Zamlar diyorum susmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Havaalanı da yaptı.
2002 den bu yana 3 katına cıkmış havaalanı sayısı.
Ama uçağa binecek para yok, ne işime yaradı biri söylese, anlamlı olacak.
He bir de üniversite açtı.
O da güzel, üniversite mezunu sayısı bilmem kaça katlandı. Ama istihdam da yok.
Ama neyse canım.
Sonunu düşünen kahraman olamaz 😎
hahaa bak bu iyiydi:confused:

Geçenlerde kocamın, oğlanların mamasını hazırlarken yarım ölçek koyduğunu gördüm, avazım çıktığı kadar bas bas bağırdım evde misafir varken.
Evet mama yaşları çoktan geçti, sırf alışkanlıktan içiyorlar ve sütü kabul etmiyorlar yatarken ama bir ölçüsü var o mamanın da.
30 cc ye 1 ölçek, benimki koca biberona koymuş oldu 2 kaşık.

Bize çocuğun mamasından tasarruf ettiren hayat, totomuzdaki donu alacaktır eminim.
eşinizde ekonomiden nasıl korktuysa artık kısacek yer arıyo demekki :)

Banlanınca çok gıcık oluyorum bazen gerçekten insanlar buluttan nem kapıp kibliyorlar ama her yerin bir düzeni kuralı var. Konuşma demiyolar. Bu kısımda konuşmayın. Siyasete kaydıracaksanız forumun siyaset bölümü var.
Sonra o güzel insanlar güzel atlarına binip banlanıyorlar asıl forum o zaman eltimdi görümcemdicilere kalıyor sıkılıyorum 🙄
Derdim issizlik gecim kaygisi:)

Bu ay gündüz açmayıp sadece gece kombiyi açtığımız halde doğalgaz 175lira, gecen sene 40 tl su kartına yüklediğimizde ortalama bir ay giderken şuan 70 tl ile bir ay anca gidiyor, elektrik ise geçen sene 75 80 dolaylarında gelirken ki kombiyi full çalıştırdığımız halde bu ay daha kombiyi tam çalıştırmamamıza rağmen 150 tl gelmiş. 800tl kira veriyoruz. Totalde 1200 lira gibi bir rakam çıkıyor. Asgari ücretli olsak vay halimize!
Ki istanbulda yaşayanlar için kira çok daha yüksek bir fiyat oluyor. Asgari ücretli birinin mutfağa ayıracak parası kalmıyor. Gıda da bizim temel ihtiyacımız olmasına rağmen...
Gidişat çok kötü.
valla öyle durumlar vahim ki ne vahim. hadi gelde geçin işte bu maaşla.

Gizli gizli zamlar yapılıyor. Gıda üzerine özellikle. Bir ay öncesine göre %100 zam. Neye göre yapılıyor bu zamlar. Kafalarına göre mi fiyat belirleniyor yoksa enflasyona göre mi?
Bir de asıl sorun zam yapanda mı yoksa bu kadar zamlara karşı ses çıkarmayanda mı merak ediyorum.

Ben bizzat yaşadığım için iyi bilirim.
Çünkü zam zam zam.
Geçen seneye oranla ödediğimiz paranın yarısından fazlası havaya gidiyor.
Havalar soğuk ama bizim ev bir sıcak oldu 10 gündür, alt katımıza taşınan komşu sağolsun, cayır cayır yakıyor herhalde.
Ben kaç gecedir kapadım kaloriferleri😂
Bundan sonra hayat böyle demek, bana dokunmayan bin yaşasın naraları atacağız, ben ödemeyeyim kim öderse ödesin diyeceğiz.
Komşum da bu ay gelecek faturasıyla yüzleşince muhtemelen japon yapıştırıcısı döküp vanaları kapatır bir daha açmamak üzere.
o daha almamış zam haberini sanırım :KK53:

Hiç sorma asgari ücrete zam gelir seviniriz sonra suya doğalgaza vs zam gelir sonra birdaha gizli zam gelir sonra birdaha gelir falan filan ne demeli bilmiyorum ki faturayı eline alıp incelemezsen zam geldiğinin farkına bile varmazsın

Gizli gizli zamlar yapılıyor. Gıda üzerine özellikle. Bir ay öncesine göre %100 zam. Neye göre yapılıyor bu zamlar. Kafalarına göre mi fiyat belirleniyor yoksa enflasyona göre mi?
Bir de asıl sorun zam yapanda mı yoksa bu kadar zamlara karşı ses çıkarmayanda mı merak ediyorum.
bence müstehak bunlara diyip zamlıyolar ha bire. nasılsa susuyolar.. nasılsa sorun eden yok.

