• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zayıflamada yoğurdun etkisi

askinsan

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
8
0
6
İzmir
arkadaşlar 20 gündür diyetteyim ve diyetim gayet başarılı gidiyor. aklımda takılı bir şey var size danışmak istiyorum. ben günde 3 ögün light yoğurt yiyorum. yoğurdun zayıflamada etkisinin yüksek olduğunu biliyorum. ama light yoğurt yemek istemiyorum hem maddi açıdan pahalı hem sağlıksız bana göre. ben dün süt aldım açık sütlerde yağı az süt bulamıyoruz. bende sütü kaynatıp iki üç kere kaymağını aldım o şekilde mayaladım. bugün bu yoğurttan tükettim. artık bu şekilde evde yapılmış yoğurt yemek istiyorum. bu yoğurdun zayıflamada etkisi olur mu onu merak ediyorum. light değil yağlı sütten yapıldığı için. bana bilgi verin arkadaşlar. acaba doğru mu yapıyorum?

arkadaşlar 20 gündür diyetteyim ve diyetim gayet başarılı gidiyor. aklımda takılı bir şey var size danışmak istiyorum. ben günde 3 ögün light yoğurt yiyorum. yoğurdun zayıflamada etkisinin yüksek olduğunu biliyorum. ama light yoğurt yemek istemiyorum hem maddi açıdan pahalı hem sağlıksız bana göre. ben dün süt aldım açık sütlerde yağı az süt bulamıyoruz. bende sütü kaynatıp iki üç kere kaymağını aldım o şekilde mayaladım. bugün bu yoğurttan tükettim. artık bu şekilde evde yapılmış yoğurt yemek istiyorum. bu yoğurdun zayıflamada etkisi olur mu onu merak ediyorum. light değil yağlı sütten yapıldığı için. bana bilgi verin arkadaşlar. acaba doğru mu yapıyorum?

benim dr dinlediğim öğrendiğim kadarıyla süt olduğu gibi mayalanarak yoğrt yapılmalıymışş..yani açık süt alaxaksın güvenilir birinden yada aoç sütü mayasıyla marketlerde artık satılıyo..3 kiloluk süper yoğrt oluyo tavsiye ederim..bir de ben ankarada yaşıyorum bizim burda ankara üniveris. kendi yapmış olduğu yoğrtlar var onlarda güvenilir..ve ben onlardan tüketiyodum geçen sene 10 kilo verdim..veriliyo..tabi porsiyonu abartmayacaksın..öle kaymak filan almakla uğraşma..diyetisyenim bile diyet sütle yapılan yoğurdu sağlık açısından olumlu bulmuyo..kolay gelsin

bilgileriniz için çok teşekkür ederim. içim rahat bir şekilde yiyebilirim o zaman :) ben günde 4 ögün yapıyorum. sabah kahvaltısı hariç bütün ögünlerde 1 kase yoğurt yiyorum. sizce bu yoğurt miktarı fazla mı?

yoğurdun sütün yağı kilo yapmaz . zaten layt ürün tüketme tam yağlı olsun eskiden layt ürün mü vardı sanki.

bilgileriniz için çok teşekkür ederim. içim rahat bir şekilde yiyebilirim o zaman :) ben günde 4 ögün yapıyorum. sabah kahvaltısı hariç bütün ögünlerde 1 kase yoğurt yiyorum. sizce bu yoğurt miktarı fazla mı?

bana diyetisyen sadece ara öğünlerde süt ürünlerini vermişti..sizi bilemicem..öğünlerde yeteri kadar protein alıyosanız bence yoğurt yemenize gerek yok..ara öğünlerde yemek dah mantıklı..ama genede siz bilirsinz

Sevgili bayanlar benim de size yoğurt ile ilgili bir sorum var. Ben süt ürünlerinin tamamını bıkmadan tüketebiliyorum. Özellikle de yoğurtla aram çok iyi..

Gündüz biraz fazla yediğimi düşünüyorsam ya da akşam canım sulu yemek istemediğinde 2-3 kaşık yarım yağlı yoğurdun içine 2 kuru kayısı,1-2 kuru incir,1 çorba kaşığı kadar kayısı çekirdeği içi,yarım çay kaşığı keten tohumu ve 1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği içi ekleyip yiyorum.Bu karışımı en geç 8 gibi yemiş oluyorum,geç vakte bırakmıyorum.

Sizce doğru bir karışım mı yoksa abartıyor muyum biraz???

zaten hazir yogurtlari önermiyorlar.en iyisi evde yapilani.bence sorun olmaz.zaten diyet yaparken yagi az kullanmaya dikkat ediyorsan,sütteki yagdan birsey olmaz.

selam öğle ve akşamda 200gr yani bir su bardağı aralarda da 100 gr yani 1 çay bardağı yoğurt yersen yani bu ölçüyü açmazsan kilo aldırmadığı gibi yağları yakmana yardımcı oluyor diyetisyenimin önerisiydi de...

Sevgili bayanlar benim de size yoğurt ile ilgili bir sorum var. Ben süt ürünlerinin tamamını bıkmadan tüketebiliyorum. Özellikle de yoğurtla aram çok iyi..

Gündüz biraz fazla yediğimi düşünüyorsam ya da akşam canım sulu yemek istemediğinde 2-3 kaşık yarım yağlı yoğurdun içine 2 kuru kayısı,1-2 kuru incir,1 çorba kaşığı kadar kayısı çekirdeği içi,yarım çay kaşığı keten tohumu ve 1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği içi ekleyip yiyorum.Bu karışımı en geç 8 gibi yemiş oluyorum,geç vakte bırakmıyorum.

Sizce doğru bir karışım mı yoksa abartıyor muyum biraz???

kabak çekirdeği çok kalorili. benim önceden gittiğim diyetisyen izin vermezdi.) bence onu iptal edebilirsin. bir de piyasada müsli paketleri var, içinde keten toğumu ve az miktarlar da çekirdekler var. hem daha pratik oluyor ;)

light yoğurdu sağlıksız bulduğunu söylemişsin ama yanılıyorsun süt ve süt ürünlerinde kesinlikle light tüketmelisin.Bir zararı yok çünkü light ürünler de diğer ürünler de yaptıkları gibi oynama yapamıyorlar. Ayrıca herkesin günlük yoğurt tüketme miktarı farklıdır.Mesela benim günde 2 kez tüketmem gerekiyormuş.Kardeşimi de diyetisyenime götürdüm onun ki günde 3 kere.. Sabah süt içtiysem akşam yoğurt yiyorum veya günde 2 bardak ayran(sulandırıldığı için 2 bardak) ve süt-yoğurt hangisini istersem onu tercih ediyorum. Genellemeyle olmaz sağlık bu...

şunu da belirteyim light ürünleri sadece süt ve süt ürünlerinde tercih etmelisiniz. Zararlı değil derken bu gurubu kastedmiştim :)

Back
X