Zamlar diyorum susmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar yeni bir konu ile geldim.

umarım kimse burdan ban yemez.

dün sabah evdeki doğalgaz 0.700 metreküplerde kalınca, kartı aldım, 50 liralık gaz alayım bi ay beni idare eder dedim.

50 liraya ne kadar gaz alabilceğimi sanıyordum belirteyim; tahmini 35-40 metreküp arası falan alırım diyordum.

tam 25 metreküp gaz alabildim, düşünün tam yarıyarıya!! 2 katı zammı iliklerime kadar hissettim. düşünün geçen yıl 300 metreküple bir ay ısınıp 400 civarı veren biri bu yıl 600 verecek!

elektrik zamlı, gaz zamlı kızlar herşey zamlı. çok canım sıkıldı inanın.

ya biz en temel ihtiyaçlarımızı da mı karşılamayacağız artık ya.. çok can sıkıcı, çok kötü bi durum.
Topluca ah vah ediyoruz ama elden bir şey gelmiyor. Mecburi tüketim giderlerimiz şişirildikçe şişiriliyor. Bir gün devran elbet dönecek.

Türkiye şartlarına göre eşimle iyi bir gelirimiz var
Yani birçok çalışana göre maaşlarımız yüksek ama dediğiniz gibi para yetmiyor
Bebeğimin bir damlası 80-90 TL
Geçen doktora görtürdüm inanır mısınız tahlillerine 800 TL verdim, devlet bu testleri yapmıyor .
O gün aşısı vardı 270 TL asısına verdim
Devlet bu asıyı da karşılamıyor
İki de damla verdi doktoru 140 TL
Geçen sene 70-80 TL gelen elektrik faturamız bu ay 190 TL geldi
Markete git bir peynir ekmek su süt al 100 TL ver çık.
Nefret ediyorum artık bazı şeyler bazı insanlardan ....

Bizen temel ihtiyacları düsünürken,haramzadeler mevlüdlerinde bebelerine tek tas takıyo🤔
Ve hükümsüzler.
NErden geldi bu degirmenin suyu diyen yok!
onu da gördüm. hak mı dedim ya hak mı reva mı bu.. insanlar intiharlar ederken, aç yataken ısınamaz barınamazken borç batağındayken bu nedir bilmiyorum..

Topluca ah vah ediyoruz ama elden bir şey gelmiyor. Mecburi tüketim giderlerimiz şişirildikçe şişiriliyor. Bir gün devran elbet dönecek.
devran döner mi bilmiyorum ama umarım döner. bu hale gelene kadar anlayamadı çoğu insan ama artık anlarlar umarım ve devran döner.

Türkiye şartlarına göre eşimle iyi bir gelirimiz var
Yani birçok çalışana göre maaşlarımız yüksek ama dediğiniz gibi para yetmiyor
Bebeğimin bir damlası 80-90 TL
Geçen doktora görtürdüm inanır mısınız tahlillerine 800 TL verdim, devlet bu testleri yapmıyor .
O gün aşısı vardı 270 TL asısına verdim
Devlet bu asıyı da karşılamıyor
İki de damla verdi doktoru 140 TL
Geçen sene 70-80 TL gelen elektrik faturamız bu ay 190 TL geldi
Markete git bir peynir ekmek su süt al 100 TL ver çık.
Nefret ediyorum artık bazı şeyler bazı insanlardan ....
geliriniz iyi olduğu için harcadığınız parayı tolere edebildiniz belki ama düşünün asgari ücretlisiniz ve bu harcamayı yaptınız. bende nefret ediyorum artık bu düzenden.

ya evde değilim kızlar ben genel olarak. ve herşeyi tasarruflu kullanırım.

bu ay yaklalık 2 hafta kadar evde yoktum.

elektrikli süpürge en fazla haftada 2 kez açılır genelde 1 dir. saç kurutmam.

bulaşık makinesi haftada 2 yada 3.

çamaşır makinesi renkliler 30 dakikalık programda yıkarım ve haftada 1 beyaz açarım haftada 5-6 kere çamaşır makinesi çalışır.

fırın desen zaten ayda 1 belki.

başka bişe yok. buna rağmen 166 lira.

helal mi simdi bu para?
Aa siz müsrifsiniz canım!
Bir çamaşır ancak lekeden rengi görünmeyeceği durumda yıkanır, yemekler tek tabakta yenir, çalı süpürgesi ne demeye alınmıyor eve!!!

