Zarafet yoksunu olmak

Bunlar zarafet belirtisi değil ki :)
Zarafet apayrı bir şey.
Yemek yerken kaşığı tutma şeklinden başlar, yürüyüşünden oturup kalkmandan tut, nasıl tebessüm edildiğine kadar varır... Ya her şey buna dahil ve bir kadının gerçek zarafeti, tek başınayken nasıl yemek yediğinden anlaşılır derdi çok kıymetli bir teyzem.

Senin arkadaşlarının yaptığı şey, anladığım kadarıyla kudurukluklarını gizlemek, zarafet değil :KK70:

Kaba bir insan olabilirsin ne olmuş? Aynı zamanda sahicisin...

Dikkat edeceğin noktalar, "Genel nezaket kuralları" ... Mesela, birini gecenin bir vakti aramayacak kadar nazik olabilirsin değil mi? Arkadaşlarına emrivaki yapmamak, birinin adına düşüncesizce öne atılmamak, konuşmanın nereye varabileceğini tahlil etmek vb. Bunları da yapıyorsundur yani hı? Yapıyorsan da kaba biri de değilsin demektir.

Arkadaşlarına takılma... Onlarınki ayrı bir şey :)
Konuda bi kavram kargaşası yaşandıgını düşünüyorum, sagolsun yorum sahibesi düzeltmiş bu yanlışlıgı.

Çevrenizdekilerde olup da sizde olmadıgını düsündügünüz seyin adı zarafet değil.

Yorum sahibesinin de dedigi gibi bardagı tutarken kücük parmagın zarifçe havaya kıvrılmasından başlamak lazım anlatmaya.

Anne Hathaway, Audrey Hepburn aklıma ilk gelen isimler mesela. Kuğu gibiler adeta.:KK68:

Çevrenizdeki kızlara gelince nasıl desem feminen bi sinsilik ve samimiyetsizlik söz konusu. Tabi yersiz özgüveni de eklemeyi unutmamak gerek ki bu özgüveni de birbirlerini pohpohlayarak canlı tuttuklarını düşünürsek sizi tarzınız ve tavrınız itibariyle dışlarında tutmak istemeleri olağan.

Sanırım siz pek hazır cevap değilsiniz, özgüven sorunları yaşıyorsunuz ve duygusal reaksiyonlarınızı aşırı belli ediyorsunuz konuşma esnasında bu da duymayı istemedikleri bi şey söylediginizde sizi bastırmalarını kolaylaştırıyor.

Hangi söz hangi tavır sizi incitir, geri basmaya zorlar, çekinmenize, söylediklerinizden emin olamamanıza neden olur çoktan çözmüşler.

Bunun dışında net ve düz bi insan olmanız, olayları süslemeden ifade etmeniz ve dişil bi tavırdan uzak oluşunuz olumsuz bi durum değil. Sizi farklı ve özel yapan şeyleri genele uymaya çalışarak bastırmayın. Siz böylesiniz, oldugunuz halinizle de gayet özel ve güzelsiniz.

Tabi gerçekten kaba, asık suratlı, düşüncelerini insanları kırarak, ne bileyim ukalaca veya patavatsızca ifade eden bi insansanız törpülemeniz gereken yerler var. Nerede dik durup nerede egilecegini bilmek, gerekli yerlerde nezaket ve güleryüz göstermek büyük meziyettir ama bana sanki kendinizi yanlış yargılıyorsunuz, aslında bu tarz bi insan degilsiniz gibi geldi nedense.

Daha feminen bi imaj ve hayat/düşünce tarzı geliştirmek gerçek arzunuzsa bu yönde öneride bulunabiliriz tabi ama bunu o saçma sapan tiplere benzemek için yapmamalısınız.

Herkesin farklı bir karakteri, oturuşu, kalkışı var. Her karakterin iyi kötü özellikleri var. Herkes birbiriyle iyi anlaşacak, birbirini sevecek diye bir şey de yok. Önemli olan nasıl kullanacağını, nasıl kendini ön plana çıkaracağını bilmek. Kimi özelliklerini kimi yerlerde daha çok kullanırken, aynı özellikleri başka yerlerde törpülemelisin...

Insanlarin kusurlarinin uzerine gitmesi gerektigini dusunuyorum acikcasi. Kaba, asik suratli vs gibi saydiginiz ozelliklerinize ceki duzen verebilirsiniz.
Aynı fikirdeyim.
İş hayatında mesela... Düzeltilemeyecek şeyler de değil bunlar. İnsanın kendini biraz zorlaması kalıplarının dışına çıkması yeterli.

