Fesli çok geçmiş olsun , Rabbim acil şifasını versin inşallah ... Kendim ilaç kullanmam bünyemde sağlamdır maşallah , ama konu çocuk olunca insan daha hassas oluyor ... İkizlerimin bünyesi de bana çekmiş maşallah ,babalarına çekseler nolurdu benim halim

Ben bu sağlık camiasının içinde olduğum halde tek bir doktora güvenmem kızlar , haa çok iyi hekim arkadaşlar var elbette fakat bazı hastalıklar tecrübeli hekim ister ... beni aile hekimim iyi tanır ,bu çocugun bogazı igne yapcak kadar şiş der ama sen antibiyotik bile kullanmıcaksın biliyorum , agrı kesicilerle bi kaç gün gözlemle der

çocuklarımın KKK aşısı oldugu halde birine kabakulak tanısı koyuldu sadece amilaz bakılarak ! ilçedeyim demiştim ya , nasıl olur dedim kaptım çocuğu merkeze götürdüm kabakulak denildi yine iyi tamam atlattık derken 3 ay sonra yine kocaman bir parotis çocukta , burdaki dr yine kabakulak dedi mümkün değil dedim ben yine hoooppp merkeze ! bu arada kardeşine de tahlil yaptırmayı ihmal etmedim , aşılar bağışıklık kazanmışmı baktırdım , oğluşum kabakulak değildi çünkü tekrar etmez ! 6-7 ay sonra diğerinde aynı şikayetler aman Allahım , çıldırcam , hastaneye götürüyorum amilaz bakılıo kabakulak dio çocukcu , mümkün değil bagısıklıgı var diyorum ama kabakulak bu dio , merkeze götürdüm tahliller temiz ordaki çocukcu çok önceden var bu çocugun bagısıklığı dio , geri geldim jet gibin , gittim çocukcunun önüne attım sonuçları ! Hani kabakulaktı dedim ! burda sadece amilaz bakarak nasıl koyabiliyosunuz bu teşhisi dedim ! kemküm etti kadın ! Ben cahil bir köylü değilim bu sektörün içindeyim , beni yönlendirceginiz yere kesin konuşuyorsunuz tek bir tahlille dedim , bu ibret olsun size dedim çok fena kızmışım emme kızlar

demem o ki ben tek bir hekime güvenmem , konu çocuksa kendinize güvenebileceğiniz bir hekim belirleyin rasgele doktora götürmeyin mecbur kalmadıkça ... laf lafı açtı , bu 2 numaranın 13 aylıkken başını pervane kesti kızlar alnıyla saçı arası 14 dikiş atıldı , ben nöbetteydim kendi evladıma gidemedim çünkü köyün birinde ASI vakası vardı kendi evladıma merkezden başka bir ambulans geldi , yani bu konuda biraz yaralıyım , gittiğim hastaların duaları korudu yavrumu diyorum ... bir hafta ateş düşmedi hastaneye yatış yaptık hergün pansuman su içse kusuyordu çocuğum , çocukcu taburcu olcağımız gün yine antibiyotik yazdı evde devam etceksin dedi , ben su versem kusuyor sadece emiyor nasıl vercem bu ilacı dedim verceksin dedi , o öfkeyle aile hekimimi aradım danıştım çok güvenirim Allah razı olsun ... sonuçları getir dedi , götürdüm bu çocuk psikolojik travma yaşıyor kolay degil kafasında 14 dikiş var hastaneden pansumandan uzaklaşınca zamanla geçcek ilaç kullansanda kullanmasanda geçcek dedi ve bennnn o ilacı kullanmadım , diceksiniz ki çocuk hekimi daha tecrübelidir , sorarım size o psikolojideki o travmayı yaşayan bir çocugun agzına nasıl kaşık sokcaksınız ? çocugumun ruhsal durumu iyi değilki ilaçla iyileşsin ? neysem çok konuştum kızlar ... nöbete geldim ben gene , he 65 e inmek üzereyim acele etmiom bu konuda dün görenler baya moral verdiler