Kekler - Pastalar Zebra kek (sulu)

arkadaşlar ben de denedim çok güzel oldu. ama keki kesince gördümki kakaolu kısım çok, sade kısım çok az görünüyo. zebra olmadı anlayacağınız. acaba kakaoyu koyunca hamur biraz daha koyu oluyo ya ondan mı ki? sadenin üzerine baskı yaptı? ne dersiniz? aklıma şöyle bişey geldi mesela 3 kaşık kakao koyunca sade olana da 3 kaşık un mu eklesem belki aynı kıvamda olur.

yani bende hiç öyle olmadı ama sade keki koyulaştırmak için un yerine nişasta eklemek daha mantıklı gibi. ama ben kepçe kepçe koydukca kendiliğinden dağılıyor dediğim gibi sorum yaşamadım

arkadaşlar ben de denedim çok güzel oldu. ama keki kesince gördümki kakaolu kısım çok, sade kısım çok az görünüyo. zebra olmadı anlayacağınız. acaba kakaoyu koyunca hamur biraz daha koyu oluyo ya ondan mı ki? sadenin üzerine baskı yaptı? ne dersiniz? aklıma şöyle bişey geldi mesela 3 kaşık kakao koyunca sade olana da 3 kaşık un mu eklesem belki aynı kıvamda olur.

Evet cnm biraz koyulaşınca siyah yoğunlukta olabiliyor o yüzden ben kakaolu kısmına 1 çorba kaşığı kadar daha su ekleyip öyle döküyorum. önce beyazdan başlamak da en mantıklısı. ben kepçelerle döküyorum daha pratik oluyor. borcam yuvarlak tepsinin tam ortasına önce 1 kepçe beyaz olandan sonra beyazın üstüne yine tepsinin en ortasına bir kepçe kakaoludan. bu şekilde yapıp en son da kürdanla şekil veriyorum. sanat eseri gibi oluyor :9:

yumurta ve şekeri çırpın. yağ ve suyu ekleyip tekrar çırpın. un, kabartma tozu vanilyayı ekleyip karıştırın. hamuru iki kaba ayırın birisine kakaoyu ekleyin. büyük yuvarlak tepsiye bir kepçe sade karışımdan dökün karışımın tam ortasına bir kepçe kakaolu 2. kepçeyi koyarken ilk koyduğunuz karışım yanlara doğru yayılacaktır. tekrar tam ortasına sade, kakaolu karışım bitene kadar sırayla devam edin. önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim

yumurtaları yıkayalım.

3 Yumurta
2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
4 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı kakao
Birer pakat vanilya ve kabartma tozu
bir su bardağından 1-2 parmak eksik su

fırını 180 derece ısıtalım.
bu tarifi netten bulmuştum yapan kişi su yerine bir şişe soda ile denemiş tavsiye ediyor ama ben su ile yaptım. sütle yapılan kekler daha bi nemli ve yumuşak oluyor bu tarif daha çok pastane keki gibi kıyır kıyır.

Cnm biliyorsun soda kabartmak amaçlı kullanılıyor. yani süt veya yoğurt daha tok bir tat verirken keke soda kullanarak daha çok kabarması sağlanıyor. soda yerine süt kullanırsan pek güzel olmaz.

ben bir defa yaptım bu zebra kekten beceremedim şeklini bozuk oldu benim yayıldı da yapamadım yani kabarmadı bir de:26:

$Fotoğraf0064.webp

bu da benim zebra kekim :)
yoğurt ya da süt kullanırdım ben hep keklerimde ama
su veya soda olayını deneyeceğim

Back
X