• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zayıflamada triod hormonu

rose moon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2013
73
8
96
zayıflamada triod hormonu çok önemli eğer yeter çalışmıyorsa
ne kadar diyet yaparsanız yapın yavaş zayıflarsanız
Triod eksikliğinin yol açtığı şikayetler
· Yorgunluk hissi

·
· Kabızlık : Trodin yavaş çalışması sonucu bağırsaklar yavaş çalışır yada hiç çalışmaz

· Kilo alma : Ne kadar za yersek yiyelim kilo alaya başlarız yani su içsek bile yarar

· Kilo vermede zorluk : Diyet yada ekzersiz yapsakta vucut kilo vermeyi yavaşlatır yada durdurur

· Göz kapaklarında şişme

· Balmumu renginde yüz

· Terlemede azalma : Bu kişiden kişiye değişir bazen aşırı terleme yapabilir
·
· Üşüme : yaz kış fark etmez özelliklide el ayaklarda başlayan üşüme

· İştah azalması
· Eklem ağrısı

· Ellerde uyuşma hissi

· Hareketlerde azalma

· Konuşmada yavaşlama

· Nabız sayısında düşme

· Bacaklarda şişme

· Reflekslerde azalma

· Tırnaklarda kolay kırılma

· Kas krampları

· Guatr

· Tansiyon yüksekliği

· Kolesterol seviyesinde yükselme

· Aybaşı halinin bozulması

· · Uyku hali

· Konsantrasyon bozukluğu

· Sersemlik hissi

· Depresyon : gereksiz bir sinirlilik hali

· Ciltte kuruluk

· Saç dökülmesi

· Kuru ve kırık saç
Arkadaşlar doktora gittiğinizde triod hormonu tahlili mutlaka yaptırın bazen değerler normal çıkıyor ama siz yinede troid hormonunu hızlandıran bir beslenme seçin özelliklede O RH grubundaki kişiler iyot eksikliği çeker bu da triodin yavaş çalışmasına neden olur bundan dolayı daha hızlı kilo alırlar
ŞİMDİLİK BU KADAR BİR DAHAKİNE NASIL BİR BESLENME YAPILMALI ONU ANLATACAM

zayıflamada triod hormonu çok önemli eğer yeter çalışmıyorsa
ne kadar diyet yaparsanız yapın yavaş zayıflarsanız
Triod eksikliğinin yol açtığı şikayetler
· Yorgunluk hissi

·
· Kabızlık : Trodin yavaş çalışması sonucu bağırsaklar yavaş çalışır yada hiç çalışmaz

· Kilo alma : Ne kadar za yersek yiyelim kilo alaya başlarız yani su içsek bile yarar

· Kilo vermede zorluk : Diyet yada ekzersiz yapsakta vucut kilo vermeyi yavaşlatır yada durdurur

· Göz kapaklarında şişme

· Balmumu renginde yüz

· Terlemede azalma : Bu kişiden kişiye değişir bazen aşırı terleme yapabilir
·
· Üşüme : yaz kış fark etmez özelliklide el ayaklarda başlayan üşüme

· İştah azalması
· Eklem ağrısı

· Ellerde uyuşma hissi

· Hareketlerde azalma

· Konuşmada yavaşlama

· Nabız sayısında düşme

· Bacaklarda şişme

· Reflekslerde azalma

· Tırnaklarda kolay kırılma

· Kas krampları

· Guatr

· Tansiyon yüksekliği

· Kolesterol seviyesinde yükselme

· Aybaşı halinin bozulması

· · Uyku hali

· Konsantrasyon bozukluğu

· Sersemlik hissi

· Depresyon : gereksiz bir sinirlilik hali

· Ciltte kuruluk

· Saç dökülmesi

· Kuru ve kırık saç
Arkadaşlar doktora gittiğinizde triod hormonu tahlili mutlaka yaptırın bazen değerler normal çıkıyor ama siz yinede troid hormonunu hızlandıran bir beslenme seçin özelliklede O RH grubundaki kişiler iyot eksikliği çeker bu da triodin yavaş çalışmasına neden olur bundan dolayı daha hızlı kilo alırlar
ŞİMDİLİK BU KADAR BİR DAHAKİNE NASIL BİR BESLENME YAPILMALI ONU ANLATACAM
beslenme nasıl olmalı onu da anlat ben takipteyim troid bezim 1.5 senedir zaten yok :) belki bilmediğim eksikliker çıkar beslenme konusun da

beslenme nasıl olmalı onu da anlat ben takipteyim troid bezim 1.5 senedir zaten yok :) belki bilmediğim eksikliker çıkar beslenme konusun da
Yemeklerde iyotlu tuz kullanmak, mümkün olduğu kadar çok balık, pırasa, kuru erik, yumurta, taze fasulye, pazı, soğan, sarmısak, dut veya dut kurusu, havuç yemek; erik hoşafı, ve havuç suyu içmek ,şalgam (marketlerdeki hazır şalgam olmaz ) çok faydalıdır. Ayrıca kabız olmamaya gayret etmek gerekir. Lahana, mısır ve turp da yenmemelidir.Ayrıca bol protein tüketilmelidir

