kilo vermenin tek bir yolu var aç kalmak,
55 kilolardan 41 kilolara kadar inmeyi başarmış bir insan olarak şunu söyleyebilirim.
ne yazık ki yediklerimizi kuş kadar yapmadan zayıflayamıyoruz. spor da olsa, egzersiz de, içecekler, otlar da olsa...
Arkadaşım, arkadaşın yazdığı şeylerin çoğunu, zaten günümüzde birçok doktor, sadece zayıflamak için değil aynı zamanda sağlıklı yaşamak için de öneriyor..Belki 1-2 madde gereksiz diyebiliriz ama tepkisinizi fazla buldum.
Ben burda sağlığa aykırı bir madde göremedim..
ben cok sagliksiz buldum, bu maddeler gibi maddelere uyan bir kuzenimin nerdeyse ölümüne sebep oluyordu cünkü böyle bir durum.
Ben hicbir doktorun böyle önerilerde bulunacagini sanmiyorum, tabi kisi obez degilse!
zeytinyagi/veya cicek yaginda 188kalori oldugunu ve bunun cok oldugunu söylemek istiyor, sagliga zarar vermedigi sürece yag da lazim vücudumuza..
Bence cok abartilmis bir liste, kimsenin kuzenim gibi olmasini istemem acikcasi.. istedigim kadarda tepki verebilirim ayrica
Kuzeninin durumuna gerçekten üzüldüm canım. Ne olur sa olsun her şeyin fazlası zararlı.
Vücudun her şeye ihtiyacı var. Ama önemli olan miktarı doğru ayarlamak...Şeniz
ben cok sagliksiz buldum, bu maddeler gibi maddelere uyan bir kuzenimin nerdeyse ölümüne sebep oluyordu cünkü böyle bir durum.
Ben hicbir doktorun böyle önerilerde bulunacagini sanmiyorum, tabi kisi obez degilse!
zeytinyagi/veya cicek yaginda 188kalori oldugunu ve bunun cok oldugunu söylemek istiyor, sagliga zarar vermedigi sürece yag da lazim vücudumuza..
Bence cok abartilmis bir liste, kimsenin kuzenim gibi olmasini istemem acikcasi.. istedigim kadarda tepki verebilirim ayrica
kilo vermenin tek bir yolu var aç kalmak,
55 kilolardan 41 kilolara kadar inmeyi başarmış bir insan olarak şunu söyleyebilirim.
ne yazık ki yediklerimizi kuş kadar yapmadan zayıflayamıyoruz. spor da olsa, egzersiz de, içecekler, otlar da olsa...
ama yıllara dökülmüş bir diet alışkanlığı için birkaç öneri verebilirim.
1- kesinlikle eve, tatlı, şekerli şeyler, cipsler abur cuburlar sokmayın. tatlı kriziniz gelirse diye light çikolata alabilirsiniz, mavi-yeşil lightın, sütlü çikolataları var ben onlardan yiyorum, 7 parça var 40 gr ve paketi sadece 194 kalori,
2-tercih edebileceğiniz her şeyin light ve düşük kalorilisini tercih edin, light süt, light yoğurt,
3- kırmızı eti tercih etmeyin, et yiyecekseniz, yağsız tavuk, fırında balık veya hindi yiyin,
4 eğer ızgara yapacaksanız yağsız tavaya bir parmak su koyup suyu çektirerek tavuk vs pişirin, 100 gram zeytinyağı 888 kalori!!
5- tuzu hayatınızdan çıkartırsanız vücudunuzdaki suyu atarsınız, yağ fln değildir o zayıflamazsınız yani kilo olarak az çıksa da bir şy değişmez
6- eğer karbonhidrat yoksa, yağlar vücudunuza bağ kuramaz. karbonhidratı tamamen keserseniz kilo almanız mümkün değil
7- beyaz şeker yemeyin asla, tatlıyı sadece meyvelerdeki şekerden alın :/ şeker çok kilo aldırır.
