• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflama Adına Yola Çıktım Beraber Zayıflama Deneyimlerimiz

canım çook geçmiş olsun rabbim tez zamanda şifalar versin annene kardeşine akrabana ve tüm hastalara

bende bi tanıdığımın akciğer kanseri olduğunu pazartesi amelit olacağını öğrendim .allahım ne kadar çok arttı şu illet rabbim hepimizi muhafaza etsin
cnmçok geçmiş olsunn inşallah başarılı geçer operasyon,evet ya çok arttı dünyanın dengesi bozuldu yediklerimiz bile yararlıdeğil zararlı çok normal artmasıhepimizinkorusun bu iletten,yakalananlarında ALLAH yardımcısı olsun

hımmmmmmm anladım canım.

Muhabbetınız bol olsun afıyet olsun sımdıden

ya yok erce ben sevmedım bu gune benzer aksam toplantılarını falan. Elımden geldıkce uzak duracagım. Napıyım bırazcık antısosyal olurum zayıflayıncaya kadar :)))))) gercı zaten kasım sonu dedı mı bız dısarı cıkamayız enazından ben kar ve bvuzdan korkup cıkmam kolay kolay.

Aksamları meyve bıle yemıyordum ben. Ama dun kısır yedım azıcık kek de yedım mesela.

oo ercemin bu müsafir trafi davetleri olmasa çokdan mezun olmuştu

ne güzel tekrar maşallah ben buna teşebbüs bile edmedim çünküannem başta tavrını koydu bakmam konusunda,düşün kayınvalidemin evinde rahat evladım kırsın döksün canı sağ olsun diyor kırılan alınır diyor ama annem aman şöyle aman böyle neyse ya böyle yazınca kendimi kötü hissediyorum yani bunlarıyazma sebebim annemi kötülemek değil sadece bu halleri beni üzüyor

katılıyorum buaraya amacımız kesinlikle annemizi kötülemek değil azıcık rahatlamak .yoksa normal hayatta kimseye anlatmadığımız şeyler bunlar .beklediğimiz sadece bi kere içten yavruuummm deseydiler saçımızı okçasaydılar .yoksa annem evde yaptığı her tatlıdan her hamurişinden hem abime hem bana gönderir belkide sevgisini anlatma şekli budur bilemicem .mesala halam gözüme bakar der ki senin moralin bozuk noldu yani böle içten değil herkesin karakteri
son bişey daha yazıp bu konuyu kapatıcam başım ağrıdı
hani kızım şohbenden zehirlendi ya kışın
o gece hastanede olmalarını yanımda olmalarını çok isterdim .ben eşime arkadaşıma sarılıp ağlarken .kızımın yaşadığına inanamazken dualar ederken yanımda olsaydılar .haa arabaları yok gecenin o saatinde nasıl gelcekler ee taksiler var durumlarıda iyi ama gelmediler neden çünki ne annem ne babam hastalık görmediler acil bi durumla karşılaşmadılar hayatları hep monotondu
allahım sen affet yarabbim doldum taştım yine

a.s cnm bende gelemmi hem yardım ederim hemde yerim güzel yemeklerinden
kız banada berklerim kahveyee:))

beniağlatcan şimdi resmen sen yazıkça kendimi görüyorum onlar böyle yaptıkça biz< evlatlarımıza daha bi sıkı sarılcaz o yüzden içten seviyorum lafını hyiçhazmedemiyorum bir anne baba evladını içdende dışdanda sevmelibboçocuksevgiyle büyümeli eksik büyümemelineyse çok üzülüyorum yazarken bile resmen içim boşluk ercem

ne güzel ya sizin bu toplantılaraimreniyorum valla bende hastakıkdan dikkat edemiyorum p.tesi günü bomba gibi geri dönücem

gel canım gel azcık işin ucundan tutarsın zaten şurdan totomu kaldırıp gidemedim bi türlü sohbet güzel
valla duygu dünden beri şuraya yazdıkça ağlıyorum sinirim hopladı galiba biz fazla hassasız biraz vurdumduymaz olmak lazım hayatta

beni bitiren bu toplantılar duygucum pazar gününe kaç çeşit yapcam varya off off gelde yeme bunlardan:56:

katılıyorum buaraya amacımız kesinlikle annemizi kötülemek değil azıcık rahatlamak .yoksa normal hayatta kimseye anlatmadığımız şeyler bunlar .beklediğimiz sadece bi kere içten yavruuummm deseydiler saçımızı okçasaydılar .yoksa annem evde yaptığı her tatlıdan her hamurişinden hem abime hem bana gönderir belkide sevgisini anlatma şekli budur bilemicem .mesala halam gözüme bakar der ki senin moralin bozuk noldu yani böle içten değil herkesin karakteri
son bişey daha yazıp bu konuyu kapatıcam başım ağrıdı
hani kızım şohbenden zehirlendi ya kışın
o gece hastanede olmalarını yanımda olmalarını çok isterdim .ben eşime arkadaşıma sarılıp ağlarken .kızımın yaşadığına inanamazken dualar ederken yanımda olsaydılar .haa arabaları yok gecenin o saatinde nasıl gelcekler ee taksiler var durumlarıda iyi ama gelmediler neden çünki ne annem ne babam hastalık görmediler acil bi durumla karşılaşmadılar hayatları hep monotondu
allahım sen affet yarabbim doldum taştım yine

kıyamam sana ya emin ol aynı durumdayız okumşsundur benim taşınma olayımı daha çokkkkkkkkk var anlatsam kitap olur neyse bizkendi evlatlarımıza dört elle sarılalım ALLAH YİNEDE başımızdan eksik etmesin:50:

hımmmmmmm anladım canım.