Tiroidin en büyük ilacı cevizdir. Kabuğu ve perdesiyle birlikte 25 tane cevizi bir litre suyun içinde 5 gün tutun. Hazırlanan sudan sabah akşam birer fincan içip, cevizleri de yiyin. BAdem ve kuru baklagiller mutlaka tüketilmeli
Yine tiroid eksiliğinde en büyük yardımcı ÇİNKO ve SELEZYOM VİTAMİNLERİDİR .Bunlarda ıspanak mantar (doğal olanı işlenmiş beyazlatılmış olanı değil ) kırmız et kabak çekirdeği bunların dışında
Hindi eti , Karides ,Kuşkonmaz ,Bezelye , Peynir ,Kahvaltılık yulaf ,Kuzu ciğeri ,Siyah çikolata , Kakao tozu Yer fıstığı Yengeç , Fasulye , Badem , Göğüs tavuk eti , Kuru fasulye , Muz , Kaju Enginar , Yumurta , Kabak ,

TRİOD DE en önemli şey beslenme , sigra ,alkol , su ve ekserziz bunlara da dikkat edin..

Bunlar sizlerinde bildiğiniz şeydir ama burda ki önemli tiyolar yemek yerken kesinlikli sıvı hiç bir içecek alınmamalı (su çay ayran kola vb ) yemek yedikten 2 sonra su içilmel tedavi süresince kahve çay azaltılmalı kola alkol hiç alınmamalı..yemek yemeden yarım saat önce su içmenizde sizi faydası çok olur .eğer yemek yerken sıvı tüketirseniz triod için beslenmeniz hiç bir anlam ifade etmez çünkü su ile mide asiti yana yana gelince mide şaşırıyor ve besinleri direk bağırsağa gönderiyor bağırsak sindirilmeyen gıdaların besinlerini emzimlere çevirmeden dışarı atmaya çalışır buda yarar yerine zarar verir..
bu günlük bu kadar

Yemeklerde iyotlu tuz kullanmak, mümkün olduğu kadar çok balık, pırasa, kuru erik, yumurta, taze fasulye, pazı, soğan, sarmısak, dut veya dut kurusu, havuç yemek; erik hoşafı, ve havuç suyu içmek ,şalgam (marketlerdeki hazır şalgam olmaz ) çok faydalıdır. Ayrıca kabız olmamaya gayret etmek gerekir. Lahana, mısır ve turp da yenmemelidir.Ayrıca bol protein tüketilmelidir

Tiroidin en büyük ilacı cevizdir. Kabuğu ve perdesiyle birlikte 25 tane cevizi bir litre suyun içinde 5 gün tutun. Hazırlanan sudan sabah akşam birer fincan içip, cevizleri de yiyin. BAdem ve kuru baklagiller mutlaka tüketilmeli
Yine tiroid eksiliğinde en büyük yardımcı ÇİNKO ve SELEZYOM VİTAMİNLERİDİR .Bunlarda ıspanak mantar (doğal olanı işlenmiş beyazlatılmış olanı değil ) kırmız et kabak çekirdeği bunların dışında
Hindi eti , Karides ,Kuşkonmaz ,Bezelye , Peynir ,Kahvaltılık yulaf ,Kuzu ciğeri ,Siyah çikolata , Kakao tozu Yer fıstığı Yengeç , Fasulye , Badem , Göğüs tavuk eti , Kuru fasulye , Muz , Kaju Enginar , Yumurta , Kabak ,

TRİOD DE en önemli şey beslenme , sigra ,alkol , su ve ekserziz bunlara da dikkat edin..

Bunlar sizlerinde bildiğiniz şeydir ama burda ki önemli tiyolar yemek yerken kesinlikli sıvı hiç bir içecek alınmamalı (su çay ayran kola vb ) yemek yedikten 2 sonra su içilmel tedavi süresince kahve çay azaltılmalı kola alkol hiç alınmamalı..yemek yemeden yarım saat önce su içmenizde sizi faydası çok olur .eğer yemek yerken sıvı tüketirseniz triod için beslenmeniz hiç bir anlam ifade etmez çünkü su ile mide asiti yana yana gelince mide şaşırıyor ve besinleri direk bağırsağa gönderiyor bağırsak sindirilmeyen gıdaların besinlerini emzimlere çevirmeden dışarı atmaya çalışır buda yarar yerine zarar verir..
bu günlük bu kadar

CANIM SU CEVİZ SUYUNU AC KARNA MI ICICEZ :)

