Zayıflar Ülkesine Giden Gizli Geçit

Bugunku menum

sabah : 1 haslanmis yumurta, az kasarli 2 dilim ligt ekmege tost, 1 bardak taze sıkılmıs portakal suyu

ara : kucuk bir kaseye yogurt, 2 tane kuru gun kayisi, 2 kuru erik, 4 tane eti form

oglen cok gec saat 16.00 gibi arkadastaydim 1 kase kisir, ince bir dilim borek,

Yedim ve bugunu kapattim

aksam 40 dk yuruyus , 5 dk da twistir yaptim

2 litre su

1 kupa cubuk yarcinli yesil cay

Bütün günün yoğunluğunu öğleden sonra çıkardın anlaşılan. :)
Portakal iyi hoş, ama suyu olunca posalar gidiyor ve tok tutma niteliği de o posalarla beraber gidiyor maalesef... Sen içecek bir şey olsun niyetini içmişsin farkındayım, vardır bir nedeni... Normalde meyvenin suyunu içmek yerine kendisini yemek lazım.
Erken saatlerde mi açlık bastırdı, ne oldu bilemiyorum ama dengeli bölmeye dikkat et ki akşamı kesmek zorunda kalma. Bugün toplamda düşük kalori almış oldun ama öğünlere bölünce de yüklü kalori almış oldun.
O twister olayı çok iyi, benim kütük gibi belimi cm cm inceltmişti sağolsun. :9:

O kadar yoğun bir gündü ki anca geldim. Yarın da yine böyle olacak, süpriz bir durum çıktı.
Bütün gün dışarıda olduğum için menü klasik Türk fast food'u menüsü oldu. Yarın da dışarıda olacağım. Erken kalkmam gerektiği için de erken yatmam gerekiyor. O yüzden evden bir şey hazırlayıp götürme şansım yok maalesef... :50:

Bugünkü menüm

Sabah
2 dilim ekmek
1 kk peynir
5 zeytin

Öğle
1 simit
1 çatal

Akşam
3 köfte
1/2 haşlanmış patates
1 dilim ekmek

Bütün günün yoğunluğunu öğleden sonra çıkardın anlaşılan. :)
Portakal iyi hoş, ama suyu olunca posalar gidiyor ve tok tutma niteliği de o posalarla beraber gidiyor maalesef... Sen içecek bir şey olsun niyetini içmişsin farkındayım, vardır bir nedeni... Normalde meyvenin suyunu içmek yerine kendisini yemek lazım.
Erken saatlerde mi açlık bastırdı, ne oldu bilemiyorum ama dengeli bölmeye dikkat et ki akşamı kesmek zorunda kalma. Bugün toplamda düşük kalori almış oldun ama öğünlere bölünce de yüklü kalori almış oldun.
O twister olayı çok iyi, benim kütük gibi belimi cm cm inceltmişti sağolsun. :9:

Aynen öyle oldu, portakal suyunu da kızıma sıkarken biraz fazla sıkmışım onunda ben içtim. Yaa sabah erken yaptım öğleni de cok geç o yüzden acıktım twisteri de bugun aldım bizm burda bi markete gelmiş ordan aldım. Normalde ne kadar yapmak lazım twisteri?..

O kadar yoğun bir gündü ki anca geldim. Yarın da yine böyle olacak, süpriz bir durum çıktı.
Bütün gün dışarıda olduğum için menü klasik Türk fast food'u menüsü oldu. Yarın da dışarıda olacağım. Erken kalkmam gerektiği için de erken yatmam gerekiyor. O yüzden evden bir şey hazırlayıp götürme şansım yok maalesef... :50:

Bugünkü menüm

Sabah
2 dilim ekmek
1 kk peynir
5 zeytin

Öğle
1 simit
1 çatal

Akşam
3 köfte
1/2 haşlanmış patates
1 dilim ekmek

Butun gun dışarda olmana rağmen bana az geldi menün ben daha fazla yerdim İnan ben dışarı çıktım mı cok zor tutuyorum kendimi yine sen iyi yemişsin çok acıkıyorum yorulunca:26::26: bir tek öğlende çatal yerine bir ayran içebilirdin....