Muhabbetınız bol olsun afıyet olsun sımdıden

ya yok erce ben sevmedım bu gune benzer aksam toplantılarını falan. Elımden geldıkce uzak duracagım. Napıyım bırazcık antısosyal olurum zayıflayıncaya kadar :)))))) gercı zaten kasım sonu dedı mı bız dısarı cıkamayız enazından ben kar ve bvuzdan korkup cıkmam kolay kolay.

Aksamları meyve bıle yemıyordum ben. Ama dun kısır yedım azıcık kek de yedım mesela.

aslında gün muhabbetini bend sevmem .ama bu kuzenlerle amcalarla halamla falan sülale kaynaşması yoksa öbür türlü aile birbirinden kopmaya başladı bu toplantı çözüm oldu güzel oldu kaynaştık
bende bugün kurabiye yapıcam .yaa ben bişey farkettim tatlı yemeyince hem çok mutsuz oluyorum hemde tüm gün aklımda oluyo yiyemeyince .şimdi hergün azcık azcık tatlı bişeyler yiyorum hem mutluyum hemde herşeye saldırmıyorum .biraz böle denicem bakalım kilo nasıl farkedecek

gel canım gel azcık işin ucundan tutarsın zaten şurdan totomu kaldırıp gidemedim bi türlü sohbet güzel
valla duygu dünden beri şuraya yazdıkça ağlıyorum sinirim hopladı galiba biz fazla hassasız biraz vurdumduymaz olmak lazım hayatta

beni bitiren bu toplantılar duygucum pazar gününe kaç çeşit yapcam varya off off gelde yeme bunlardan:56:

keşke gelsem seni yakından tanımak çokbisterdimm...

bende çok dertliyim geçtiğimiz yıllarda çoktakardım şimdi kabul ettim benim annem böyle dedim kendiüzmek yerineonu böyle kabuletmeyi öğrendim takmamayaçalışıyorum haklı bile olsam alttanalıyorum sırf kötü olmayım diye neysee sağlıkolsun..

cnm sen bu toplantılarla zayıflamayı öğrencen çünkü ideal kg dagelsensizin bu toplantılar olcak sen bunlarla ideal kg düşmeye çalış senin metabolizma çalışıyor çünkü başka bir olsa asla veremez aksine alır

keşke gelsem seni yakından tanımak çokbisterdimm...

bende çok dertliyim geçtiğimiz yıllarda çoktakardım şimdi kabul ettim benim annem böyle dedim kendiüzmek yerineonu böyle kabuletmeyi öğrendim takmamayaçalışıyorum haklı bile olsam alttanalıyorum sırf kötü olmayım diye neysee sağlıkolsun..

cnm sen bu toplantılarla zayıflamayı öğrencen çünkü ideal kg dagelsensizin bu toplantılar olcak sen bunlarla ideal kg düşmeye çalış senin metabolizma çalışıyor çünkü başka bir olsa asla veremez aksine alır

gerçekten öle birazda troitim yüzünden heralde yoksa bu yediklerimle binn kilo olurum ben .bide çok hareketliyim yerimde durmam hiç onların sayesinde
benim sülalede herkes yemek ve ikram işini abartır .tatlı her zaman olur öle alışmışız .sofrada tatlı olmazsa eksik sayar babam ve pekmezin üstüne ceviz döküp ekmek sürer yer :1::1::1::1:
ve zayıf insandan hoşlanmazlar hastamısın derler :1::1::1::1::1::1:

hedefim bayrama kadar 67 olup kavurmalardan rahat rahat yemek

not...başka topikte olsam beni çoktan topikten atmışlardı valla allah razı olsun sizden o kadar kaçamağa hala buradayım
seviyorummmmm hepiniziiiiii:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::54::54::54::54::54::54::54::54::54:

bi sattir buradayım artık gitmem lazımmm
duygucum ben sigarayı bırakınca tüller kirlenmiyo artık hep ben kirletmişim canım evimi kimbilir içim nasıldır .inşallah temizlenmiştir
çok acıyorum çok sigara içtiğim yıllara

aayyy çenem düştü yahu

gidiyorummmmmm:10::10::10::10::10:

gerçekten öle birazda troitim yüzünden heralde yoksa bu yediklerimle binn kilo olurum ben .bide çok hareketliyim yerimde durmam hiç onların sayesinde
benim sülalede herkes yemek ve ikram işini abartır .tatlı her zaman olur öle alışmışız .sofrada tatlı olmazsa eksik sayar babam ve pekmezin üstüne ceviz döküp ekmek sürer yer :1::1::1::1:
ve zayıf insandan hoşlanmazlar hastamısın derler :1::1::1::1::1::1:

hedefim bayrama kadar 67 olup kavurmalardan rahat rahat yemek

not...başka topikte olsam beni çoktan topikten atmışlardı valla allah razı olsun sizden o kadar kaçamağa hala buradayım
seviyorummmmm hepiniziiiiii:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::54::54::54::54::54::54::54::54::54:

ya biz obölümü aştık biz burda hayata dair herşeyden konuşuyoruz diyet ,spor,dert tasa,hastalık ,çocukvs.. arada bir menü eleştirs iküçük yarışmalar biz kemikleştik artık sayımız belli ben halimden memnunum
sende 67 kg düşer istediğin gibi yer içersin inşallah bayramda malesef ben kurban bayramını et olyından dolayı sevmem kimegitsem etkokusu neyseki annem vekayınvalidem bana ayrı yiyecekhazırlarr:)))sen benim yerime 'de ye, ne var çiğköfte bayramıolsa adana dürüm bayramı olsa tam benlilk olur tövbe yarabbi günha girmiyorumdur inşallah..

bi sattir buradayım artık gitmem lazımmm
duygucum ben sigarayı bırakınca tüller kirlenmiyo artık hep ben kirletmişim canım evimi kimbilir içim nasıldır .inşallah temizlenmiştir
çok acıyorum çok sigara içtiğim yıllara

aayyy çenem düştü yahu

gidiyorummmmmm:10::10::10::10::10:

boşver zararın neresinden dönersen kar'dırevinde tadilat oldu doğalgazın döşendi perdelirinde artık mis senin çiğerlerde mis ohhhhh valla ideolumsun çokgüçlü birkadınsın seviyorum ulen seniiii(kadirizimim tuttugünaydın yine)

BU sabah : 7:00 Ballı sırkelı lımonlu ılık su
Bir bardak yarım yaglı sut
8:30 ıkı dılım cavdar ekmegınden yagsız tost ( dereotu, lor peynırı ve domates koydum ıcıne )
salatalık yedım
Bır buyuk bardak ılık sekersız cay

Ara: 500 ml su, bir salatalık

Oglen 12:00 : 500 ml su yemekten once. Bir orta boy dolma. Icınde az kıyma vardı. Bıberını yemedım ( pek sevmem genelde ) ıkı kasık domates salatası, bır cay badagı cacık.

kızlar yogunum bırkac gundur. arada sırada gelırım katılırım sıze. sabah ceneye de daldım unuttum yesıl cay ıcmeyı.

BU sabah : 7:00 Ballı sırkelı lımonlu ılık su
Bir bardak yarım yaglı sut
8:30 ıkı dılım cavdar ekmegınden yagsız tost ( dereotu, lor peynırı ve domates koydum ıcıne )
salatalık yedım
Bır buyuk bardak ılık sekersız cay

Ara: 500 ml su, bir salatalık

Oglen 12:00 : 500 ml su yemekten once. Bir orta boy dolma. Icınde az kıyma vardı. Bıberını yemedım ( pek sevmem genelde ) ıkı kasık domates salatası, bır cay badagı cacık.
ARA: 500 ML SU, BIR HAYIT TOHUMU CAY, BIR SALATALIK, IKI KAYISI, IKI CEVIZ,
Aksam: 17:30 kendı yaptıgım bamya ve bulgur pılavını yedım. 4 kasık bamba 4 kasık bulgur pılavı yedım. Ustune bır tutam maydonoz ve bır tutam dere otu yedım.

kızlar ben cıkıyorum. hava cok serın. ustum ınce. sanırım dısarda yurumeyıp leslıe yapacagım evde. ebru sallının hareketlerını gosterdı dun arkadasım. topsuz yapılanları. onları denerım belkı de.

