zamanla küllenen acılar için ne kadar zaman gerekli?

mekselina0101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2014
109
72
28
35
hani şu tarif edemediğiniz sey varya
biber acısı olsa tarif ederdim ama bu acının adını bilmiyorum.Tek bildiğim yaşanması gerektiği .Onada ayrı sinir oluyorum yaşamak zorundayım sanki bu acıyı yaşamak zorunda bırakılmakta farklı ironi.Aslında anlatacagım anlatabilecegim bir hikayem bile yok keşke buraya uzun uzun yazabilseydim acaba aldatıyormu acaba beni seviyormu diye.Ben herşeyden emin bir kadınım.Diğer konumdan bilenler bilir tam 1 hafta oldu bugun aldatıldım tramvası ilk gündü acısı bugünlere yarınlarıma yayılacak belkide ama öyle bir ruh hali içindeyimki bazen cok iyiyim toparlanmıs gibi bazende tabutun içinde gibiyim değişiyor ruh halim..

geçecek dediğinizi duyuyorum okurken ne acılar var bu neki ölüm bile unutuluyor....

geçmesine geçecek te geçerkende bir saniyemizin bile değeri olan bu günleri götürecek gibi duruyor.Dün 1 hafta sonra adamın sosyal medya hesaplarına bir bakıyım dedim ne yapıyor ne paylasmıs gayet mutlu paylaşımlar yeniden aşık olmus gibi durumlar içim acıdı..

Güzel günlerim hortluyor bazen o adam bu adammıymıs diyorum en büyük kavgalarım 2 gün sürerdi simdi bir ömür sürecek bir kavgadan çıkmışım gibi ani duygu değişimleri ani verilip ani vazgecilen kararlar kendine üzülür mü insan kendime üzülüyorum.Ne yapmalı nasıl atlatmalı bilemem taktikte uygulanmıyor dibine kadar akışında yaşamak gerek biliyorum ama nefes almadan yaşamaya benziyor bu buraya yazıyım dedim cünkü tekrar söylemeden gecemeyecegim bana cok iyi geliyorsunuzz hepiniz iyiki varsınız

dis etkenler, zorlamalar, gezmeler, unutmaya calismalar, aglamalar ... unutmak icin yapilan hicbirsey ise yaramayacak..
bugun uyandin 23 saatin onu dusunmekle kahrolmakla gecti. 2 ay sonra 20 saate , 6 ay sonra 10 saate dusecek. 1 sene sonra arada gelecek aklina ve boyle boyle farkina varmadan unutacaksin.. oyle unutacaksin yeniden dogmus hic yasanmamis gibi...bu rakamlar kisiye gore degisir ama 'zamanla' kavrami herkesin ortak kelimesi..
sonunda bosa gecen zamanina olacak olan ama bu da seni guclu yapacak cok sey ogretecek.

işte düşündükce içim sıkılıyor suclu karsı taraf üzülen sen olunca daha da kızıyorsun herseye

Acıyı küllendirecek olan da sizsiniz, süreyi belirleyecek olan da.

Kimi ömür boyu çeker, unutmaz, unutmak istemez. Savaş yarası gibi gururla taşır. Bugünün kıymetini bilmez, geleceğe ümit beslemez.

Kimisi unutmayı seçer, yeniden başlamayı ister. Geçmişle bağlantısını kopartır. Bugünün, hatta aldığı her nefesin kıymetini bilir. Sırtını geçmişe, yüzünü geleceğe çevirir.

Seçim sizin, seçim bizim..

bunu yapmak istiyorum ama sanki yapmaya gücüm yokmus gibiyim cevremdeki kimseye güvenemez oldum herkes yalan söylüyor gibi herkes arkamdan iş ceviriyor gibi hissediyorum ne biliyim işte iyi değilim sanırım

senin haksizlik ya da hayirsiz gordugun herseyde goremedigin bir anlam, bir deneyim kazanma ve kesin olarak bir hayir vardir..

zaten o hayrı gördüm o adamın gercek yüzünü gösterdi rabbim adamdan kurtulduguma seviniyorum ama canı yasın istiyorum hem üzüp hem hayatına hiçbirsey yokmus gibi devam etmesi canımı sıktı sanırım

yuzumde hafif bir gulumsemeyle okuyorum yazdiklarini .. senin de olacak ilerde o gulumseme -icini fokur fokur kaynatan intikam atesini biranda gecirebilmeyi isterdim ama o da zamanla-
oyle zaman gelecek o sahsa yillarca bir musibet gelmese de aman canim banane insan degil mi tabi hata yapar yanlis yapar . bana yanlis yapti diye uzerine turlu bela gelmesini istemek benim insanligima yarasmaz kivamina gelirsin..