Eve yeni geldik :53:

gunduz dısardaydım aksamda mısafırlıge gıttık. resmen peltem cıktı bugun :(

şimdilik yalnızca menumu yazabilicem, yarın detaylı gelırım, acaip uykum var. :((

kalkınca 2 kuru kayısı

sabah
yarım salatalık
yarım domates
1 yumurta
2kk peynır
1 t.kasıgı cilek reçeli
2 dilim tahıllı ekmek

ara
5-6 ceviz

ara
1 bardak muzlu süt

aksam
1 tabak bulgur pilavı
1 kase yoğurt

kahvaltıyı gec yaptığım ıcın ogle olmadı. 2.ara ogunu dısarda yapınca en mantıklı muzlu sut geldı.

spor: 1 saat yuruyus
1.5 lt su
yeşil çay içemedim bugun.

Selamlar.. :3:

Akşam oldu yine hemencik. Dün menü haricinde yazamadım. Çok yorgun olduğumdan yazmak için yazmıyayım dedim.

Bugunku menum

sabah : 1 haslanmis yumurta, az kasarli 2 dilim ligt ekmege tost, 1 bardak taze sıkılmıs portakal suyu

ara : kucuk bir kaseye yogurt, 2 tane kuru gun kayisi, 2 kuru erik, 4 tane eti form

oglen cok gec saat 16.00 gibi arkadastaydim 1 kase kisir, ince bir dilim borek,

Yedim ve bugunu kapattim

aksam 40 dk yuruyus , 5 dk da twistir yaptim

2 litre su

1 kupa cubuk yarcinli yesil cay

Öğle saati cok hain olmuş :D diyetle hiç alakası yok :))) Ama abartmamak kaydıyla arada dısarda olunca dengelemek kaydıyla aç kalmaktansa yemek lazım. Aksamı es geçmişsin zaten. Güzel bir gun olmamış ama. aksam kesinlikle telafi olmuş.

Bugünkü menüm

Sabah
2 dilim ekmek
1 kk peynir
5 zeytin

Öğle
1 simit
1 çatal

Akşam
3 köfte
1/2 haşlanmış patates
1 dilim ekmek

Canım menün genel olarak güzel ama bende çatal yerine ayran ıcmenı tercıh ederdim kesinlikle. ayran iyi de tok tutuyor. o çatal bayag yağlı gevrek gıbı bısey.

yalnız kapanış şık olmuş :34:

Bugun pek keyifli bir gun değildi yürüyüşüm bile yarım kaldı. ama yataktakı zamanları dusununce nankörlük etmek ıstemıyorum buna da sukur dıyorum.

yarın işi ciddiyete dokucem bu arada.
beslenme-diyetisyen doktordan randevu aldım bugun. anlattım böyleyken böyle diye :) bakalım neler yapabılıcez.

bugünkü menüm

kalkınca
2 kurukayısı

sabah
yarım domates
yarım salatalık
2kk peynır
2 dilim salam
1 yumurta
1 t.kaşığı reçel
2 dilim tahıllı ekmek

ara
5-6 ceviz

ogle
peynır ve salamlı sandvıc

ara
1 muz

ara (aksam yemegıne gec kalınca eşim tutuşturdu elime)
8-10 çiğ fındık

aksam
2 orta pirzola tavuk
1 kase salata

1 yeşil çay
1.5 lt su
30 dk yuruyus

Ayakta uyuyorum şu an... Bütün gün öldüm.
Sizleri yalnız bırakmış olmayayım diye girdim. Bugün benden menü beklemeyin, olur mu? :26: Olmaz galiba... Yazayım o zaman, ama affola...

06:30
Yarım çavdar ekmek sandviç

11:30
Yarım ekmek tavuk döner

19:00
2 köfte kadar balık
salata
2 dilim ekmek

"O kadar ekmeği yedin de akşam başka bir şey bulamadın mı?" diyebilirsiniz. :) O kadar açtım ki yine ekmek yedim, zaten akşam yine aç kalktım sofradan resmen. Yarına bahanem yok ama. :D Yarın evdeyim, daha hafif ve ara öğünlü bir gün olur.