Başlarda ben de çok suratsız donuktum. İşimi yapar çıkardım. İş arkadaşlıklarım hiç yoktu. Birbirimize göre değildik bana göre. Ama bir gün anladım ki olmayacak... Değişmeye çalıştım en azından ya da insanların rahatsız olacağı davranışlarımı biraz adapte ettim.
Zor değil biraz üstüne gitmek lazım.

Zarafetsizlik benim yakin arkadaslarimin bana buldugu kusur, tam olarak onlarin ifadesi bu.
Senden olmaz abi, ifadesiyle de yorumlarini bitiriyorlar.

Konuda bi kavram kargaşası yaşandıgını düşünüyorum, sagolsun yorum sahibesi düzeltmiş bu yanlışlıgı.

Çevrenizdekilerde olup da sizde olmadıgını düsündügünüz seyin adı zarafet değil.

Yorum sahibesinin de dedigi gibi bardagı tutarken kücük parmagın zarifçe havaya kıvrılmasından başlamak lazım anlatmaya.

Anne Hathaway, Audrey Hepburn aklıma ilk gelen isimler mesela. Kuğu gibiler adeta.:KK68:

Çevrenizdeki kızlara gelince nasıl desem feminen bi sinsilik ve samimiyetsizlik söz konusu. Tabi yersiz özgüveni de eklemeyi unutmamak gerek ki bu özgüveni de birbirlerini pohpohlayarak canlı tuttuklarını düşünürsek sizi tarzınız ve tavrınız itibariyle dışlarında tutmak istemeleri olağan.

Sanırım siz pek hazır cevap değilsiniz, özgüven sorunları yaşıyorsunuz ve duygusal reaksiyonlarınızı aşırı belli ediyorsunuz konuşma esnasında bu da duymayı istemedikleri bi şey söylediginizde sizi bastırmalarını kolaylaştırıyor.

Hangi söz hangi tavır sizi incitir, geri basmaya zorlar, çekinmenize, söylediklerinizden emin olamamanıza neden olur çoktan çözmüşler.

Bunun dışında net ve düz bi insan olmanız, olayları süslemeden ifade etmeniz ve dişil bi tavırdan uzak oluşunuz olumsuz bi durum değil. Sizi farklı ve özel yapan şeyleri genele uymaya çalışarak bastırmayın. Siz böylesiniz, oldugunuz halinizle de gayet özel ve güzelsiniz.

Tabi gerçekten kaba, asık suratlı, düşüncelerini insanları kırarak, ne bileyim ukalaca veya patavatsızca ifade eden bi insansanız törpülemeniz gereken yerler var. Nerede dik durup nerede egilecegini bilmek, gerekli yerlerde nezaket
Ilk sayfada yazmistim sanki, ben gayet bakimli ve ozenli bir profil cizdigime inaniyorum. Hem sosyal iliskiler hem dis gorunus acisindan.

Evet, ben onlar gibi kendine asiri guvenen bir insan degilim. Iyi oldugum bir konuda bile asla one atilmam. Benim icin tevazu ve olgunluk cok onemlidir.

Son düzenleme:
Seni sen oldugun icin seven ve yaninda olan insanlar al hayatina.

ladyamore ladyamore , alintilarken bi sorun olustu. Kusura bakmayin.
Dediklerinize tamamen katiliyorum, beni cok iyi analiz etmissiniz :KK200:
Onerilerinize acigim tabii ki

Belkide alingansiniz ve cevap veremiyosunz pisirk oldugunuz icin?

Belkide alingansiniz ve cevap veremiyosunz pisirk oldugunuz icin?

bence de pısırık, bak pısırık dedin değilim de demiyor ama çözüm de bulamıyor, kibarlıktan kırılacak aslında, kızlar buna laf atıyor bu sessiz kalıyor içi içini de yiyor, bu yanlış ya,

o sana söylüyorsa sen de ona söyle hatam nerde diye diye yemişsin kendini.