ANNEME AÇIK MEKTUP
Sevgili annecigim,
Ne garip; yeni yeni farkediyorum ki, çocuklari anne olunca çocuklasiyor anneler... Ve insan, zamanin nasil insafsiz bir ögütücü oldugunu bu rol degisiminde anliyor. Eminim karnindaki ilk tekmemden, hatta doktorlarin 'Bundan sonra agir kaldirmak yok' müjdesinden beridir iki kisilik yasiyorsun yasami...
Dogum odasinda bir küçük el saçlarina tutununca degisti hersey ve o el, o saçtan hiç eksik olmasin istedin.
Kimbilir kaç geceyi karyola basuçlarinda derin iç çekisler dinleyip hüzünlenerek uykusuz geçirdin, kaç emzirme seansinda bitkin uyuyakaldin. O gün bugündür hayati, bir toprakla çiçegi kadar ortak üretiyor, tüketiyoruz.
Yolboyu, kusurlarini hiç görmedik birbirimizin, yeteneklerimizi abarttik karsilikli; toz kondurmadik üzerimize, kol kanat gerdik... Ben dünyanin en iyi evladiydim, sense tarihin en iyi annesi... Her çiglikta basucumda bitecegini bilmenin güveniyle büyüdüm. Her derdimde benden çok dertlenecegini bilmenin o bencil aliskanligiyla ayakta kaldim.
Sevginle donandim...
Ama sonra birden o korkunç çark devreye girdi ve yasamin acimasiz kurali isledi: Büyüdüm...
Senin kollarinda 'sen'den habersiz, bambaska bir 'ben' çikti ortaya. Bazen o eski 'ben'e hiç benzemeyen bir 'ben'... Çünkü farkettim ki anlattigin masallarin yasamda karsiligi yokmus. Kizlar bir prens umuduyla kurbagalari öpedursun, ben her yalanda burnumu yokladim. Sasirdim. Bostandaki lahanalarin, isirilmis lahanalarin ve benzeri pastoral ninnilerin modasinin geçtigini gördüm sokakta...
Söyleyemedim sana...
'Yasamin degistigini, eski tecrübelerin artik eskisi kadar geçerli olmadigini' anlatan kitaplari salonun ortasinda açik biraktim, açip okuyasin diye...
Her kusagin o vazgeçilmez ikilemi depresti yeniden: 'Devir de amma degisti' diye yakinirken sen; ben ilginle boguldugumdan dertlendim. Bir yerim yaralandiginda 'Anam görürse ne kadar üzülür' diye gizlemeye çalismak küçük bir çocuk için nasil bir yüktür bilir misin? Acindan çok onda yaratacagin aci, acitir canini...
Oysa ne çok acilar paylastik seninle...Ve ne çok sevinçler yasadik beraber...Nasil dar günlerde yardima kosup, kaç senligine ortak olduk birbirimizin? ... Lakin artik kafesten uçma vaktiydi.'Danalarin girdigi bostan'da ayakta kalabilmenin yolu, tek basina kanat çirpmayi ögrenmekten geçiyordu.
Yargiladik birbirimizi bir dönem...Sorguladik... Sen bana es dost çocuklarini örnek gösterdikçe, ben seni es dost ebeveynleriyle kiyaslar oldum. Sen her sohbete 'Bizim çocuklugumuzda...' diye basladikça ben, degisen takvim yapraklarini koydum önüne... Nasil da zalim bir çark bu degil mi? Doguyor, doguruyor ve günün birinde yuvadan uçacagini bile bile koca bir ömrü karsiliksiz veriyorsun... ...Ve hayat birden issiz bir adaya dönüsüveriyor. Sonrasi kâh bir kapi zili beklentisi, kâh bir mektup, kâh bir telefon sesi... Gizliden gizliye özlenen bir torun müjdesi...
Fotograflar sarardikça solan bir yasam ve uzaklastikça yakinlastigimiz bir mazinin geri dönmez anilari... Yazilarla konustuk öyle zamanlarda...Bakislarla anlastik. Aglastik birbirimizden gizleyerek acilarimizi... Bir mimikle özlestik, bir gülüsle kavustuk. Ben büyürken seni de büyüttüm.
Simdi çok daha iyi anliyoruz birbirimizi... Çünkü küçücük bir el saçlarimi kavriyor geceleri... Karyola baslarinda uykusuz geceler geçiriyorum. Pastoral ninnilerle büyütüyoruz oglumu; yalanci çocuklarin burunlari uzuyor masallarda, öpülen kurbagalar prens oluyor.
...Ve yasamin degistigini, eski tecrübelerin geçersizlestigini anlatan kitaplari kaldiriyoruz salondan gizli gizli... O korkunç çark, acimasiz bir hizla dönmeye devam ediyor. Zaman, ögütüyor kusaklari...
Insan ancak mahrum kalinca anliyor sevginin degerini... Bense sevginden mahrum kalmaya fazla dayanamayacagimi biliyorum. O yüzden bu Anneler Günü'nde sana upuzun bir ömür diliyorum.
Hem biliyor musun? 'Seni çok seviyorum'......
Can Dündar