İyi geceler şimdilik. :3:

Anca girebildim bende hemen menumu yazıyım alıntı yapamayacağım Cook uykum var

Sabah : 1 krep içine peynir ve acuka sürülmüş, 1 salatalık sekersiz cay

Ara : yatım paket eti form, 3 kuru gun kayısı, 1 kupa nescafe

Öğlen : 1 tabak şehriyeli tavuk suyu çorba, 2 dilim lıgt ekmek

Aksam : 1 orta boy fırında Levrek , salata, 2 dilim lıgt ekmek

Ara : 1 tahinli kurabiye, 3-4 tane fındık

Gün içinde 2,5 litre su spor yok ama butun gun hiç dinlenmeden ev işi ve pazar alışverişi yaptım

Selamlar..

Bugun oglen diyetisyen doktora gittim. Hem sevindim hem üzüldüm. Takım zamanında diyet-sağlıklı beslenme-spor vs hakkında o kadar cok araştırma yapmıştım ki. Yapmam gereken herşeyi öğrenmişim zaten. Yaptığım günlük menüden nerdeyse hiç farkı yok verdiği menunun.
Bu sıkışık zamanda verdiğim paraya acıdım açıkçası :( Ama şimdiye kadarda tamamen doğru beslendiğimi öğrenmiş oldum. Zamanında bunları araştırıp öğrenmesem direkt bir diyetisyene gitsem aynı şeyleri tavsiye edecekmiş.

Bir dahaki randevuya kesinlikle gitmeyi düşünmüyorum. Çıkarken eşim bile listeye bakıp şok oldu. ''E sen zaten bunları yıyorsun'' dedi.

Funda nerdesin yahu. hani bugun evdeydin?

olmuyo böyle ama :19:

hem menüler tırt hem yoksun :9:

Menu yazayım bari napiim :44:

Kalkınca 2 kuru kayısı

Kahvaltı

1 salatalık
1 domates
2kk peynır
1 yumurta
1 çarli biber
2 dilim tahıllı ekmek

ara
4-5 ceviz

ogle
peynır ve biberli sandviç
küçük bardak ayran

ara
1 portakal

akşam
1 tabak ıspanak
1 kase yoğurt

2 yeşil çay
1.5 lt su

yuruyus yoktu bugun. evde çok iş yaptım pestile dondum zaten :50: eskı enerjım gıttıkce kayboluyor normal olarak :)

gece muhtemelen süt içerim. açlık yok ta bebişin için :) :49:

Selamlar..

Bugun oglen diyetisyen doktora gittim. Hem sevindim hem üzüldüm. Takım zamanında diyet-sağlıklı beslenme-spor vs hakkında o kadar cok araştırma yapmıştım ki. Yapmam gereken herşeyi öğrenmişim zaten. Yaptığım günlük menüden nerdeyse hiç farkı yok verdiği menunun.
Bu sıkışık zamanda verdiğim paraya acıdım açıkçası :( Ama şimdiye kadarda tamamen doğru beslendiğimi öğrenmiş oldum. Zamanında bunları araştırıp öğrenmesem direkt bir diyetisyene gitsem aynı şeyleri tavsiye edecekmiş.

Bir dahaki randevuya kesinlikle gitmeyi düşünmüyorum. Çıkarken eşim bile listeye bakıp şok oldu. ''E sen zaten bunları yıyorsun'' dedi.

:60: Ay çok güldüm eşinin tepkisine. :60:
Üzülme yahu, aklındaki soru işaretini silmiş oldun en azından, kafan rahat...