Hiç sorma asgari ücrete zam gelir seviniriz sonra suya doğalgaza vs zam gelir sonra birdaha gizli zam gelir sonra birdaha gelir falan filan ne demeli bilmiyorum ki faturayı eline alıp incelemezsen zam geldiğinin farkına bile varmazsın
ama zam değil güncelleme :)

Kimse burda ay manikure gidemedim, işverenim çocuğumun özel göz sigortasını yaptırmamış demiyor,
yıl 2019
“ısınamıyoruz,
kötü giyiniyoruz(moda değil sağlık açısından) ,
kötü besleniyoruz,
doktora gidemiyoruz”
Bu kadar temel insani sorunları dile getirince “siyaset yapmayın” diyenin ağzına vurasım geliyor artık.
Yahu ne siyaseti açız aç!! Kim en son ekmeğe makarnaya abanmadan sırf proteinle beslendi sadece 1 aylığına??
Çocuğumuzu doyasıya giydirip yediremiyoruz, siyasete, sosyolojiye kafa yoracak hal mi kaldı!?!
Banlıyorsa da banlasın :kızgın:

Ben 12 yıldır çalışıyorum ve mühendisim.Güya,sözde, işim ve konumum gereği maaşımın yüksek olması gerekir ama sendikalı işçi benden yüksek alıyor ( aslında onun maaşı enflasyon oranına göre normal). Güya onlardan biz sorumluyuz ama maaşımız bile onlardan düşük. Prim veya ikramiye de yok. Üstüne üstlük her yıl sonu acaba bu sene kimi kovacaklar diye gergin bekleyiş de cabası. Düşünün ki ben bekarım ve sadece ev kredim var (kimin kredisi yok ki) ama kalan para tek başıma geçinmem için ucu ucuna yetiyor. elektrik mi kullanmayayım, çamaşır makinesi mi çalıştırmayayım. Sözde bekarım ama hayatım bu güvensizlik ortamı nedeniyle ev-iş arasında geçiyor.Gerçek anlamda sosyalleşme yok.Aman boşa para gitmesin diye bu yıl neredeyse üstüme bir şey almadım. Bazı insanları tenzil ederek söylüyorum ama insanlar geçinemiyorlar ancak öyle bir tüketim ortamı yaratıldı ki "insan olarak toplumda var olmak= alışveriş yapmak" gibi bir durum oluştu. İyi araba,son model telefon, sürekli kıyafet kombinleyen kadınlar,her ay allık/fondaten vs stoklayanlar,gerekli olmadığı halde madam cocco dan çıkmayıp evi dolduranlar,çocuk istiyor diye bir kere oynanan oyuncaklara ödenen yüzlerce lira ve tabi ki karşılığında hayatımız 48 ay taksit borç altında.

elektrik,su,doğalgaz dağıtımları dahi devlet tarafından yapılması gerekirken (sosyal devlet mantığı ve halkçılık ilkesi gereği) "dağıtım ücreti" denilen bir meblağ ödüyoruz,izlenmeyen trt için "trt payı" ödüyoruz, üretim olmadığı için (ben bile yabancı menşei bir firmada çalışıyorum) bize verilenle yetinmek zorundayız. Ancak maalesef bunları bir de açıkca kritiğini yapamıyorsunuz çünkü etrafta bildiğiniz radikaller var. Yalan yok, biri bir iftira atar ,biri bana takar da işimden olurum diye korkumuzdan ağzımızı açamıyoruz. Bir ara konuşuyordum ama sözde "adaletli,eşitlikten yana olan muhalif" arkadaşlarımın bile ağzını bıçak açmıyor.O günden beri ben de sinirden ağzımı açmıyorum çünkü bir kişinin isyan etmesi ile olmaz bu işler. Bakın insanlar toplu olarak kendilerini öldürüyor ama kaç tv kanalı veriyor. Vakti zamanında 1984 diye bir roman okumuştum; aynı orada yazılanlar gerçekleşiyor; görsek de birşey yapmıyoruz:/

Hayat pahalı ,zamlar diyoruz ama bir bakıyorum etrafıma ,trafikte milyon tane araç ,avmler tıka basa insan ve insanların elinde alışveriş poşetleri dolu ,markette alış veriş arabalari ful .Acaba diyorum ben mi parayı idareli kullanamiyorum bazen zorluk cekiyorum.🤔🤔🤔
Bu düzen şöyle, lüks arabası olan modelini düşürüyor, diğer araç sahipler dizel ya tüplüye geçiyor.
Marketlerde dolu dolu alışveriş yapanlar, bir zamanlar etini kasaptan, meyvesini manavdan ya da sipariş üzerine getiren insanlar.
Avm de gördüğünüz torba torba alışverişler eskiden her çıktığında birkaç alan ama artık alamayıp indirim döneminde tüm ihtiyacını karşılayan.
Yani diyeceğim o ki, alışveriş yapıyor olmakla yaşam sıkıntısı çekilmiyor değil.
Bilakis ne kadar çok görüyorsanız bunları o kadar sıkıntı vardır.
Refah düzeyi yüksek insanlar niye torba torba alışveriş yapsın değil mi?
İşte bunlar orta gelirden alta düşen kesim, alt kategoride bulunan ise bırakın poşet poşet alışverişi, sayılı gıdaya yani ‘zengin’ usulüne döndü.
Çünkü yok, kilolarca alamıyor, tane ile alıyor.
Altın altı da yok, ülkece yerin dibine doğru kamikaze dalışıyla gidiyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X