8- meyve suları aslında felaket kalorili şeyler ve kilo aldırıyorlar
9- çay ve kahveye koyduğunuz şeker bile günlük ihtiyacınızdan fazlası olabilir
10 domates, salatalık marul, vs sevdiğiniz az kalorili şeyleri seçin acıkınca bol bol yiyin bunlardan evet bu sizin en azından gerçek yemeği daha az yemenize sebep oluyor
11 süt kilo vermenizi kolaylaştırıyor neden bilmiyorum
12 diyet yapıyorsanız mutlaka mutlaka multivitamin için, yoksa saçlarınız dökülür, cansızlaşır, dişleriniz çürür, vücudunuz erken yaşlanır
13 ekmek, pilav, bulgur, pirinç, un vs olmadan yaşayın aslında hayat kolay
14 ben kendime atıştırmalık esmer ekmek ve bir dilim hindi fümeli sandiviç yapıyordum. çok hafif ve tok tutuyor hem de lezzetli
15 haftada bir gün kendinize ödül verin, o gün istediğiniz bir şeyi yiyin, iskender, kumpir ne isterseniz, böylece diyeti bozmadan istediğinizi yiyorsunuz hem, hem de o günü düşünüp kendinizi diğer yiyeceklerden alıkoyuyorsunuz.
16 ha bir de kuruyemiş yok, atın hayatınızdan
Bu bence de yanlış ama belki de arkadaş, aç kalmak değil de yediklerinizi azaltmak demek yerine yanlış bir kelime kullandı çünkü aşağıda verdiği listede açlık gerektiren birşey yok..a.s
erenimm sana katılıyorum bu konuda şunuda eklemek istiyorum ben 1.60 boy 49 kiloyum ve kilom en fazla 53 olur daha fazla kiloya asla çıkmamışımdır.benim hayatım tamamen spor'durkaydirigubbakcemile2 ve yaşamak için yerim yemek için yaşamama.s kızlar herkes zayıf veya ince olmak zorunda değil fakat sağlıklı olmak için dengeli beslenip spor yapmak yaşam kalitemizi yükseltir.hepinize sağlıklı ve günler dilerima.s.Benimde en çok komiğime giden şey spor yapmanın kadınlar tarafından sadece zayıflama aracı olarak görülmesi..spor yapmak sağlıklı olmanın en baş etmenidir,sağlıklı bir vücut sağlıklı bir kafa,beyin..ama ne yazıkki bayanlar önce haplara,sağlıksız diyetlere vb. bi sürü şeye başvuruyorlar,ama nihayetinde anlıyorlarki zayıflamak için en basit iki şey kendini afrikalılar gibi gün boyu aç bırakmak değil,dengeli beslenmek (proteinden vitaminden karbonhidrattan hepsinden olması gerektiği kadar beslenmek..) ve spor yapmak.. :mymeka:
(hanımlar "mankenler gibi zayıf olacağım" diyerek kendinize eziyet etmeyin,mankenler gibi angelina jolie'ler jennifer lopez'ler gibi güzel görünmek ve sağlıklı olmak için spor yapıp,düzenli besleneceğim diyin..) yerimseniben
yok canım o kadarda değil hihoyyyt ama genede biraz daha küçük olsun isterdim popom bile kalsa tereki şu yağlarım gitsinkafamçokkarıştı
ya arkadaşlar abartmayın lütfen kilo vermek için aç kalmaya gerek yok, sadece abartmadan yemek yemek ve bol kalorili yiyeceklerden uzak durmak lazım, özellkikle akşamları az yemeğe çalışmak akşamları ekmek yememek, günde yarım saat yürüyüş tamam işte, 2 haftada 2 kilo verdim inanın, 57 kiloydum 55 kiloya indim, birde gün içerisinde çok su içiyorum ve akşamlarıda yeşil çay içiyorum, burdaki arkadaşlar aç kalınmadan zayıflanmıyor falan yazmışlar insanları yanlış yönlendirmeyelim, spor yapmakta gerçekten çok önemli.
ben 10kg verdim
nelermi yaptim neler yapmadimki
haftalarca sadece corba ile beslendim
lahana corbasi ile
icim disim lahana oldu,
otla beslendim hep
aynı yemekle doyulacağı veya aç kalınacağı kişiden kişiye değişir...
herkesin iştahı aynı değildir...
şu bir gerçek ki doktorların sağlıklı beslenme diyet listesi ile insanların %99 u aç yaşıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?