissetmemizi istediklerinden mi yapıyorlar bunu.

evlilik çok ta olması gereken illa da olsun dedıgım bır kurum değil ama şu bir gerçek ki bir yaşı geçen ınsanlara yokmu birşey diye soruluyor , banada sordular bende 31 yaşında evlendım , beni tek pişman eden kv dem başkada kimse beni evlendiğime pişman etmedi , iyi ki kocam bana aşık olmuş ve teklif etmiş ,
evet aşık olmak çok güzel eşsiz bir duygu insanın hayatında muhakkak yaşaması gerektiği bir duygu
ama evlenırken değil , evlenırken aklın selim olacak , iyi düşünüp tartacaksın ,

karışık yazmış olabilirim ama demem o ki ; bir şans ver

Benim de çok geldi başıma böyle şeyler son zamanlarda. Merak ettiğim acaba gerçekten evliliği çok iyi bir şey olarak görüp evlenmediğimiz için bize üzülüyorlar mı yoksa sadece içleri kötü olduğu için bizim kendimizi kötü hissetmemizi istediklerinden mi yapıyorlar bunu.

Bence hayattaki öncelikler farklı. tabi ki birçok insan ister evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı. Ben de isterim siz de isterseniz. Ama hayatımın hiçbir döneminde "allahım mutlaka evlenmeliyim, evlenmeden yaşayamam" modunda bir kız olmadım. Arkadaşlarımdan üniversite bitti ben ne zaman evlenicem diye sızlananlara hiçbir zaman anlam veremedim mesela -kaldı ki su anda cok mutsuz bi evliligi var boyle sizlanan bi arkadasimin- .Dünyaya gelirken tek amacımızın bir koca bulmak (!) Ve üremek olduğunu düşünmüyorum ya da bunları tecrübe etmemiş insanların eksik olduğunu da dusunmuyorum.

Bize bu soruları soran insanların hayata dair başka bi gayelerinin olmadığı kanaatine vardım ben en son. diyorum ya ben artık goygoya vurdum :)

Yaşım itibariyle mantık evliliğine sıcak bakmaya başladım sanırım ama bir yandan da gerçek aşkı bulmak için içimde küçük de olsa bir umut var ve ne yapacağım konusunda kararsızım bu yüzden
Ya işte ben bunu anlamıyorum, sevmeden aşık olmadan evlenmenin neresi mantıklıki? Sevmediğin bir insanla evlenmek nasıl mantıklı olabilir Allah aşkına....
Sevmediği aşık olmadığı bir insan ile nasıl bir yatağa girilebilir...
Dünyanın en mantıksız şeyine mantık evliliği ismini kim koydu boyle acaba :))
Elbette Allah bilir ve karar verir de dusunce olarak konuşuyorum ben aşık olmadığım kişi ile evlenmem. Bidefa hiç mantıklı değil :)
Bu gune kadar hep beni uzduler diyorsun fakat sevmedigin bir insanla evlenerek sende ayni sana yapilani evlendigin kisiye yapacaksın. Yapmam deme cunku evlilik bambaska bisey ve sevmedigin insan bir süre sonra senin gozune batmaya baslayacak, her hareketinden nem kapacaksın ve onu uzmeye baslayacaksin, gunah bu cok buyuk haksızlık. Elbette ben muneccim degilim fakat ihtimaller dahilinde bunlar oldukça yuksek ihtimal.
Ve yine elbette sonradan tanidikça ona aşık olma ihtimalide var fakat bunu deneyip gormeniz gerek.

Son düzenleme:
Gerçekten ayıp

bu sizin düşüncenizin bendeki yansıması oldu. veya tam evlenmelik olarak bakılan erkeklere veya kadınlara bakış açısının yansıması diyelim.
bir erkek çıksa tam evlenmelik kadın dese bir kadın için taşlarız. aynı şeyi biz neden erkeklere söylüyoruz?
milletin söylediklerini(evlenme zamanını gelmesi mevzusu) taktığın için artık tam evlenmelik adam arayışın. takmasan zaten ne bu adamı gerçekten düşünürsün ne burada konu açarsın.
ayıp demek doğruları değiştirmiyor. bakış açını bir tık değiştir ne demek istediğimi anlayacaksın.