ANNEME AÇIK MEKTUP
Sevgili annecigim,
Ne garip; yeni yeni farkediyorum ki, çocuklari anne olunca çocuklasiyor anneler... Ve insan, zamanin nasil insafsiz bir ögütücü oldugunu bu rol degisiminde anliyor. Eminim karnindaki ilk tekmemden, hatta doktorlarin 'Bundan sonra agir kaldirmak yok' müjdesinden beridir iki kisilik yasiyorsun yasami...
Dogum odasinda bir küçük el saçlarina tutununca degisti hersey ve o el, o saçtan hiç eksik olmasin istedin.
Kimbilir kaç geceyi karyola basuçlarinda derin iç çekisler dinleyip hüzünlenerek uykusuz geçirdin, kaç emzirme seansinda bitkin uyuyakaldin. O gün bugündür hayati, bir toprakla çiçegi kadar ortak üretiyor, tüketiyoruz.
Yolboyu, kusurlarini hiç görmedik birbirimizin, yeteneklerimizi abarttik karsilikli; toz kondurmadik üzerimize, kol kanat gerdik... Ben dünyanin en iyi evladiydim, sense tarihin en iyi annesi... Her çiglikta basucumda bitecegini bilmenin güveniyle büyüdüm. Her derdimde benden çok dertlenecegini bilmenin o bencil aliskanligiyla ayakta kaldim.
Sevginle donandim...
Ama sonra birden o korkunç çark devreye girdi ve yasamin acimasiz kurali isledi: Büyüdüm...
Senin kollarinda 'sen'den habersiz, bambaska bir 'ben' çikti ortaya. Bazen o eski 'ben'e hiç benzemeyen bir 'ben'... Çünkü farkettim ki anlattigin masallarin yasamda karsiligi yokmus. Kizlar bir prens umuduyla kurbagalari öpedursun, ben her yalanda burnumu yokladim. Sasirdim. Bostandaki lahanalarin, isirilmis lahanalarin ve benzeri pastoral ninnilerin modasinin geçtigini gördüm sokakta...
Söyleyemedim sana...
'Yasamin degistigini, eski tecrübelerin artik eskisi kadar geçerli olmadigini' anlatan kitaplari salonun ortasinda açik biraktim, açip okuyasin diye...
Her kusagin o vazgeçilmez ikilemi depresti yeniden: 'Devir de amma degisti' diye yakinirken sen; ben ilginle boguldugumdan dertlendim. Bir yerim yaralandiginda 'Anam görürse ne kadar üzülür' diye gizlemeye çalismak küçük bir çocuk için nasil bir yüktür bilir misin? Acindan çok onda yaratacagin aci, acitir canini...
Oysa ne çok acilar paylastik seninle...Ve ne çok sevinçler yasadik beraber...Nasil dar günlerde yardima kosup, kaç senligine ortak olduk birbirimizin? ... Lakin artik kafesten uçma vaktiydi.'Danalarin girdigi bostan'da ayakta kalabilmenin yolu, tek basina kanat çirpmayi ögrenmekten geçiyordu.
Yargiladik birbirimizi bir dönem...Sorguladik... Sen bana es dost çocuklarini örnek gösterdikçe, ben seni es dost ebeveynleriyle kiyaslar oldum. Sen her sohbete 'Bizim çocuklugumuzda...' diye basladikça ben, degisen takvim yapraklarini koydum önüne... Nasil da zalim bir çark bu degil mi? Doguyor, doguruyor ve günün birinde yuvadan uçacagini bile bile koca bir ömrü karsiliksiz veriyorsun... ...Ve hayat birden issiz bir adaya dönüsüveriyor. Sonrasi kâh bir kapi zili beklentisi, kâh bir mektup, kâh bir telefon sesi... Gizliden gizliye özlenen bir torun müjdesi...
Fotograflar sarardikça solan bir yasam ve uzaklastikça yakinlastigimiz bir mazinin geri dönmez anilari... Yazilarla konustuk öyle zamanlarda...Bakislarla anlastik. Aglastik birbirimizden gizleyerek acilarimizi... Bir mimikle özlestik, bir gülüsle kavustuk. Ben büyürken seni de büyüttüm.
Simdi çok daha iyi anliyoruz birbirimizi... Çünkü küçücük bir el saçlarimi kavriyor geceleri... Karyola baslarinda uykusuz geceler geçiriyorum. Pastoral ninnilerle büyütüyoruz oglumu; yalanci çocuklarin burunlari uzuyor masallarda, öpülen kurbagalar prens oluyor.
...Ve yasamin degistigini, eski tecrübelerin geçersizlestigini anlatan kitaplari kaldiriyoruz salondan gizli gizli... O korkunç çark, acimasiz bir hizla dönmeye devam ediyor. Zaman, ögütüyor kusaklari...
Insan ancak mahrum kalinca anliyor sevginin degerini... Bense sevginden mahrum kalmaya fazla dayanamayacagimi biliyorum. O yüzden bu Anneler Günü'nde sana upuzun bir ömür diliyorum.
Can Dündar

kontes aglattın benı ya regl olmama az kaldı ama henuz ısaret yok. gergınım hap da ıse yaramayacak korkum var. regl donemı kılo almaktan korkum var. bugun halsızım hem de cok ısım var dıye yuruyuse gıtmedım ama ıslerımı de yapamadım. gorumcemın gıysılerını cıkardım kıslıklarını. yorulmusum. ardından esım meraklı hadı deneyelım dedı ve activry denedık kabak kızarttık yarın ıcın. yurtdısına gıdecek haftasonu. enaz on gun olmaz. hem asırı ıslerım olur o gıdınce. ısyerınde tek kalıyor gıbı olurum cok ıs bırıkır hem evde tek kalmak sıkıcı olur okadar sure. hem de esım yokken sureklı fast food yedıgım ıcın esım yokken aynı ben olursam dıye korkum var. fena halde aglayasım var senın yazın ustune tuz bıber oldu. otobusun camından bakarken yıne bır bebek arabası gordum annesı suruyordu. ben de ıstıyorum artıkkkk. cok yoruldum. 4. yılı doldurdum ve belkı 6. yılımda ancak kucagıma alacagım. yaza zayıflayadıgımı dusunelım 5. yıla gırıyorum hemen hamıle kalabılsem bıle 6. yılıma gırerken kucagıma alacagım.

ya biz obölümü aştık biz burda hayata dair herşeyden konuşuyoruz diyet ,spor,dert tasa,hastalık ,çocukvs.. arada bir menü eleştirs iküçük yarışmalar biz kemikleştik artık sayımız belli ben halimden memnunum
sende 67 kg düşer istediğin gibi yer içersin inşallah bayramda malesef ben kurban bayramını et olyından dolayı sevmem kimegitsem etkokusu neyseki annem vekayınvalidem bana ayrı yiyecekhazırlarr:)))sen benim yerime 'de ye, ne var çiğköfte bayramıolsa adana dürüm bayramı olsa tam benlilk olur tövbe yarabbi günha girmiyorumdur inşallah..