Funda nerdesin yahu. hani bugun evdeydin?

olmuyo böyle ama :19:

hem menüler tırt hem yoksun :9:

Ya sorma... Misafir gelecekti bize... Annem salonu temizlerken kaktüsümü dışarı atmış. Neymiş, tozluymuş. :9: Görünüşü öyle onun, öyle bir rengi var. Kime sorsam "Sulamyorum" diyor. Eğer doğruysa 5 aydır su yüzü görmüyor kaktüs ama deli gibi büyüyor. :50: Anlayamadım derdini... Mecburen ona yeni bir saksı almak için alışverişe gittim. Eve gelince bütün akşam onu yeni saksıya geçirip budamakla uğraştım. Dirseklerim, popom, her yerim diken oldu. :9: Bir de ben evden gidince çılgın annem dayanamayıp yıkamış kaktüsü... :ssz: Zaten yerini büyütünce nemli toprağa geçirmek zorunda kaldım, bir de kadın tutmuş yıkamış. :60: Yine büyüyecek deli gibi...
Anlayacağın ondan gelemedim dün. Kuzenim geldi, 6 yaşında bir çocuğu var, iki saniye boş bırakmıyor. "Onu oynayalım, bunu oynayalım deyip duruyor." :D Her taraf sakinleştiğinde saat 01:30 du, ben de yattım o saatten sonra...

Menüleri çok kasmak istemiyorum ya... Yavaş yavaş giderse gitsin, çünkü biliyorum ki ben eğer senin gibi dört dörtlük bir rejim menüsüyle kilo verirsem daha sonra aynı şekilde devam edemem. Her dakika abur cubur yemiyorum tabi... Tatlıdan özellikle uzak duruyorum falan... Ama 1500'lere zor düşürüyorum. Daha düşüremem, sonra 90 kilo falan olurum bir de, neyime lazım...

Menu yazayım bari napiim :44:

Kalkınca 2 kuru kayısı

Kahvaltı

1 salatalık
1 domates
2kk peynır
1 yumurta
1 çarli biber
2 dilim tahıllı ekmek

ara
4-5 ceviz

ogle
peynır ve biberli sandviç
küçük bardak ayran

ara
1 portakal

akşam
1 tabak ıspanak
1 kase yoğurt

2 yeşil çay
1.5 lt su

yuruyus yoktu bugun. evde çok iş yaptım pestile dondum zaten :50: eskı enerjım gıttıkce kayboluyor normal olarak :)

gece muhtemelen süt içerim. açlık yok ta bebişin için :) :49:

Ya benim anlamadığım şey, diyetisyen sana bire bir bu menüyü mü verdi?
1000 kalori yapıyor bu yahu... :44:

Son düzenleme:
:60: Ay çok güldüm eşinin tepkisine. :60:
Üzülme yahu, aklındaki soru işaretini silmiş oldun en azından, kafan rahat...

Ya sorma... Misafir gelecekti bize... Annem salonu temizlerken kaktüsümü dışarı atmış. Neymiş, tozluymuş. :9: Görünüşü öyle onun, öyle bir rengi var. Kime sorsam "Sulamyorum" diyor. Eğer doğruysa 5 aydır su yüzü görmüyor kaktüs ama deli gibi büyüyor. :50: Anlayamadım derdini... Mecburen ona yeni bir saksı almak için alışverişe gittim. Eve gelince bütün akşam onu yeni saksıya geçirip budamakla uğraştım. Dirseklerim, popom, her yerim diken oldu. :9: Bir de ben evden gidince çılgın annem dayanamayıp yıkamış kaktüsü... :ssz: Zaten yerini büyütünce nemli toprağa geçirmek zorunda kaldım, bir de kadın tutmuş yıkamış. :60: Yine büyüyecek deli gibi...
Anlayacağın ondan gelemedim dün. Kuzenim geldi, 6 yaşında bir çocuğu var, iki saniye boş bırakmıyor. "Onu oynayalım, bunu oynayalım deyip duruyor." :D Her taraf sakinleştiğinde saat 01:30 du, ben de yattım o saatten sonra...

Menüleri çok kasmak istemiyorum ya... Yavaş yavaş giderse gitsin, çünkü biliyorum ki ben eğer senin gibi dört dörtlük bir rejim menüsüyle kilo verirsem daha sonra aynı şekilde devam edemem. Her dakika abur cubur yemiyorum tabi... Tatlıdan özellikle uzak duruyorum falan... Ama 1500'lere zor düşürüyorum. Daha düşüremem, sonra 90 kilo falan olurum bir de, neyime lazım...

