Merhaba arkadaşlar
Hepimizin olduğu gibi benim de kilolarımla problemim var. Belki dışarıdan bakıldığında pek kilolu görünmeyen orta halli,balık etli bir kızım fakat benim de kendime has problemim var kilolarımla. Daha iyisini yapabilmek varken elimdekiyle neden yetinmeyeyim? Ben neden bir Adriana Lima bir Alessandra Ambrosio olamayayım diye düşündüm. Ve bu yolda bir adım atmaya karar verdim. Önceleri internette zayıflamaya dair ipuçları arıyordum fakat spor yapmayı aklımdan dahi geçirmiyordum ki sonunda bir adım atmak zorunda olduğumu farkettim. İlk olarak güzel bir vücutlu kişiyi kendime örnek edindim ve işe başladım. Bugün ilk günüm zayıflamaya dair ve arkadaşlar belki de ben kendime bir hedef edinmesem başaramayacaktım. Aslına bakarsanız şuana kadar zayıflamakla ilgili her ne kadar girişimde bulunsam da başarısızlıkla sonuçlandı aman ne olcak diyerek yemekleri karnıma doldurdum,spor yaptıysam bıraktım falan. Ama şimdi bir hedefim var ve bu hedefin dışında bir zayıflama günlüğüm var sizlerle paylaşacağım ve eğer sizlere paylaşma sorumluluğunu duymasam şuan yine yemek yiyor olurdum her neyse başlayalım.
Bugün ilk günümüz arkadaşlar.
Benim problemim:Karın,bacak,kalça bölgesindeki yağlanmalar.
Boyum:167
Kilom:55
Hedefim:47 kilo
Evet bu sabah saat 7.15 te tok karnına bir yürüyüşe çıktım ve bugün ilk günüm olduğu için fazla kasmadan egzersiz yaptım.
İlk olarak yaklaşık 1 km kadar yürüdüm. Sonra da hafif tempolu olarak koşmaya başladım ara ara tempomu çok az düşürerek yürüdüm ve yorgunluğumu atınca hızlı tempoda koşuya çıktım yaklaşık 1 dakika koşunca tekrardan tempomu düşürdüm bu böyle devam etti. Bir püf nokta vermeliyim. Yolda müzik eşliğinde egzersiz yaptığımda sıkılmaya başladım fakat bunu eğlenceye dökmek aklıma geldi ve yoldan geçen bir beyefendiyi takip ettim kendimi film karelerinde canlandırarak. Belki bu sizlere de bir metod olabilir. Koşumu ve yürüyüşümü yaptıktan sonra bir parka girdim ve salıncaklardan birinde 5 dakika kadar sallandım. Özellikle küçük çocuklar için yapılan güvenlikli yani önünde çocukların düşmemesi için engel bulunan zemine yakın o salıncakları tercih ettim çünkü salıncakta sallanma hareketini yaparken ne kadar zorlanırsak o kadar iyi. Bu beş dakika içerisinde zorlanarak sallandığım için de bacak ve kalça kaslarımı çalıştırmış oldum. Akşam vakti saat 17.00 den sonra yemek yemek yok fakat malum ramazan ayındayız ve bir istisna olabilir diye düşündüm iftar vaktinden sonra yemek yemek yok fakat küçük atıştırmalar yapmaya müsaade var. İftar vaktinde ise midemize fazla yüklenmek yok. Azar azar yemeliyiz her şeyi bir anda yediğimiz takdirde doyduğumuzu farkedemeyebiliriz. Lokmalarımızı yaklaşık 25 kez çiğniyoruz bunun nedeni şu:lokmalarımızı ne kadar çok çiğnersek yemeğin tadını o kadar çok alırız ve dilimizdeki alıcılar uyartıları beyne göndererek erken doyma sinyali verir böylece çok daha az kalori almış oluruz. Son olarak eğer oruç tutuyorsak gece vakti 10 bardak kadar su içmemiz gerektiğini düşünüyorum aksi takdirde vücudumuz spor esnasında sıvı kaybı yaşayabilir.Spor yaparak zayıflamaya çalışanlara bir uyarım olacak: sakın sporun ilk haftalarında kilo alırsanız sporu bırakmaya kalkışmayın şöyle ki kaslar yağlardan daha ağırdır ve biz spor yaptıkça yağlarımız erimeye başlar ve yağların eridiği yerlerde yeni kaslar oluşturmaya başlarız ve kaslar yağlardan daha ağır olacağı için küçük bir miktar kilo artışı görülecektir fakat ilerleyen zamanlarda kaslar dengeyi sağlayacak ve yağlar eridikçe gözle görülür biçimde zayıflayacağız. Bugünlük bu kadar her gün sizleri bilgilendireceğim arkadaşlar değişime hazırım sizde hazır olun görüşürüz