Zayıflama Adına Yola Çıktım Beraber Zayıflama Deneyimlerimiz

Öncelikle kalori hesaplaman gerçekten çok doğru bi davranış fakat bunları ne zaman aldığında önemli tabi ki. Metabolizma sabahları ve öğlenleri çok hızlıdır. Özellikle en hızlı olduğu zaman dilimi öğlendir yanii mesela gün içinde 700 kalori alırsın, bunun 500ünü gece alıp yatman doğru değil ki böyle bi şey yapacağını hiç düşünmüyorum zaten :) ha bir de ben 61 kiloydum 3 ayda 54 kiloya ulaştım yani demem odur ki uyanıp uyandığında bir mucize beklememelisin sabırlı olmalısın, bu uzun bir süreç. Ve bunu yaşam tarzı haline getirmelisin sadece kilo vermek için bi süreç olarak görme. Ha ayrıca en büyük etmen hareketli ol,hareketli ol ! başaracağına inanıyorum :)

Bir hikaye yada sıradan anıların derlemesi değildir 18 mart ..!
Bir avuç insanın yüreği ile neler yapabileceğini nelere karşı koyup nelere koyamayacağının ispat günüdür 18 mart..!!!
Savaşmanın aslında topla tüfekle gemiyle tankla olmadığının ispatıdır 18 mart..!
Cennet kapılarının sonuna kadar açılıp oluk oluk şehadet şerbetinin aktığı gündür 18 mart..!
Yani uzun lafın kısası sıradan bir pazar günü değildir 18 mart..!
tüm aziz şehitlerimizin ruhları için sizleri fatiha okumaya davet ediyorum..!
Yaradan mevlam katında kabul görsün inşallah ..!
Amin..!

allah şehitlerimizden razı olsun tek yapabileceğimiz arkalarından fatiha okumak ve oraları gidip neler yaşandığını bi nebze de olsun anlayabilmek
her türkün görmesi gereken bi yer çanakkale
mekanları cennet olsun
amin

arkadaşlar ben bu günlerde kabak çekirdeğine dadanmış durumdayım
her gün mutlaka bir kase yiyorum aralarda da çubuk kraker felan
ama çok kalorili şeyler yememeye kendimi çok sıkmadan devam ediyorum
bugün sigarasız 6 ncı günüm :46::46::46:

bu akşam aile yemeğimiz var
kuzenlerim beni bir aydır görmüyordu yeni elbiseli halime tepkilerini çok merak ediyorum
eee beni ilk defa elbiseli görcekler inşallah beğenirler :18::18::18:

bugünlerimiz için can veren canakkale şehitlerini saygıyla anıyoruz

Alman Subay Sanders anlatıyor:

Çok dehşetli bir saldırı karşısında kalmıştık. Karaya çıkan İngiliz askerlerini gemiden top atışları ve makineli tüfekler destekliyordu. Bulunduğumuz siperlerden değil hareket etmek, en küçük bir hareket belirtisi bile onlarca mermiyi hemen o hareket noktasına çekiyordu. Mevzilerden elini kaldıranın eli, miğferini kaldıranın miğferi parçalanıyordu. Böyle bir sağanak altında çaresizlik içinde beklemekten başka bir şey yapamıyorduk.

Bu şekilde ne kadar zaman geçti bilmiyorum. Birden bulunduğum yerden yaklaşık on beş metre uzağımızdan korkunç bir ses geldi. Sesle birlikte bir Türk askeri siperden kalktı, düşmana doğru koşmaya başladı. Hem koşuyor hem kollarını sağa sola sallıyor, hem de sesi çıktığı kadar bağırıyordu. Yanımda bulunan tercümanıma dedim ki:

–Şu koşan asker ne diyor?

–Komutanım! "Yetiş ya Muhammed Kitabın elden gidiyor!" diye bağırıyor.

Böyle bir manzarayı tarih görmemiştir. Asker sanki üzüm toplar gibi düşman mermilerini elleriyle topluyordu. Onu gören diğer askerler de siperlerinden hareketlendi ve o anda çok çetin bir savaş başladı. Kısa zaman sonra karaya çıkan İngiliz birliğinden geriye yerde yatan asker cesetlerinden başka bir şey görünmüyordu..
:72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72:

payla$tigin için çok ama çok te$ekkür ederim inanki ben bu konularda yani vatan konusunda çok hassasim hatta bu yazdigini okurken gözya$larimi engelleyemedim, Allah onlardan razi olsun, mekanlari cennet olsun, HZ Muhammed (sav) kom$ulari olsun, bize böyle bir memleket biraktilar :72::72::72::72::72::72::72::72:

Bir hikaye yada sıradan anıların derlemesi değildir 18 mart ..!
Bir avuç insanın yüreği ile neler yapabileceğini nelere karşı koyup nelere koyamayacağının ispat günüdür 18 mart..!!!
Savaşmanın aslında topla tüfekle gemiyle tankla olmadığının ispatıdır 18 mart..!
Cennet kapılarının sonuna kadar açılıp oluk oluk şehadet şerbetinin aktığı gündür 18 mart..!
Yani uzun lafın kısası sıradan bir pazar günü değildir 18 mart..!
tüm aziz şehitlerimizin ruhları için sizleri fatiha okumaya davet ediyorum..!
Yaradan mevlam katında kabul görsün inşallah ..!
Amin..!

dedem anneme anlatirmi$ onada sanirim dedesi anlatmi$, bizim askerler diger ülkelerdeki askerlerden daha azinlikmi$ ve buna ragmen sava$lari kazanirlarmi$, sormu$lar nasil kazandiniz hem silahlariniz daha az hem kendiniz daha azsiniz diye, onlarda anlatmi$ki, bizde anlamadik, gökten ba$lari sarikli insanlarin indi onlarin sayesinde dü$mani yendik!!

Öncelikle kalori hesaplaman gerçekten çok doğru bi davranış fakat bunları ne zaman aldığında önemli tabi ki. Metabolizma sabahları ve öğlenleri çok hızlıdır. Özellikle en hızlı olduğu zaman dilimi öğlendir yanii mesela gün içinde 700 kalori alırsın, bunun 500ünü gece alıp yatman doğru değil ki böyle bi şey yapacağını hiç düşünmüyorum zaten :) ha bir de ben 61 kiloydum 3 ayda 54 kiloya ulaştım yani demem odur ki uyanıp uyandığında bir mucize beklememelisin sabırlı olmalısın, bu uzun bir süreç. Ve bunu yaşam tarzı haline getirmelisin sadece kilo vermek için bi süreç olarak görme. Ha ayrıca en büyük etmen hareketli ol,hareketli ol ! başaracağına inanıyorum :)

çok dogru konu$mu$sun canim :)
bu arada ne kadar zamanda verdin bu kiloyu ve ne yaptinda verdin?

allah şehitlerimizden razı olsun tek yapabileceğimiz arkalarından fatiha okumak ve oraları gidip neler yaşandığını bi nebze de olsun anlayabilmek
her türkün görmesi gereken bi yer çanakkale
mekanları cennet olsun
amin

amin amin

arkadaşlar ben bu günlerde kabak çekirdeğine dadanmış durumdayım
her gün mutlaka bir kase yiyorum aralarda da çubuk kraker felan
ama çok kalorili şeyler yememeye kendimi çok sıkmadan devam ediyorum
bugün sigarasız 6 ncı günüm :46::46::46:

canim dikkat et çubuk kraker tamam ama çekirdek fazla kalorili, sakin bir avuçu geçme

bu akşam aile yemeğimiz var
kuzenlerim beni bir aydır görmüyordu yeni elbiseli halime tepkilerini çok merak ediyorum
eee beni ilk defa elbiseli görcekler inşallah beğenirler :18::18::18:

büyüleneceklerr merak etmeeee :nazar:

selam kizlar, ben menüm tamamlanmadan yazayimki gözümle göreyeyim neler yedigimi ve ak$ama abartmiyayim

sabah ye$il çay 1 kk peynir (zaten ögleyide bir saat sonra yedim)

ögle : 1 kk diyet peynir
1 lokma çavdar ekmegi
1 kase yagsiz domates çorbasi
1 çatal kiymali kavurmali yumurta
1 ka$ik müsli

ara : 1 avuç kuru meyve (sadece üzüm ve papaya vardi içinde)

toplam $imdilik : 400

Canım öncelikle çok daha fazla hareket ettim tabii, ama mesela çikolata ve tatlı tüketimini çok çok çok azaltmıştım. Daha çok meyve yemeye başladım ve mesela bir tabak yiyeceksem yarım tabak yedim, 2 yiyeceksem bir yedim :)

selam kizlarr menümü yazayim kimseler ugramami$ küçük çapli kaçamaklarim oldu :18:

sabah ye$il çay 1 kk peynir (zaten ögleyide bir saat sonra yedim)

ögle : 1 kk diyet peynir
1 lokma çavdar ekmegi
1 kase yagsiz domates çorbasi
1 çatal kiymali kavurmali yumurta
1 ka$ik müsli

ara : 1 avuç kuru meyve (sadece üzüm ve papaya vardi içinde)
çok az müsli

ara : biraz çubuk kraker, bir kaç ceviz, birazcikk çikolata

ak$am : 1 ha$lanmi$ tavuk budu
2 tane makarna :9:
çok az çikolata

toplam 1260 kalori çok oldu ya :18::18:

Günaydın kızlar nasılsınız en erkencı benım bugun topiği ben acıyorum bugun tartılma gunu insallah gecmısımdır duydugumuuu:1::1::1: Koçiş falan gitsin tartılıcam sımdı sabahın korunde tıkırdamıyım etrafta haftasonu hava cok guzeldı helekı pazargunu gunes ne guzel ısttı valla ozlemısım yazı allah kısmet ederse bugun oğlanı babannesıne bırakıp 8.30 gıbı parka gıdıp 1 saat yuruyup gelıcem baslıyayım artık dımı amaaa
haftasonu olunca benım kacamaklar son bulmuyor malesef amaufak tefet oldu abartmadım
dun aksam dgum gunu vardı bırduru sey vardı ben
2 yemek kasıgı makarna salatası yedım cok az aldım tabagıma 1 kucuk dılım pasta 1 tanede fırında yapılmıs sıgara boregı yedım cay yapmamıslardı kola ıctım kızlarr:52::52:

gunaydin turkiyeeeeemmmm:72::72::21: daha once programladigimiz ama esimin ani karariyla yola ciktigimiz tatilimiz dun aksam bitti:10:giremedim oralarda cocuklarla cok yogun gecti zaman.aslinda yorulup dondum:31:ama oglum inanilmaz mutluydu.ozledim haa hepinizi bebeler:16:dun aksam tartildim valizleri bosaltirken tarti gozume carpti 59.4.ciktim.bu sabahta unutmusum ac karna tartilmayi.duygucum ben yarin sabah bildirsem?zaten ++++++++dayim belli ama olsun bu hafta yine yeni yeniden basladim:33: VAR MI YARISAN HA VAR MIIII:23::9::41:

kızlar kımsenın koltuk onerısı yokmu yahuuuu

bu arda kım bahsetmıstı ınanın unuttum cocugu gece aglayarak uyanıp yatagın yanına falan saklanıyor konusmuyor gıbı bişi okumustum daha once yazıcaktım unuttum şimdi paylasıyorummm

ÇOCUKLARDA GECE TERÖRÜ
Uyku Terörü ya da Gece Terörü olarak adlandırılan durum çocuklarda özellikle 3-4 yaşlarında sık olarak görülür. Genellikle uykuya daldıktan bir süre sonra oluşan şiddetli ve 45 dakikaya kadar panik nöbeti halindedir. Çocuk çığlıklar atarak uykusundan uyanır, yatağında oturur veya ayağa kalkar. Korku içindedir, şaşkındır, üstündekileri çıkarmak, yastıkları fırlatıp at...mak gibi amaçsız hareketler yapar. Bağırır, ağlar anlamsız sesler çıkarır veya konuşur. Kaçma gibi korkulu davranışlar gözlenir. Çocuk uyandırılamaz. Söylenenleri anlamaz, sorulara yanıt vermez, anneyi babayı tanımaz, sakinleştirilemez. Etrafındaki kişileri tanımıyor, duymuyordur. Uyandırılmaya, sakinleştirilmeye çalışılsa da başarılı olunmaz. Taşikardi (çarpıntı), hızlı soluk alıp verme, terleme görülür. Uyku terörü bittiğinde çocuk çok kolay bir şeklide uykuya geri döner.

Uyku terörü tıbbi olarak tehlikeli değildir. Anne baba nöbet sırasında çocuğun yaralanmasını önlemek dışında çocukla fazla temas etmemeye çalışmalıdır. Çocuğu yatıştırmaya çalışmak atakların daha da kötüleşmesine sebep olur. Sakin bir şekilde gözlemlemek yeterli olur. Yaralanmasının ve bir kazaya uğramasının engellemek için evde önlemler almak gerekir.

Bu ataklar sık olarak ortaya çıkıyorsa, çocuğun gece korku ve rüyalarına neden olabilecek gündüz olayları dikkatle gözden geçirilmelidir. Gün içersinde yaşanılan endişe, korku, kaygı gibi olaylar bunların zemininde yer alabilir. Bunun yanında dikkat çekmeyen başka olaylar da ruhsal olarak çocuğu etkilemiş olabilir.

Uyku terörü anne ve babalar için yıpratıcıdır. Anne baba hiçbir şey yapamıyor olmak nedeniyle endişeli ve korkuludurlar. Anne Babanın nöbetler sırasında çocuğun yanında olması yeterlidir. Çocuk kendiliğinden sakinleşecek ve uyandığında bu nöbeti hiç hatırlamayacaktır.

Çocukta atağın ne zaman başladığı, hangi saatlerde başladığı veya uyuduktan ne kadar sonra başladığı konularında bir uyku günlüğü tutmak ve tipik olarak nöbetin başlayacağı düşünülen saatlerin hemen öncesinde çocuğu düzenli olarak uyandırmak yararlı olabilir.