Selam kızlar. Biri var yıllardır bana ilgisi var. Birbirimizin çocukluğunu biliriz. Çok düzgün biri ,işi gücü eğitimi karakteri ailesi dört dörtlük tam evlenmelik yani. Gel gelelim beni çekmiyor , aslında fiziksel olarak da hoş ama bir türlü ona o gözle bakamıyorum. Yaşım da 27 , 28 olcam bir kaç aya. Ailem değil ama eş dost evlilikle ilgili laf sokmalara başladı ve bu da beni üzüyor ama yanlış bir karar vermek de istemiyorum. Bir de hala evliliğe hazır olup olmadığımı bilmiyorum. Bu yaşa kadar erkekler tarafından çok üzüldüm hep hayal kırıklıkları yaşadım. O beni üzmez biliyorum. Ona bir şans vermeli miyim ? Zamanla çekim olur mu aramızda? Hep çok aşık olup evlenirim sanırdım ama o kadar zor geliyor ki şu an. Sizce ne yapmalıyım gerçek aşkın karşıma çıkmasını mı beklemeli mi yoksa bu pek bir şey hissetmediğim insana şans mı vermeli?

Bende insanların cümlelerinin içinden cımbızla birşeyler çekip uyuz olan insanlara üzülüyorum. Umarım evren size iç huzur getirir ve böyle şeylere uyuz olmazsınız.

ben bu "tam evlenmelik" lafına acayip uyuz oluyorum
ama o yüzden yapmıyorum bu yorumu
bir insanın "tam evlenmelik" olup olmadığını, onunla yaşayıp görmeden anlayamazsınız

öte yandan tam olarak şans vermeyin ama biraz tanımaya çalışın
yani tam olarak "olur" demeden, bir iki yere gidin, biraz sohbet edin gibi
aynı ortamda bulunma şansınız varsa kullanın
hiç sizi çekmeyen biriyle denemek için sevgili olmayın
o insana da yazık yani

öncelikle Cui Bono Cui Bono , gerçekten sevdiğim bir üyesin, seni hiç kırmak istemiyorum, ben senin baktığın gibi bakamıyorum bu konuda, o yüzden senin yorumuna karşı susma hakkımı kullanıyorum.

S schlalle , tüm yorumlarının ucu bana çıkıyor
"tam evlenmelik"le ilgili yazdığım tek şey, bu lafa uyuz olduğum ve senin bundan çıkarımın = 1) iç huzurumun olmadığı 2) biri konu açsa da tüm negatif enerjimi akıtsam diye beklediğim

ha ama ben lafı cımbızla çekmiş oluyorum, sen normal oluyorsun!

bence sen bu adama şans verme, zira senin karakterin, insanları gayet rahat kırıp, üzebilecek nitelikte
bu adamın sana yıllardır ilgisi var
sen bu adamı anında harcarsın, kalbini de kırıp atarsın

Son düzenleme:
bu sizin düşüncenizin bendeki yansıması oldu. veya tam evlenmelik olarak bakılan erkeklere veya kadınlara bakış açısının yansıması diyelim.
bir erkek çıksa tam evlenmelik kadın dese bir kadın için taşlarız. aynı şeyi biz neden erkeklere söylüyoruz?
milletin söylediklerini(evlenme zamanını gelmesi mevzusu) taktığın için artık tam evlenmelik adam arayışın. takmasan zaten ne bu adamı gerçekten düşünürsün ne burada konu açarsın.
ayıp demek doğruları değiştirmiyor. bakış açını bir tık değiştir ne demek istediğimi anlayacaksın.
Bir kadın için tam evlenmelik yorumu yapılsa ben taşlamam ama siz taşlarmışsınız. Ama sizin insanları taşlamak için bahane arar bir tavrınız var, bence siz bu karakterinizi değiştirirseniz daha mutlu bir hayatınız olur.

öncelikle Cui Bono Cui Bono , gerçekten sevdiğim bir üyesin, seni hiç kırmak istemiyorum, ben senin baktığın gibi bakamıyorum bu konuda, o yüzden senin yorumuna karşı susma hakkımı kullanıyorum.

S schlalle , tüm yorumlarının ucu bana çıkıyor
"tam evlenmelik"le ilgili yazdığım tek şey, bu lafa uyuz olduğum ve senin bundan çıkarımın = 1) iç huzurumun olmadığı 2) biri konu açsa da tüm negatif enerjimi akıtsam diye beklediğim

ha ama ben lafı cımbızla çekmiş oluyorum, sen normal oluyorsun!

bence sen bu adama şans verme, zira senin karakterin, insanları gayet rahat kırıp, üzebilecek nitelikte
bu adamın sana yıllardır ilgisi var
sen bu adamı anında harcarsın, kalbini de kırıp atarsın
Kırılmak istemiyorsan kırmayacaksın , öyle ağzıma geleni söyleyim geçeyim kenara bana hiç bişey demesinler olmuyor

Back
X