1900lerin başına dönüyoruz, teknoloji var ama günlük hayatımıza entegre etmeye paramız yok!
Ben ki tirim tirim korkuyorum gelirim iyiyken, asgari ücretlinin haklarını savunup avaz avaz bağırıyorum ama şükürcü topluma ne desek boş.
Ben fakirleşiyorum, fakir yaşamsal döngüyü çeviremiyor, zaten çeviremeyen siyanürde çare bulmuş ama nafile.
Neye şükrettiğini bilmeyenler yine basacak konuyu, ilk paragraftaki argümanlarla karşımıza çıkacaklar yakında...

tam da böyle işte, anlatamadığımız neler var insanlara. resmen işkenceye döndü hayatımız. görmüyorlar vahim durumu görmüyorlar ya.

yazan; bir terörist :olamaz:

seni terörist seni ! hadsiz seni ! amerigan oyununuzu bozacaz.

Sen kimsin ki asrin liderleri gibi 46 yasinda emekli olacaksin.

Insallah masallah dogalgaz zamlari artacak. Asrin lideri ortadogu, balkanlar, kafkaslar ın efendisidir Türkiyem.

Bebek mevlutlerinde bileziklerimizi gostere gostere Londra da oynadigimiz icin herkes bezi gisganio.

Bi de böle böle çek. Çok konusma, fransiz tüylü şapkami saglam tuttur örtüme.

Masallah masallah. Hastanelerde 7 ay sonrasina gün veriolağ. Dogumhanelerde her gun 2 suri kadin dogum yapio. Musluman nufus artio. Asrin liderinden önce mağarada yasioduk. Buzdolabi yohtu !

Biat etmek sevap. Allah vereo biz zengiz degilik.
Avrupa giskanio.

Kayinvalidem de beni giskanio

Hepiniz teröristsiniz.
Ver mehteri titresin kalpler !

Eklentiler

• Screenshot_20191120-114450_Chrome.webp
    Screenshot_20191120-114450_Chrome.webp
    43,9 KB · Görüntüleme: 82
Aa siz müsrifsiniz canım!
Bir çamaşır ancak lekeden rengi görünmeyeceği durumda yıkanır, yemekler tek tabakta yenir, çalı süpürgesi ne demeye alınmıyor eve!!!

1900lerin başına dönüyoruz, teknoloji var ama günlük hayatımıza entegre etmeye paramız yok!
Ben ki tirim tirim korkuyorum gelirim iyiyken, asgari ücretlinin haklarını savunup avaz avaz bağırıyorum ama şükürcü topluma ne desek boş.
Ben fakirleşiyorum, fakir yaşamsal döngüyü çeviremiyor, zaten çeviremeyen siyanürde çare bulmuş ama nafile.
Neye şükrettiğini bilmeyenler yine basacak konuyu, ilk paragraftaki argümanlarla karşımıza çıkacaklar yakında...
müsrifim bencede. :olamaz: ya o kadar vahim bi haldeyiz ki ülke olarak. ben kendi adıma napacağımı şaşırdım artık. faturalarımı yeni düzene bindirmiştim. bu ay yine ödeyemeceğim mesela. öbür aya artık kısmet tabi nolur bilinmez. e mutfak desen hep boş benim makarna yemekten gına geldi.
ısınma ihtiyacını karşılayamıyorm. bitiğim ya bitik. yani ben napaım. şu intihar eden aileleri, kişileri oyle anlıyorumki . çıkış kalmıyor çünkü bazen heryer kapalı düşünün bitsin istiyorsunuz.. bitisn kurtulayım.. ne bileyim.. off..

seni terörist seni ! hadsiz seni ! amerigan oyununuzu bozacaz.

Sen kimsin ki asrin liderleri gibi 46 yasinda emekli olacaksin.

Insallah masallah dogalgaz zamlari artacak. Asrin lideri ortadogu, balkanlar, kafkaslar ın efendisidir Türkiyem.

Bebek mevlutlerinde bileziklerimizi gostere gostere Londra da oynadigimiz icin herkes bezi gisganio.

Bi de böle böle çek. Çok konusma, fransiz tüylü şapkami saglam tuttur örtüme.

Masallah masallah. Hastanelerde 7 ay sonrasina gün veriolağ. Dogumhanelerde her gun 2 suri kadin dogum yapio. Musluman nufus artio. Asrin liderinden önce mağarada yasioduk. Buzdolabi yohtu !

Biat etmek sevap. Allah vereo biz zengiz degilik.
Avrupa giskanio.

Kayinvalidem de beni giskanio
gülüyorum ben yorumunza ama ağlanacak haldeyiz biliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X