Evet aç karınla için birde suyun klorsuz su olmasına özen gösterin (hazır su olursa daha iyi olur )

bunu yapınca triodlerimde düzelme vs olacak mı :)
yani şim di yavaş çalışıyor benimkisi,
normal mı çalışacak

bunu yapınca triodlerimde düzelme vs olacak mı :)
yani şim di yavaş çalışıyor benimkisi,
normal mı çalışacak
beslenmeyle birlikte bunları yaparsanız evet triodleriniz yavaş yavaş düzelmeye başlar , eğer yavaş çalışıyorsa iyotlu yiyeceklerle beslenmeye özen gösterin (iyotlu tuz deniz balıkları ve bazı sebzeler ) ama yine söylüyorum burda önemli olan ''SU '' suyu yemekten yaRım saat önce yemek yedikten 2 saat sonra içeceksiniz aksi takdirde yediginiz besinlerin faydasını görmeden vucut dışarı atar

beslenmeyle birlikte bunları yaparsanız evet triodleriniz yavaş yavaş düzelmeye başlar , eğer yavaş çalışıyorsa iyotlu yiyeceklerle beslenmeye özen gösterin (iyotlu tuz deniz balıkları ve bazı sebzeler ) ama yine söylüyorum burda önemli olan ''SU '' suyu yemekten yaRım saat önce yemek yedikten 2 saat sonra içeceksiniz aksi takdirde yediginiz besinlerin faydasını görmeden vucut dışarı atar

maalesef yavaş çalışıyor , :(
ve düzene girmesini cok istiyorum

Benimde yavas calisior. Eutrox kullaniorum 75 mg lik basladik bakalim kontrole gidicem. O belirtilerin hepsine sahiptim gercekten gec farkettim

Benimde yavas calisior. Eutrox kullaniorum 75 mg lik basladik bakalim kontrole gidicem. O belirtilerin hepsine sahiptim gercekten gec farkettim

aa 75 mg baya yüksek kullandırıyor doktor size, 25 mg ile başladım ben ve oyle devam edıyor

zor kılo verıodum, sureklı uyumak ıstıodum, hep yorgundum, sacım ınanılmaz dokuldu son aylarda, bıde fecı usurum ben. ellerım ayaklarım hep buz gıbıdır. kansızlık cıkmadı ama durum buymus megersem. sımdı ılaca basladım ama hala sureklı uyumak ıstıorum:)
kılo verme olayına basladım ıste yoksa omur boyu kullanıcam ılacı kılo konusunda sıkıntı yasamak ıstemıorum

zor kılo verıodum, sureklı uyumak ıstıodum, hep yorgundum, sacım ınanılmaz dokuldu son aylarda, bıde fecı usurum ben. ellerım ayaklarım hep buz gıbıdır. kansızlık cıkmadı ama durum buymus megersem. sımdı ılaca basladım ama hala sureklı uyumak ıstıorum:)
kılo verme olayına basladım ıste yoksa omur boyu kullanıcam ılacı kılo konusunda sıkıntı yasamak ıstemıorum

bende cok üşürüm yaz kış üşürüm yani,
ben kilo almaya başlayınca fark ettim, 45-50 lerde olan kilom bı baktım 55 olmu ş, şuan 59 um hatta, spora gıdıyorum daha bir hafta oldu ama bakalım i,nş sonuç alabilirim, ilacı düzenli kullanıyorum birde burada gördüğüm şu ceviz olayını yapmak lazım,
saçlarım eskiden dökülmezdi şimdi baya dökülüyor cuma dermatologa gidicem bir çöüzüm bulsun
ben hastalıımı yenı ogrenmedım ama sac dokulmem yenı basladı
cildim cok kuru mesela baya krem suruyorum ama yıne kuruyor
uyku ve yorgunluk bende de cok var ınanılmaz var hemde bu konuyu coszemıyorum malesef
hep yorgunum hepppp :(:(:(
hastalıgımı yaklasık 3 yıl once ogrendım

tam olarak netleşmeyen bir araştırma daha var
tiroid yavaş çalışması en çok O RH kan grubuna sahip kişilerde daha fazla görünüyormuş ; bunun sebebi bu kan grubuna sahip kişilerde iyot eksikliği olması ama yine söylüyorum henüz kesinlik kazanmadı
eğer bu kan grubuna sahipseniz iyotlu besinleri daha fazla tüketin yemek yerken sıvı hiç bir şey içmeyin ayran ve su buna dahil ..Annem yaklaşık 7 yıldır triot rahatsızlığı çekiyor ; size söylediğim bu beslenme ve sıvı tüketimine dikkat etmesi sayesinde son 5 yıldır rahat
kesinlikle iyileşti demiyorum ama 70 yaşında ki bir kadına göre gayet iyi troidi rahasızlığını tam yok edemedik ama daha fazla ilerlemesini engelledik şimdilik çok iyi değerleri stabil _ yani aynı safhada , ilerlememiş önemli olan da bu

herkese çok geçmiş olsun

o zaman büyük i htimalle iyot eksikliğnden kaynaklanıyor. Çok aşıri tüketmemk kaydıyla iyotlu besinler tüketin
mutlaka faydasını görürsünüz

İYOT EKsikliği dediğiniz nedir acab?
birde ben suan spora gidiyorum
evet pek fazla yedıklerıme dıkkat etmedım
59 dan 61e cıkıyorum
sabah 57 oluyorum aksam bi bakıorm 59 olmusum
aklım almıyor yanı dıkkat etsemde bu boyle :(

Back
X