cnm umarım şimdi iyisindirr regldönemi normalden fazla sinirli olursun üzme kendini
işte kendinle iftihar et nerden nerye geldin 110 üstüne çıkabilirdin ama sen aşaya iniyorsun 99 kg çok sana çok yakın,hissedebiliyorum
hımm kuzi bunu çok beğendi yapımı kolay faydalı 2 kurabiyetarifi vercem denenmiştir için rahat yapabilirsin..
zencefilli kurabiye:
110 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 yumurta
aldığı kadar un
1/3 su bardağı pekmez
1 yemek kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı;
Fırın 175 dereceye ayarlanır
şeker ve tereyağı çırpılıp içine pekmez ve yumurta katılır.
kuru malzemeler elenir , şeker ,yap ve pekmez karışımına eklenerek yoğurulur
şekil verilerek tepsiye aralıklarla dizilir
8-10 dakika pişirirlir
önemli Not
Hamur toparlarken fazla un katmamaya dikkat et.Çünkü bu kurabiyenin pişerken kendini salıp gerekiyor.Ben fındıktan büyük cevizden küçük toplar yapıp pişirme kağıdı serdiğim tepsime aralıkalrla dizdim pişerken kendilerini saldıkalrından yapışmamasını istedim.
Yağınız ne çok soğuk ne de çok sıcak yumuşacık olmasın ikisnin arasında oda sıcaklığında iken kullanın.
yani unu az az koy hafif eline hafışmasın tamam demektir yoksa sertolur kurabiye eğer dediğim gibi yaparsandışı hafif sert içiyumuşacık olcak afiyet olsun prensese içeriğivitamin açısından zengin birde yaptıkdan sonra sende kahveyle içb hani şukahve diyarındaki khvenin yanında ikram edilen kurabiyeler gibi
2 tarif buda faydalı basit ama çok lezzetlioğlumunda sevdiği bir tarfi:
3 yumurta sarısı ama pişmiş yumurta bildiğimiz haşlanmış yumurtanın sarısı bu iyice ez
3 yemek kaşığı:tereyağ oda sıcaklığında
2 yemek kaşığı

udra şekeri
1 paket vanilya
aldığı kadar un kulakmemesi kıvamında olsun 170derece 20 dk pişer tabi fırınına göre
sonra kurabiyerleb sıcakken göz karaRIYLA ÜÇE AYIR AMA HIZLI OL
BİR KISMINI KAKAOYA BAN SICAK OLDUĞU İÇİN YAPIŞCAK
BİR KISMINI PUDRA ŞEKERİNE BANDIR
BİR KISMINI NESGUİKE BAN
YANİ30 TANE KURABİYER VARSA 10 TANESİNİ KAKAO YA
10 TANESİNİ PUDRA ŞKERİNE 10 TANESİNİ NESCUİKE BAN DİFLERSE ENÇOKHANSİNİN AROMASINI SEVİYORSAN SADECEONADA BANDIRA BİLİRSİN
TAVSİYE EDERİM Bİ KABA KOY TOZLARI İÇİNE AT SICAK KURABİYELERİ HEMEN BULANIR HER TARAFINA BULA
KAFANA TAKILANOLURSA SOR EMİ