boşver zararın neresinden dönersen kar'dırevinde tadilat oldu doğalgazın döşendi perdelirinde artık mis senin çiğerlerde mis ohhhhh valla ideolumsun çokgüçlü birkadınsın seviyorum ulen seniiii(kadirizimim tuttugünaydın yine)

:16::16::16::16::16::54::54::54::54::54::54::54::54::54:

leyyacım ALLAH annenle muhabbetiniarttırsınama şu konuda sana katılmıyorum.örnek:bekarken mhallede bi kadın vardı 3 çocuk 3 çocuğuda annesini hep üxzerdi hatta öyle işler açtılar annlerinin başına kadın evini barkını saatı kaçı borçlardan ma evlatlarını hep ırtladı kadının sonu paraç parça bir ormanda ölmek oldu düşün ama anne evlatlarını hep kol kanat gerdi
benim konum ben evet çok asi biriydim genç kızken annemin kardşeime olan düşkünlüğünü gördükçe daha bi hırçınlaşıyordum yani annem banamukabbel daravranıp bwen ona kötü davranmıyordum o hep soğuk biriydi bende hırçın,amakardeşime karşı öyle değildi daha önce kıskanırdım şimdi aştım onu öyle kabul ediyorum ve bir anna olarak onun beni 9aykarnında taşıdığını düşünüyorumemzirdiğini beni bugünlerime getirdğimi düşünüp onu öylekabulb ediyorum ve seviyorum annemin bana göstermediği şevkati ilgili ben evladıma gösteriyorumve asdla içimden seviyorum sevgimi belli etmiyorumkelimesini kabul etmiyorum bir anne baba evladını sevdiğini hep belli etmeli bence evlat asla ayırmamalı

maşallah ilişkinize ,bende elimden geleni yapıyorum görsen annem hep sitam eder bana yaptığın şeylerin altında hep sebep arar laf çarpar artıkhiç önemsemiyorum laf değiştiryorum yada sadece dinleyip yorum yapmıyorum onu öyle kabul ettimeskiden olsa o sitem ederdi bende ederdim kendi ifade etmek içinçırpınırdım sonuçkavga ederdik ama artık hiç tepkim yok ama gel gör içimde kapanmayan koca bir boşlukk var öyleböyle değilki anne boşluğu var:((:43::43:

canim ona bakarsan her ailede evlat ayrimciligi var sanirim özelliklede bizim zamanlarimizda, bende bunu ya$adim abimin her istedigi olurdu benim olmazdi, hiç unutmam annem hep buzluga $u cornetto tarzinda ve max tarzinda dondurmalar koyardi, ve biz en çok cornettolari severdik, ve ilk önce ben annemden dondurma isterdim eger sadece 1 cornetto kaldiysa onu illaki abime verirdi bana ise max lar kalirdi hiç sevmezdim (halada öyle) ne bileyim ona kurban olayim derdi öper sarilirdi bana hiç ama hiç bir $ekilde sevgisini göstermezdi, ben gizli gizli aglardim. Ama zaman geçtikce bana daha çok baglandi, ama bende hep sabrettim dedigim gibi hiç kirmadim uff puff demedim, $u an o kadar mutluyum ki eskiden hep içime attigim için, çünkü $uan bana ettigi dualari duyunca agliyorum resmen, Allah herkese nasip etsin böyle güzel dualar
bende anne olunca çocuguma sürekli sevgimi belli edecegim, eskiler hiç belli etmezdi...

annemı asla uzmedım. Annem kendı annesı ıle de soguk bır ılıskısı vardı ayrıca annem evlenınce attan ınıp esege bınmek gıbı bır hayata baslamıs psıkolojısı bozulmus bır de kardesım hasta dogunca. Herseyın acısını benden cıkardı resmen.

seninki farkli bir durummu$, melek olsan bile yinede yaranamazsin, Allah yardimcin olsun, sanada mükafatini verssin

ALLAHIN 100 MERHAMETİNDEN 1 'ni ANNEYE VERMİŞ ALLAH (YaNLIŞIM VARSA DÜZELTİN BÖYLE DUYMUŞTUM)düşün annlerdeki merhameti senin evladınseni üzse sen sevmicekmisin??ben buna katılmıyorum kırılabilir ki bu bile geçici olmalı annenin evladına sevgisi şevkati sonsuzolmalı ,bence tek çıkarsız ilişiki anne evlat sevgisi olmalı

ben sevgi konusunda bir$ey demedim yada dediysem yanli$ söyledim, tabiki anne her evladini sever, ama bazilarini az bazilarini çok, benim karde$im anneme dedigini birakmiyor (küfür etmiyor yanli$ anla$ilmasin) ama anneme resmen dü$man gibi davraniyor, hayatta kimseyi sevmiyor, çok bencil hep kendisini hakli görüyor anlatsam $oka girersiniz, ben bile çogu zaman karde$ime nefret duyuyorum ! bazen sinirden benide annemide aglatiyor...eee böyle durumlarda anne nasil sevgisini göstersinki? tabiki sever, ama annem $imdiden diyor ben onun çocuguna falan bakmam ne hali varsa görsün diye...anneme hak vermemek elde degil, annem karde$imden ne iyilik gördüki ona iyilik etsin, ben böyle dü$ünüyorum, sakin yanli$ anlama ben sana sende kötüydün ondandir demiyorum ama bizim ailede durum bu açikcasi...
aynen bende katiliyorum aglarsa anam aglar derler ya i$te o çok dogru ama i$te