Ya benim anlamadığım şey, diyetisyen sana bire bir bu menüyü mü verdi?
1000 kalori yapıyor bu yahu... :44:

Oyle oldu aynen :)

-------

üzüldüm kaktüsüne zavallıcık tipten dolayı dışlanmış :) bende cok severım kaktüsü.
hem evde hem dısarda yoğun bır gun olmuş. yalnız bırakılmamı affettım o zaman :D

canımcım dediğin gibi herkesin bir düzeni var benimki kesinlikle dört dörtlük menüler değil. hergun bır olmuyor kı. kimsede olmaz.
ama menulerınde bır değişikliğe gıtmen şart bence daha az ye demiyorum. farklı besinleri dene dıyorum. benim gordugum simdiye kadar sabit yediğin şeyleri kolay yakamıyor vücudun belli ki. mesela tavuk ve yeşil salata yemiyorsun. ornek onları dene. ara ogunde yoğur dene. benim fikrim tabi bu.

-----

Fundacım sabah-ogle ve aksam aynı verdı. hatta sabah kalkınca 2 kuru kayısı ve su ıcıyorum ya o bıle aynı :9:

ara ogunlerde hemen hemen aynı. mesela bır ara ogunde, 8 tane çiğ badem var.
yine bir ara ogunde, 1 porsiyon meyve var.
Ne kadar tanıdık dimi. :9:

Ben günde 2 ara yapıyorum. Diyetisyen 4 ara vermiş. birde ekmek sayısı 4 dilim. İşin ozu onun verdiği liste benimkine gore biraz daha fazla. ama katı şöyleki, reçel yok, bal yok, zeytin yok vs vs.. bunlar masum seyler şuan benim için. yediğim zaten 1 çatal ucu oluyor.

Yani temelde aynı ama bana gereksiz ara ogun verip iki lokma balımdan reçelimden ediyor :D
verdiği liste 1500kalrı civarı 1200 bana 300 bebişe şeklinde.

hımm yalnız dunku menüm az oldu cunku doktordan geldikten sonra ılk ogunu yedım. yanı o menü 14:00 ile 01:00 arasında oldu. her ogunu acıkmadan yedım yanı.

Oyle oldu aynen :)

-------

üzüldüm kaktüsüne zavallıcık tipten dolayı dışlanmış :) bende cok severım kaktüsü.
hem evde hem dısarda yoğun bır gun olmuş. yalnız bırakılmamı affettım o zaman :D

canımcım dediğin gibi herkesin bir düzeni var benimki kesinlikle dört dörtlük menüler değil. hergun bır olmuyor kı. kimsede olmaz.
ama menulerınde bır değişikliğe gıtmen şart bence daha az ye demiyorum. farklı besinleri dene dıyorum. benim gordugum simdiye kadar sabit yediğin şeyleri kolay yakamıyor vücudun belli ki. mesela tavuk ve yeşil salata yemiyorsun. ornek onları dene. ara ogunde yoğur dene. benim fikrim tabi bu.

-----

Fundacım sabah-ogle ve aksam aynı verdı. hatta sabah kalkınca 2 kuru kayısı ve su ıcıyorum ya o bıle aynı :9:

ara ogunlerde hemen hemen aynı. mesela bır ara ogunde, 8 tane çiğ badem var.
yine bir ara ogunde, 1 porsiyon meyve var.
Ne kadar tanıdık dimi. :9:

Ben günde 2 ara yapıyorum. Diyetisyen 4 ara vermiş. birde ekmek sayısı 4 dilim. İşin ozu onun verdiği liste benimkine gore biraz daha fazla. ama katı şöyleki, reçel yok, bal yok, zeytin yok vs vs.. bunlar masum seyler şuan benim için. yediğim zaten 1 çatal ucu oluyor.

Yani temelde aynı ama bana gereksiz ara ogun verip iki lokma balımdan reçelimden ediyor :D
verdiği liste 1500kalrı civarı 1200 bana 300 bebişe şeklinde.

hımm yalnız dunku menüm az oldu cunku doktordan geldikten sonra ılk ogunu yedım. yanı o menü 14:00 ile 01:00 arasında oldu. her ogunu acıkmadan yedım yanı.