Demiş ya Oğuz ATAY : Geçer elbet efendim.. Bazısı teğet geçer, bazısı deler geçer, bazısı parçalar geçer; Ama mutlaka geçer...
Üzülme.. Geçecek...
Biraz daha sabr...

Ben geçmişimi dürdüm büktüm çöpe attım çöpü karıştırmak köpeklerin işidir.
''Necip F. Kısakürek''

bazen birşeyler imtihanımız oluyor ... evet zamanımız hayatımız akıp gıdıyor ve bız karmakarışık ruh halıne gırıyoruz .... bizi mutsuz edenler mutlu hayatlarına devam edıyorlar biz geride viran... aslında bu işin gorunen kısmı dıyebılırım zaman hayat geçtikçe bunu daha ıyı anlıycaksın bize yaşattıkları yarına kalır ama yanlarına kalmaz sen Hakk'a sığın ve de ki hakkımda hayırlı olanı nasip et Rabbim bu kötü gördüğüm olayla sınavım geçsin guzel yollar kapılar açılsın .... mutlu olmaya çalış ya da mutlu gorunmeye çalış herşeye ve herkese ragmen....

Boyle seyler gecer gider nedir ki...
Unutulur gecer kendinizi mesgul edin vakit ayirin kendinizi gelistirmeye. Farkli ortamlara girin yeni seyler ogrenin hobiler edinin.
Başlığa bakinca ölüm hastalik vs sandim.

Geçecek.
En azından şükredin öğrenmişsiniz.
Yeni yol çiziyorsunuz kendinize.
Rabbim yardımcınız olsun.
Güçlü kalın.
En kısa zamanda silkelenin.

Senin o acıyı tarif etmene gerek yok ben anladım o içindeki acıyı ben aldatılmış sayılır mıyım bilmiyorum ama ayrıldıktan hemne sonra başkasıyla oldu hem de iki yıllık ilişkisini bitirip iki günlük kıza gitti günün gün ediyo gibi gözükseler de emin ol öyle insanların içiinde hep bi sızı kalır Ve sen mutlu oldukça onun içindeki o sızı artarak devam eder. Emin ol. "Aldatan bizden değildir" diyen bir efendimiz var o aldatmak bu aldatmak değil demeyin bu da aldatmak. Ve "umut verip güven aşılayıp da yarıyolda bıraktığın insanın gönül hakkını iki dünyada da ödeyemezsin" diye bir Mevlana sözü. Bu dünyada olmasa bile diğer dünyada ettiğini çekecek senin hiç bu konuda şüphen olmasın inşallah ben kendimi böyle rahatlatıyorum şahsen yoksa o tarif edemediğin acı var ya heh iştee o çekilecek dert değil Allah yardımcımız olsun hayırlı vicdanlı merhametli insanlarla karşılaştırsın. Bide sana tavsiyem sakınn kendine acıma yoksa acın bitmez. Allah onu bana layık görmedi beni ondan aldı de. Acını geçirecek seyler söyle acına acı katacak şeyler değil.

ben ayrıldığım insanı 3 senede unutabildim. asla unutamam sanıyordum, hayattan asla keyif almıyordum, ne arkadaşlarla buluşmaktan ne yemek yemekten ne biyerlere gitmekten. aklımda fikrimde kalbimde ruhumda hep o vardı. sürekli facebooktan takip ediyordum. her gördüğümde acım tekrar alevleniyordu.peki sonra nasıl unutmayı başardın diyeceksin. ne zaman ki bakmayı bıraktım işte o zaman iyileşmeye başladım. görmeyince bilmeyince acım hafiflemeye başladı. gündelik hayattan daha keyif alır oldum. an geldi daha az aklıma gelir oldu. onunla birlikte gittiğimiz yerlere gidemezken artık gitmeye başladım. arada konuştuğum birkaç kişi oldu, tabii ısınamadım hiçbirine ama yine de bu bir adımdı. derken derken onunla olan anılarım iyice silikleşmeye başladı. duygusal şarkılarda ağlamaz oldum vs vs.. bu şekilde aşama aşama atlattım ben. mesela ne zamandır aklımda yoktu şimdi senin konunu okuyunca hatırladım:) çok zor bir süreçti ama bu süreci uzatan bendim. ben kendimi bu acıya mahkum ettim adeta. şimdi dönüp bakınca ne büyük aptallıkmış diyorum. yani biraz da kendi elinde o zaman dediğimiz şey..

ve şunu unutma: kimse için değmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…