Bence gayret et onlar havalı mı sen de onlarla mı olmak istıyorsun havalı ol, ama öf bunlar beni ezikliyor diyorsan baska arkadas mı yok yani salla baska arkadaslar bul bir sekiz grup gider bir sekiz grup arkadaş gelir, kaç kişi var ki çevrende bence baska grup bul ve kendinden emin ol, bir şey soyleyeceğim şimdi sana ama yanlış anlama çok kitap okumalısın, ne kitabı roman hikaye falan değil onları okuyorsundur belki de kişisel gelişim kitapları var, kişiliksiz dediğin insanı bile adam ederler, kimin neden neyi niçin yaptığını da anlarsın ona göre davranırsın kendin de ayaklarını yere daha sağlam basarsın yaşın 21 daha çok başındasın bu yolun süper katkı sağlarlar sana. hatta yaz ınternete ordan vıdeolarını ızle adamın ahmet şerif izgören ismi mesela o çok iyi oku dinle emin ol için bile rahatlar bizlerden duyamacağın fikirleri ondan duyarsın zaten.

bence de pısırık, bak pısırık dedin değilim de demiyor ama çözüm de bulamıyor, kibarlıktan kırılacak aslında, kızlar buna laf atıyor bu sessiz kalıyor içi içini de yiyor, bu yanlış ya,

o sana söylüyorsa sen de ona söyle hatam nerde diye diye yemişsin kendini.

Bana ''kavga ettigin kisinin seviyesindesindir.'' , ''polemige girme, seviyeni koru'' diye ogretildi hep. Yani senelerin birikimi bu.
Sorun havali olmalari degil ki. Kendi uydurduklari hayali basari, guzellik, hayran olunma, kiskanilma temali hikayeleri var. Ben genelde kendi halimde takilirken yanima gelip sohbet baslatiyor kiz mesela. Hemen basliyor ovunmeye, sonra da beni yermeler, alay etmeler, gulusmeler.
Ben derdini soracak zaman bulamiyorum zaten.

Iyi de bu hayali hikayelerin en gec lise yillarinda son bulmasi gerekmez miydi? Cogu da benden yasca buyuk insanlar. Ben kimsenin yalanciligini, basarisizligini yuzune vurup susturamam ki. Belki zayif noktasidir, gonlu kirilir. En azindan ben kendimi avutmuyorum, olmayan ozelliklerimi ovmuyorum. Ozelestiriyi abarttigimin da farkindayim.
Insanlari elestirirken kirici olmaktan korkuyorum. O yuzden susuyorum. Zaten halim tavrim sert. Cici cici tavirlariyla uste cikiyorlar.

Bence sadeve güler yüzlü olmaya çalış çünkü bu en çok sana iyi gelecek onun dışında gerisi senin huyun sonuöta herkes farklı öyle düşünme seni de seven vardır ve olacaktır mutlaka
Bana da lisede bi çocuk bu da kız mı yaa demşti
Bi tanrsi şunun gözlere bak gece görsem korkarım demişti(gözlerim büyük diye)

Bence sadeve güler yüzlü olmaya çalış çünkü bu en çok sana iyi gelecek onun dışında gerisi senin huyun sonuöta herkes farklı öyle düşünme seni de seven vardır ve olacaktır mutlaka
Bana da lisede bi çocuk bu da kız mı yaa demşti
Bi tanrsi şunun gözlere bak gece görsem korkarım demişti(gözlerim büyük diye)

Sevdigim insanlara gayet guler yuzluyumdur aslinda. Ama genel tavir olarak deneyecegim.
Pek de bi densiz oluyor bazi insanlar.

Demek biraz olgunsun sen. Ama fazla olgunsun anladığım. Ilerde yasitlarini bulunca dengeye gelirsin.

Sizin onlardan farklı olmanız onların siniri bozan şey bnce :) tüm fisildasmalar bndan olsa gerek. O üste çıkma çabası o bakışlar dislamalar.. bazen erkekler en iyi arkadaş olur Cnku onlarda kıskançlık yok dedikodu yok .dinler ve geçer

Bence insan kendini değiştirebilir, sen böylesin böyle kal demem kimseye ama önemli olan o değişimin sana ne katacağı?
Sen böyle mutluysan halinde tavrında karakterinde kötü dediğin bir şey yoksa tek sorun insanların sana laf sokmasıysa onları kulak ardı etmeyi öğrenmelisin.
Çünkü inan bana hepimizin hayatında öyle insanlar var ve her dönem oldular. Senin içinde öyle olacak, sen öyle insanlar arasından elemeler yapacaksın, bazılarıyla mecburen görüşeceksin bazılarına yalandan güleceksin ama dost dediklerini ayıracaksın.
Ama diyorsan ki bende bu halimle mutlu değilim, şu huyum kötü, o zaman değişmeye çalış.
Böyle konularda özne sensin yani, sürekli başkalarını düşünerek hareket edersen mutlu olamazsın

Back
X