BU ARADA KIZLAR EGER KENDIMI YANLI$ IFADE EDIP SIZLERI ÜZDÜYSEM $IMDIDEN ÖZÜR DILERIM, ASLA KIMSEYI KÖTÜ EVLAT DIYE SUCLAMAM SUCLAYAMAM :54::54:

canim ona bakarsan her ailede evlat ayrimciligi var sanirim özelliklede bizim zamanlarimizda, bende bunu ya$adim abimin her istedigi olurdu benim olmazdi, hiç unutmam annem hep buzluga $u cornetto tarzinda ve max tarzinda dondurmalar koyardi, ve biz en çok cornettolari severdik, ve ilk önce ben annemden dondurma isterdim eger sadece 1 cornetto kaldiysa onu illaki abime verirdi bana ise max lar kalirdi hiç sevmezdim (halada öyle) ne bileyim ona kurban olayim derdi öper sarilirdi bana hiç ama hiç bir $ekilde sevgisini göstermezdi, ben gizli gizli aglardim. Ama zaman geçtikce bana daha çok baglandi, ama bende hep sabrettim dedigim gibi hiç kirmadim uff puff demedim, $u an o kadar mutluyum ki eskiden hep içime attigim için, çünkü $uan bana ettigi dualari duyunca agliyorum resmen, Allah herkese nasip etsin böyle güzel dualar
bende anne olunca çocuguma sürekli sevgimi belli edecegim, eskiler hiç belli etmezdi...

seninki farkli bir durummu$, melek olsan bile yinede yaranamazsin, Allah yardimcin olsun, sanada mükafatini verssin

ben sevgi konusunda bir$ey demedim yada dediysem yanli$ söyledim, tabiki anne her evladini sever, ama bazilarini az bazilarini çok, benim karde$im anneme dedigini birakmiyor (küfür etmiyor yanli$ anla$ilmasin) ama anneme resmen dü$man gibi davraniyor, hayatta kimseyi sevmiyor, çok bencil hep kendisini hakli görüyor anlatsam $oka girersiniz, ben bile çogu zaman karde$ime nefret duyuyorum ! bazen sinirden benide annemide aglatiyor...eee böyle durumlarda anne nasil sevgisini göstersinki? tabiki sever, ama annem $imdiden diyor ben onun çocuguna falan bakmam ne hali varsa görsün diye...anneme hak vermemek elde degil, annem karde$imden ne iyilik gördüki ona iyilik etsin, ben böyle dü$ünüyorum, sakin yanli$ anlama ben sana sende kötüydün ondandir demiyorum ama bizim ailede durum bu açikcasi...
aynen bende katiliyorum aglarsa anam aglar derler ya i$te o çok dogru ama i$te

BU ARADA KIZLAR EGER KENDIMI YANLI$ IFADE EDIP SIZLERI ÜZDÜYSEM $IMDIDEN ÖZÜR DILERIM, ASLA KIMSEYI KÖTÜ EVLAT DIYE SUCLAMAM SUCLAYAMAM :54::54:

ıkı kız aradasında ya da kız,erkek cocuk arasında ayrımları ben de cok barız yasadım halen de yasarım ama kardeslerımı okadar cok sevıyorum kı kıskanma olayı kalmadı artık. kabullendım yanı. ama annemın dıger anneler gıbı sıcak bır anne olmayısını halen tam kabullenebılmıs degılım. sokaga bıle cıkmayan bır cocuktum arkadaslarıma gondermezdı kocaman kızdım bırkeresınden. sanırım lıse 1. ev sahıbımızın kızları ıllakı cagırdı kapı onunde top oynuyoruz. bekar ve kucuk yastakı amcam bıze gelmıs. annem yemek yapıyor. o amcam ve baska amcam ortak olup babamın ısını bozma rısklerı varmıs annemler bundan suphelnıyor falan. neyse annem benı cagırdı tamam gelıyorum anne dedım. bır kez daha cagırdı tamam gelıyorum dedım ve merdıvenlere yoneldım. mutfaga yanına gırdım. elındekı bıcakla bacagıma vurdu cagırıyorum nıye gelmıyorsun dedı. bacagımda bır sızı hıssettım. kocaman bır kezık olmus baldırımda tam arkadan. cok kanadı. ne pansuman yaptı ne ılgılendı ne pısman oldu ne doktora goturdu. kocaman ızı kaldı. bır genc kızım ve sadece yuregımde degıl vucudumda da annemın bana actıgı yaralar ıle gezıyorum.

sen babana ve babanın sulalesıne benzıyorsun babaannem sısmandır babam ve amcamlar cogu konuda ıradesız ınsanlardır ben de ıradelı olup zayıflayamadıgım ıcın benı onlara benzetırdı. bok cuvalı lafını bıle duydum ben annemden.sırf onlara benzıyorum dıye sırf onun hayalındekı gıbı zayıf guzel olmadıgım ıcın.