Ya ben de az önce bir şeyleri değiştirmem gerektiğini düşünüyordum. Evet, değişiklik lazım kesinlikle. Yoğurdu arttıracağım senin dediğin gibi...

Bademin çiğini bile aynı mı vermiş? :60:
Ya o kurukayısılar benim listemde de vardı ama yemiyordum. :) Onları da mı yesem acaba? :) Bir bildikleri var ki yazıyorlar.

Bir de 4 yapmasan bile en az 3 ara yapmalısın bence, 2 az...

Ya ben de az önce bir şeyleri değiştirmem gerektiğini düşünüyordum. Evet, değişiklik lazım kesinlikle. Yoğurdu arttıracağım senin dediğin gibi...

Bademin çiğini bile aynı mı vermiş? :60:
Ya o kurukayısılar benim listemde de vardı ama yemiyordum. :) Onları da mı yesem acaba? :) Bir bildikleri var ki yazıyorlar.

Bir de 4 yapmasan bile en az 3 ara yapmalısın bence, 2 az...

:)))) takım zamanında cok anlatmıştım çiğ bademi hatırlarsan. ben bir fiil yemiştim hep. hakikaten faydası buyuk. kurukayısıda oyle.
özellikle sabahları su ıle bırlıkte. acaba deme hiç başla. eski düzenini sil yeni bir düzen kur kendine.

öğünlerinde bol domates, salatalık, biber vs ye. cok güzel tok tutuyor. bana bazen kahvaltıda 2.dilim ekmek cok geliyor yemıs olmak ıcın yıyorum. aksamları ekmeksız o yüzden rahat doyuyorum. ekmek yıyecegıme, ayran içiyorum yada yogurtu fazla alıyorum, yadaaa bol salata yıyorum :)

haydi yarın hiç denemediğin fresh menülere başla :8: heycanlandım ya

:)))) takım zamanında cok anlatmıştım çiğ bademi hatırlarsan. ben bir fiil yemiştim hep. hakikaten faydası buyuk. kurukayısıda oyle.
özellikle sabahları su ıle bırlıkte. acaba deme hiç başla. eski düzenini sil yeni bir düzen kur kendine.

öğünlerinde bol domates, salatalık, biber vs ye. cok güzel tok tutuyor. bana bazen kahvaltıda 2.dilim ekmek cok geliyor yemıs olmak ıcın yıyorum. aksamları ekmeksız o yüzden rahat doyuyorum. ekmek yıyecegıme, ayran içiyorum yada yogurtu fazla alıyorum, yadaaa bol salata yıyorum :)

haydi yarın hiç denemediğin fresh menülere başla :8: heycanlandım ya

Ya ben çiğ badem yiyemiyorum, çünkü tadı yok. :60: Yaşamak için yeme felsefesini benimseyemediğimden dolayı tatsız bir şeyi yemek bana saçma ve keyifsiz geliyor. :)

Yarın elimden geldiğince başlayacağım, elimden geldiğince diyorum çünkü yine dışardayım. Bir süre böyle gidecek. Karıştı mı komple karışıyor benim hayatım, duruldu mu da göl gibi oluyor. :D Ama kayısıyla yapacağım başlangıcı. :) Akşama da yoğurt yerim. Bakalım böyle nasıl olacak.

Ya ben çiğ badem yiyemiyorum, çünkü tadı yok. :60: Yaşamak için yeme felsefesini benimseyemediğimden dolayı tatsız bir şeyi yemek bana saçma ve keyifsiz geliyor. :)

Yarın elimden geldiğince başlayacağım, elimden geldiğince diyorum çünkü yine dışardayım. Bir süre böyle gidecek. Karıştı mı komple karışıyor benim hayatım, duruldu mu da göl gibi oluyor. :D Ama kayısıyla yapacağım başlangıcı. :) Akşama da yoğurt yerim. Bakalım böyle nasıl olacak.

Yemediğinden sevmiyorsun. çiğ olanı yesen bır daha kavrulmuşu yemezsın :) ama tabı damak tadı ısrar yok :))

hadi bakalım kayısıların ve yoğurdun gücünee :)))

Back
X