Uyku terörü sorunu olan çocukların %3’ünde bu durum her gece meydana gelir, %50’sinin ailesinde de görüldüğü için genetik geçişli olduğu düşünülür. Dramatik bir tablo olmasına rağmen psikiyatrik bir bozuklukla ilişkisi saptanamamıştır. Genellikle ilaç vermekten kaçınılması önerilir.

Eğer nöbetler sabaha karşı oluşuyorsa ve havale veya epilepsi krizi geçiren bir kişide olduğu gibi kasılmalar varsa epilepsi kuşkusu ile EEG çektirilmesi gerekir.

Uyurgezerlikle yakından ilişkisi bulunmaktadır. Her iki bozuklukta benzer EEG bulguları saptanır ve çoğu çocuğun ailesinde de iki bozukluktan biri bulunur. Nadiren ileri yaşlara kadar devam eder.

Dr.Ruhi Çakır

Bu konuyuu fesleğenn araştırıyordu canımm

Benim kızmdada oluyorduu demekk gece nöbetiymişş
Bizimkisii eğer uyuduktann tamm 1 saat içerisinde uyandırılırsa yadaa sağdann sola dönerkenn ayıkırsaa böyle ağlıyorlardıı hepp korkuyorduu beni gelmeeee gelmee diye istemiyorduu hepp sankii oann öcüü görmüşş gibii oluyorduuu
bazen arabada giderkenn bile uyukuya dalsınn ğerkii 1saat içinde uyansınn eşimm arabayı durdurupp yatıştırmaya çalışırdıkk
benn hocaya bile götürmüştümm artıkk yanii

yokmu kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ben pek birşey diyemiyorumm canımmm
istikbalinn modelllerinii hiçç beğenmiyorumm ipeğinn modellerii ona göree dahaa güzell geliyorr banaa
istikbal hiçç değişimm adınaa birşeyy yapmıyorummm
bende mutfağıma ilerde L koltuk düşünüyorumm ya yataş yada ipektenn alacağımm
bakk yataşa da bakabilirsinn dahaa güzelll

bugünlerimiz için can veren canakkale şehitlerini saygıyla anıyoruz

Alman Subay Sanders anlatıyor:

Çok dehşetli bir saldırı karşısında kalmıştık. Karaya çıkan İngiliz askerlerini gemiden top atışları ve makineli tüfekler destekliyordu. Bulunduğumuz siperlerden değil hareket etmek, en küçük bir hareket belirtisi bile onlarca mermiyi hemen o hareket noktasına çekiyordu. Mevzilerden elini kaldıranın eli, miğferini kaldıranın miğferi parçalanıyordu. Böyle bir sağanak altında çaresizlik içinde beklemekten başka bir şey yapamıyorduk.

Bu şekilde ne kadar zaman geçti bilmiyorum. Birden bulunduğum yerden yaklaşık on beş metre uzağımızdan korkunç bir ses geldi. Sesle birlikte bir Türk askeri siperden kalktı, düşmana doğru koşmaya başladı. Hem koşuyor hem kollarını sağa sola sallıyor, hem de sesi çıktığı kadar bağırıyordu. Yanımda bulunan tercümanıma dedim ki:

–Şu koşan asker ne diyor?

–Komutanım! "Yetiş ya Muhammed Kitabın elden gidiyor!" diye bağırıyor.

Böyle bir manzarayı tarih görmemiştir. Asker sanki üzüm toplar gibi düşman mermilerini elleriyle topluyordu. Onu gören diğer askerler de siperlerinden hareketlendi ve o anda çok çetin bir savaş başladı. Kısa zaman sonra karaya çıkan İngiliz birliğinden geriye yerde yatan asker cesetlerinden başka bir şey görünmüyordu..
:72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72:

tüylerimm diken dikenn oldu canımm

takılı kaldımm 75

Annemlerinn sokağa gittimm bu hafta dur bakalımm 3 kişii iddiaya girdikk 15 günde tamm dahaa çokk kilo verecekl diye hepimiz tartıldıkkk
15 gün sonra yine orayaa gittiğimizde tartılacağız kazanana kase alacağızzz

günaydın canlarım:

sabah tartıldım kaç gündür ne tartıldım nede yediğime dikkat ettim aynıyım 73,50 çakıldım kaldım duraksamayamı girdim anlamadım...
dün 7,5 saat Yeni Türk Ticaret Kanunu semineri eğitimi vardı katılmak zorunluydu bittim... mahvoldu hafta sonum...
hep hazır beslendim ordada...durum bu...
bugün dişçiye gideceğim sanırım dişimde bir sorun var...
hepinizi öpüyorum...

Back
X