nısanlanmak uzereyım. aksarayda ıs bulduk ve nısanlanmadan once aksarayda yasamaya basladım. aılemden habersız yapmadım tabıkı bunu. bır bayan ogrencı ıle kalıyorum. neyse annemlere 60 tl lazım olmus. ısyerım, carsı merkeze sımdıkı gıbı cok uza. kendım gıdemıyorum. ben ısten cıkmaya kapanıyor postaneler. arkadasa verdım parayı. o da sırketın ıslerını yaparken unutmus gondermeyı. annem bana demedık lafı bırakmamıstı. anne napıyım boyle boyle oldu dedım. sana kım gıt oraya tasın dedı. sımdı hem paran kalmıyor. zaten asıl derdı oydu. daha oncekı ısımde maasım ıyıydı. ve calıstıgım yerde konaklıyor ve yıyorduk. hıc masrafım yoktu. ben temız duzgun bır ınsan bulmusum o ısyerınden ayrılıp kendıme bır hayat kurmak ıcın yola cıkmısım ama o sadece parayı onemseyerek bana kızıyor dusunun. ayrıldıgım ıcın bırsuru laf soylemıstı. bulduk bir s...... k, hemen gul gıbı ısı bıraktın. senın derdın s..... k miş dedi. ve ardından bana bak ılk otobuse atlar gelırım agzına s.......c rm demıstı. dusunun. ve esım bunları duyuyor bız henuz nısanlı degılız. aılemle telefonda bıle tanısmamıstı henuz.

sınır krızı gecırmıstım resmen. ve cok utanmıstım esımden.

ANNEME AÇIK MEKTUP
Sevgili annecigim,
Sevginle donandim...
Söyleyemedim sana...
Can Dündar

aaaaaaaaaaaaaaaaaa nezleyim ben nezle zatenburnum tıkalı maf etti bu yazı beni,tşk ederim bu güzel paylaşım için,
ne kadar eskiden kızsamda artıkkızamıyorum hatta hiçkızmıyorum anneme,onu böyle kabul ettim başımın tacı gözümün nuru'dur inşallah birgün, birimiz'den biri göçüp gitmeden içimdeki o boşluk dolar herşeye rahmen ANNEMİ ÇOK SEVİYORUM......hepinizi seviyorum ulennnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :16:

canim ona bakarsan her ailede evlat ayrimciligi var sanirim özelliklede bizim zamanlarimizda, bende bunu ya$adim abimin her istedigi olurdu benim olmazdi, hiç unutmam annem hep buzluga $u cornetto tarzinda ve max tarzinda dondurmalar koyardi, ve biz en çok cornettolari severdik, ve ilk önce ben annemden dondurma isterdim eger sadece 1 cornetto kaldiysa onu illaki abime verirdi bana ise max lar kalirdi hiç sevmezdim (halada öyle) ne bileyim ona kurban olayim derdi öper sarilirdi bana hiç ama hiç bir $ekilde sevgisini göstermezdi, ben gizli gizli aglardim. Ama zaman geçtikce bana daha çok baglandi, ama bende hep sabrettim dedigim gibi hiç kirmadim uff puff demedim, $u an o kadar mutluyum ki eskiden hep içime attigim için, çünkü $uan bana ettigi dualari duyunca agliyorum resmen, allah herkese nasip etsin böyle güzel dualar

Seninki farkli bir durummu$, melek olsan bile yinede yaranamazsin, allah yardimcin olsun, sanada mükafatini verssin

ben sevgi konusunda bir$ey demedim yada dediysem yanli$ söyledim, tabiki anne her evladini sever, ama bazilarini az bazilarini çok, benim karde$im anneme dedigini birakmiyor (küfür etmiyor yanli$ anla$ilmasin) ama anneme resmen dü$man gibi davraniyor, hayatta kimseyi sevmiyor, çok bencil hep kendisini hakli görüyor anlatsam $oka girersiniz, ben bile çogu zaman karde$ime nefret duyuyorum ! Bazen sinirden benide annemide aglatiyor...eee böyle durumlarda anne nasil sevgisini göstersinki? Tabiki sever, ama annem $imdiden diyor ben onun çocuguna falan bakmam ne hali varsa görsün diye...anneme hak vermemek elde degil, annem karde$imden ne iyilik gördüki ona iyilik etsin, ben böyle dü$ünüyorum, sakin yanli$ anlama ben sana sende kötüydün ondandir demiyorum ama bizim ailede durum bu açikcasi...
Aynen bende katiliyorum aglarsa anam aglar derler ya i$te o çok dogru ama i$te

bu arada kızlar eger kendımı yanlı$ ıfade edıp sızlerı üzdüysem $ımdıden özür dılerım, asla kımseyı kötü evlat dıye suclamam suclayamam :54::54:
olurmugüzel leyyam herkez aynı fikirde olmak zorunda değilki,sende kendi düşüncelerini yazdın..

Günaydınnn hayırlı cumalarrr artık iyiyim sadece burnumu siliyorum çokşükür atlattım galiba emme diyet spor yalan oldu neyse geçen hafta 1900kg verip baya bi haftayı telafi etmiş oluyorum:9: Mutlu sağlıklı huzurlu günler dilerimm çalışanlara kolay gelsin evde olanlara aslında kolay gelsinn

Back
X