- 1 Nisan 2013
- 5.023
- 3.601
- 173
Öncelikle cevap verdiğin için çooooooooooook teşekkür ederim.![]()
Vücut analizi yapan ev tipi tartılardan var ben de... Onun gösterdiği sonuçlara göre konuşuyorum. Bir buçuk yıl olduğu tartıyı alalı ve ben ne zaman kilo versem, mutlaka verdiğim kilonun bir kısmının kastan gitmiş olduğunu söylüyor. Tartının hatalı ya da güvenilmez olduğu akla gelen ilk cevap aslında... Ama aynı tartıdan bir başka tanıdığımda da vardı, o da rejim yapıyordu. Spor yapıyordu ama fazla değil. Ben 7 kilo verip, 1 kilo kadar kastan kaybederken, o 15 kilo verip 3 kilo da kas yapmıştı. O yüzden tartının hatalı olduğunu pek düşünmüyorum.
Her gün en az 5-6 dilim ekmek yiyorum, ekmeği az yesem bile o gün patates yemiş oluyorum onun yerine... Neredeyse her gün 2 yumurta (belki biraz fazladır bu, bilemeyeceğim) ve 30 gram kadar peynir, haftada 1-2 gün de 90 gram kadar et yiyorum. İçtiğim suya da dikkat ediyorum, çok içmeye çalışıyorum.
Şimdi tekrar düzenli spora da başladım, hep bir yapıp bir bırakıyordum. "Sporla daha da kas kaybeder miyim?" korkum da var ama oturduğum yerden kaybettiğim kesin.O yüzden bir de böyle deneyeyim diyorum.
Ne diyorsun, fikrin nedir? Var mı gördüğün bir hatam?![]()
arkadasinizin yasi da önemli bir faktör bunu da göz önünde bulundurmak lazim, bir boyu da önemli.
ben o tartilara hic bir sekilde güvenmiyorum, ancak vucuda elektron göndererek bunu yapan büyük tartilar var diyetisyenlerin kullandigi ancak onlar dogru bir sonuc verir gibi duruyor bana.
sebzeden hic bahsetmemissin birde sebze önemli bir mevzu benim icin. bu durumu bence o dedigim tartilarda deneyerek bi göz önünde bulundur. ve sporu düzenli yapmadigin icin kas kayiplarin meydana geliyor olabilir.(ki en büyük etken bence bu )
ama bu durumdan madem bu kadar eminsin bence bi doktora danismani öneririm