Bende kilo vermek istiyorum. Emziriyorum bebeğim 6.5 aylık emzirdikçe iştahım açılıyor. Bebeğimi sütten kesmek istemiyorum ama bu şekilde de kendime hakim olamıyorum. Emzirme döneminde benim gibi 9 kilo alan var mıdır? Ben ne olacağım ya doğumdan 65 kiloyla çıktım şu anda 74 kiloyum çok mutsuzum nerden başlayacağımı bilmiyorum.
merhaba kuzuzuzubambino.ay ne zor nick bu yaaa:roflol:bende aynen senin gibi emzirirken kilo aldım doğumdan sonra 79 çıktım ,sonra bir baktım 2 ayda 84 olmuşum ve kilo almaya devam ediyordum(oğlum şuan 4 aylık),kendime bir dur dedim,birazda mecburiyetten yakında çalışmaya başlayacağım,ve 1 ayda 2,5 kilo verdim,ağır bir diyet yapmadan ,öncelikle günde 3 lt su içiyorum sütümün azalmaması için,bu çok önemli ,çünkü içtiğim su mesela 1,5 lt ye düşmüştü bir ara ,süt de bayağı azaldı,korktum diyeti bırakıyordum nerdeyse,sonra bir diyetisyen arkadaşımla konuştum ve bol su içmeye başladım.onun dışında 3 öğün yemeğimi yiyorum ,günde en az 4-5 dilim ekmek,sebze yemeye çalışıyorum ama araya kurban girdiği için et de çok yedim bu aralar,öğünlerle beraber günde 500 gr kadar yoğurt tüketiyorum(süt içemediğim için)a.s.,ara öğün olarak da genelde meyve yiyorum mesela bir oturuşta 1muz,2 kivi,1 elma gibi,tatlı yapmıyorum ve yemiyorum,eve çikolata almıyorum,ama haftada 1 gibi misafirlikte falan ikram edilen tatlılardan çok beğendiklerimi yiyorum.,kuru siyah üzüm incir atıştırıyorum aralarda.yani bu şekilde kendimi çok fazla zorlamadan ,sadece dikkat ederek,birde defter aldım ve her yediğimi yazıyorum,buda kendime dürüst olmamı sağlıyor,sonradan bakınca nerde hata yaptığımı da görebiliyorum
işte böyle arkadaşım,benim yaptıklarım bunlar,umarım yardımcı olabilmişimdir